Koινωνική βόμβα νετρονίου


Blogger: 
  • Στη δεκαετία του '70 στα οπλοστάσια των τότε υπερδυνάμεων μπήκε ένα νέο όπλο: Η βόμβα νετρονίου. Υποτίθεται ότι κατά την έκρηξη η τεράστια παραγωγή νετρονίων θα σκότωνε ότι ζωντανό σε μεγάλη ακτίνα, χωρίς να προκαλέσει άλλες καταστροφές στις υποδομές, χωρίς να προκαλέσει και μετρήσιμη ραδιενεργή μόλυνση. (Υποτίθεται ότι φτιάχθηκε για να σταματήσει τις φάλαγγες των αρμάτων της τότε ΕΣΣΔ στην επέλεσή τους στην κεντρική Ευρώπη). 
Θεωρήθηκε τότε ένα "καθαρό" τακτικό πυρηνικό όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αφού εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες δεν προκαλούσε μεγάλες ζημιές. Με αυτή του την ιδιότητα η χρήση του ήταν και ελκυστική αφού παρείχε στο  νικητή υποδομές, εδάφη χωρίς ραδιενεργό μόλυνση και άρα υπήρχε λόγος για κατάκτηση και κατοχή νέων εδαφών και την αξιοποίησή τους στη συνέχεια. Οι ειρηνιστές τότε  είχαν κυκλοφορήσει ένα σλόγκαν  για να χαρακτηρίσουν τη βόμβα νετρονίου: "Σκοτώνει το παιδί και αφήνει το γάλα άθικτο!" έτοιμο να το πιεις....
  • Ερχόμενοι στο σήμερα, στη χώρα μας: 
  • Η εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου που επιφυλάσσουν διαρκή εξαθλίωση και εξουθένωση των "ιθαγενών", δεν είναι παρά μια "νέα βόμβα νετρονίου" που σκοπό έχει να εκτοπίσει να εξουθενώσει τους γηγενείς και να δώσει όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους σε ξένα χέρια. 
  • Αυτό που θα απομείνει στο κράτος, όπως αυτό θα προκύψει από τα αλλεπάλληλα κουτσουρέματα: είναι λίγες δομές, ελάχιστοι πόροι και όλα τα προβλήματα. Το τι θα συμβεί στη συνέχεια δεν χρειάζεται περιγραφή.
ΥΓ1. 
Αν το μνημόνιο ήταν ένα ευρύ πρόγραμμα  μεταρρυθμίσεων - όπως θέλουν πολλοί να παρουσιάσουν - δεν θα εστίαζε πρώτιστα στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους - νερό, ενέργεια, υπόγειος πλούτος, - αλλά θα έδινε χρόνο στην εφαρμογή του για να μην εξωθήσει το 50% του πληθυσμού τώρα, το 90% του πληθυσμού μετά από ένα εξάμηνο στη φτώχια και την ανέχεια. 


ΥΓ2
Το χρηματιστικό κεφάλαιο, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπει στον κόπο να αναπτύξει όπως κάποιοι αφελώς πιστεύουν. Το χρηματιστικό κεφάλαιο θα αγοράσει φθηνά, θα τεμαχίσει θα εκποιήσει και θα φύγει αφήνοντας πίσω του μόνο προβλήματα... και μπάζα. 

Σχόλια