H Αριστέα Μπουγάτσου πέθανε.

Η Άριστη Αριστέα που αποκάλυπτε όταν όλοι σιωπούσαν…

  «…αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα ‘μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…» -Αριστέα Μπουγάτσου

Εφυγε χθες , στα 49 της, ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο η μαχητική δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου.

Της Αριστέας Μπουγάτσου 13 Νοεμβρίου 2011.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ’ αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.
Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν,
διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ. Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης.
Η Tri- lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ’ αυτήν τεχνοκράτες.
Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.
Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.
Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».
Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».
Λίστα εκλεκτών
Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.
Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.
Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.
Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.
Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι’ αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του.
Πηγή

 Έφυγε η τελευταία Ελληνίδα Δημοσιογράφος

 -Οι άνθρωποι δεν πρέπει ν΄αφήνουν πίσω τους εκκρεμότητες. Θα τα τακτοποιήσω όλα, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται άλλοι άνθρωποι εξαιτίας μου όταν εγώ θάχω φύγει…
Στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου έφυγε από τη ζωή η τελευταία Ελληνίδα δημοσιογράφος αφήνοντας πίσω της συμμορίες εκβιαστών να σκοτώνονται με φόντο μια χρεωκοπημένη χώρα. Με το θάνατο της Αριστέας Μπουγάτσου ο όρος ελληνική δημοσιογραφία θα έπρεπε να πάψει να χρησιμοποιείται μια και όλοι όσοι έχουμε μείνει πίσω αποτελούμε τον όχλο της δυσφήμισης γι΄αυτό που αποκαλείται δημοσιογραφία.
Τώρα πλέον δεν έγινε πιο φτωχή η ελληνική δημοσιογραφία, αλλά έσβησε μαζί με την Αριστέα.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι το όνομα «Αριστέα Μπουγάτσου» είναι ένα ψευδώνυμου ενός μυθικού προσώπου που η δύναμή του, η μαχητικότητά του, το πάθος του για το ρεπορτάζ και την αλήθεια ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια. Κι έτσι ήταν. Η Αριστέα έζησε και έφυγε σαν μύθος. Άλλωστε φρόντισε να μην αναλωθεί στο βουητό του πλήθους. Οι φωτογραφίες της είναι σπάνιες, το ίδιο και οι δημόσιες εμφανίσεις της.
Η Αριστέα ως την τελευταία στιγμή δεν έκανε εκπτώσεις και υποχωρήσεις, δεν πουλήθηκε για μια θέση στο δημόσιο. Δεν εντάχθηκε στον μηντιακό στρατό κανενός μεγαλοεπιχειρηματία παρότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το προσπάθησαν. Μάλιστα ένας από αυτούς όταν διαπίστωσε ότι η Αριστέα δεν λυγίζει και κυρίως δεν έχει εξαγοράσιμη τιμή της είπε:
-Άσε με τουλάχιστο να σου κάνω δώρο ένα μολοσσό. Οι θηλυκοί μολοσσοί είναι πολύ καλοί φύλακες…
Η Αριστέα αρκέσθηκε στα αγαπημένα της γατάκια και συνέχισε στο δύσβατο μονοπάτι της δημοσιογραφίας δίχως συμβιβασμούς. Ακόμη και όταν οι μεγαλοεκδότες τα έβρισκαν μεταξύ τους και της έδειχναν την οδό της απόλυσης εκείνη συνέχιζε τον αγώνα. Κατάφερε μάλιστα να κερδίσει στο δικαστήριο μεγαλοεκδότες που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να της βουλώσουν το στόμα.
Η Αριστέα παρότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με όλους σχεδόν τους αρχηγούς των κομμάτων της μεταπολίτευσης και σχεδόν όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες ποτέ δεν λογόκρινε τα ρεπορτάζ της. Το έκανε εξαιτίας μιας ιδεατής σχέσης που είχε με την δημοσιογραφία. Αυτό της το αναγνώριζαν ακόμη κι εκείνοι που βρέθηκαν απέναντί της εξαιτίας των αποκαλύψεών της. Η αξιοπρέπειά της δεν της επέτρεψε ποτέ να διεκδικήσει θέσεις και ρόλους ακόμη και μέσα στην ίδια της την εφημερίδα, μιλάμε για την Ελευθεροτυπία. Η προσωπική γνωριμία και η ανθρώπινη φιλία της  με την Μάνια Τεγοπούλου δεν «μεταφράσθηκε» σε στελεχιακές θέσεις και άλλου είδους προνόμια. Τελευταία έδωσε μάχη για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και κατάφερε να φύγει βλέποντας την αγαπημένη της εφημερίδα ξανά στα περίπτερα.
Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ο σύντροφός της Βασίλης, η αδελφή της Ιωάννα και ο ξαδελφός της ο Ντίνος στάθηκαν στο πλευρό της ως το τέλος. Και ο γάτος της ήταν εκεί. Τελευταία της επιθυμία ήταν να μην γίνει νεκρώσιμη ακολουθία και η τέφρα της να μεταφερθεί στο κτήμα της στους Γαργαλιάνους…

Υ.Γ>Αριστέα σ' ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσω. Καλά ρεπορτάζ στον Παράδεισο γλυκιά μου...
Βασίλης Μπόνιος

==============================

Από την Αριστέα Μπουγάτσου

(βουλώστε το λαμόγια)
Τσουνάμι Τσουκάτου κατακλύζει το αρχείο Χριστοφοράκου. 

Δεκάδες εγγραφές στα ημερολόγια του Mister Siemens φανερώνουν εντατικές, αλλά και διαχρονικές επαφές του Θ. Τσουκάτου με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πρώτος, εκτός από «στρατηγός» του Κ. Σημίτη, ήταν και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, και ο δεύτερος φρόντιζε να χρηματοδοτεί τα κόμματα με τα μυστικά κονδύλια της Siemens.

Μερικές από τις 22 φορές που αναφέρεται το όνομα του Θ. Τσουκάτου στα ημερολόγια του Μιχ. Χριστοφοράκου. Σε μερικά από τα αποσπάσματα διακρίνεται και το όνομα του Κ. Γείτονα
Μερικές από τις 22 φορές που αναφέρεται το όνομα του Θ. Τσουκάτου στα ημερολόγια του Μιχ. Χριστοφοράκου. Σε μερικά από τα αποσπάσματα διακρίνεται και το όνομα του Κ. Γείτονα 
Στενή σχέση
Στο αρχείο Χριστοφοράκου, που περιέχεται στη δικογραφία, υπάρχουν τουλάχιστον 22
εγγραφές στο όνομα «Τσουκάτος», αλλά και παραστατικά που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1999 μέχρι και το 2006. Ολα μαρτυρούν μια στενή διμερή σχέση (Τσουκάτου – Χριστοφοράκου) η οποία επιτρέπει στον Θ. Τσουκάτο να ζητάει εξοπλισμό, αθλητικές χορηγίες, διορισμούς από τον τότε ισχυρό της Siemens, ενώ του στέλνει και προσωπικά κλειστούς φακέλους που του παραδίδονται.
Αν όλα αυτά δεν βρίσκονταν στη δικογραφία, θα υπήρχε πλήρες σκότος για την πολυετή αυτή σχέση, που καλύπτει και πολλά από τα κρίσιμα χρόνια της ερευνώμενης περιόδου, ως προς τη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος της Siemens σε κόμματα ή σε μεμονωμένους πολιτικούς.

Ανέφερε μόνο δύο
Ο 4ος Ειδικός Ανακριτής δεν ασχολήθηκε με το αρχείο Χριστοφοράκου και ο Θ. Τσουκάτος κατά την απολογία του (1-7-2009) αναφέρεται μόνο σε δύο επαφές του- συναντήσεις με τον Μ. Χριστοφοράκο, στις 20/10/1998 και στις 15/12/1998. Τίποτε άλλο.
Μάλιστα, ο Θ. Τσουκάτος υποστηρίζει ενώπιον του ανακριτή ότι η πρώτη επαφή με τον Μ. Χριστοφοράκο έγινε από τηλεφώνημα ενός διαφημιστή που τον γνώριζε επειδή έκανε διαφημίσεις σε κόμματα και έχει και μια εταιρεία δημόσιων σχέσεων, την DDB, τον Χρήστο Παπαπολύζο. Ο τελευταίος αιτήθηκε να με επισκεφθούν με τον Χριστοφοράκο στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ο Θ. Τσουκάτος, ζητώντας ο «προξενητής»-διαφημιστής να κληθεί ως μάρτυράς του, ενώ ο ανακριτής δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει αν μπλέχτηκ
αν και διαφημιστικά τα κονδύλια της Siemens και του κόμματος.
Ετσι όλα έμειναν στο 1 εκατ. μάρκα, που η Siemens το 1999 -λίγους μήνες μετά τις δύο επαφές- αποδέσμευσε υπέρ του ΠΑΣΟΚ σε λογαριασμό στην Ολλανδία του κ. Πιταούλη, που ήξερε ότι διευκόλυνε άλλο φίλο του, τον κ. Βίο. Το ποσό αυτό «εισήχθη» σπασμένο σε μικρότερα ποσά, πέρασε από λογαριασμούς φίλων και, όπως υποστηρίζει ο Θ. Τσουκάτος, παραδόθηκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Ομως οι επαφές Τσουκάτου – Χριστοφοράκου εντατικοποιήθηκαν από το 1999 και μετά.
Ειδικότερα:

1 Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1999, στο ημερολόγιο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens υπάρχουν τουλάχιστον επτά σημειώσεις επαφών του Θ. Τσουκάτου, που κάποιες από αυτές παραπέμπουν και σε διευθετήσεις συναντήσεων με τον Μιχ. Χριστοφοράκο.
2 Στις 10 Ιουνίου 1999 καταγράφεται η ώρα 15.00 ΠΑΣΟΚ / Ζωή.
3 Το 2000 στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου εμφανίζονται και πάλι εγγραφές μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου. Σε μία από αυτές αποτυπώνεται αίτημα Τσουκάτου για τηλεφωνικό κέντρο, ενώ σημειώνονται και τα τηλέφωνα τότε συνεργάτη του που φροντίζει το σχετικό θέμα.
4 Το 2001 μεταξύ των όσων ζητούσαν τον Χριστοφοράκο και πάλι ο Θ. Τσουκάτος με σημειώσεις στον Νοέμβριο μήνα, όταν τότε το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ρύθμισε το αίτημά της για την απόκτηση πλυντηρίου-στεγνωτηρίου από τη Siemens. Ο Θ. Τσουκάτος αφήνει το τηλέφωνο του πολιτικού του γραφείου για επικοινωνία.
5 Το 2003 (14/1) στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου γράφεται: «Τσουκάτος / ΠΑΣΟΚ προσωπικό φάκελο για σας». Σε άλλη σημείωση κάτω από «laptop Μητσοτάκη» αναφέρεται επαφή-κλήση Τσουκάτου (13 και 19 Φεβρουαρίου 2003).
Για το Κυπριακό!
Στις 8/4/2003 ο Θ. Τσουκάτος με φαξ ζητάει από τον Χριστοφοράκο «χορηγία Αθλητικής Λέσχης Φιλάθλων Αλίμου», ενώ του στέλνει (4/12) και την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ «για το Κυπριακό και τον διάλογο με την Αριστερά». «…Με την προσδοκία να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας», γράφει στον Μ. Χριστοφοράκο.
6 Σε άλλη εγγραφή (20/1/2004) και πάλι σε κλήση στο όνομα Τσουκάτος αναγράφονται «2 συστήματα + 1 πλακέτα + 1 adaptor». Είναι η εκλογική χρονιά (εθνικές και ευρωεκλογές) και οι επαφές του Θ. Τσουκάτου αυξάνονται, με κλήσεις στο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου, αλλά και με ευχές για το Πάσχα κ.ά.
7 Ο Θόδωρος Τσουκάτος, όμως, συνεχίζει ακάθεκτος ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός πολιτικής. Στις 28 Ιουνίου 2006 στέλνει στο γραφείο Χριστοφοράκου το βιογραφικό ενός ενδιαφερόμενου για τη θέση μηχανικού ανάπτυξης λογισμικού, «όπως συνεννοηθήκαμε» γράφει στο e-mail που απευθύνει στην Κατερίνα (Τσακάλου), την οποία παρακαλεί «να το δώσεις στον κ. Χριστοφοράκο».
Ο Γείτονας
Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, του 2004, υπάρχει καταγεγραμμένη, χειρόγραφα, μια διπλή σημείωση στη σελίδα της 3ης Μαρτίου. Τσουκάτος και Γείτονας μαζί. Η σημείωση γράφει: «Φάκελο Θ. Τσουκάτου, φάκελο Γείτονα». Η σημείωση αυτή καταχωρίζεται στα βιβλία της Siemens σε κρίσιμο πολιτικό χρόνο, τέσσερις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και μπορούν να την εξηγήσουν μόνο τα αναφερόμενα σε αυτήν πρόσωπα.
Ο Μ. Χριστοφοράκος έχει εμπλέξει το όνομα του Κώστα Γείτονα, μέσω της απολογίας του στο Μόναχο το περσινό καλοκαίρι, ισχυριζόμενος πως είναι ένα από τα πρόσωπα που για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ έλαβαν ενισχύσεις από τη Siemens. Ο Κ. Γείτονας έχει αντικρούσει τους ισχυρισμούς του, έχει δηλώσει ότι στρέφεται με αγωγή εναντίον του, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν επιφύλαξε για τον τότε υπεύθυνο για τα οικονομικά του κόμματος την ίδια μεταχείριση που είχε έναντι του Θ. Τσουκάτου και του Τ. Μαντέλη, των οποίων ανέστειλε την κομματική ιδιότητα.
Το όνομα του Κ. Γείτονα εμφανίζεται σε σημείωση προγενέστερη της «διπλής» στις 26 Φεβρουαρίου 2004, στη σελίδα του ημερολογίου, όπου καταγράφονται τα πρόσωπα που καλούσαν το γραφείο Χριστοφοράκου.
Λίγους μήνες μετά, στις 16 Ιουλίου 2004, στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου καταχωρίζεται κλήση από Γείτονα και δίπλα καταγράφονται δύο τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου.
Το 2003 (5/3/2003) σε υπόμνηση της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, καταγράφεται και το όνομα Γείτονας, μαζί με άλλα όπως: Κυπραίου, πρόεδρος Κ.Μ., και με μια σημείωση που γράφει «ΚΥΣΕΑ: Σκανδαλίδης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου να στείλουμε 2 non paper». *

Σχόλια