ΜΠΟΧΑ !!! Η γυναίκα μυστήριο με την καταθεση των 500 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου!


ΤΙ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το ΣΔΟΕ εμπλέκει τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ
Η γυναίκα μυστήριο με την καταθεση των 500 εκατ. είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου! Αυτό
αναφέρεται στο περιεχόμενο της δικογραφίας το οποίο συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Γρηγόρης Πεπονης και Σπύρος Μουζακίτης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στελιος Στασινόπουλος στη καταθεση την οποία έδωσε στις 3 Οκτωβρίου 2012 στους κ. Πεπονη και Μουζακίτη είναι αυτός που εμπλέκει το όνομα της μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λανγκαρντ.

Ο κ. Στασινόπουλος επικαλείται μαρτυρίες δύο διευθυντων της υπηρεσίας του ΣΔΟΕ.

Τα πρόσωπα αυτά είναι εκείνα τα οποία αποκαλύπτουν πως η γυναίκα μυστήριο που έχει το υψηλότερο ποσό καταταθέσεων στην επιμαχη λίστα είναι η κυρία Παπανδρέου.

Στην ενορκη καταθεση του ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει χωρίς περιστροφές ότι την προηγούμενη ημέρα της καταθεσης του στους δύο εισαγγελείς και κατα τη διαρκεια σύσκεψεις που είχε στις 2 Οκτωβρίου με το σύνολο των διευθυντών της υπηρεσίας του απηυθυνε το ερωτημα στους συνεργάτες του αν γνωρίζουν κάτι σχετικό για τη λίστα λανγκαρντ.

Ο κ. Στασινόπουλος στην καταθεση του σημειωνει:

«Ο κ. Νίκος Λέκκας μου απάντησε ότι δεν εχει δει τη λίστα αλλά εχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκατ. είναι πολιτικό προσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευαγγελος Καραμάνος, διευθυντης ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ».

Το νόμισμα στο οποίο είναι το ποσό των 500 εκατ. δεν διευκρινίζεται από τον κ. Στασινόπουλο στην καταθεση του.

Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στο αυριανό Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί Πηγή
======================


Αποκάλυψη: Ο συνεταίρος του κ. Παπασταύρου και η λίστα φωτιά

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/258996/apokalypsi-o-synetairos-toy-k-papastayroy-kai-i-lista-fotia#ixzz2EKeuVSu7


Μία άγνωστη λίστα που ποτέ δεν τεκμηριώθηκε παρότι οι διωκτικές αρχές φέρονται να την έλαβαν το "βρώμικο" 2000, έρχεται να προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο άνθρωπος που βγήκε να υπερασπιστεί την Μαργαρίτα Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι "δεν γνωρίζει κανέναν από την οικογένεια". Ο κύριος Σάμπι Μιωνής, ο οποίος όμως κατονόμασε ευθέως τον συνεργάτη του πρωθυπουργού, δικηγόρο κύριο Σταύρο Παπασταύρου ως διαχειριστή ενός εκ των funds που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα λοιπόν με αμερικάνικο δικόγραφο, ο κύριος Μιωνής το 1998 λίγο πριν το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, συνεργάστηκε με μεγάλη Ελβετική τράπεζα, ώστε να αξιοποιήσει μέρος του μεγάλου πελατολογίου που διατηρούσε στα funds του. Γι' αυτόν τον λόγο, η Ελβετική τράπεζα ίδρυσε δύο επενδυτικές οντότητες υπό καθεστώς Off-shore στα νησιά Cayman, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του νέου συνεργάτη.
Σύμφωνα με το ίδιο δικόγραφο, το καλοκαίρι του 2000 και όταν το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου είχε ολοκληρωθεί, ο κύριος Μιώνης ενημέρωσε την τράπεζα ότι "τα funds που διαχειριζόταν δεν θα χρειαστούν άλλο τις υπηρεσίες της τράπεζας"!!
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ένιωσαν αδικημένοι από την έκβαση αυτής της "συνεργασίας", και λίγες ημέρες μετά, το Ελληνικό ΣΔΟΕ λαμβάνει μία ογκώδη καταγγελία που αφορούσε δραστηριότητες του κυρίου Μιωνή, οι οποίες χαρακτηρίζοντο ως "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"! Οι πληροφορίες λένε για μία πρώτη "λίστα Λανγκάρντ" με πληροφορίες απ' ευθείας μέσα από την Ελβετική τράπεζα!
Η συνέχεια είναι αρκετά ομιχλώδης, όπως κάθε πτυχή της βρώμικης εκείνης περιόδου. Το ΣΔΟΕ κάνει έφοδο στα γραφεία του κυρίου Μιωνή, συλλέγει στοιχεία και μετά από λίγο καιρό, βάζει την υπόθεση στο αρχείο προσάπτοντας απλώς ένα πρόστιμο για "ελλιπή τήρηση βιβλίων"!
Η υπόθεση αυτή θα είχε ξεχαστεί εάν δεν βρισκόταν η λίστα με τα ποσά μαμούθ που φέρεται να διαχειριζόταν ο κύριος Μιωνής αλλά και μίας απρόσμενης εξέλιξης μέσω των Wikileaks!
Έτσι λοιπόν, ένας πρώην εργαζόμενος της συγκεκριμένης ελβετικής τράπεζας, κατήγγειλε ευθέως ότι τα Funds της ξέπλεναν βρώμικο χρήμα πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων μέσω των νησιών Cayman!
Η καταγγελια αυτή προκάλεσε σάλο και ήταν η πρώτη φορά που ο Assange των Wikileaks απειλήθηκε ευθέως για να μην δημοσιεύσει την λίστα.
Ο υπάλληλος όμως της τράπεζας που την διέρρευσε, κάνει λόγο για 40 "βαριά" πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη και την Αμερική, ενώ τα ονόματα είναι συνολικά 2,000. Μία λίστα Λανγκάρντ δηλαδή, που όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα. Ο εμπνευστής της δραστηριότητας αυτής, φέρεται να ήταν ο κύριος Μιωνής, αφού δύο τουλάχιστον Funds στα Caymans άνοιξαν από την τράπεζα λόγω της συνεργασίας τους!
Αναμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και του κυρίου Παπασταύρου που μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει τα όσα του καταλογίζει ο κύριος Μιωνής. Αναμένουμε όμως και την δημοσιοποίηση της λίστας από τα Wikileaks αφού πρόκειται για λίστα με πιθανό ελληνικό ενδιαφέρον.
Ειδικά μετά τις καταγγελίες του τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγκούφη, για τα 65 δις. ευρώ που βγήκαν εκτός χώρας μετά το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου...
Θα επανέλθουμε!


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/258996/apokalypsi-o-synetairos-toy-k-papastayroy-kai-i-lista-fotia#ixzz2EKejmiry
====================

Από εδώ προέρχονται τα 500 εκ. της Μαργαρίτας;

 Το περιπετειώδες διαζύγιο Αντρέα-Μαργαρίτας στο «βρώμικο ‘89»… -Έχει σχέσεις ο Νίκος Παπανδρέου με τον SabbyMionis;
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει βρεθεί την τελευταία περίοδο στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω
των αποκαλύψεων που την εμπλέκουν με τη «λίστα Λαγκάρντ», κάτι βέβαια που με δήλωσή της διέψευσε κατηγορηματικά, όπως εξάλλου έπραξε κι ο γιός της και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου…
Επειδή οι σχέσεις του παρελθόντος με το παρόν είναι πολλές φορές σε μια ταραχώδη συνάφεια, επειδή πολλές φορές το παρελθόν ερμηνεύει στοιχεία του παρόντος, θα φέρουμε σήμερα στη δημοσιότητα πτυχές μιας γεμάτης πάθη περιόδου, αυτής του «βρώμικου ‘89» και του τότε διαζυγίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου με τον αείμνηστο Αντρέα Παπανδρέου.
Στις αρχές λοιπόν του 1989 ο Αντρέας Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε και δεινά αμφισβητούμενος λόγω του σκανδάλου Κοσκωτά που συνταράσσει το πολιτικό τοπίο κι έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, ζει και μια άλλη σοβαρή περιπέτεια, αυτή της σχέσης του με την Δήμητρα Λιάνη, σχέσης που έχει δημοσιοποιηθεί (θυμόμαστε το ιστορικό νεύμα στις σκάλες του αεροπλάνου που τον μετέφερε απ’ το Χέρφιλντ στην Αθήνα…) αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτή από πολλούς, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Αποφασίζει τότε να πάρει διαζύγιο με την Μαργαρίτα, για να παντρευτεί τη Δήμητρα. Αλλά τα προβλήματα για ένα τέτοιο διαζύγιο είναι πολλά, οι δυσκολίες δείχνουν αξεπέραστες…
Από δω και κάτω η αφήγηση ανήκει στην Δήμητρα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο βιβλίο της «10 χρόνια και 54 μέρες». Οπωσδήποτε η αφήγηση μιας εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ταραχώδους περιόδου έχει τη –μεγάλη- σημασία της:

  • • «Αρχίζει τότε μια επώδυνη περίοδος και μια επώδυνη διαδικασία για τον Ανδρέα, αφού για ένα διάστημα η Μαργαρίτα αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχτεί συναινετικό διαζύγιο. Η κατάσταση πολώθηκε και μάλιστα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και με ανοιχτά πολλά και μεγάλα μέτωπα.
  • • Ο Αντ. Λιβάνης, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Α. Τσοχατζόπουλος δέχονται να μεσολαβήσουν και προς τη Μαργαρίτα και προς τα παιδιά. Ακόμα και η Μελίνα μίλησε τότε στη Μαργαρίτα προσπαθώντας να τη μεταπείσει. Ακόμα και στελέχη της ΕΓΕ, όπως η Μ. Κυπριωτάκη και η Βούλα Γείτονα επιστράτευσαν όλη τη φεμινιστική επιχειρηματολογία προς τη Μαργαρίτα.
  • • Ακόμα και οι Γιώργος και Μάκης Κουρής πίεσαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Είχαν μάλιστα έρθει πριν απ’ αυτές τις συζητήσεις, είχαν συναντηθεί με τον Ανδρέα, είχαν μιλήσει μαζί του και στη συνέχεια φάγαμε όλοι μαζί και ήταν κατηγορηματικοί ότι πρέπει να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα, ότι πρέπει να βγει το διαζύγιο και στη συνέχεια να γίνει ο δικός μας γάμος.
  • • Κάποια στιγμή η Μαργαρίτα δείχνει να σκέφτεται το διαζύγιο, αλλά αρχίζει σκληρή διαπραγμάτευση για τα ανταλλάγματα. Ζητάει τα εξής:

-Οικονομική αποκατάσταση.
-Εξασφάλιση της πολιτικής πορείας και εξέλιξης του Γιώργου.
-Διασφάλιση της υποψηφιότητας του Θ. Κατσανέβα στις επόμενες εκλογές.
-Δέσμευση ότι ο Νίκος θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές».

Αυτά περιγράφει η Δήμητρα Παπανδρέου στο βιβλίο της «10 χρόνια και 54 μέρες» (εκδ. Λιβάνη, οι υπογραμμίσεις δικές μας) που κυκλοφόρησε το 1997. Και εξ όσων γνωρίζουμε αυτά ουδέποτε διαψεύστηκαν.
Εξ όσων επίσης θυμόμαστε και από ρεπορτάζ που έχουμε κάνει συζητώντας με πρωταγωνιστές εκείνης της ταραγμένης περιόδου, ο Αντρέας δεν συμφώνησε με την τοποθέτηση του Νίκου σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, επειδή όπως έλεγε θεωρεί απαράδεκτο να διορίσει ουσιαστικά το άλλο παιδί του ευρωβουλευτή.
Βέβαια η Δήμητρα –για λόγους προφανώς τακτ…- απέφυγε στο βιβλίο της να αναφερθεί στο τι έγινε με τα οικονομικά ανταλλάγματα που ζητούσε τότε η Μαργαρίτα για το συναινετικό διαζύγιο, αν και προφανώς γνωρίζει…
Συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να διασταυρώσουμε στοιχεία που είχαν τότε διαρρεύσει, σύμφωνα με τα οποία:
-Το ποσό που είχε συμφωνηθεί ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια δραχμές.
-Μεσολαβητής για τη διευθέτηση των οικονομικών ανταλλαγμάτων ήταν και ο Κάρ. Παπούλιας, στενότατος τότε φίλος του Ανδρέα και της Μαργαρίτας.
Γεγονός πάντως είναι, πως αφότου η Μαργαρίτα συμφώνησε, το συναινετικό διαζύγιο βγήκε σε 25 μέρες…
Υ.Γ.: Ο Sabby Mionis, διαχειριστής του επίμαχου fund που περιγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ, με τη δήλωσή του απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του τόσο με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, όσο και με οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.
Το Newsbomb ερωτά:
- Έχει μαζί του φιλική σχέση ο Νίκος Παπανδρέου και μάλιστα στενή;
Αναμένουμε απαντήσεις…

=================

 

Παλάτι” του Νίκου Παπανδρέου ανακάλυψαν τα “Παραπολιτικά” στο Λονδίνο! 

Η Εφημερίδα “Παραπολιτικά” προανήγγειλε πριν από λίγο ότι στο αυριανό της φύλλο έχει μία αποκάλυψη – βόμβα. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει φωτορεπορτάζ με ακίνητο τεράστιας αξίας στην ακριβότερη περιοχή του Λονδίνου, που φέρεται να ανήκει στον Νίκο Παπανδρέου!

Δεν γνωρίζουμε το ρεπορτάζ, εάν όμως ισχύει, τότε εγείρεται μείζον θέμα αφού οι φορολογικές δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου, δεν καλύπτουν ούτε την αγορά ημιυπογείου στο Knightsbridge…
Με το ίδιο ενδιαφέρον βέβαια θα διερευνήσει την υπόθεση και ο αδιάφθορος Γρηγόρης Πεπόνης, αφού ένα τέτοιο γεγονός, εάν υφίσταται, θα συμπεριληφθεί στις έρευνες που ήδη διεξάγονται και αφορούν την οικογένεια. Εντύπωση όμως προκαλεί -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ολυμπία-, μία περίεργη κινητικότητα και από το γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας τις τελευταίες ώρες. Κινητικότητα που θα μπορούσε να
συνδυαστεί με τους “ιστορικούς δεσμούς” του, σε μία όχι και τόσο φωτεινή περίοδο…


Σχόλια