Οι οικογένειες οφείλουν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Οι κυβερνήσεις όχι.

... ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν στη στήλη του στους New York Times την Τρίτη 3 Ιανουαρίου. 


  • Ο αμερικάνος οικονομολόγος χαρακτηρίζει αρχικά εντελώς λάθος το σχήμα βάσει του οποίου το δημόσιο χρέος ενός κράτους παρομοιάζεται με το στεγαστικό δάνειο που έχει αναλάβει μια οικογένεια και πρέπει κάποια στιγμή να αποπληρωθεί.
  • «Οι οικογένειες οφείλουν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Οι κυβερνήσεις όχι», τονίζει ο Πολ Κρούγκμαν. 
  • Και συνεχίζει: «Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εξασφαλίσουν πως το χρέος τους θα αυξάνεται πιο αργά από την φορολογική τους βάση. Το χρέος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου ποτέ δεν αποπληρώθηκε, έγινε απλώς σταδιακά ασήμαντο καθώς η αμερικανική οικονομία αναπτυσσόταν»!

πηγή
Βlogger: 
Χρειάζεται άλλη απόδειξη για το ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα υπηρετεί άλλα συμφέροντα εκτός του λαού τον  ποίο υποτίθεται ότι υπερασπίζονται! Έπρεπε να έρθει ένας καθώς πρέπει συστημικός οικονομολόγος, αλλά σίγουρα όχι βλάκας, να πει το αυτονόητο: Οι κυβερνήσεις - τα κράτη δεν οφείλουν να πληρώσουν τα χρέη τους!!!! (Πόσο μάλλον η Ελλάδα, που χρησιμοποιήθηκε από τις "σοβαρές"  ευρωπαϊκές δυνάμεις σαν χωματερή αμυντικού εξοπλισμού με αζημίωτο φυσικά για τους ίδιους, φυσικά δεν μιλάμε για τις μίζες που φούσκωσαν το χρέος ούτε τη λεηλασία της χώρας από τα πάσης φύσεως καρτέλ...)

Σχόλια