«Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ»

Βlogger:
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
Σε μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Η άλλη όψη» ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ. 
  • Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. (Πήγαινε στοVideo: 4:17 λεπτό και μετά..στο 7:05 λεπτό.)
  • Επιπλέον υποστήριξε ότι στο σχέδιο αυτό αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου. (πηγή)

Blogger: Κρατήστε: 
  • Α. Τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε η χώρα στο ΔΝΤ: από ένα άτυπο συμβούλιο που δεν κρατάει τα πρακτικά!!!. Μιλάμε για χώρα μπανανία που το μέλλον της παίζεται σε γιάφκες - τί άλλο είναι ένα άτυπο υπουργικό συμβούλιο που δεν κρατάει πρακτικά!!!
  • Β. Ο  Λοβέρδος  "δείχνει" ενδιαφέρον - για τα πρακτικά των  άτυπων αυτών συμβουλίων ενώ είναι σίγουρος ότι αυτά δεν υπάρχουν! (έχετε σεις καμιά αμφιβολία;)
  • Γ. Τι προσπαθεί να προλάβει ο Λοβέρδος; (Μπορεί να έχει δει κανένα σκληρό όνειρο - εφιάλτη το λέμε - να προσπαθεί να μπει σ' ένα ελικόπτερο... ή απλά μαζεύει στοιχεία για ώρα ανάγκη...)
  • Δ. Θαυμάστε λειτουργία κυβέρνησης: 
    1. Ο ένας δεν "παραλαμβάνει" επίσημα τη λίστα Λαγκάρντ για να χάσει στη συνέχεια το CD, 
    2. Ο άλλος δηλώνει στη βουλή ότι έχει απόρρητα στοιχεία στο σπίτι του!
    3. Πραγματοποιούνται "άτυπα" υπουργικά συμβούλια - τα οποία όμως είναι αποφασιστικά και παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές των Ελλήνων ιθαγενών για τα επόμενα εκατό χρόνια και δεν "τρέχει" τίποτα! 
    4. Τελικά ποιο είναι το όργανο - σύνθεση (ονοματαπώνυμα) - που πήρε απόφαση να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ; Θα το μάθουμε ποτέ;
    5. Ποια τα πρακτικά αυτού του οργάνου; (Με τα σκεπτικά των συμμετεχόντων)
    6. Αν έγιναν όλα παράτυπα - από ένα (παρά)κέντρο γύρω από τον ΓΑΠ γιατί ο πολύς κ. Λοβέρδος δεν βγήκε τότε να το καταγγείλει τότε; Δεν μπορούσε να δει ότι αυτό είναι παραθεσμική λειτουργία; Αν δεν το κατάλαβε τί σόϊ Συνταγματολόγος λέει ότι είναι; 
    7. Όταν ο Λοβέρδος "φεύγει " από το ΠΑΣΟΚ έχει καταγγείλει την παραπάνω αντιθεσμική λειτουργία; 
    8. Θυμάται τις δηλώσεις του σχετικά με τον Παπανδρέου ή δεν είχε να του προσάψει τίποτα τότε, αλλά μόλις χθες τα ..θυμήθηκε όλα! Γιατί τότε ήταν η ασπίδα του ΓΑΠ και τώρα τον δίνει "στεγνά". Τι θέλει να μας πει ο ποιητής και πια η αξιοπιστία - τώρα πια - των λεγομένων του;
Συμπερασματικά: 
Η χώρα δεν χρειάζεται καμιά επανάσταση. 
Χρειάζεται απλά την εφαρμογή των νόμων, να λειτουργήσει το κράτος θεσμικά με κανόνες διαφανείς. Να γίνει επιτέλους σεβαστή η διάκριση των εξουσιών. Της Δικαστικής, της νομοθετικής και της εκτελεστικής. Όταν έχουμε μια "παρτούζα"  όλων των εξουσιών - εκεί έχει οδηγηθεί το πράγμα βοηθούντος του μεγάλου καλλιτέχνη - κωμικού - με τις περίτεχνες παρεμβάσεις στο Σύνταγμα μην παριστάνουμε τους ενοχλημένους  που απόρρητα έγγραφα του κράτους μπορεί να βρίσκονται στο σπίτι και γιατί όχι στον γκαμπινέ ενός υπουργού! 
Η στρέβλωση είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού: Η εκτελεστική εξουσία έχει καπελώσει τους πάντες και δεν λογοδοτεί σε κανένα και ποτέ. Αφού έχει εξασφαλίσει την ατιμωρησία  ...καταστρέφει - με αζημίωτο -  τη χώρα και φεύγει για να έρθει η επόμενη ορδή  ακρίδας που θα συνεχίσει το ίδιο έργο της καταστροφής γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα λογοδοτήσει πουθενά και ποτέ. 
Τύποι σαν τον Βενιζέλο σαν τον Παπακωνσταντίνου, σαν τον ΓΑΠ, σαν τον Λοβέρδο έχουν γαλουγηθεί  να λειτουργούν χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα.
Έχουν υποβιβάσει τις υποθέσεις και τη λειτουργία του κράτους στο επίπεδο του γκαμπινέ τους - χαρείτε τους! 
Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας έχουμε οδηγηθεί σε μια σκληρή φεουδαρχία με ορατούς του κοτσαμπάσηδες.  Αν ο λαός δεν δικάσει και δεν απαλλαγεί απ' αυτόν τον συρφετό - την ολιγαρχική συμμορία που κυβερνάει  αδιαλείπτως με διαφορετικό κάθε φορά πρόσωπο -  δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. 
Αξίζει να ακούσετε μια παλιότερη εκπομπή με τον κ. Κοντογιώργη. (Που σχολιάζει αυτόν τον συρφετό... και ειδικότερα τον Λοβέρδο - πήγαινε στο 24ο λεπτό!)

Blogger:
Συμπηλωρματικές προσθήκες για το σήριαλ "ΛΟΒΕΡΔΟΥ"

Σχόλια