Μια σύνοψη της διαπλοκής: πολιτικής, οικονομικής, ΜΜΕ

Blogger: 
  • Tώρα που τα χθεσινά συνεταιράκια βλέπουν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, ο ένας "δίνει" τον άλλο για μπορέσει να "παίξει" την επόμενη μέρα. Απ΄αυτή τη ρωγμή μπορούμε να δούμε αυτό που υποπτευόμασταν. Αλισβερίσι χωρίς τέλος, δώσε μου για να σε δώσω, ερήμην φυσικά του λαού, τον οποίον όλοι οι εμπλεκόμενοι βλέπουν μόνο ως το θύμα που θα πληρώνει πάντα. Αυτός ο εσμός πρέπει να φύγει από τη μέση τώρα. (Βλέπε σχετικά εδώ, και εδώ, αλλά κι' εδώ)
------
1. Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο επιτέθηκε και στα … «συμφέροντα» που τον ανέβασαν στην εξουσία, αλλά επειδή μετά τον άδειασαν λόγω της παροιμιώδους πλέον ανικανότητάς του, θυμήθηκε τώρα να μας πεί ότι «έπρεπε να ονομαστικοποιήσουμε τα συμφέροντα».
  • Στη συνέχεια κατονόμασε τον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη του Βήματος κ. Στ. Ψυχάρη, ο οποίος όπως σημείωσε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας ζήτησε τη γνώμη του πρωθυπουργού, (Blogger: άλλο και τούτο!!! αλλά τι περιμένετε! υπαλληλική συμπεριφορά προς το "μεγάλο αφεντικό". Αυτός ο κύριος πρέπει να φύγει χθες από τη θέση του! μόνο και μόνο επειδή  επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό ως μη όφειλε!, βλέπε κι' εδώ)  οποίος του απάντησε ότι αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις να δώσει το δάνειο χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Αλλά επειδή δεν τους πληρούσε δεν έλαβε το δάνειο των 10 εκ. ευρώ.


Μετά από αυτό, φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, άρχισε ευθεία και ανοιχτή σύγκρουση και ευθεία υπονόμευση όταν η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών και η κυβέρνηση προσπαθούσαν για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank, η οποία αν πετύχαινε θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις για την οικονομία”.
Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.  Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
Ο ΓΑΠ φέρεται να είπε και το εξής εκπληκτικό: κατηγόρησε την Δικαιοσύνη επειδή δεν παρενέβη για να σταματήσει τις φημολογίες για τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου και τις εικασίες ότι αυτός κερδίζει από τα CDS (!!!).
πηγή
-------------------------
2. ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – Έτσι φίμωσαν την Ελευθεροτυπία;;

- ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σύμφωνα με τα όσα φέρεται να δήλωσε πριν από λίγες ώρες στο εσωκομματικό όργανο. Το ίδιο ακριβώς καταλογίζουν και στον αδελφό του, για την σκανδαλώδη μίσθωση του ακινήτου της πεθεράς του από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ομολογία σήψης και διαπλοκής, εάν βέβαια ισχύουν τα ΔΕΚΑΔΕΣ δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας πήρε τηλέφωνο τον Γιώργο Παπανδρέου (πρωθυπουργός τότε) για να πάρει άδεια ώστε να δανειοδοτήσει τον Ψυχάρη (ΔΟΛ)! Μιλάμε για μία στυγνή ομολογία παράβασης καθήκοντος αφού για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονιά έχουμε ομολογία ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ είτε από τον πρωθυπουργό σε καναλάρχη είτε το αντίθετο.
*Είτε ο ΔΟΛ πληρούσε τις προϋποθέσεις για το δάνειο οπότε τον εκβίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου
*Είτε ο ΔΟΛ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις οπότε ο Ψυχάρης εκβίαζε τον πρωθυπουργό.
  • Σε κάθε περίπτωση, ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ πρέπει να πάνε φυλακή, εκτός εάν ο ΔΣ της Εθνικής, κάνει χρήση των ευεργετικών συνεπειών του νόμου “Βατοπέδι” και καρφώσει τον πολιτικό του προϊστάμενο ώστε να κερδίσει ασυλία.
Συνεπώς, οι καταγγελίες της Μάνιας Τεγοπούλου για εμπλοκή του Μαξίμου στην δανειοδότηση της εφημερίδας, μάλλον δεν είναι συνωμοσιολογία… έτσι;
πηγή
---------
3. Οι καθωσπρέπει "συμμορίες" της μεταπολίτευσης βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα και ετοιμάζονται για την τελική λύση 

  • Όταν ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ βγάζειτα δικά του άπλυτα στη φόρα και αυτά τα άπλυτα αφορούν τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό της χώρας,
  • Όταν μεγαλοτραπεζίτες είναι βουτηγμένοι στα σκατά και στο μαύρο χρήμα,
  • Όταν τους έχει κάνειτσακωτούς η Τρόικα και η Black Rock, 
  • Όταν νταβατζήδες της ενημέρωσης αλληλοεκβιάζονται με τα πολιτικά κουφάρια της μεταπολίτευσης,
  • Όταν νταβατζήδες της διαφήμισης  προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διασώσουν τα κλοπιμαία τους και όλα αυτά με φόντο μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας, 

Ετοιμάσου να ζήσεις κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό, κάτι που η γενιά μου και η γενιά σου δεν το έχεουμε ζήσει>
Τον ερχομό της Κόλασης...
πηγή
------------
4. Εκτός από Αμετανόητος είναι και Δόλ– ιος!



Στις 5 Νοεμβρίου 2010 η θυγατρική εταιρεία του ΔΟΛ με την επωνυμία ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ υπέγραψε με την Εθνική Leasing σύμβαση πώλησης και μακροχρόνιας μίσθωσης του ιδιόκτητου κτιρίου επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80. Στο εν λόγω κτήριο είναι εγκαταστημένα τα γραφεία της μητρικής εταιρείας (ΔΟΛ) όπως επίσης η έδρα και τα γραφεία θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου ΔΟΛ. Η συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση του κτιρίου αντί του ποσού των 26 εκατ. ευρώ και την επανεκμίσθωση του στην ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ για 12 χρόνια με δικαίωμα επαναγοράς του κατά την λήξη της μισθωτικής περιόδου.
Τα παραπάνω δεν είναι στοιχεία ρεπορτάζ ούτε υποθέσεις εργασίας. Είναι μέρος επίσημου Δελτίου τύπου του ΔΟΛ με αποδέκτη μεταξύ άλλων και το Χρηματιστήριο Αθηνών!
Δηλαδή με απλά λόγια: Μία θυγατρική εταιρεία του ΔΟΛ, η ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ (ΣΣ η οποία στην συνέχεια συγχωνεύθηκε με τον ΔΟΛ) πουλά το κτίριο που της ανήκει και στο οποίο στεγάζονται σχεδόν όλες οι εταιρείες του ΔΕΛ, στην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας την Εθνική Leasing αντί του ποσού των 26 εκατ. ευρώ και αμέσως το επανεκμισθώνει.
Είναι μία ξεκάθαρη δανειοδότηση με την γνωστότατη και ευρέως διαδεδομένη μέθοδο lease back.
Η σύμβαση αυτή υπογράφεται από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας που διορίστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου και την χώρα κυβερνάει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Εμείς δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι έστω και παράτυπο σε αυτή την σύμβαση …αλλά προσέξτε την ημερομηνία που ανακοινώνεται:
Νοέμβριος του 2010. Είναι η εποχή που ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές της Ανωτάτης Εμπορικής γνωρίζουν ότι οι τιμές των ακινήτων στην χώρα μας θα μειωθούν δραματικά εξ αιτίας της ύφεσης που θα προκαλέσουν τα περιοριστικά δημοσιονομικά προγράμματα του ΔΝΤ.
Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ότι όταν εγκρίθηκε η προαναφερόμενη σύμβαση κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πόσο στοίχιζε εκείνη την χρονική στιγμή (τον Νοέμβριο 2010) το ακίνητο που αγόρασε η Εθνική Leasing. Και αν για τον Νοέμβριο 2010 θα μπορούσαν κάποιοι να δώσουν μία ρεαλιστική τιμή πώλησης (άρα και ενεχυρίασης) του εν λόγω ακίνητου, είναι βέβαιο ότι ακόμα και super υπολογιστές δεν θα μπορούσαν να ορίσουν μία ρεαλιστική ετήσια τιμή πώλησης (άρα και ενεχυρίασης) για το εν λόγω ακίνητο στο χρονικό βάθος των 12 ετών που προβλέπει η σύμβαση. Δηλαδή οι τιμές των ακινήτων σε περίοδο ύφεσης μειώνονται. Κανείς όμως εκτιμητής δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο θα μειωθεί η τιμή/τετραγωνικό μέτρο του εν λόγω ακινήτου και εάν αυτή η μείωση κατεβάζει μεν την συνολική αξία του ακινήτου, αλλά πάντα σε επίπεδα που να καλύπτουν την αξία του δανείου: 26 εκατ. ευρώ.
Αυτές όμως οι σκέψεις μάλλον ήταν ιδιαίτερα σύνθετες για τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτός είπε ΟΧΙ (αν το είπε και πως το είπε έχει σημασία) σε ένα αίτημα δανειοδότησης του ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα και το έβγαλε για να παρασημοφορηθεί!
Όμως, μπορεί πολλοί από εμάς να έτυχε να μην γεννηθούν στην πρωτεύουσα, να μην διδαχθούν τα πρώτα γράμματα στο Κολέγιο Αθηνών, αλλά σίγουρα καταλαβαίνουν και
 κατανοούν απλά πράγματα όπως τα προαναφερόμενα.
Πάρα πολύ απλά! Την εποχή που η κρίση δανεισμού κτύπησε επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου την χώρα μας, κορυφώνεται και έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτες δραματικές επιπτώσεις της στην Ελληνική Οικονομία, η Εθνική Τράπεζα λες και τις λείπουν οι αιτήσεις για δανειοδοτήσεις, ακριβώς εκείνη την εποχή συνάπτει σύμβαση Lease Back με μία εταιρεία ΜΜΕ (κλάδου που πλήττεται από την οικονομική κρίση πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους). Κομματάκι περίεργο αν συμπληρωθεί με την μεταγενέστερη θέση της Τράπεζας της Ελλάδας για μη παροχή δανείων σε εταιρείες ΜΜΕ.
Εμείς δεν θέλουμε να σταθούμε άλλο σε αυτή την ιστορία. Απλά θέλουμε να τονίσουμε ότι επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου η Εθνική Τράπεζα (δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου) δανειοδοτεί τον ΔΟΛ όταν πρόκειται για μεγάλα ποσά (26 εκατ. ευρώ) ενώ το αρνείται όταν πρόκειται για μικρά (10 εκατ. ευρώ).
Χαρακτηρίσαμε εχθές τον Γιώργο Παπανδρέου αμετανόητο.
Σήμερα ο ίδιος μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι εκτός από Αμετανόητος είναι και Δόλ- ιος!
πηγή
----------------
5Για να υπάρχουν νταβατζήδες, χρειάζονται πόρνες


Πριν από χρόνια, μέσα στην τσίκνα του Μπαϊρακτάρη και την ευωχία του οινοπνεύματος και του κεμπάπ, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε πει εκείνο το «μας κυβερνούν πέντε νταβατζήδες». Τραγική διαπίστωση για έναν πρωθυπουργό. Ακόμη πιο τραγικό να μην κάνει τίποτα. Αλλά ο Καραμανλής έκανε. Τους έδωσε δουλειές, δρόμους, διόδια, συμβάσεις. Δημιούργησε και νέους με καλυμμαύκι και πετραχήλια. Στη συνέχεια αυτός και η κυβέρνησή του αυτοαμνηστεύτηκαν κλείνοντας τη Βουλή. Υπάρχουν βέβαια ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν πως τον Καραμανλή τον έριξαν οι μεγάλες δυνάμεις. Ούτε οι συμβάσεις του Σουφλιά, ούτε ο ναπολεοντισμός του Ρουσόπουλου, ούτε οικονομικές αναλύσεις του κυρίου καθηγητή Αλογοσκούφη, ούτε οι νόμοι ρουσφέτια του Παυλόπουλου.
Τους νταβατζήδες ανακάλυψε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Όχι την ώρα που εκδίδουν την πολιτική και τους θεσμούς, αλλά εκ των υστέρων. Σε μία κομματική σύναξη. Κατήγγειλε τον Ψυχάρη ότι τον έριξε, γιατί δεν του έδωσε δάνειο 10 εκατομμύρια η ΕΤΕ. Πριν από καιρό είχε καταγγείλει με τον ίδιο τρόπο τους τραπεζίτες. Αλλά όσο ήταν πρωθυπουργός, κανένας έλεγχος δεν έγινε στις Τράπεζες οι οποίες μοίρασαν δάνεια, λεφτά των καταθετών σε offshore εταιρείες και εταιρείες που ίδρυσαν ακριβώς γι αυτή τη δουλειά. ...
Μπορούσε ο Παπανδρέου αν όχι να τα αντιμετωπίσει, να τα καταγγείλει. Είναι τραγικό για έναν πρωθυπουργό να παραδέχεται πως δεν κυβερνούσε ο ίδιος αλλά τα συμφέροντα. Πως τον έριξε ένας εκδότης. Πως θεσμοί, κυβέρνηση, κόμμα αχρηστεύτηκαν από ένα συγκρότημα. Μοιάζει με αυτούς που υποστηρίζουν πως τον υπαρκτό σοσιαλισμό στον κόσμο τον έριξε ο Γκορμπατσόφ, και όχι τα επιτεύγματά του.
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ο Ψυχάρης διεκδίκησε με τον δικό του τρόπο αυτό που ήθελε. Τι έκανε ο πρωθυπουργός; Γιατί δεν το δημοσιοποίησε; Γιατί δεν τον κατήγγειλε για εκβιασμό; Γιατί δεν έβαλε τους νόμιμους ελεγκτικούς μηχανισμούς να δουν από πού πήρε δάνεια, πώς τα πήρε; Αν θυμάμαι καλά, το ελληνικό κράτος δεν ήταν αυτό που ανέλαβε την ευθύνη του δανείου του Μεγάρου Μουσικής; Ή θυμάμαι λάθος; Ήταν αυτή μια καταγγελία νταβατζή ή μια συμφωνία φιλικών μερών;
Προφήτες μετά Χριστόν δεν υπάρχουν. Ούτε και νταβατζήδες χωρίς εκδιδόμενες

ΥΓ Παρεμπιπτόντως, πρέπει η ηγεσία της ΕΤΕ να παραιτηθεί τώρα,αφού ο ίδιος ο Παπανδρέου κάνει την παραδοχή πως η πολιτική της Τράπεζας ήταν θέμα συνδιαλλαγής με τον πρωθυπουργό. Τσιφλίκι
ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2012/01/blog-post_6999.html
---------------------------------

6. Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Θα ασχοληθούμε μαζί του στα Ειδικά Λαϊκά Δικαστήρια

Αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν… Πόλεμος γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, για το πότε θα φύγει ο Γιώργος. Μαλώνουν και φωνασκούν οι δελφίνοι (αλλά και οι δελφίνες), που ψάχνουν να βρούνε μία σανίδα (πολιτικής αλλά στην ουσία νομικής) σωτηρίας, απειλούν θεούς και δαίμονες (δηλαδή την οικογένεια του Giorgo) και σχηματίζουν φατρίες που ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν…!

Ε, και; Νοιάζεται κανείς για το τι κάνουν οι μελλοντικοί ισοβίτες; Μόνο τα ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει τον άχαρο ρόλο της προπαγάνδας αποπροσανατολισμού. Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο καυγάς του Ψυχάρη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των γενικότερων ξεκαθαρισμάτων, αλλά και του αποπροσανατολισμού. Ήδη συζητάνε για το πώς θα μας ξεπουλήσουν, σε ποιο δίκαιο θα μας συμπεριλάβουν, για το τι είδους μπανανία – αποικιοκρατία θα καταλήξουμε…

Μαλώνει το ΠΑΣΟΚ και σείεται η χώρα! Είμαστε σοβαροί;

Όπως γράφει κι ένας διαδικτυακός φίλος:


Όλος ο θόρυβος που γίνεται για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ έχει τόση βαρύτητα, όση θα είχε αν ζητούσαν από τους διαδηλωτές να διαλέξουν από ποιόν συγκεκριμένο άνδρα των Μ.Α.Τ. θέλουν να ξηλοκοπηθούν...και ταυτόχρονα είναι σαν να στήνουν κάλπες σε μια διμοιρία των Μ.Α.Τ. για να ψηφίσουν καινούργιο επί κεφαλής!!! Διότι αυτή είναι η αναλογία σε ποσοστά της επιρροής στο λαό, του φασιστικού αυτού κόμματος των δωσίλογων.


Είναι ζήτημα σε πραγματικά ποσοστά να ξεπερνάει το 3% του Ελληνικού λαού το φρικαλέο νεοεποχίτικο μόρφωμα, ποσοστό που διατηρεί χάρη στα λαμόγια που εξέθρεψε, τους εγκάθετους και ένα αστείο πλέον ποσοστό αφελών που δεν ξυπνάνε ούτε με κανόνια ή αρνούνται λόγω χαρακτήρα να δούν την αλήθεια.


Άρα μην μας πρήζετε κατοχικά σαμπουάν μυαλών (ΜΜΕ) με την διαδοχή του ήδη διαλυμενου αποκόμματος, κανείς δεν ενδιαφέρεται κι εγώ ήδη ξόδεψα πολύ χρόνο να αναφέρομαι σε ανύπαρκτους. Θα μας ξανααπασχολήσουν κι αυτοί κι εσείς, στην δίκη και καταδίκη των δωσιλόγων...

Κοπελιές συμμαζευτείτε και αρχίστε να ετοιμάζετε απολογίες. Αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε σε κάποια έδρανα που θα μοιάζουν με πυρωμένα καρφιά. Όσο για τους καυγάδες σας, προσέξτε τα καλσόν… Το ότι μαλώνετε εσείς που μέχρι χθες συμφωνούσατε σε όλα για την εξαθλίωση της χώρας, αποτελεί ένα απλό παράδειγμα πόσο ηλίθιος σαν πολίτης έχει γίνει ο Έλληνας.

Και μέσα σε όλα πετάγεται και η Ντόρα (η γνωστή ντε) και δηλώνει πως μετά το PSI δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη διαπραγμάτευση με την τρόικα!!! Σιγά κοπελιά, αλλά όταν τα λες να τα λες ολόκληρα: Δεν θα υπάρχει πλέον τίποτε άλλο να διαπραγματευθείτε με την τρόικα, αφού θα τα έχετε δώσει όλα. Τα δικά μας φυσικά, γιατί τα δικά σας τα τριγυρνάτε σε τράπεζες του εξωτερικού, για να χαθούν σιγά-σιγά και να μην βρεθούν ποτέ…

Άντε γιατί, μας τα κάνατε… τσουρέκια "σύντροφοι"!



ΥΓ1: Μία υπενθύμιση προς τους πολιτικούς: Να ξέρετε πως θα σας δικάσουν πολίτες. Ναι, αυτοί που εσείς αποφασίσατε να καταστρέψετε τις ζωές τους. Και, φυσικά, γνωρίζετε πολύ καλά πως θα δικαστείτε με την ίδια «ευαισθησία» που εσείς κυβερνούσατε.

ΥΓ2: Πρόταση προς την επόμενη κυβέρνηση: Να χτιστεί μία υπόγεια φυλακή η οποία θα ονομαστεί "Παπανδρέου" και θα φιλοξενεί πολιτικούς που παρέβησαν ή καταπάτησαν το Σύνταγμα της χώρας...

Πηγή
------------------
7. ΓΑΠ πεσόντος μεγαλοεκδότες ξυλεύονται…

Μακροσκελές άρθρο στο οποίο περιγράφει το τι ειπώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν συναντήθηκε  με τον Γ. Παπανδρέου, παρουσία του Γιώργου Μπόμπολα, δημοσιεύει ο εκδότης του Βήματος, Σταύρος Ψυχάρης. Έχει πολύ ενδιαφέρον να το διαβάσει κανείς, όχι μόνο για να αποδειχθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου ήταν και είναι επικίνδυνος για τη χώρα αλλά και για να καταλάβει ο κόσμος πόσο επικίνδυνη είναι η διαπλοκή και πόσο κακό κάνει στη χώρα.
Ο κ. Ψυχάρης, γνωστός για τις κωλοτούμπες του, για την πολιτική «όπου φυσάει ο άνεμος» και για τους πολιτικούς εκβιασμούς που ασκεί κατά καιρούς, έδωσε τη δική του εικόνα για τη συνάντηση και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.
Είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός κάλεσε τον ίδιο, τον κ. Μπόμπολα και τον Β. Βαρδινογιάννη (ο οποίος δεν πήγε) για να τους διαμαρτυρηθεί για τη στάση που ακολουθεί το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας, το Mega, απέναντι στην κυβέρνηση. Ο κ. Ψυχάρης, υποστηρίζει ότι τους ζήτησε να στηρίξει το κανάλι την κυβερνητική πολιτική εμφανιζόμενος ότι ενδιαφέρεται για την επιρροή που έχει η τηλεόραση και αδιάφορος για τις εφημερίδες.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΔΟΛ(ιου) αφήνει αιχμές ότι επειδή δεν δέχθηκαν να υπακούσουν και με λογικά επιχειρήματα του έλεγαν ότι έχουν καθαρά δημοσιογραφικά κριτήρια, στο τέλος τους παρέπεμψε στον Η. Μόσιαλο για να του πουν τα αιτήματά τους, κι αυτοί εξερράγησαν.
Περιγράφει επίσης πώς περίμεναν επί ώρα τον κ. Παπανδρέου και πώς μπήκαν από την πίσω πόρτα για να μην τους δουν οι δημοσιογράφοι.
Προφανώς ο κ. Ψυχάρης θεωρεί τους αναγνώστες του Βήματος και τους τηλεθεατές του Mega (και όλους του Έλληνες) ηλίθιους και έχοντες κοντή μνήμη.
Πρώτο θέμα: Μήπως ο κ. Ψυχάρης που λειτουργεί πάντα με δημοσιογραφικά κριτήρια στα μέσα ενημέρωσής του, θυμάται τη στάση που τήρησε από τη στιγμή που έγινε ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός; Μήπως θυμάται τους ύμνους υπέρ του; Μήπως θυμάται τι έγραφε για το καλό Μνημόνιο που είναι αναγκαίο και θα μας σώσει από τη χρεοκοπία; Από το 2010 το Βήμα και το Mega δεν είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα θα ζήσει στον απόλυτο παράδεισο αγκαλιά με την τρόικα;
Μήπως θυμάται ο κ. Ψυχάρης όταν έβαζε τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης όπως τους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους του στο Mega, που παίρνουν από 30.000 ευρώ το μήνα, για να αποθεώνουν την πολιτική της τρόικας και του κ. Παπανδρέου; Την αποθέωση του πρώην τσάρου κ. Παπακωνσταντίνου την ξέχασε; Το γλείψιμο στον κ. Βενιζέλο γινόταν εν αγνοία του; Όταν έπεσαν τα γιαούρτια το περασμένο καλοκαίρι στον κ. Πρετεντέρη και αποδοκιμαζόταν όπου πήγαινε, αυτό συνέβαινε γιατί οι απόψεις του ήταν υπέρ του λαού;
Μήπως ο ΔΟΛ (ιος) θυμάται τα σχόλια σε σημείο ύβρεως κατά του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του όταν έλεγαν ότι δε θα υπογράψουν το Μνημόνιο; Τα αιχμηρά άρθρα που χαρακτήριζαν τον πρόεδρο της ΝΔ καταστροφέα της Ελλάδας γιατί αρνήθηκε να προσυπογράψει την καταστροφή της χώρας;
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μπόμπολα. Στήριξαν μέχρι τέλους τον Γ. Παπανδρέου και τον άδειασαν όταν αντιλήφθηκαν ότι είναι καμένο χαρτί και όταν κατάλαβαν ότι το Μνημόνιο είναι σκέτη αποτυχία.
Και καλά να μιλούν όλοι οι άλλοι, αλλά να μιλά ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Ψυχάρης ότι δίνουν ενημέρωση στον κόσμο με δημοσιογραφικά κριτήρια; Όταν τραπεζώνουν υπουργούς και παίρνουν γραμμή για το τι και πώς θα «ενημερώσουν» γιατί το κάνουν; Για τη φουκαριάρα την Ελλάδα;
Η διαπλοκή τόσα χρόνια έχει όνομα. Λέγεται καναλάρχες, εκδότες αγκαλιά με τους πολιτικούς. Ο κ. Ψυχάρης άρχισε να πολεμά τον κ. Παπανδρέου όταν δεν του έκανε τα χατίρια. Όταν δεν του έδινε τα δάνεια που ζητούσε (θαλασσοδάνεια για να λέμε την αλήθεια) ή τις διαφημίσεις που απαιτούσε.
Ο κ. Μπόμπολας θα αλλάξει γραμμή όταν δει ότι η μοιρασιά στα δημόσια έργα δεν είναι αυτή που θέλει. Αλλά εμφανώς πιο έξυπνος από τον κ. Ψυχάρη περιμένει τη μοιρασιά στην ενέργεια, στον τζόγο, στους νέους δρόμους, στα χρυσορυχεία κ.λπ.
Αλλά όπως ξαναγράψαμε,  έχει πολύ πλάκα να ξεκατινιάζονται οι βασικοί πόλοι της διαπλοκής των τελευταίων 40 χρόνων.
http://www.antinews.gr/2012/01/06/141942/
---------------------

Έχει ο Γιώργος Παπανδρέου σπίτι στο Λονδίνο αξίας 10 εκατομμυρίων;

Από τα Φώτα, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εξαφανισμένος, παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ τρέχουν και κορυφαία στελέχη ζητούν την αλλαγή προέδρου πριν από τις εθνικές εκλογές. Η απουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη και σιγά- σιγά, έσκασε η είδηση: Ο Γιώργος είναι στο Λονδίνο! Ημιεπισήμως λέγεται ότι πήγε –όχι για… φώτιση, αλλά-για να δει την κόρη του Μαργαρίτα η οποία σπουδάζει στην βρετανική πρωτεύουσα
Ωστόσο, την ημέρα που αναχώρησε, τα βρετανικά πανεπιστήμια ήταν ακόμα κλειστά για..
τις γιορτές των Χριστουγέννων και άνοιξαν μόλις χθες. Φυσικά ο Γ. Παπανδρέου έχει πολλούς φίλους στο Λονδίνο. Γι αυτό και αρέσκεται να το επισκέπτεται συχνά. 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν καταγραφεί τρεις επισκέψεις του στη βρετανική πρωτεύουσα. Μάλιστα, τη μια από αυτές είχε γίνει θέμα, μιας και ο τότε πρωθυπουργός απαθανατίστηκε να δειπνεί στο κοσμοπολίτικο υπερπολυτελές εστιατόριο Zuma, στο νούμερο 5 της Raphael Street στο Knightsbridge,παρέα με τον φίλο του Ντόρη Μαργέλλοεπιχειρηματία που παλιά είχε συνδεθεί με την ελληνοποίηση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού και προσφάτως με τα ελληνικά CDS. 

Ο χρόνος παραμονής του Γ. Παπανδρέου στην Αγγλία, συνέπεσε με την σύγκρουσή του με τον εκδότη του ΒΗΜΑτος Σταύρο Ψυχάρη. 
 Το ΒΗΜΑ, εκδόθηκε Σάββατο και προφανώς ο Γιώργος ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για τα δημοσιεύματα που τον αφορούσαν άμεσα. Στο πρώτο, μεταξύ άλλων τονιζόταν: «Είναι φυσικά µια φάρσα – αυτό συμβαίνει όταν µε σάπια καλαμπόκια μαγειρεύεις σε ιδιωτικά αεροπλάνα και χάνεις την επαφή µε την πραγματικότητα. Τέλος πάντων...» 
Φυσικά υπονοούσε τη σχέση του μες τον κ. Μαργέλλο. 
 Το δεύτερο ήταν ένα σχόλιο- κουίζ που ανέφερε: «Το Knightsbridge είναι μια γνωστή αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου. Κατάλληλη για πρίγκιπες και συγγενείς. Ένα διαμέρισμα στον 8ο όροφο μπορεί να κοστίζει και δέκα εκατομμύρια λίρες!». 
 Ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να προετοιμαστεί για το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο «Κάραβελ». 

πηγή: newpost

Αποκάλυψη! Από το Λονδίνο ο Παπανδρέου ζήτησε συνθηκολόγηση με Ψυχάρη! 

 Εννοείται ότι όταν άλλοι ανακαλύπτουν πως ο ΓΑΠ είναι στο Λονδίνο σήμερα, εσείς το ξέρετε από την Κυριακή. Αυτό που σας αποκαλύπτουμε σήμερα είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς συγκλονίστηκε από την επίθεση Ψυχάρη και …ζήτησε ανακωχή! Πώς; Την Κυριακή το βράδυ επικοινώνησε τηλεφωνικώς από το Λονδίνο με στενό του, πολύ στενό και αχώνευτο μας συνεργάτη και του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Ψυχάρη και να ζητήσει ανακωχή!! 
Μα γιατί; Τι να τον πείραξε άραγε; Τα χαλασμένα καλαμπόκια σε ιδιωτικά αεροσκάφη που σε κάνουν να χάνεις την επαφή σου με την πραγματικότητα; 
 Την αγορά πανάκριβου διαμερίσματος στο αριστοκρατικό μέρος του Λονδίνου; Ή μήπως κάτι που δεν γράφτηκε ακόμα και ετοιμάζεται; Όπως και να ‘χει, εάν τα βρήκαν με τον Ψυχάρη θα φανεί. Δεν κρύβονται οι καλες σχέσεις μεταξύ τόσο επιφανών ανδρών… …σε αντίθεση με τις ακαθαρσίες που προσωρινά βγαίνουν στην επιφάνεια και μετά τις τρώει το μαύρο σκοτάδι. Μένει όμως η έντονη οσμή.

πηγή: olympia

Σχόλια