Λεφτά υπάρχουν (και μάλιστα πολλά!!)

Να φορολογηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στους φορολογικούς παραδείσους
Αυτό ζητά με δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Presse ο πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν κ. Κλάους Τσίτσερ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του επεξεργάζεται το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Ελλάδα για την φορολόγηση των καταθέσεων που έχουν Ελληνες σε τράπεζες του Λιχτενστάιν, ως μια βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.
  • Να φορολογηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων σε όλες τις χώρες στο εξωτερικό και ο φόρος να αποδίδεται στο ελληνικό κράτος, ζητά ο πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν. Την ίδια ώρα παρατηρείται «εμπλοκή» στη συμφωνία Ελλάδας- Ελβετίας για τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, το ύψος των οποίων υπολογίζεται στα 286δισ ευρώ, που με φορολόγηση 25% η Ελλάδα θα εισέπραττε πάνω από 70δισ ευρώ.
Ο πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν κ. Κλάους Τσίτσερ, σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα Die Presse, σημειώνει πως: η κυβέρνηση του επεξεργάζεται το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Ελλάδα για την φορολόγηση των καταθέσεων που έχουν Ελληνες σε τράπεζες του Λιχτενστάιν, ως μια βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφού η χώρα του δεν μπορεί μπορεί να προσφέρει άμεση οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς ο προϋπολογισμός της δεν ξεπερνά το 1δισ ευρώ.
Μάλιστα ο κ. Τσίτσερ προτείνει «όλες οι χώρες να συνάψουν σχετικές συμφωνίες με την Ελλάδα, προκειμένου να φορολογηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό και αν φόρος να αποδοθεί στο ελληνικό κράτος». Όπως είπε, δεν γνωρίζει το ύψος των ελληνικών καταθέσεων σε τράπεζες του Λιχτενστάιν, ωστόσο εκτιμά ότι δεν είναι τόσο πολλές ώστε να λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, η σύναψη συμφωνίας με την Ελβετία «για τις καταθέσεις εύπορων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ΄ ότι παρουσιαζόταν από την ελληνική πλευρά, καθώς παραμένει αμφίβολο αν η Ελβετία θα προχωρήσει σε συμφωνία κατά το πρότυπο της συμφωνίας που επιχειρείται με τη Γερμανία» αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Der Standard.
Ας σημειωθεί ότι η συμφωνία με τη Γερμανία προβλέπει επιβολή φόρου 25% στις καταθέσεις Γερμανών στις ελβετικές τράπεζες, που θα αποδοθεί στο γερμανικό κράτος και οι καταθέτες θα μπορούν να διατηρήσουν τα χρήματα τους στις ελβετικές τράπεζες.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112806814

Σχόλια