Τώρα θυμήθηκαν πως… ο Άκης είναι ντροπή!


Μάλλον με αντανακλαστικά… Ραν Ταν Πλαν φαίνεται πως αντιδρούν εκεί στην Ιπποκράτους, τόσο ο αρχηγός Βαγγέλης Βενιζέλος όσο και το επιτελείο του
Αίφνης λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η μεγάλη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου διέρρευσαν ότι «ο Άκης είναι ντροπή για την παράταξη»!
Ναι!
Και θέλουν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι αυτοί ουδεμία πλέον σχέση θέλουν να ‘χουν με τον επί πάρα πολλά χρόνια «νούμερο δύο» στο Κίνημα.
Τώρα…
Να εξηγηθούμε. Αν στη δίκη αποδειχτεί ότι ο Άκης είναι ένοχος για όσα του καταμαρτυρεί το κατηγορητήριο, τότε να πληρώσει ακριβά. Να μείνει φυλακή για όλη του τη ζωή. Τελεία και παύλα.
Αλλά πάει πολύ να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον Άκη και να επιχειρούν να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης και να τον χρησιμοποιήσουν σαν εξιλαστήριο θύμα, ποιοι;
 Αυτοί οι οποίοι το 2004-2005, όταν η τότε κυβέρνηση Καραμανλή έκανε εξεταστική για την προμήθεια των TOR M1 ήσαν οι βασικοί συνήγοροι υπεράσπισής του!
  •  Είχε φτάσει στο σημείο τότε ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, όταν ήρθε στην εξεταστική λογαριασμός της εταιρίας DRUMILLAN, μέσω της οποίας (και της οποίας) γίνονταν το ξέπλυμα σύμφωνα και με το σημερινό κατηγορητήριο, να εγκαλέσει και να ειρωνευτεί με τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι ήταν… αριθμός τηλεφώνου!
  • Αλλά βέβαια τότε για πολλούς, ανάμεσά τους και όσοι σήμερα… αισθάνονται ντροπή, προείχε η «καθαρότητα» του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό στήριξαν τον Άκη μέχρις… εσχάτων!
  • Και δεν ήταν μόνο ο Βενιζέλος, ο οποίος τον στήριξε και σαν συνταγματολόγος.
  •  Ήταν και ο Λοβέρδος.
  •  Ήταν και σχεδόν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
  •  Ήταν και ο τότε αρχηγός ΓΑΠ.
 Ήταν και πάρα πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι καθημερινά έδιναν τον… αγώνα τον καλό για να τεκμηριώσουν την αθωότητα του Άκη ενάντια στην κυβέρνηση που –σύμφωνα με τους έωλους ισχυρισμούς τους- ήθελε να κάμει κακό στο ΠΑΣΟΚ!
 Κι ας μην ισχυριστούν πως δεν ήξεραν.
Και βέβαια ήξεραν!
 Και ήξεραν από πολύ νωρίτερα.
 Και θυμήθηκαν να αισθανθούν… ντροπή ύστερα από 8-9 χρόνια!
 Ακόμα και ορισμένοι εξ αυτών που του βάραγαν παλαμάκια για να χορεύει τις ζεϊμπεκιές του, την εποχή της παντοδυναμίας του και συνωστίζονταν για το ποιος πρώτος θα εντάσσονταν στην αυλή του!
Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ ρίγησαν στο αίτημα του Άκη να πάνε να καταθέσουν σαν μάρτυρες στο δικαστήριο; (Blogger: βλέπε εδώ:Η μοναξιά του Άκη)
Τώρα πια ο Άκης τους είναι άχρηστος.
Και… ντρέπονται!
Ουαί της υποκρισίας!
Πηγή
============================
ΟΤΑΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ… ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ! ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ!

ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΣ: ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ’89! ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΚΗ!

…και ήθελε ο Καραμανλής να κάνει εξεταστική για να τους κλείσει φυλακή. Όλα αυτά το 2005, όπου η “κακή” ΝΔ του Καραμανλή, επιχείρησε το αυτονόητο. Να τιμωρήσει τα καθάρματα.

Πάρτε τα αρχεία της τότε εξεταστικής και τα δημοσιεύματα της εποχής και θα έχετε στο πιάτο αυτούς που ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ.

Στο άκουσμα της σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο μυαλό των παροικούντων τη Βουλή ήρθαν δύο ονόματα. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. Αμφότεροι, ως απλοί βουλευτές τότε, είχαν ξεχωρίσει… ως συνήγοροι υπερασπίσεως του παρ’ ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, στην Εξεταστική της Βουλής για τους TOR M1. Ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στριμωγμένος από την πίεση που ασκούσε η Νέα Δημοκρατία, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο ίδιος ήταν αυτός που συνέταξε το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έβγαζε τότε πεντακάθαρους τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Τότε, για τον Ευ. Βενιζέλο οι κατηγορίες κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου για μίζες από τα εξοπλιστικά ήταν «πλεκτάνη». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί από το βήμα της Βουλής να ζητήσει η Ν.Δ. συγγνώμη από τον κ. Τσοχατζόπουλο διότι τον «ταλαιπωρεί». Δυστυχώς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα γραπτά μένουν, με αποτέλεσμα τα αρχεία της Βουλής που φέρνει σήμερα στο φως η «δημοκρατία» να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Το ΠΑΣΟΚ, τότε, στο πόρισμα που συνέταξε εκ μέρους του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Το μνημειώδες αυτό κείμενο κοσμούν ακόμα και σήμερα οι υπογραφές των Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία.

Το μεγάλο «πανηγύρι» ωστόσο στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής. Το αμίμητο το είπε φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διέρρηξε τα ιμάτιά του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!» έλεγε τότε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα, αφήστε τις σοφιστείες»

Το πρώτο μεγάλο επεισόδιο στην αίθουσα καταγράφεται όταν ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας αναφέρεται σε περίεργους λογαριασμούς τραπεζών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πετάει την μπάλα στην κερκίδα.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

Ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι αυτός έγραψε το αθωωτικό για τον Ακη πόρισμα

Πάνω στον εκνευρισμό εκείνης της βραδιάς, μάλιστα, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε την γκάφα και παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που έγραψε το πόρισμα που έβγαζε τότε λάδι τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη σηπία (σ.σ.: σουπιά) στην αοριστία και τη σύγχυση.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εχω ρίξει και μελάνη για το κείμενο. Παραγωγική.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.


ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).

Η ένταση ανέβηκε ξανά, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε ότι 400 δισ. δραχμές πήγαν στον βρόντο. Υπερασπιστής των κατηγορουμένων και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος.



Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε δηλαδή στον λαό ότι οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές υπουργοί Αμυνας του ΠΑΣΟΚ πέταξαν 400 δισ. δραχμές στον βρόντο. Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Το TPQ-37 είναι καλό εργαλείο, ελληνικέ λαέ. Εξακόσια μέτρα απόκλιση έχει μόνο. Σας ενοχλούν. Δεν πειράζει. Ομως τα πράξατε και θα τα ακούσετε. Είναι η ηχώ των πράξεών σας.

Με πληροφορίες από τον Γιώργο Λυκουρέντζο – Δημοκρατία


About these 
================================
O Άκης και το σκάνδαλο των άχρηστων ραντάρ TPQ-37 !

Πώς και ποιοί βουλευτές ”κουκούλωσαν ” το σκάνδαλο των άχρηστων… Ραντάρ TPQ-37!
Ο πρώην Α/ΓΕΣ, Στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης κύριος μάρτυρας κατηγορίας έγραφε οτι τα RADAR ήταν άχρηστα …Οι Βενιζέλος-Λοβέρδος υπερασπιστές του Άκη κραύγαζαν και απειλούσαν το Στρατηγό !

Ενώ ο Άκης έγραφε «να γίνει η προμήθεια, ως αρχική απόφαση»

Του ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥ
Για το ρεπορτάζ περί της ληστείας του Δημοσίου με την αγορά των σλοβακικών πυροβόλων SUZANA, που δημοσιεύθηκε, δέχθηκα από μερικούς κριτική. «Τα βάζεις με τον Άκη που έχει ψοφήσει; Τώρα το θυμήθηκες;» Δεν το θυμήθηκα τώρα. 

Το «Π» έχει φιλοξενήσει τουλάχιστον τρία κείμενά μου για το θέμα τα πέντε τελευταία χρόνια. Τότε δεν έδινε κανείς σημασία. Τώρα που άνοιξε ο βόθρος, θα πρέπει οι καταδυναστευόμενοι και λεηλατηθέντες πολίτες να μάθουν ότι τα αδικήματα για τα οποία διώκεται ο Άκης είναι, απλώς, η κορυφή του παγόβουνου των αμαρτιών του τ. υπουργού και παρ’ ολίγον πρωθυπουργού. 
Να πληροφορηθεί πως ένας άνθρωπος είχε ποδοπατήσει έναν ανίκανο πρωθυπουργό και είχε παραπλανήσει αφελείς ή αδιάφορους συναδέλφους του, που έδειχναν ότι δεν έβλεπαν ή δεν άκουγαν. Δεν θα τους ονομάσω συνενόχους, αν και τους πρέπει, αλλά αφελείς και άφρονες. 
Φέρουν κι αυτοί σημαντικές ευθύνες. Επιπλέον είναι η ώρα να ελεγχθεί ο ρόλος και των άλλων συντελεστών των οργίων: γεν. γραμματέων Εξοπλισμών, προέδρων επιτροπών, στελεχών της ιεραρχίας επιτελών και Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, που έχτιζαν μεθοδικά τις προμήθειες και ετοίμαζαν το «πιάτο» στον υπουργό.

Ιστορικό

• Με το υπ’ αρ. 219/10.1197 πρακτικό του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου αποφασίζεται η προμήθεια 6 ραντάρ αντιπυροβολικού-αντιολμικού για τις ανάγκες του Στρατού, σύμφωνα με τις συνταχθείσες προδιαγραφές.

• Το θέμα παραπέμφθη στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΕ) για διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.

• Αρχική έγκριση προμήθειας από ΓΔΕ, όχι όμως με διεθνή διαγωνισμό, αλλά ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ από τη RAYTHEON (ενταύθα αντιπρόσωπος η ΑΧΟΝ) (21.5.99).

• Συγκρότηση επιτροπής διαπραγμάτευσης ΓΔΕ – ΓΕΣ (22.6.99). Εκπρόσωπος του ΓΕΣ ορίζεται ο αντισυνταγματάρχης Μενέλαος Μεϊμάρης.

• Τον Οκτώβριο 1999 ο παραπάνω αντισυνταγματάρχης υποβάλλει αναφορά στο ΓΕΣ/ΔΠΒ, με την οποία καταγγέλλει ότι η πρόταση της R για τα ραντάρ TPQ-37 δεν πληροί προδιαγραφές. Προσθέτει ότι τα ραντάρ είναι υπερκοστολογημένα και «παρωχημένης» τεχνολογίας.

• Η εταιρεία, ομού μετά της ΓΔΕ, για να «σώσουν» την κατάσταση, φέρνουν στην Ελλάδα δύο ραντάρ για να αξιολογηθούν επιτόπου, ώστε να αρθούν οι αντιρρήσεις του ΓΕΣ και κάνει έκπτωση… 1,6%.

• Τα ραντάρ αξιολογούνται στη Σχολή Πυροβολικού, με αποτελέσματα όχι ευχάριστα για τους πωλητές. Η επιτροπή του ΓΕΣ σημειώνει ότι οι Αμερικανοί έχουν έτοιμα για την αγορά τα TPQ-47 και θέλουν να ξεφορτωθούν τα TPQ-37. Προσθέτει ότι στην αγορά κυκλοφορούν, ήδη, τα ραντάρ COBRA (γαλλογερμανικά) και ARTHOUR (σουηδικά), σύγχρονα και φθηνά, ιδιαίτερα τα δεύτερα.

• Έπειτα από αυτά συντάσσεται ΦΕΕ (Φύλλο Ενημέρωσης Εισήγησης), που υπογράφεται από το αρμόδιο Γραφείο της ΔΠΒ/ΓΕΣ, διευθυντή Πυροβολικού, διευθυντές Κλάδων, Α’ υπαρχηγό, Β’ υπαρχηγό και, τελικά, από τον Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγο Κ. Παναγιωτάκη, με το οποίο προτείνεται:

– Ακύρωση προμήθειας των ΤPQ-37.
– Συναξιολόγηση, εξαρχής, TPQ-37, COBRA, ARTHOUR και όποιου άλλου ραντάρ υπάρχει στην αγορά.

Ο Αρχηγός προσθέτει ότι τα ραντάρ αυτά (TPQ-37) είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας και δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Όταν το έγγραφο αυτό παρουσιάζεται στον Άκη, υπουργό Άμυνας, που σημειώνει «να γίνει η προμήθεια, ως αρχική απόφαση», άπαντες χειροκρότησαν την αποφασιστικότητα του αρχιστράτηγου, που δεν είχε υπηρετήσει ούτε ως απλός στρατιώτης!

• Κόστος 130 εκατ. ευρώ.

• Μετά την αποχώρηση του Άκη (Οκτώβριος 2001), επειδή τα παραληφθέντα ραντάρ ήταν αξιοθρήνητα, έγινε απεγνωσμένη προσπάθεια από τον διάδοχό του Γ. Παπαντωνίου (συμπαράσταση στον συνάδελφο) να επαναξιολογηθούν (2003), με ψιλοδιορθώσεις της εταιρείας στο πεδίο βολής ΠΕΤΡΩΤΩΝ. 
Η νέα αναφορά γράφει, επί λέξει: «Δεν επιβεβαιώθηκαν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Πέραν αυτού, πληρώνουμε χωρίς λόγο πυρομαχικά και καταπονούμε προσωπικό για τις δοκιμές». Ο κ. Γιάννος, αντί να επιστρέψει τα ραντάρ και να ζητήσει τα χρήματα πίσω, «εποίησεν τη νήσσαν».

Τα επόμενα

Έτσι φορτώθηκε ο Ελληνικός Στρατός 6 άχρηστα ραντάρ (130 εκατ. ευρώ), όπως είχε φορτωθεί προ ολίγου 12 πυροβόλα SUZANA (22,3 δισ. ευρώ). Για την Άμυνα, ρε γαμώτο… Ο Σημίτης συνέχιζε να κοιμάται…

Γίνεται αλλαγή της κυβέρνησης. Ο νέος πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις προγραμματικές του δηλώσεις (12.5.04) αναφέρει (sic – πρακτικά Βουλής): «Στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις συνώνυμες της ασυδοσίας. Δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι θα προχωρήσουμε με υπευθυνότητα, αλλά και αυστηρότητα, σε εξονυχιστικό έλεγχο. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη. Αναφέρω μόνο μία χαρακτηριστική περίπτωση: Αυτήν των ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ-37, ύψους 130 εκατ. ευρώ. Η στρατιωτική ηγεσία, στο σύνολό της, ήταν αρνητική. Κι όμως, αγοράστηκαν. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ. Καταθέτω το έγγραφο… Το θέμα θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη…»

Η Εξεταστική Επιτροπή-νούλα

Επί τω ακούσματι του λόγου του πρωθυπουργού, ο τότε ΥΕΘΑ, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ένθερμος θιασώτης της κάθαρσης (η οποία σύντομα του έφαγε το κεφάλι), έστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα, μαζί με την υπόθεση ΤΟR-M1. Υπόλογοι υπουργοί, Άκης και Γιάννος. Κόλαφος!• Η ανακρίτρια (Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη) δεν αργεί να βγάλει το πόρισμά της (21.9.04).

• Το στέλνει στον Άρειο Πάγο και από εκεί, ταχύτατα (28.9.04), υποβάλλεται στη Βουλή υπογεγραμμένο από τον Αντιεισαγγελέα Ελευθ. Βορτσέλα. Η Βουλή αποφασίζει παραπομπή σε Εξεταστική Επιτροπή των Τσοχατζόπουλου – Παπαντωνίου.

Η Επιτροπή (πλειοψηφία ΝΔ)

Θαυμάστε τους. Πρόεδρος: Ο Ι. Τραγάκης, που αργότερα δηλώνει («Νέα» 2.2.07): «Εγώ δεν θα έστελνα ποτέ βουλευτή στο απόσπασμα». Μέλη: Α. Λυκουρέντζος (γραμματέας), Κ. Γκιουλέκας, Ε. Ζαγορίτης, Χρ. Ζώης, Συμεών Κεδίκογλου, Β. Πολύδωρας κ.ά. (ΝΔ) Ευάγγ. Βενιζέλος, Μιχ. Καρχιμάκης, Κοσμίδης, Κουλούρης, Λοβέρδος, Νιώτης κ.ά. (ΠΑΣΟΚ) Πατσιλινάκος (ΚΚΕ) Ξηροτύρη – Αικατερινάρη (ΣΥΝ).

Οι Νεοδημοκράτες είναι απολύτως ήρεμοι, οι ΠΑΣΟΚοι άκρως επιθετικοί, με σημαιοφόρους Βενιζέλο – Λοβέρδο, που υπεραμύνονται της αθωότητας του κατηγορουμένου όχι με επιχειρήματα, αλλά με φωνές και απειλές. Ο Άκης δηλώνει («Βήμα» 6.5.07): «Είμαι ευτυχής που με στήριξαν συνάδελφοί μου». Δεν τους έβαλαν, όμως, εκεί να τον στηρίξουν, αλλά να τον ελέγξουν.

Όταν κατέθετε ο τ. Α/ΓΕΣ, στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης, κύριος μάρτυρας κατηγορίας, ο Βενιζέλος ξιφουλκεί και τον προσβάλλει ιταμά. Λέει προς τον κ. Τραγάκη, που φαίνεται να συμφωνεί: «Να διερευνηθεί, κ. πρόεδρε, εάν ορθώς ο Α/ΓΕΣ προσυπέγραψε έγγραφο των υφισταμένων του ενάντια στην αγορά των TPQ-37, εάν ήταν νόμιμη η διαδικασία αυτή ή εάν η μεγάλη παρανομία είναι εκεί, ότι δηλαδή εστάλη το έγγραφο για να προωθηθούν συγκεκριμένα, άλλα συστήματα!»

Επίλογος

Για να μη σας κουράσω άλλο, σας πληροφορώ ότι η περιώνυμη Επιτροπή Τραγάκη αθώωσε τους δύο υπουργούς διότι «ουδέν επιβαρυντικό προέκυψε».

Στο περιστύλιο της Βουλής, οι Νεοδημοκράτες της Επιτροπής, διηγούντο μεν ιστορίες με σημεία και τέρατα για τα κατορθώματα των υπουργών, αλλά απέφευγαν επιμελώς να αναφέρουν από πού πήραν εντολή να πνίξουν την υπόθεση. Εις υγείαν μας… Φταίει μόνον ο Άκης ή κι εκείνοι που καλλιέργησαν το κλίμα για να φτάσει μέχρι τον Κορυδαλλό;

http://www.paron.gr
http://www.enkripto.com/2013/03/o-tpq-37.ht
http://www.veteranos.gr
==========================================
Γιατί ο Άκης εκλιπαρούσε για λεφτά; Σε ποιόν χρωστούσε και “φοβόταν”;

Το πλιάτσικο της μαφίας στα Ρωσικα οπλικά συστήματα και τα χρέη που δεν “ρυθμίζονται”

Μπαίνουμε σε περίοδο παθών. Άλλοι ετοιμάζουν τις ψυχές τους για τα πάθη και άλλοι και τις ψυχές και το κορμί. Ας πούμε για παράδειγμα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συν αυτώ.




Η δικαιοσύνη έλαμψε, το σκοτάδι έφυγε, οι πλάνοι φανερώθηκαν, η Δημοκρατία συνέτριψε τις αντίθετες δυνάμεις.




Οι μήπως όλα αυτά είναι τρίχες μαλλινομάμβακες? Μήπως είναι απλά για να τα τρώει ο Λαός και να τον πιάνει οργασμικό σύνδρομο? Για να το δούμε λίγο, έχει όντως ενδιαφέρον.




Λοιπόν, στον λογαριασμό του Άκη και κάτω από τον έλεγχό του βρέθηκαν εταιρίες. Μαύρο χρήμα διακινήθηκε και το πήρε ο κακός ο Άκης.  Πρώτο πρόβλημα. Στις σημειώσεις που βρέθηκαν, ζητούσε επίμονα τα λεφτά για να πληρώσει. Να πληρώσει ποιους? είχε εκτεθεί έλεγε και έχει μεγάλο πρόβλημα.




Δεύτερον. Πάμε στο σήμερα. Ξαφνικά, καλεί με εξώδικα κάποια άλλα καλά παιδιά, ως μάρτυρες υπεράσπισης. Υπέγραψαν και αυτοί λέει, μαζί το κάναμε, δεν ήταν αμέτοχοι αυτοί.




Και έχουμε τώρα τα ΜΜΕ. Ή μάλλον να τα λέμε ΜΜΑ(Μέσα Μαζικού Αποπροσανατολισμού)?




Μας παρουσιάζουν λοιπόν την εικόνα ότι  τα ρωσικά συστήματα, έκαναν τόοοοοοσα πολλά λεφτά και συζητάμε για τις μίζες που υπάρχουν και το ζωώδες μυαλό μας πάει σε μια υπόθεση που έχει να κάνει με τυπικές καταστάσεις. Κάποιος τα πήρε λόγω μίζας αλλά τουλάχιστον πήραμε τα όπλα. Έ αυτοί αφού υπέγραψαν ίσως να ήξεραν κάτι αλλά πού να τρέχεις τώρα μωρέ αδελφέ ωχουυυυυυυυυυυυ. Ισόβια λοιπόν ο Άκης και κάποιοι άλλοι και παπαλά.




ΝΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!

Ρε καλόπαιδα. Εσείς που ρίξατε τις υπογραφές, να σας πώ κάτι.

Πριν κάμποσο καιρό, ο Βλαδίμηρος, έκανε μια περίεργη αναφορά στο παρελθόν. Είπε ότι τότε (πιο παλιά), υπήρχε μια μακρά περίοδος, κατά την οποία γίνονταν πλιάτσικο στην Ρωσική Στρατιωτική Βιομηχανία. Συγκεκριμένα είπε ότι έφευγαν συστήματα για χώρες με σχεδόν χαμηλότατο κόστος.




Λοιπόν για να έχουμε ξεκάθαρες καταστάσεις και γιατί φτάνει πλέον η τσίχλα στα μάτια.




Βασική ερώτηση – Σας παίρνει η μπάλα με το ότι είπε ο Πούτιν ή όχι




Εάν ναι (είπα, ΕΑΝ), τότε :




Άκη και λοιπό ΚΥΣΕΑ της τότε εποχής. Πόσο πραγματικά κόστισαν τα συστήματα?




Δηλαδή




Το ποσό κοστολόγησης, κατέληξε στην Ρωσική Βιομηχανία ή πήγε στις τσέπες μεσαζόντων και μόνο?




Τους καλείς απλά σαν μάρτυρες, ή τους λες με συνθηματικό τρόπο ότι φέρουν ευθύνες τις ίδιες με σένα γιατί ήξεραν?




ΕΑΝ ΙΣΧΎΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (1 και 2, ΕΑΝ ΛΕΩ)




Γνώριζαν ότι τα συστήματα έχουν μηδενικό κόστος και τα λεφτά πάνε αλλού




Ποιοί είναι αυτοί που θελαν τα λεφτά τους και σε πίεζαν?




 Με λίγα λόγια, αυτά πρέπει να απαντηθούν άμεσα και είναι λάθος να μην συζητάμε για την συνδρομή των Ρωσικών Υπηρεσιών προς ενημέρωση του δικαστηρίου. Εάν τίποτα δεν ισχύει, τότε έχει καλώς, εάν όμως υπάρχει κάποια βάση και σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν της προηγούμενη Ρωσικής πολιτικής σκηνής, τότε μάλλον ΌΛΟΙ ΠΑΝΕ ΙΣΟΒΙΑ (ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και οι μη παρευρισκόμενοι). Διότι πολύ απλά, έχουν κλέψει την γιαγιά που ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια και έχουν πάρει το φαγητό από το παιδί που λιποθυμάει στο σχολείο από την πείνα,




Καλημέρα σας και χρόνια σας πολλά.

Αναγνώστης



Σχόλια