Ο Π. Κονδύλης γι' αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας...

Βlogger: Μετά την παραίτηση των δυο εισαγγελέων από τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος είναι πια φανερό ότι το πρόβλημα τη χώρας είναι πρώτα απ' όλα πολιτικό. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί και η διάκριση των εξουσιών είναι τόση, όση επιτρέπει η εκτελεστική εξουσία!!! δηλαδή καμία!!. 
Δεν υπάρχει ουσιαστική δημοκρατία και ζούμε μέρες ενός ιδιότυπου πραξικοπήματος, όπου συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα  προσπαθεί με νύχια και δόντια να παραμείνει στην εξουσία και φυσικά όχι μόνο δεν έχει εμφανίζεται πρόθυμο να πληρώσει για τις ανομίες του, αλλά προσπαθεί για ακόμα μια φορά να διασωθεί και να εδραιώσει τη θέση του!!! (Προσοχή το πολιτικό αυτό σύστημα διαπερνά οριζόντια όλα τα υπάρχοντα κόμματα!!! )
Συνεισφέροντας στον προβληματισμό σας, αντιγράφω από το βιβλίο του Π. Κονδύλη: ΟΙ  ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Εκδ. ΘΕΜΕΛΙΟ) 
...σελ. 62...
  • "Καθώς οι πελατειακές ανάγκες έπρεπε τώρα να ικοανοποιηθούν σε καταναλωτικό επίπεδο ανώτερο απ' τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, η συγκεκριμένη λειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, η οποία, όπως είδαμε, ήταν εξ αρχής αντικοικονομική, κατάντησε να απποτελέσει το βασικό εμπόδιο για την εθνική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη - κάτι παραπάνω μάλιστα: έγινε ο αγωγός της εκποίησης της χώρας με μόνο αντάλλαγμα τη δική της διαιώνιση, δηλαδή τη δυνατότητά της να προβαίνει σε σε υλικές παροχές παίρνοντας παροχές ψήφου. ".
σελ. 46..
  • "Η σημερινή πασιφανής κρίση δεν εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι η κομματική εκποίηση του κρατικού μηχανισμού, μολονότι πέρασε στο στάδιο της διαρκούς εκποίησης της χώρας, ξεπέρασε τα όρια της οικονομικής αντοχής, ότι δηλαδή η πελατειακή πολιτική προχώρησε ως την αυτοκαταστροφή της και είναι υποχρεωμένη να βάλει η ίδια όρια στον εαυτό της  προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να συνεχισθεί μελλοντικά."
Blogger: Τα κείμενα εκδόθηκαν το 1991!!!(Το ερώτημα που μπαίνει είναι: Αφού ένας φιλόσοφος μίλαγε για την εκποίηση της χώρας τότε, τι εμπόδισε τους οικονομολογούντες να την προβλέψουν; Μήπως όταν κανείς σιτίζεται  υπέρ του δέοντος από ξενόφερτα κονδύλια μοιραία μαθαίνει να τα περιμένει όλα απ΄έξω; (Ακόμα και τις όποιες σκέψεις....) 

Σχόλια