Η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016

blogger: 
τελικά μήπως  δεν είμαστε και τόσο φτωχοί όσο θέλουν να μας εμφανίσουν; Ή αλλιώς έπρεπε να χαρισθεί στην κυριολεξία μια τεράστια χρυσοφόρος έκταση σε ιδιώτες - Μπομπολαίικο - για να ανακαλύψουμε ότι έχουμε και χρυσό! (Μεταγεννέστερη εγγραφή:Το ΥΠΕΚΑ δίνει εντολή να κοπεί ΟΛΟ το δάσος των Σκουριών! 11-10-2012)


Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την Φινλανδία ως η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης μέσα σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι αρμόδιες ελληνικές αρχές «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μια δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών. Η Φινλανδία, η οποία εξόρυξε πέρυσι 220.000 ουγκιές χρυσού, κατέχει την 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των παραγωγών χρυσού.

Η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής βωξίτη της Ευρώπης και η μεγαλύτερη χώρα προμήθειας περλίτη παγκοσμίως το 2010, σύμφωνα με το U.S. Geological Survey. Ο χρυσός είναι προς το παρόν το μοναδικό μέταλλο που εντάσσεται στα προγράμματα fast track.
Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερου παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.
Η εξόρυξη χρυσού αρχίζει να «πατάει γκάζι» από τότε που η Ελλάδα ξεκίνησε το επονομαζόμενο πρόγραμμα fast-track εγκρίσεων έργων. Η καναδέζικη και η αυστραλιανή εταιρεία δήλωσαν πως τα projects τους θα προσθέσουν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), στις 16.000 ουγκιές που παρήγαγε η χώρα το 2011.
«Υπάρξουν ξεκάθαρα αποδείξεις ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει τις δυνατότητες της μεταλλευτικής της βιομηχανίας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Glory Resources, Jeremy Warthall. «Οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι μια στάση υπέρ της εξόρυξης είναι κατάλληλη, λόγω των προοπτικών δημιουργίας θέσεων εργασίας».
Eldorado Gold
Η Eldorado Gold απέκτησε τρία ορυχεία πέρυσι, μέσω της εξαγοράς της European Goldfields. Η εταιρεία αναπτύσσει τα ορυχεία της European Goldfields στις Σκουριές και την Ολυμπία, καθώς και το project στο Πέραμα. Τα τρία αυτά ορυχεία θα παράγουν περίπου 345.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, ενώ η Glory εκτιμά ότι το ορυχείο στις Σάπες θα έχει παραγωγή περίπου 80.000 ουγκιών ετησίως.
Η Ελλάδα θα αντιπροσωπεύει περίπου το 21% της παραγωγής χρυσού 1,7 εκατ. ουγκιών της Eldorado το 2016, σύμφωνα με έρευνα της BMO Capital Markets. Η εταιρεία στοχεύει σε παραγωγή 660.000 ουγκιών φέτος. Οι ελληνικές δραστηριότητες της Eldorado το 2016 θα αποφέρουν έσοδα υψηλότερα των 500 εκατ. δολαρίων ετησίως (με 1.500 δολάρια η ουγκιά), με βάση τις προβλέψεις του Bloomberg.
Η Eldorado έχει διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στη χώρα σε 800 εργαζόμενους από τότε που υλοποιήθηκε η εξαγορά, ενώ σχεδιάζει να το αυξήσει σε 1.500 άτομα όταν θα αναπτύξει πλήρως την παραγωγή της. Η Glory Resources από την πλευρά της λέει ότι θα απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους όταν ξεκινήσει την παραγωγή.
Η εταιρεία δηλώνει ότι θα πληρώσει φόρο 20% στην Ελλάδα, που προς το παρόν δεν υπάρχουν δικαιώματα χρήσης. Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να καταβάλλει περίπου 1% των εσόδων της στις τοπικές κοινωνίες μέχρις ότου τεθούν σε ισχύ τα δικαιώματα χρήσης. Η Glory προβλέπει ότι θα καταβάλλει περίπου 80 εκατ. δολάρια σε φόρους και 22 εκατ. δολάρια σε δικαιώματα χρήσης κατά την τρέχουσα εκτιμώμενη ζωή του project, με βάση μια τιμή χρυσού 1.200 δολαρίων ανά ουγκιά. Η ανακάλυψη και άλλων αποθεμάτων θα οδηγούσε σε επέκταση του χρόνου ζωής του ορυχείου και της καταβολής φόρων και δικαιωμάτων.
Τα ορυχεία των Σκουριών και της Ολυμπίας βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία, μια περιοχή με 25,1% ανεργία στο τέλος του β' τριμήνου. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου βρίσκονται τα ορυχεία του Περάματος και των Σαπών, κατέγραφε ανεργία 24%. Και τα δυο ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου.
Η Ελλάδα, η οποία είχε καταγράψει 10.500 θέσεις εργασίας στον τομέα της μετάλλευσης και της εξόρυξης το β' τρίμηνο, βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Eldorado στην Ελλάδα, Eduardo Moura, και τον Sharpe, που σήμερα διατελεί CEO της Euromax Resources, η αυξανόμενη ανεργία έχει οδηγήσει σε κυβερνητική στήριξη για την μετάλλευση. Το 2011 η Ελλάδα εφάρμοσε το πρόγραμμα “Fast-Track” προκειμένου να τονώσει τις επενδύσεις σε projects εθνικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένων των χρυσορυχείων. Το ΥΠΕΚΑ έχει επιταχύνει την έκδοση αδειών.
«Παρατηρήσαμε μια τεράστια αλλαγή στην Ελλάδα, όταν ήμασταν εκεί, λόγω της οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο Sharpe. «Με τον τουρισμό να υποχωρεί και με την κρίση με το ευρώ, στην πραγματικότητα δεν είχαν άλλη επιλογή».
Η European Goldfields προσπαθούσε για περισσότερα από πέντε χρόνια να βγάλει τις περιβαλλοντικές άδειες για την εξόρυξη χρυσού στα ορυχεία των Σκουριών και της Ολυμπίας. Η μετοχή της εταιρείας κατά καιρούς κατέγραφε πτώση ή άνοδο που ξεπερνούσε το 10%, όποτε έφταναν στα χέρια των επενδυτών αναφορές ή φήμες για καθυστερήσεις ή επικείμενες εγκρίσεις των αδειών.
Η TVX Gold είχε επανειλημμένως συγκρουστεί με τις τοπικές αρχές και είχε βρεθεί στα δικαστήρια, και τελικά εγκατέλειψε την Ελλάδα το 2003 όταν κηρύχθηκαν παράνομες και ακυρώθηκαν οι άδειές της για την Ολυμπία. Η TVX δαπάνησε περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη projects χρυσού στην χώρα.
Η TVX διαχειρίζονταν επίσης το ορυχείο στο Στρατώνι, το οποίο έκλεισε όταν οι ελληνικές αρχές διέταξαν την εταιρεία να αναστείλει τις δραστηριότητές της λόγω του ότι ένα τούνελ περνούσε κάτω από ένα χωριό που βρίσκονταν κοντά. Οι κάτοικοι ανησυχούσαν ότι η εταιρεία θα άρχιζε τις εξορύξεις κάτω από τα σπίτια τους.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και η τοπική αντιπολίτευση εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εξόρυξη χρυσού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Sharpe.
Ο κ. Moura, γενικός διευθυντής της Eldorado πάντως, στοιχηματίζει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια ότι οι αντιρρήσεις σε ότι αφορά την επέκταση των ερευνών χρυσού στην Ελλάδα θα καμφθούν. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.
«Νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είμαστε μέρος της λύσης, ότι μέρος της οικονομικής ανάκαμψης θα οφείλεται στα μεταλλεία», σημείωσε. «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που είναι αντίθετοι στα projects μας θα καταλάβουν ότι η μετάλλευση μπορεί να αποτελέσει μια θετική δύναμη αλλαγής».
Τρία χρόνια προσπαθούσε η εταιρεία του Steve Sharpe να πείσει τις ελληνικές αρχές να της χορηγήσουν άδεια εξόρυξης χρυσού. Και πριν τελικά χορηγηθεί η έγκριση φέτος, η εξαιρετικά χαμηλή τιμή της μετοχής της European Goldfields δέχθηκε προσφορά εξαγοράς.
«Δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ πίσω στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος επιχειρηματικής ανάπτυξης της καναδικής εταιρείας, ο οποίος αποχώρησε προκειμένου να ηγηθεί άλλης εταιρείας εξόρυξης, στην γειτονική ΠΓΔΜ.
Καθυστερήσεις όπως αυτές που αντιμετώπισε ο Sharpe είναι λιγότερο συνήθεις τώρα που η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας ωθεί την κυβέρνηση να επιδιώξει επειγόντως τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστηρίζει το πρακτορείο.
Πηγή
=========
Bλέπε επίσης εδώ

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη

Στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη μπορεί και να μετατραπεί η Ελλάδα, αφού όπως επισημαίνεται σε άρθρο του Bloomberg, έχει τη δυνατότητα ως το 2016, να παράγει 425.000 ουγγιές χρυσού, αξίας 757 εκατ. δολαρίων. Στο ίδιο άρθρο, βέβαια, καταγράφονται και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξή του.
Το Bloomberg αρχικά αναφέρεται στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουν όσες εταιρίες επιχειρούν να εισέλθουν στον κλάδο της εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα . Οπως τονίζεται, η χορήγηση αδειών εξόρυξης μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια μέσα, κάτι το οποίο αναγκάζει τις εταιρείες να… αναθεωρούν το ενδιαφέρον τους καθώς πλήττονται οικονομικά.
Ανησυχίες προκαλούν, επίσης, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οι συνέπειες στον τουρισμό που θα έχει η εξόρυξη.
Μάλιστα προς επίρρωση όλων αυτών αναφέρει και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό της καναδέζικης επιχείρησης European Goldfields, η οποία προσπαθούσε για περισσότερο από πέντε χρόνια να πάρει άδεια εξόρυξης για τα ορυχεία στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και κατά το διάστημα αυτό η μετοχή της «υπέφερε» από μεγάλα σκαμπανεβάσματα.
Μια άλλη καναδέζικη εταιρία, η TVX, που είχε δικαιώματα εξόρυξης για τα ορυχεία Ολυμπιάδας και Στρατωνίου είχε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με τις τοπικές αρχές και είχε βρεθεί στα δικαστήρια πριν εγκαταλείψει οριστικά τις δραστηριότητες τις στην περιοχή το 2003.
Ωστόσο το άρθρο του πρακτορείου ειδήσεωΗ Ελλάδα μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη
ν στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι το κλίμα αλλάζει. Ειδικά στο κλάδο της εξόρυξης χρυσού διακρίνεται μια προσπάθεια εξομάλυνσης των προβλημάτων.
Εν μέρει,  αυτό οφείλεται και στο πρόγραμμα έγκρισης έργων γνωστό και ως «fast track», στόχος του οποίου είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή ο χρυσός είναι το μόνο μέταλλο που επιτρέπει τη ταχεία έγκριση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών εξόρυξης η Ελλάδα μπορεί να πάρει τη θέση της Φινλανδίας ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη καθώς οι ελληνικές αρχές ξεπαγώνουν συμφωνίες που έμειναν στάσιμες για χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών περιορισμών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg.
Η Glory Resources, ιδιοκτήτρια του ορυχείου στις Σάπες Ροδόπης και η Eldorado Gold, μητρική εταιρία της European Goldfields, δήλωσαν ότι η παραγωγή και των δύο το 2016 θα φτάνει τις 425.000 ουγγιές χρυσού (αξίας 757 εκ. δολάρια), ξεπερνώντας κατά πολύ τις 16000 ουγγιές που ήταν η παραγωγή της χώρας το 2011. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Eldorado Εντουάρντο Μούρα, η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει στην Ελλάδα σχεδόν ένα δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
======================
Χρυσοθήρες και καρκινοπαθείς

Η «επίσκεψη» της φράου Μέρκελ έφερε τελικά αποτέλεσμα.
Καταρχάς φάνηκε ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να αντιδράσουν σε ό,τι κι αν τους κάνουν. Οι 50.000 διαδηλωτές στην Αθήνα δεν είναι αντίδραση, είναι σχολική εκδρομή (ούτε καν μονοήμερη).

Και μπορεί οι εφημερίδες να γράφουν για τη «φιλία που υποσχέθηκε η Καγκελάριος», όμως η είδηση της επόμενης μέρας αποδεικνύει ότι η «εισβολή» πέτυχε.

Όλως τυχαίως, ακριβώς την επομένη της «επίσκεψης», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα γίνει η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή χώρα στην παραγωγή χρυσού ως το 2016.

Θα γίνουμε όλοι πλούσιοι, με άλλα λόγια.
Δυστυχώς μας προλάβανε κάποιοι άλλοι, αυτοί που αγοράσανε τα ορυχεία αντί πινακίου φακής:

Οι Καναδέζικες European Goldfields, TVX, και Eldorado Gold, όπως και η Glory Recourses, οι ιδιοκτήτριες εταιρείες των ορυχείων Ολυμπιάδας, Σκουριών και Στρατωνίου, καθώς εκείνου στις Σάπες Ροδόπης, θα βγάλουν πολύ χρυσό.

Μέχρι τώρα είχαν βρει πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς και προβλήματα με τις τοπικές κοινότητες.
«Τώρα όμως χάρη και στο πρόγραμμα έγκρισης έργων γνωστό και ως «fast track», στόχος του οποίου είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, αυτά τα προβλήματα λύθηκαν.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή ο χρυσός είναι το μόνο μέταλλο που επιτρέπει τη ταχεία έγκριση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα.»

Σύμπτωση, θα μου πείτε. Κοίτα να δεις όμως ότι σήμερα, έτυχε άλλη μια σύμπτωση.
Με επείγον σημερινό (10/10/2012) έγγραφο προς το Δασαρχείο Αρναίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει εντολή στο δασαρχείο να υπογράψει με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, «Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης».
Η απόφαση αυτή αφορά 3.273 στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα για την κατασκευή χώρου απόθεσης κυανιούχων αποβλήτων.
Υλοτόμηση νομίζω ότι ξέρετε τι σημαίνει.

Και ίσως αυτό να μη σας φαίνεται «τρομερό», αν έχετε στο μυαλό σας τη γραφική εικόνα του χρυσοθήρα-καουμπόι που ψάχνει για χρυσό στο ποτάμι ή τους εφτά νάνους που σκάβουν στις σπηλιές με τις μικρές και χαριτωμένες αξίνες τους.

«Χαΐ-χο, χαΐ-χο, στο σπίτι μου γυρνώ.»

Δυστυχώς, όμως, η σύγχρονη εξόρυξη χρυσού δε γίνεται από νάνους –ούτε με αξίνες.

Τώρα πια, στον υπέροχο κόσμο μας, η εξόρυξη γίνεται με κυανιούχα υδατικά διαλύματα.
Πόσο ασφαλές είναι το κυάνιο;

Το κυάνιο είναι θανατηφόρο ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Μια κουταλιά ενός διαλύματος 2% μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα, ενώ αρκούν 200 mg υδροκυανίου για το ίδιο αποτέλεσμα.

Για να εξορυχτούν 1-3 γραμμάρια χρυσού πρέπει να «κυανωθεί» ένας τόνος κοιτάσματος.

Και για να καταλάβουν και τα παιδάκια που διαβάζουν κρυφά από τον μπαμπά τους το Γελωτοποιό θα δώσουμε μια εικόνα:

Για χρυσό ίσο με ένα κόκκο ρυζιού θα πρέπει (αφού κόψουμε τα δέντρα που μας ενοχλούν) να σκάψουμε και να βγάλουμε ένα τόνο χώμα. Σε αυτό ρίχνουμε 610 γραμμάρια κυανιούχου νατρίου (θανατηφόρα δόση 0,1 γραμμάρια) και πάρα πάρα πάρα πολύ νερό.
Μόλις πάρουμε το χρυσό και ξεφορτωθούμε το τοξικό νερό (όπου μπορούμε) έχουμε ένα τόνο μολυσμένου χώματος, το οποίο το πετάμε στη χωματερή που κατασκευάσαμε (κι από την οποία μολύνεται όλη η περιοχή).
Απλό και ασφαλές.

Αρκεί, φυσικά, να μη συμβεί κανένα ατύχημα, τα οποία –ως γνωστόν- συμβαίνουν πολύ συχνά. Για παράδειγμα:

19 Αυγούστου 1995:
Σε χρυσωρυχείο της Νέας Γουινέας, που εκμεταλλευόταν Καναδέζικη εταιρεία, έσπασε το φράγμα της λίμνης αποβλήτων και 839 εκατομμύρια γαλόνια υπέροχου κυανιούχου νερού απελευθερώθηκαν στους ποταμούς. Ολόκληρη η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 15.000 άνθρωποι (είναι αραιοκατοικημένη περιοχή) μετακόμισαν στην Ελβετία.

20 Μαΐου 1998. Kyrgyzstan (που στο διάολο είναι αυτό;)
Ένα φορτηγό που μετέφερε κυάνιο για το ορυχείο της Καναδέζικης εταιρείας Cameco (να προτιμάτε μόνο καναδέζικες εταιρείες για το χρυσό της χώρας σας), πέφτει από μια γέφυρα μέσα σε ποταμό.
Δύο τόνοι κυανίου απελευθερωθήκαν στο ποτάμι. 2557 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, 850 νοσηλεύτηκαν, 4 πέθαναν (σας φαίνονται λίγοι; αν ήταν τα παιδιά σας ανάμεσα τους θα είχατε άλλη άποψη).

Ιανουάριος 2000, Ρουμανία
Διαρρηγνύεται το φράγμα αποβλήτων και 100.000 κυβικά μέτρα νερού μολυσμένο με κυάνιο και βαρέα μέταλλα πέρασαν από τον παραπόταμο στο «γαλάζιο» Δούναβη. Η οικολογική καταστροφή θεωρήθηκε η σοβαρότερη στον ευρωπαϊκό χώρο μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ.

«Εμείς ζούμε μακριά από τα ορυχεία, τι μας νοιάζει;» θα πει ένας υπέροχος άνθρωπος.

Τα αιωρούμενα σωματίδια που εκπέμπονται περιέχουν βαρέα μέταλλα και τοξικούς ρύπους (διοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου, κυανιόντα). Και δεν είναι καθόλου απίθανη, με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών, η μεταφορά των σωματιδίων σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα. Πόσο απέχει η Θεσσαλονίκη από το ορυχείο των Σκουριών;(σε ευθεία, τα σωματίδια δεν πηγαίνουν με λεωφορείο) 60 ή 80 χιλιόμετρα; Όποιος το βρει κερδίζει έναν καρκίνο (προσφορά του Ελληνικού Χρυσού).

Γενικά οι επιπτώσεις της χημικής εξόρυξης χρυσού στην υγεία των ανθρώπων και στο περιβάλλον είναι πολύ χειρότερες απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε (εκτός κι αν βλέπετε πολλές ταινίες τρόμου).

Στο τέλος του κειμένου παραθέτω links για να απολαύσετε το μέλλον που σας περιμένει.

Για να το πούμε με απλά λόγια, πέρα από το γεγονός ότι οι περιοχές γύρω από τα ορυχεία, καθώς όλα τα υδροφόρα κοιτάσματα, θα είναι μολυσμένες, οι καρκινογενέσεις, οι δηλητηριάσεις και οι μεταλλάξεις θα πολλαπλασιαστούν.
Οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε ορυχεία ζούνε 10-15 χρόνια (κατά μέσο όρο) λιγότερο.

Ποιο θα είναι το κέρδος για τους Έλληνες; (πέρα από ότι θα φύγουν μια ώρα αρχύτερα από αυτήν την Κοιλάδα των Δακρύων).
Μερικές θέσεις εργασίας των 500 ευρώ. Αλλά ο Γελωτοποιός θα σας συμβούλευε να μη δουλέψετε στα ορυχεία. Καλύτερα να πουλήσετε ένα νεφρό σας. Πιο πολύ θα ζήσετε.
Τα ορυχεία είναι ιδιωτικά, οπότε το κράτος δε θα κερδίζει παρά μόνο μέσω της φορολογίας (και ξέρετε πόσο αυστηρό είναι το κράτος μας με τη φορολόγηση των ξένων εταιρειών).
Τουριστικά και αγροτικά οι συγκεκριμένες περιοχές θα είναι ελκυστικές όσο η ατόλη του Μπικίνι (εκεί που ζει ο μεταλλαγμένος Μπομπ Σφουγγαράκης).
Αυτά...

Τι; Θέλατε περισσότερα;
Για σκεφτείτε, ποιες είναι οι πρώτες χώρες σε παραγωγή χρυσού ή διαμαντιών στον κόσμο. Μήπως είναι η Δανία; Η Ελβετία; Η Γερμανία;
Λάθος. Είναι κυρίως αφρικανικές χώρες, καθώς και η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία.
Και όπως όλοι γνωρίζουν οι λαοί σε αυτές τις χώρες έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.
Τι φοβόσασταν μη γίνουμε; Αλβανία; Όχι, Κονγκό θα γίνουμε, στην καλύτερη περίπτωση.

Και μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τη Μέρκελ ή τους σιωνιστές ή τις ελληνικές κυβερνήσεις για τον καρκίνο που θα πάθετε. Ο αφελής Γελωτοποιός θα σας φανερώσει τους αληθινούς ενόχους.

Εμείς. Εμείς είμαστε οι ένοχοι.
Θα σας το εξηγήσω με αριθμούς: Το 50% των Ελλήνων είναι ηλίθιοι. Λίγους λέω; Μπορεί.
Αυτό το 50% του ελληνικού λαού πιστεύει ότι όλα γίνονται για να βγούμε από την οικονομική κρίση και ότι σε λίγα χρόνια το βούτυρο θα είναι παχύ και το ψωμί άσπρο. Μέχρι τότε θα βλέπει τηλεόραση, θα πίνει καφέ και θα περιμένει να τον σώσει ο Λαζόπουλος.

Το άλλο 50% (και σε αυτούς ανήκει και ο μεγαλειώδης Γελωτοποιός) είναι δειλοί. Καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, αλλά περιμένει να τους σώσει... Ποιος;

Η επανάσταση δε θα ξεκινήσει από την τηλεόραση ούτε από το ίντερνετ, δε θα την κάνουν οι κουζουλοί (όπως θέλουμε να βαυκαλιζόμαστε σ’ αυτό το μπλοκ) ούτε οι «ειρηνικοί διαδηλωτές» ούτε αυτοί που φωνασκούν για κρεμάλες στο facebook.

Η επανάσταση θα αρχίσει όταν ΕΓΩ θα πω ότι δεν αντέχω άλλο και αδιαφορώντας για το αν έχω παρέα θα βγω στο δρόμο έτοιμος να θυσιάσω τα πάντα –και κυρίως τη ζωή μου.

Μέχρι τότε θα πρέπει να συνηθίσουμε τον καρκίνο, τη φτώχεια, τα άρρωστα παιδιά μας και τις καναδέζικες εταιρείες χρυσού.
Μέχρι τότε θα πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα της εξαθλίωσης.

Βρισκόμαστε στο Εγώ πλέον και όχι στο Εμείς.

ΥΓ: Μη διαμαρτύρεσαι εσύ… Ναι, σε σένα το λέω, σε σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Αφού αποδέχεσαι όσα συμβαίνουν είσαι ή ηλίθιος ή δειλός. Διάλεξε…

Πηγή: Χρυσοθήρες και καρκινοπαθείς - RAMNOUSIA 


Links: 

  1. Αποκάλυψη: Ξεπουλήσαμε τον χρυσό της Χαλκιδικής 2000 φορές κάτω του κόστους, σε Μπόμπολα και Goldman Sachs -διαδώστε το-
  2. Σκάνδαλο: Πούλησαν χρυσό πραγματικής αξίας 15,4 δισεκατομμυρίων, μόλις 11 εκατ. ευρώ!
  3. Τι συμβαίνει με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική;
  4. Μεταλλεία χρυσού - Κιλκίς !!! Αλλο ένα Ελληνικό Eldorado
  5. Όλος ο χρυσός της Ελλάδας ανήκει πλέον στους ξένους banksters ! (σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου )…
  6. Έδωσαν τον χρυσό της Ελλάδας για υποθήκη έναντι των Swaps;
  7. Θα σας δώσουμε ευρωομόλογα αρκεί να μας δώσετε τον χρυσό σας
  8. Μεταλλεία χρυσού στο Κιλκίς. Ένα δυνατό όχι από τους κατοίκους
  9. Το παράδειγμα της Μεταλλουργίας Χρυσού της εταιρείας TVX Gold Inc. στον Στρυμονικό Κόλπο
  10. Άρθρο του Νίκου Λυγερού για την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη



Σχόλια