...μια ανταλλαγή εξυπνακισμών για την εθνική κυριαρχία


Κόντρα Πάγκαλου-Καρατζαφέρη από Matsomenos

Άκουσα και ξανάκουσα τα λεχθέντα από τον Πάγκαλο.
Θάβαζα ένα τίτλο.
"Οι μεταμορφώσεις ενός αμοραλιστή"
Μπορώ να εικάσω την πρώτη του μορφή: Σκουλίκι, εύπλαστο ώστε να χωράει σε όλες τις καταστάσεις. Μια από τις πολλές στάσεις της διαδρομής του: "Υπηρέτης - μπάτλερ" του έτερου πολιτικού  απατεώνα, Ανδ. Παπανδρέου:  Υπ. Εξωτερικών για μεγάλο διάστημα: καμώθηκε τον καμπόσο από τη θέση αυτή, εκσφενονίζοντας που και που χυδαίους εξυπνακνισμούς με κόστος για τη χώρα, αλλά με κέρδος για τον ίδιο. (Δεν είναι η πρώτη φορά. Το συμφέρον της χώρας ποτέ δεν τον απασχόλησε, κι' αν κάπου το συνάντησε, ήταν πάντα πολύ πίσω από το δικό του προσωπικό συμφέρον) 
Μια είναι η αρχή που υπηρέτησε πιστά: "Ψάξε και βρες τον επόμενο ισχυρό και υπηρέτησέ τον! Όλα επιτρλέπονται, δεν υπάρχουν αρχές, υπάρχει μόνο το ασίγαστο πάθος για πλουτισμό και εξουσία με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο". (Δείτε τη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε το Γεωργ. Παπανδρέου, gap. Δεν στάθηκαν  γι' αυτό εμπόδιο θέσεις προηγούμενες θέσεις για το ποιόν του gap. Τα ξέχασε όλα και έσκυψε μεγαλοπρεπώς για να γλύψει εκεί που έφτυνε! Η ανταμοιβή μεγάλη: Αντιπρόεδρος!)
Στα πολιτικά του στερνά  η ιστορία του κάνει παιχνίδι και τον φέρνει να συναντήσει τον παππού του και να ξαναγίνει σκουλίκι. Υπηρέτης των ίδιων ξένων αφεντάδων,όπως και εκείνος.  

  • Ξαναδείτε την ομιλία του στη Βουλή: Δεν διακρίνετε μια αίσθηση αχαλίνωτης ελευθερίας, αφού τώρα πια δεν έχει ανάγκη να λογοδοτεί στο λαό, που τόσο συχαίνεται, να δηλώνει ευθαρσώς: "Σας κορόιδευα διαρκώς, είστε μαλάκες". Είναι της ίδιας σχολής μ' αυτό το καλόπαιδο της Goldman Sachs, που όταν ρωτήθηκε για την αρπακτική του συμπεριφορά, απάντησε: "δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλεύεσαι τον μαλάκα". Αυτό ήθελε να μας πει και Πάγκαλος: "Δεν φταίω εγώ που είσθε μαλάκες και με πιστεύατε τόσα χρόνια!" 

Αλλά δεν φταίει ο Πάγκαλος: Φταίει η ανάπηρη δημοκρατία μας που δεν τιμωρεί. Αν τιμωρούσε, δεν θα είχαμε Πάγκαλους και Χριστοφοράκους να μας φτύνουν κατάμουτρα. Φταίει η πολιτεία και η λειτουργία των θεσμών που θάπρεπε να τιμωρούν  παραδειγματικά και να στιγματίζουν όλους τους δοσίλογους σε όλες τις μορφές τους, ώστε να μην βρίσκουμε συνεχώς τους ίδιους μπροστά μας! (Ας είναι κι' αλλιώς: Αν δεν μπορούμε χωρίς προδότες, ας μην είναι από το ίδιο οικογενειακό δένδρο!)

περισσότερα παρακάτω:

πηγή
"σας δουλεύαμε μαλάκες, τα συνθήματά μας ήταν για να ΄ρθουμε στην εξουσία, να χωρίσουμε τις γυναίκες μας, να παντρευτούμε νεώτερες και να γουστάρουμε τη ζωή που είναι μικρή. Έτσι κι αλλιώς, σας μπουκώσαμε με δανεικά λεφτά, για να γίνετε συνένοχοι, να πάρετε κι εσείς, λιγούρια ψηφοφόροι μας, λίγο μάτι, να φάτε κανένα μπιφτεκάκι, όταν εμείς τρώγαμε τους σοσιαλιστικούς αστακούς μας. Τα συνθήματα και οι ιδεολογίες ήταν για τα κορόιδα. Εμείς πιστεύαμε Ναι και Οχι στο ΝΑΤΟ, μέσα κι έξω απ΄την ΕΟΚ, τέλος πάντων, όπου φυσάει ο άνεμος, αρκεί να βγαίναμε.

Στην υγειά σας μαλάκες"

Σχόλια