Έβαλαν τον «λύκο» να φυλάει την Εγνατία!

Βlogger: 
Όταν στις 19/11/2012 ο Καζάκης στη ραδιοφωνική εκπομπή, ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ
aποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την διάδοχη της Blackwater, ακούστηκε από πολλούς ως τερατολογία. Καλώς τα δεχθήκαμε! Ν' ακούτε τον Καζάκη. Μπορεί να μην τον συμπαθάτε αλλά σε όλες του τις προβλέψεις έχει πέσει διάνα.
 
«Αμαρτωλή» εταιρεία μισθοφόρων θα εποπτεύει την ελληνική οδική αρτηρία.
Η Academi είναι η διάδοχη εταιρεία της διαβόητης Blackwater, η οποία υποκαθιστούσε τον αμερικανικό στρατό σε «βρώμικες αποστολές» και έχει κατηγορηθεί για σφαγές αμάχων στο Ιράκ!

Την ύπαρξη συμφωνίας -με βάση της οποίας το ελληνικό δημόσιο ανέθεσε πρόσφατα, κάτω από πέπλο μυστικότητας, στη διαβόητη εταιρεία Academi (πρώην Blackwater) τον ρόλο του «Συμβούλου Ασφάλειας» της Εγνατίας Οδού- αποκαλύπτει για πρώτη φορά σήμερα «Ελλάδα»!
Πρόκειται για συμφωνία η οποία -κατά τις ίδιες πληροφορίες- φαίνεται να ολοκληρώθηκε με άγνωστους όρους και αμοιβή μετά τον περασμένο Ιούνιο, θεωρείται ιδιαίτερα εμπιστευτική και αυτό ενισχύει την άποψη ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, πιθανόν, να έχει πολύ πιο διευρυμένες αρμοδιότητες…
Θυμίζουμε ότι η σημερινή Academi είναι, μετά την προηγούμενή της ονομασία ως Xe Services, το δεύτερο κατά σειρά εταιρικό σχήμα που επιδιώκει να καλύψει το αδιαμφισβήτητο αμαρτωλό παρελθόν της πολυσυζητημένης Blackwater.
Μια εταιρεία, η οποία λειτουργούσε ως επίσημος μισθοφορικός στρατός και υποκαθιστούσε τον αμερικανικό στρατό σε «βρώμικες αποστολές», βρέθηκε τελικά να κατηγορείται για δεκάδες έκνομων δραστηριοτήτων για τις οποίες, μάλιστα, έχει καταδικασθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το προσωπικό της εταιρείας Academi είναι κατά βάση πρώην στρατιωτικοί, δημιουργεί ερωτήματα ως προς το είδος υπηρεσιών ασφαλείας που θα κληθεί να παράσχει, αλλά και για το περιεχόμενο της συμφωνίας που έχει υπογράψει μαζί της το ελληνικό δημόσιο.
Αν ο ρόλος που αποδίδεται στην Academi είναι μόνο αυτός του «Σύμβουλου Ασφαλείας» της Εγνατίας Οδού, αξίζει να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά της εκχωρείται η εποπτεία σε έναν νευραλγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο μήκους 670 χλμ, ο οποίος ξεκινά από την Ηγουμενίτσα, διασχίζει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και καταλήγει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στους Κήπους.
Ωστόσο, ο εξοπλισμός, το μισθοφορικό ανθρώπινο δυναμικό της, οι κατά καιρούς «εργολαβίες» που αναλαμβάνει και πολύ δε, περισσότερο, το αμαρτωλό παρελθόν της, μας επιτρέπουν να είμαστε καχύποπτοι, για το εύρος των υπηρεσιών της σε μια περιοχή υψίστης σημασίας, για τα ελληνικά συμφέροντα.

Μυστικότητα
Μπορεί η συμφωνία να καλύπτεται από ένα πέπλο μυστικότητας, ωστόσο λέγεται ότι η εταιρεία Academi αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά της το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Έχει προηγηθεί και λογικά βρίσκεται σε εξέλιξη το στάδιο προετοιμασίας της, σύμφωνα με το οποίο αναμένει από τον πελάτη της, το ελληνικό δημόσιο, την παράδοση ειδικών θωρακισμένων οχημάτων περιπολίας.
Στελέχη της ίδιας εταιρείας, με την ιδιότητα των εκπαιδευτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεργάσθηκαν πρόσφατα, μάλιστα, με ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και μεθοριακών φυλάκων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Από ποια κονδύλια και με χρέωση ποιού υπουργείου θα γίνουν αυτές οι αγορές και θα δοθούν οι αμοιβές είναι άγνωστο για την ώρα, ωστόσο, δεν θα εκπλαγούμε, εάν μάθουμε στο μέλλον ότι διατέθηκαν χρήματα από ειδικά εθνικά προγράμματα, ακόμα και από μυστικά κονδύλια!
                     

Το «βεβαρυμένο» παρελθόν και η αποστολή στην Ελλάδα
Ως Blackwater η εν λόγω εταιρεία αλλάζει ονομασία το 2009, όταν έγινε ευρέως γνωστή από τις πολλές σε βάρος της αναφορές επιτροπών και διαφόρων αξιωματούχων του αμερικανικού στρατού, για σφαγές και κακοποιήσεις αμάχων στον πόλεμο του Ιράκ.
Ως ένας μισθοφορικός στρατός, χρησιμοποιεί σύγχρονο εξοπλισμό, θωρακισμένα οχήματα, δικό του στρατηγείο επιχειρήσεων, έμπειρα στελέχη, ειδική αντιμετώπιση σε οργανώσεις ακτιβιστών, αλλά και έναν αριθμό αεροσκαφών για ειδικές επιχειρήσεις…
Παρ’ ότι αλλάζει ονομασία και ονομάζεται, πλέον, Xe Services η εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί το ίδιο πελατολόγιο, συλλέγει πληροφορίες για τους ίδιους στόχους, έχει τον ίδιο εξοπλισμό, τα ίδια αεροσκάφη και τον ίδιο πάντοτε εργοδότη: το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Αλλάζει, όμως, τυπικά ιδιοκτήτη, έτσι σημειώνεται η αποχώρηση του Έρικ Πρινς (Eric Prince) ο οποίος κατευθύνει από το παρασκήνιο τις υποθέσεις της Xe Services, εμπλουτίζοντας το πελατολόγιο της εταιρείας του με νέα, μεγάλα και γνωστά ονόματα της αγοράς, όπως η πολυεθνική Monsanto, η πετρελαϊκή Chevron, αλλά και τράπεζες, όπως η Barclays και η Deutsche Bank!
Πρόσφατα, αφότου έγινε εκ νέου αντιληπτή, η εταιρεία αλλάζει πάλι ονομασία για να εμφανισθεί, πλέον, ως Academi και με αυτήν το ελληνικό δημόσιο, είτε με δική του επιλογή είτε καθ’ υπαγόρευση, θα συνάψει συμφωνία και θα της αναθέσει τον ρόλο «Συμβούλου Φύλαξης» σε μια άκρως ευαίσθητη περιοχή της χώρας.

  • Τρίτοι μπορεί να μας επέβαλαν την παρουσία της
Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς που έρχεται να εξυπηρετήσει μια τέτοια ασυνήθιστη συμφωνία, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Academi.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η σύναψη της παραπάνω συνεργασίας συγκεντρώνει πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχει υπαγορευθεί στην ελληνική πλευρά από τρίτους, παρά να έχει προχωρήσει έπειτα από δική της πρωτοβουλία.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η παρουσία της εταιρείας αυτής δεν θα περιορισθεί στα καθήκοντα «Συμβούλου Ασφαλείας» της Εγνατίας Οδού, και θα επεκταθεί σε ευρύτερες περιοχές ακόμα και σε όσες κατοικούνται…
Από ποιους παράγοντες, άραγε, κινδυνεύει η περιοχή που διασχίζει η (μήκους 670 χλμ) Εγνατία Οδός, θυμίζουμε από την Ηγουμενίτσα έως τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, και η παρουσία του ελληνικού κράτους δεν επαρκεί;
Πρόκειται, άραγε, να δημιουργηθούν στο προσεχές διάστημα κάποια έργα διεθνούς ενδιαφέροντος και απαιτείται «υπερεθνική» φύλαξη, ανάλογη με αυτήν που παρέχει η Academi;
Υπάρχει, εντούτοις, το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο πίσω από αυτήν τη συνεργασία να βρίσκονται ακόμα και οι περίφημες Ανεξάρτητες Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ)* οι οποίες, σημειωτέον, προβλέπεται να δημιουργηθούν σε γεωγραφικά σημεία πλησίον της διαδρομής της Εγνατίας Οδού.
Οπότε, η φύλαξή τους παραπέμπει ευθέως σε προδιαγραφές ανάλογες με το διαβόητο παρελθόν της Academi…

πηγή

Σχόλια