Οι αποκαλύψεις Νικολόπουλου που τα ΜΜ”Ε” έκαναν γαργάρα και ο “αδελφόθεος”


Γιατί “κρατικοποιήθηκε” η Proton Bank με διαδικασίες εξπρές και όχι οι άλλες με τα πολλαπλάσια ανοίγματα; Γιατί δεν απαντήθηκε ποτέ η “προφητική” ερώτηση Νικολόπουλου; Γιατί η αντιπολίτευση δεν σήκωσε το γάντι μετά την απίστευτη παραδοχή Βενιζέλου;


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο αλλά τις τελευταίες μέρες με την ιστορία Λαυρεντιάδη, ο “αδερφόθεος” Νίκος, έχει πέσει σε περισυλλογή. Κάτι κάποιες σκοτούρες από το εξωτερικό(τι άραγε;), κάτι όλο αυτό το κλίμα με τις προφυλακίσεις, κάτι τα δημοσιεύματα με σπίτια στο Λονδίνο, έχει σεκλέτια ο κ.Παπανδρέου.
Ως γνωστόν στην υπόθεση με την Proton στο παρελθόν ο κ.Παπανδρέου είχε εμπλοκή.
Το 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος δεν μπόρεσε επαρκώς να δικαιολογήσει την απόφαση του για την κρατικοποίηση της τράπεζας του Λαυρεντιάδη ενώ με ερώτησή του στη Βουλή ο τότε τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος είχε αποκαλύψει ότι στο Δ.Σ. της ΩΜΕΓΑ BANK που εξαγόρασε το 2005 η Proton συμμετείχαν ο πεθερός του Βενιζέλου, επιχειρηματίας Μπακατσέλος, και κολλητός του Μητσοτάκη, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Σημειώνεται ότι η Omega Bank διέθετε δίκτυο 17 καταστημάτων και η Proton ήταν μέχρι τότε… επενδυτική τράπεζα.
“Το θέμα χοντραίνει πολύ καθώς ο Νικολόπουλος ζητεί από τον Βενιζέλο εξηγήσεις για την πρόσφατη αύξηση μ/κ της Proton που αποφασίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος παρά το γεγονός ότι έχει παρέμβει ο εισαγγελέας και ο Λαυρεντιάδης διώκεται για βαριές ποινικά πράξεις.
Άραγε τι παραπάνω ξέρει ο Προβόπουλος και γιατί έκλεισε τα μάτια στην απόφαση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μιας τράπεζας που οι υποχρεώσεις της υπερβαίνουν τα 860 εκατ ευρώ;”, είχε γραφεί τότε και κανείς δεν του απάντησε.
blepe

Σχόλια