«Δεν πουλάς, χαρίζεις!»



«Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα. Και επομένως, υπάρχει πρόβλημα. Και μην νομίζετε πως είναι έτοιμος όλος ο κόσμος να βάλει την υπογραφή του κάτω από κάτι τέτοιο».
Όχι, Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι όλοι έτοιμοι να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από κάτι τέτοιο. Εσύ θα την βάλεις. Αλλά χαλάλι, αφού ο αγοραστής είναι φίλος σου.
Μπράβο, Αντώνη.
Ευτυχώς, για σένα, που δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Θα σε καταδίκαζαν μόνο και μόνο με τα δικά σου λόγια.
(Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2012 ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά της Emma Delta είναι 622 εκατ. ευρώ.)
Blogger: λέτε να υπάρχει ουρά στο θέμα; δες....

Μια μικρή ιστορία (για τον Αντώνη Σαμαρά)



  • Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Unfollow δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου για την Aegean Oil και τα ΕΛΠΕ. Από τότε, έχουν συμβεί τα εξής:
  • Την 1η Φεβρουαρίου, άτομο που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στα γραφεία του Unfollow –από αριθμό καταχωρημένο στην Aegean Oil- και απείλησε τη ζωή του συντάκτη του άρθρου.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Ο συντάκτης του Unfollow κατέθεσε μήνυση.

Στις 5 Φεβρουαρίου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ασφαλώς και είναι σε γνώση του κ. Σαμαρά ότι ο προσωπικός φίλος του και συνεργάτης του, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη ο οποίος κατηγορείται από τους συντάκτες του περιοδικού UNFOLLOW για απειλητικά τηλεφωνήματα με σκοπό τη φίμωση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Έως εδώ, τα πράγματα είναι γνωστά. Η υπόθεση όμως φαίνεται πως έχει και συνέχεια. Μήπως μπορεί ο Πρωθυπουργός να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται από τη διεκδίκηση του προς ιδιωτικοποίηση κερδοφόρου οργανισμού ΟΠΑΠ από εταιρεία συμφερόντων του κ. Μελισσανίδη και αν είναι νόμιμη και ηθική η διπλή ιδιότητα του κ. Φ. Κρανιδιώτη ως συμβούλου του πρωθυπουργού και ταυτοχρόνως δικηγόρου του κ. Μελισσανίδη; Η υπόθεση μυρίζει διαπλοκή».
  • Στις 7 Φεβρουαρίου, σε συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε τις απειλές κατά της ζωής του συντάκτη του Unfollow «πλημμέλημα της πλάκας».
  • Τα ελληνικά ΜΜΕ –με ελάχιστες εξαιρέσεις- αποσιώπησαν τις απειλές κατά της ζωής του συντάκτη του Unfollow αλλά δεν έκαναν το ίδιο τα ξένα ΜΜΕ.
  • Στο τεύχος Απριλίου του Unfollow –που βρίσκεται στα περίπτερα- υπάρχει ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Aegean Power/Hellas Power, όπου βάσει των στοιχείων του ρεπορτάζ, το περιοδικό θέτει το ερώτημα:
Γιατί τότε ο μοναδικός κατηγορούμενος είναι ο Βασίλης Μηλιώνης και όχι ο μέχρι τότε συνέταιρός του Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, ιδρυτή του ομίλου Aegean;»
  • Στις αρχές Απριλίου, δυο μήνες μετά το ρεπορτάζ του Unfollow για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε αγωγή κατά του συντάκτη του περιοδικού και ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ.
  • Φυσικά, η δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπόριο πετρελαίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος έχει αναβληθεί 8 φορές και έχει οριστεί νέα ημερομηνία για τις 30 Απριλίου.
  • Σήμερα, ο ΟΠΑΠ φαίνεται να καταλήγει στην Emma Delta, εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη.
  • Δηλαδή, την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή το ρεπορτάζ του UΝFOLLOW που κυκλοφορεί για την Aegean Power/Hellas Power, αναζητά τις πιθανές ευθύνες του γιου του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργου Μελισσανίδη, στο μεγάλο σκάνδαλο της Ενέργειας, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να του χαρίσει τον ΟΠΑΠ, έναντι πινακίου φακής.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως, παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει ερώτηση για το θέμα εδώ και 20 ημέρες (03/04/2013), η επιτροπή Ενέργειας της Βουλής δεν συνέρχεται.

Θα σας αφήσω να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας.
Για τους φίλους αναγνώστες που δεν αντιλαμβάνονται πού οφείλεται η επιθετικότητα του πρωθυπουργικού γραφείου, δημοσιογράφων που είναι στο payroll και άλλων λούμπεν στοιχείων εναντίον μου, να θυμίσω πως μπορεί να μην είναι δικά μου τα επίμαχα ρεπορτάζ αλλά συμμετέχω στο Unfollow και στις 5 Φεβρουαρίου του 2013, στο κείμενο «Τι όμορφα που δένουν όλα», είχα γράψει στο μπλογκ μου:

«Τι όμορφα που δένουν όλα. Ο αυτοδημιούργητος –θαύμα θαύμα!- εφοπλιστής, ο υπερπατριώτης σύμβουλος του Σαμαρά που, εντελώς τυχαία, είναι δικηγόρος του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή, το ακροδεξιό σάιτ που χρηματοδοτείται από την Νέα Δημοκρατία και άλλες τέτοιες όμορφες σχέσεις.»

  • Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καλοί μου άνθρωποι.
  • (Διαβάστε, οπωσδήποτε, το εξαιρετικό άρθρο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου «Ομάδα Αλήθειας Νέας Δημοκρατίας, Χαλκείο με Πρωθυπουργική Σφραγίδα» -το άρθρο είναι από το Unfollow που κυκλοφορεί- για να μάθετε πώς κάνει δουλειά η παρεούλα του Αντώνη Σαμαρά.)
--------------------------


του Γ. Ανανδρανιστάκη

Τι σου είναι, φίλε μου, η άτιμη η τύχη! Τα 'φερε από δω, τα ΄φερε από εκεί, τον έριξε τον ΟΠΑΠ στα χέρια του πελάτη του Φαήλου. Και μου το έλεγε η μαμά μου, «παιδί μου στη ζωή να προσέχεις ποιον διαλέγεις για γιατρό, για παπά και για δικηγόρο». Μια που ομίλησα για παπά, να δείτε που δεν θα αργήσει η μέρα που ο ΟΠΑΠ θα ενσωματώσει και την ευγενή τάξη των παπατζήδων, όπως ενσωμάτωσε τα λαχεία, τα βινετοπαιχνίδια, τα ιντερνετικά καζίνα.

Και τα λαχεία και τα φρουτάκια και τα καζίνα και το Προ-πο και το Στοίχημα και το Τζόκερ και το Λόττο και το Πρόττο και το Κίνο, όλα στον πελάτη του Φαήλου, στο άνθρωπο του Σαμαρά και της ΝΔ, στον πετρελαιά Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο οποίος εμφανίζεται στην προσφορά ως "Γιώργος", εμφανίζεται επίσης και ως Τσέχος "Jiri Smejc", τι να κάνουμε, μερικοί άνθρωποι αρέσκονται στα πολλά ονόματα, ιδίως όταν έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.

Όλα στον Μελισσανίδη και το 33% των μετοχών και η διοίκηση, για 622 εκατομμυριάκια, όταν το ....
2005 η τότε κρατική Cosmote είχε αγοράσει τον «Γερμανό», κάτι γωνιακά μαγαζάκια με κινητά και μπαταρίες, για 1 δισ. ευρώ. Αν μαζευόμασταν καμιά δεκαριά άτομα, μαζί με έναν Τσέχο, τον αγοράζαμε άνετα τον ΟΠΑΠ, αρκεί να μας δίνανε περιθώριο τρία χρόνια για να τους αποπληρώσουμε. Με 500 εκατομμύρια καθαρά κέρδη το χρόνο, στα οποία πρέπει να προστεθεί και η υπεραξία των λαχείων και των βίντεο γκέιμ, σε τρία χρόνια θα είχαμε ξεπληρώσει το χρέος μας απέναντι στη κυβέρνηση και την κοινωνία και από εκεί και πέρα, ό, τι βγάζαμε θα έμενε στην τσέπη μας. Θα δίναμε και ένα χαρτζιλίκι στον Τσέχο, να πιει μια Pilsner στην υγειά μας.

'Όταν ξέσπασε το 2008 η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, ξεκίνησε δημόσια συζήτηση για το αν θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο έλεγχος στον τζόγο. Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για κρατικοποίηση των καζίνων, φοβούμενοι ότι η φτώχεια θα οδηγήσει τον κόσμο στο τυφλό και ανεξέλεγκτο παιχνίδι.

Στην Ελλάδα, την τελευταία σοβιετική δημοκρατία που λένε κάποιοι , το σύστημα κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: Έριξε στην αγορά 50.000 κουλοχέρηδες, αύξησε τη διαφήμιση του τζόγου στα ΜΜΕ και στο τέλος πούλησε τον ΟΠΑΠ σε ιδιώτες. Τώρα είναι η ευκαιρία να τα αρπάξουμε από τους πεινασμένους, που αναζητούν τη σωτηρία τους στο θαύμα του τζόγου. Κι αν καταλήξουν μερικοί στη φυλακή, το ψυχιατρείο ή τον τάφο, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, θα τους αντικαταστήσουμε με άλλους. Τα είχε πει ο Άμπροουζ Μπήρς, πριν από εκατόν πενήντα χρόνια: «Τα λαχεία είναι η μέθοδος που έχουν βρει οι πλούσιοι, για να φορολογούν τους φτωχούς, χωρίς οι φτωχοί να καταλαβαίνουν ότι φορολογούνται».

Εν μέσω κρίσης, φτώχειας και απελπισίας, ο Σαμαράς έδωσε στον άνθρωπό του τον έλεγχο του τζόγου. Και μαζί τον έλεγχο των χρεοκοπημένων ΜΜΕ που κάνουν αμάν για διαφήμιση, τον έλεγχο του ποδοσφαίρου, ακόμη και τον έλεγχο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που έχουν ως μαικήνα τον ΟΠΑΠ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Σαμαράς έδωσε τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, για να περάσει ο έλεγχος των ΜΜΕ, του ποδοσφαίρου, των Μεγάρων από τα χέρια του κράτους, στα χέρια του πρωθυπουργού. Δεν το λέμε όμως, γιατί θα στενοχωρηθεί ο κ. Φαήλος και θα ζητήσει την άμεση μετάβασή μας στα ξερονήσια.

από την «Αυγή» μέσω του «Βαθύ Κόκκινο»

Σχόλια