Σκληρές συγκρίσεις

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία που βγαίνει από τον σκαραβαίο  είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας.
Ο κ. Μουχίκα οδηγεί αυτό το παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945 δολάρια και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
  • Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!
  • Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός τους είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
  • Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.
Αυτή η είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μην μας βάλει σε σκέψεις σε σχέση με το πόσο τελικά, υπηρετούν τον λαό οι δικοί μας πολιτικοί.
Blogger: 
Mην έχετε καμιά αμφιβολία. Χωρίς την αποτέφρωση όλου αυτού του πολιτικομαφιόζικου συστήματος δεν υπάρχει ελπίδα να δούμε φώς! Είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να συμμετάσχουν ενεργά στην κατεδάφιση αλλά και στη δημιουργία νέων πολιτικών δομών σε υγιή βάση. Οπλιστείτε με αξίνες και μυστριά! (βλέπε εδώ: Βούρκος)
Υ.Γ1 . Αν κάποιοι ελπίζουν ακόμα στον πρόεδρο, θα απογοητευτούν. Είναι ο πρόεδρος που υπογράφει το μεγάλο ξεπούλημα  και θα μείνει στην ιστορία με δυο ιδιότητες: 1. Του δανειστή του Ανδρέα Παπανδρέου  (βλ. βίλα - κωλόσπιτο") και  2. του ανθρώπου που υπέγραψε το ξεπούλημα της χώρας.
ΥΓ 2: Προς το κ. πρόεδρο ακούστε πως μιλάει ο αρχηγός μιας πραγματικά ανεξάρτητης χώρας: Η Kirchner προς την Lagarde               

Σχόλια