Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Ελλήνων

Αρχειοθετήστε το για τον ιστορικό του μέλλοντος 

 

Πηγή 

Μπορεί να απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη διαδικασία συζήτησης με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που εμπεριέχει τις 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά το παραπάνω video θα πρέπει να αρχειοθετηθεί για τον ιστορικό μελετητή αλλά και ίσως να χρειαστεί σε δίκες που μπορεί να διεξαχθούν στο μέλλον για του σύγχρονους δοσίλογους ή "Τσολάκογλου"  όπως έχουν καθιερωθεί στην..πλειονότητα του ελληνικού λαού΄.
Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση για πολιτικές σκοπιμότητες και την αντιπολίτευση να εμμένει στην άποψη για κατάλυση των κοινοβουλευτικών και δημοκρατικών λειτουργιών, αλλά και για παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη και σειρά διατάξεων του Συντάγματος, υποστήριξε ότι με τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση καταλύεται η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και εκχωρείται η εθνική κυριαρχία, ενώ το ελληνικό δημόσιο παραιτείται από τη ρήτρα ασυλίας.
Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι όσα επικαλείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου στηρίζονται σε εσφαλμένη ερμηνεία της δανειακής σύμβασης και άγνοια της πραγματικότητας για τους όρους που περιέχει.
Σε σύντομη παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επέκρινε τις σημερινές θέσεις του Π. Παυλόπουλου, ο οποίος, σημείωσε, ως αντιπολίτευση μιλούσε για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος στο πρώτο μνημόνιο. «Δεν παίρνω ούτε μία λέξη γιατί αυτά είναι αυτονόητα. Και σήμερα πιστεύω απολύτως στην αντισυνταγματικότητα του πρώτου μνημονίου. Αλλά τι σχέση αυτό με τη δανειακή σύμβαση;» αντέτεινε ο Π. Παυλόπουλος. ...
[ΣΣ: Αντισυνταγματικές οι επιδιώξεις του μνημονίου, αντισυνταγματική η “εξουσία” της Τρόικας]

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς περί παράδοσης του εθνικού πλούτου που δημιουργούν φόβο στον ελληνικό λαό και την εντύπωση ότι ο πολιτικός κόσμος τον ξεπουλάει.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, μίλησε για διαδικασία που είναι για γέλια και θα ήταν εξαιρετική κωμωδία αν δεν ήταν επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας.
«Η ίδια ρήτρα υπάρχει στο μνημόνιο της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου. Και αυτός ο πολιτικός κόσμος είναι μειοδότες;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης. 

==========================

Τι έλεγε ο Πακης το 2011 για την “Εθνική Κυριαρχία” ; Τι ψήφισε το 2013 ;

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Είπε στο περιοδικό “Επίκαιρα” στις 5/5/2011
…[...]…
Α. Πρώτον, ότι με την από 8/5/2010 Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης –η οποία, σημειωτέον, ουσιαστικά, είναι ανίσχυρη ως ευθέως α ντισυνταγματική, αφού ουδέποτε κυρώθηκε από τη Βουλή, κατά προκλητική παραβίαση του άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος– καταργήθηκε ρητώς (βλ. ιδίως το άρθρο 14 παρ. 5 της Σύμβασης) κάθε ασυλία, λόγω εθνικής κυριαρχίας, της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.
…[...]…
ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 14/01/2013
(ΦΕΚ 240/2012)
 «Oύτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

ΠΑΚΗ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟ 2011 ή ΤΟ 2013

(σ.σ.netakias-ευχαριστώ το Misha για το link)
============================================

Η Εθνική κυριαρχία παραδόθηκε.Παραμύθια τα περί Ελληνικών δικαστηρίων.

Με λύπη χτές είδα σε video όσα συνέβησαν στη Βουλή με αφορμή το θέμα της Εθνικής κυριαρχίας που εθίχθη στη συζήτηση για τη παράνομη και αντισυνταγματική επικύρωση της παράδοσης της χώρας στους δανειστές με μια Διεθνή Συνθήκη, που κατά το Σύνταγμα απαιτεί ψήφιση από 181 
βουλευτές. Ακουσα τις βλακείες του Παυλόπουλου για τo θέμα του “mandatory law” και διεπίστωσα τη δημόσια ανοχή στις φοβερές επιστημονικές του απόψεις απο τους “νομικούς” του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Είναι ανίκανοι να καταλάβουν ένα άρθρο που διαβάζουν. Για τέτοιο επίπεδο ασχετoσύνης ή μειδοσίας μιλάμε. Και τα δύο έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι πρακτικά ισοδύναμα. Aφού έρριξαν όλοι τις κορώνες τους, παρέδωσαν με χαρά την Εθνική κυριαρχία στους δανειστές.

Αγριο ήταν το δούλεμα Βενιζέλου και Παυλόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Είναι αυτά τα κόμματα για να κυβερνήσουν; Mε τί θα κυβερνήσουν; Με την ασχετοσύνη τους; Mε το κουρκούτι, που έχουν αντί για μυαλό; Με τη παιδική χαρά που τους διακρίνει; Με τί;

Η γενική εικόνα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης συνέθετε ενα ζωγραφικό πίνακα στραπατσαρισμένο, ζωγραφισμένο με τα δάκτυλα από πιθήκους makaka. Ολοι μίλαγαν απουσία μέτρου, γνώσης και λογικής με χαρακτηριστικά κατωτέρων θηλαστικών του ζωικού βασιλείου. Αυτοί οι τύποι, αφού έκαναν με τις αποφάσεις του το λαό να ξεχάσει τα Ελληνικά του, στο τέλος τα ξέχασαν και οι ίδιοι. Δεν μπορούν ούτε Ελληνικά να διαβάσουν. Πώς να καταλάβουν τί ακριβώς λέει ένα άρθρο;

Η Ελληνική γλώσσα είναι η μελωδία της αρμονίας και της λογικής.
Ευτυχισμένοι οι Ελάχιστοι που την ακούν.

Υπενθυμίζω το ΦΕΚ(240/2012) και τη “Σύμβαση Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” σύμφωνα με την οποία, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:

«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσηςή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Η ίδια παράγραφος στην Αγγλική γλώσσα, έχει ως εξής:

«The Beneficiary Member State, the Bank of Greece and the Hellenic Financial Stability Fund each hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Amendment Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgment, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law».

Είθισται σε συμφωνίες μεταξύ συμβαλλομένων διαφόρων εθνικοτήτων να ορίζεται ένα δικαστήριο κοινής αποδοχής στο οποίο θα επιλύονται οι οιεσδήποτε διαφορές προκύψουν μεταξύ των και στο οποίο και μόνο αυτές θα εκδικάζονται. Σε αυτό το ΦΕΚ δίδεται η αποκλειστική δικαιοδοσία για τη δουλειά αυτή στο δικαστήριο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Αν κάτι δεν πάει καλά για κάποιο λόγο η Ελλάδα δεν μπορεί να “αμυνθεί” σε Ελληνικά δικαστήρια. Οι δανειστές μπορούν να απαιτήσουν και να πάρουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των κερδών απο την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου π.χ. των υδρογονανθράκων. Tα Ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν λόγο σε οποιαδήποτε μελλοντική διένεξη των συμβαλλομένων μερών, άν και εφόσον υπάρξει.

Τα λόγια του Βενιζέλου και του Παυλόπουλου και του γαιδάρου οι πορδές είναι το ίδιο…

Κατά μιά άποψη του Βενιζέλου με τόνομα αλλά και του Παυλόπουλου (να τους χαίρεστε), οι δανειστές (αν χρειασθεί) προκειμένου να πετύχουν την εκτέλεση μιας κατάσχεσης υπέρ τους θα πρέπει να την “περάσουν” και απο τα Ελληνικά δικαστήρια.

Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν είναι. Αμφότεροι μπλοφάρουν…

Σύμφωνα με το άρθρο 4.4, η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών της στοιχείων, εκτός αν υπάρχει αναγκαστικός νόμος (νόμος που το συγκεκριμένο δικαστήριο στο Λουξεμβούργο πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσει). Προσοχή. Αυτό δεν αναφέρεται σε Ελληνικό δικαστήριο όπως υποστηρίζεται από “εξέχοντες” “νομικούς” στην Ελλλάδα και ακούστηκε στη Βουλή... αλλά σε νόμο που το δικαστήριο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου υποχρεούται να ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν γράφεται στη σχετική παράγραφο “not prohibited by Greek mandatory law” αλλά γράφεται απλά “not prohibited by mandatory law”. Δεν ξέρω αν με εννοείτε;

Διαβάστε και τις παραγράφους 4.1, 4.2 και 10. του ίδιου ΦΕΚ, που ακολουθούν και που λένε ότι…

4.1. «Η παρούσα ΣύμβασηΤροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο».

4.2 «Τα (συμβαλλόμενα) μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης Τροποποίησης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου».

10. «Ο ορισμός του Αγγλικού Δικαίου ως εφαρμοστέου Δικαίου για τη Σύμβαση Τροποποίησης αποτελεί έγκυρη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου, που δεσμεύει το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και την Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο».

Σύμφωνα με τα γραφόμενα ανωτέρω, η Ελλάδα αποδέχεται πλήρως και σαφώς ότι το Αγγλικό Δίκαιο υπερτερεί και εφαρμόζεται έναντι του Ελληνικού Δικαίου που θεωρητικά ακυρώνεται (άρθρο4.2). Την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης τα συμβαλλόμενα μέλη υποχρεούνται να υπαγάγουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και όχι τα Ελληνικά Δικαστήρια, όπως κάποιοι μνημονιακοί “νομικοί” στην Ελλάδα υποστηρίζουν. Το άρθρο 10. επισφραγίζει σαφώς τη μείωση της Εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Οι «κορυφές» την Νομικής στην Ελλάδα δεν πήραν είδηση τα παραμύθια Πάκη και Βενιζέλου. Τόσα χρόνια τους δουλεύουν... ακόμη τρώνε ότι τους πούν; Mήπως τελικά είναι δικαιολογία όλων για αυτό που γίνεται;

Αντιλαμβάνεστε την ποιότητα, το επιστημονικό επίπεδο και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα στη Βουλή; Aντιλαμβάνεστε την ασχετοσύνη που επικρατεί; Αντιλαμβάνεστε την ανυπαρξία της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που απαστράπτουσα σκύβει συνέχεια σε όσα τις ζητούν;

Ο Παυλόπουλος ακολουθεί τον “δρόμο” του Γ.Ράλλη (μονοτονικό) και του Γ.Καλού (Είσοδος της Τουρκικής Γλώσσας στα Ελληνικά Σχολεία).
Ακολουθεί το ΦΕΚ(240/2012), το στίγμα της προδοσίας, της επιστημονικής ασχετοσύνης που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα και της βλακείας.

Τα κόμματα, παρότι διαθέτουν στα ΜΜΕ μεγάλους νομικούς φωστήρες (χαμογελαστούς και ψευτομαγγίτες) δεν έχουν μάθει Ελληνικά, είναι επιρρεπή στο δούλεμμα και έχουν οσφυοκάμπτες και κομπλεξικούς βουλευτές. Αλλα αντί άλλων έλεγαν στη συζήτηση στη Βουλή.

Στο τέλος ο Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε να υπερασπίσει δήθεν την “αυτονομία” της Βουλής, αλλά “ξέχασε” να μιλήσει για τα μεγάλα επιδόματα των “αστέγων” υπαλλήλων της Βουλής, όπως και άλλα κόμματα… Οι ΑΝΕΛ πιό έξυπνοι δεν άγγιξαν το θέμα. Βρωμάει η Βουλή. Πολύ βρωμάει.
πηγή

Σχόλια