Τι ήθελαν Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στην HSBC;


Η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε ότι ενώ η «λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα Φαλσιανί» είχε φτάσει στην Ελλάδα, οι Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση στην Ελβετία με τον πρόεδρο της ελβετικής Τράπεζας HSBC. Ως γνωστόν, τα αρχεία με τις κινήσεις των λογαριασμών 1991 μεγαλοκαταθετών, τα είχε υποκλέψει ο τεχνικός Ερβέ Φαλσιανί από την Τράπεζα HSBC. Και όλοι τους ήταν καταθέτες στη συγκεκριμένη Τράπεζα.


Η Ζ.Κωνσταντοπούλου είπε μάλιστα ότι ο χτες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ο Γ.Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ελβετικής Τράπεζας, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Άραγε, διερωτόμαστε εμείς, οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, προφανώς με εξαίρεση τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον πίεσαν; Η βουλευτής πάντως, είπε ότι θα καταθέσει αίτημα να κληθεί στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός.

Με δεδομένο ότι επί τουλάχιστον οκτώ μήνες, αφότου έφτασε η «λίστα Λαγκάρντ» στην Ελλάδα, το 2010, ο κ.Παπακωνσταντίνου την κράτησε στο συρτάρι του (Βλέπε: Ο Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε τίποτα για το έγκλημα… http://www.antinews.gr/2012/10/24/185901/), η συγκεκριμένη αποκάλυψη γεννά ιδιαιτέρως σοβαρά ερωτηματικά και εύλογα εντείνει τις υποψίες γύρω από τον απαράδεκτο τρόπο που «χρησιμοποίησαν» οι Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλος τη λίστα.
-------------------------------------

Στο κάδρο της λίστας Λαγκάρντ μπαίνει για τα καλά και ο Παπανδρέου μετά τις χθεσινές αναφορές του Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, υπό την πίεση των ερωτήσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το επίμαχο σημείο της απάντησης του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής : « Ρωτήσατε και κατά πόσο ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός. Πάμε να βάλουμε τώρα και τον Παπανδρέου μέσα στο κάδρο. Λοιπόν, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από μένα, πριν γίνουν ενέργειες από την Ελβετία, ότι υπάρχει μια δυνατότητα να έχουμε κάποια στοιχεία. Μου είπε προχωρά. Τα στοιχεία αυτά ελήφθησαν, ενημερώθηκε ότι ελήφθησαν και μου είπε προχωρά με τις έρευνες…»!

Παρά το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι έκανε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με τον Παπανδρέου για το θέμα αυτό, φυσικά δεν τον πίστεψε κανένας. Αντιθέτως, νωρίτερα στην κατάθεση του είχε δηλώσει σαφώς ότι εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν και άλλες με ονόματα μεγαλοκαταθετών στο Λίχτενσταϊν και ιδιοκτητών πολυτελών ακινήτων στο Λονδίνο.

Όπερ σημαίνει ότι ο Παπακωνσταντίνου πήγε χθες στη Βουλή όχι για να καταθέσει τι έκανε ή δεν έκανε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών σχετικά με το επίμαχο ζήτημα αλλά για να …διασπείρει ότι κατέχει κι άλλα στοιχεία που μπορεί να κάψουν πολλούς και θα το κάνει αν τον πιέσουν περαιτέρω…
======================

«Να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γ. Παπανδρέου»

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου, να κληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ. Κατά την διάρκεια συνέντευξής της σε ραδιοφωνικό....
σταθμό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως μετά την ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, προέκυψαν νέα στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης, καθώς ο πρώην υπουργός γνωστοποίησε το γεγονός πως ο κ. Παπανδρέου είχε λάβει γνώση της ύπαρξης της λίστας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών το Γενάρη του 2011 – ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή – συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης».

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2012/10/blog-post_390.html#ixzz2ALFu8WEU
======================


Συμπληρωματικό υπόμνημα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο Ιωάννης Καπελέρης, που κλήθηκε χθες σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προχωρά στην κίνηση αυτή με σκοπό να αντικρούσει όσα φέρεται να υποστήριξε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο κ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση.
Στο υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι ουδέποτε παρέλαβε το επίμαχο cd με τους καταθέτες.
Θα διευκρινίσει επίσης ότι από την ανεπίσημη έρευνα που διενέργησε, στα 10 ονόματα που του έδωσε ο τότε πολιτικός προϊστάμενός του διαπίστωσε ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν οι εν λόγω καταθέτες δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Ο κ. Καπελέρης υποστηρίζει και αναμένεται να διατυπώσει στο συμπληρωματικό υπόμνημα που θα παραδώσει στους εισαγγελείς ότι όταν ενημέρωσε τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνας που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς και το έγγραφο που του είχε παραδώσει ο υπουργός με τα ονόματα, δεν έλαβε καμία εντολή για περαιτέρω έλεγχο.
====================

=============================

Καπελέρης για Παπακων/νου: "Θα σε στείλω στο Ειδικό δικαστήριο και στη φυλακή!"

Πηγή:

"Του έδωσα τα ονόματα 10 υπόπτων και τα …κράτησε!"

«Δεν παρέλαβα ποτέ το cd. Σε συνάντησή μου με τον κ. Παπακωσταντίνου τέλη του 2010, ή αρχές του 2011, μου παρέδωσε έγγραφο με δέκα ονόματα και μου έδωσε προφορική εντολή, να διασταυρώσω τα στοιχεία. Από την ανεπίσημη ερευνά μου διαπίστωσα ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν, δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Λίγες ημέρες μετά ενημέρωσα τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνας μου και το έγγραφο που μου είχε παραδώσει με τα δέκα ονόματα. Όμως δεν έλαβα καμία εντολή από τον κ. Παπακωσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο. Και ουδέποτε έλαβα υπηρεσιακά επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, για να διενεργήσει η υπηρεσία μου ενδελεχή έλεγχο για αυτές τις δέκα περιπτώσεις», αναμένεται να αναφέρει μεταξύ άλλων στο συμπληρωματικό του υπόμνημα ο κ. Καπελέρης.

Καταλαβαίνετε τι μας λέει ο κύριος Καπελέρης;
Αφήνουμε τα περί λίστας που δεν παρέλαβε κλπ.
Μας λέει ότι ο Παπακωνσταντίνου του έδωσε 10 συγκεκριμένα ονόματα, ΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, τον ενημέρωσε ότι όντως υπάρχει θέμα και με τα 10, αλλά δεν πήρε εντολή για έλεγχο!!!
Δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου κράτησε τα ονόματα 10 πιθανών φοροφυγάδων για δική του χρήση! Άγνωστο βεβαίως ποιά θα ήταν αυτή.
Το γεγονός όμως ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ που έχει ο υπουργός στα χέρια του, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κακόπιστος για να το χαρακτηρίσει φαυλότητα πρώτου μεγέθους.

  • Το κράτος έχει την επίσημη συναλλαγή με τους ελεγχόμενους, μέσω των οργάνων ελέγχου, των πρωτοκόλλων και των διαδικασιών.
  • ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ, είναι ΜΑΥΡΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/10/blog-post_2179.html#ixzz2ANKuZqpl
==============================
Δύσκολοι καιροί για «κηπουρούς»
=====================================

Η συμμορία Παπανδρέου είχε καταργήσει το κοινοβούλιο. Ο Κ. Βελόπουλος είχε ρωτήσει το 2011 για την συνάντηση με τους τραπεζίτες στο Νταβός και…


Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της κατάθεσης Παπακωνσταντίνου στην βουλή (ερώτηση Ζ. Κωνσταντοπούλου)

Μια και σήμερα είσαστε εδώ θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής, γιατί στην ερώτηση δεν έχετε απαντήσει. Στις 14/2 του 2011, πρωτοκολλήθηκε η υπ. αριθμών 11174 ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος σας ερωτά συγκεκριμένα το εξής: Συμφώνος με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ξένο οικονομικό τύπο, αναφέρεται ότι στελέχη των δύο μεγάλων τραπεζικών κολοσσών UBS και HSBC συνάντησε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών στο Νταβός της Ελβετίας στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Σας ερωτά εάν ανταποκρίνονται τα δημοσιευόμενα στοιχεία και οι πληροφορίες και ποιά ανταπόκριση υπήρξε από τα στελέχη των δύο μεγάλων τραπεζών. Δεν έχετε απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Σήμερα λοιπόν το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου “απάντησε”. Όπως και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που παραδέχτηκε ότι συναντήθηκαν με τους εκεί τραπεζίτες.

Για το θέμα αυτό το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία όμως από όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός προκύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαψεύδει ότι συναντήθηκε με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν “λίστα Λαγκάρντ” αντικείμενο συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός Πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και την μικροκομματική εκμετάλλευση».

Αναφέρεται επίσης: «Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20».

Όπως προκύπτει η ανακοίνωση που βγήκε από το ίδιο το γραφείο του κ. Παπανδρέου, σε κανένα σημείο δεν διαψεύδει την συνάντηση στην οποία αναφέρεται η κ. Κωνσταντοπούλου με το διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία και η οποία ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί για ποιον λόγο πραγματοποιήθηκε την στιγμή μάλιστα που στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν η λίστα με όλα τα ονόματα.

Σημειώνεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ζητήσει την κλήση του κ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου ο άνθρωπος που έφερε την χώρα στο χείλος της καταστροφής να καταθέσει όσα γνωρίζει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ.






Σχόλια