Νέο Σκάνδαλο Απόκρυψης 2800 Μεγαλο-Οφειλετών Δημοσίου (3 ΔΙΣ) Αποκαλύπτει Ο Πρώην Υφυπουργός Οικονομίας Δημήτρης Κουσελάς 07/10/2011


Νέο σκάνδαλο αποκαλύπτει σε…  ξέσπασμά του, ο πρώην υφυπουργός οικονομίας (και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Δημήτρης Κουσελάς. Σταπαραδοσιακά ΜΜΕ έγιναν απόπειρες να κρυφτεί ή να υποβαθμιστεί η είδηση. Το πρώτο blog που αντιλήφθηκε πλήρως και πρόβαλλε τιςεκρηκτικές διαστάσεις αυτού του νέου σκανδάλου, είναι το “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”, με την ανάρτηση της “ORMITHIELLA” (που αναδημοσιεύω πιο κάτω).
Kάνοντας επίσης μια μικρή έρευνα για το θέμα (και τον πρωταγωνιστή του) βρήκα ότι ο (πρώην υφυπουργός Οικονομίας και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Δημήτρης Κουσελάς έχει και site, το http://www.kouselas.gr (κάντε copy-paste τη διεύθυνση σε browser, δεν του βάζω ενεργό λινκ για να μη του αυξήσω τη… διαχρονική θεαματικότητα). Στο youtube έχει επίσης κανάλι, εδώ και μερικά χρόνια, το www.youtube.com/kouselas, όπου έχει ανεβάσει πάρα πολλά video… “ασυνήθιστης” θεαματικότητας! Είπα “ασυνήθιστης” διότι… πρόκειται για πάτο, ή μάλλον… απόπατο του διαδικτύου, που κανείς δεν επισκέπτεται, πλην ελάχιστων δεκάδων. Γιατί ρε Μητσάρα? Δηλαδή… Γιατίεσείς τα  ΠΑΣΟΚια είστε απόπατοι στο διαδίκτυο?  :mrgreen:
Ορίστε μια χαρακτηριστική φωτογραφία του:
Μήτσος Κουσελάς και ΓΑΠ
Μήτσος Κουσελάς και ΓΑΠ
Α ρε Μήτσο, ΠΑΣΟΚτζή… μουστακαλή, καραμπουζουκλή: Σε τσάντισε ο Μπενίτο (αυτό το γουρούνι) και τα ξέρασες όλα… σαν εύθικτος μάγκας (που σίγουρα είσαι) αντί να συνεχίσεις να κάνεις τα στραβά μάτια (όπως  ΗΔΗ έκανες τα στραβά μάτια για κάποιους μήνες – ΜΗ λέμε μαλακίες τώρα) . Τώρα όμως που… άρχισες να τα ξερνάς, δεν γλυτώνεις από το να τα ξεράσεις ΟΛΑ: Δηλαδή, από τη στιγμή που είπεςότι διαθέτεις “λίστα με 2800 ονόματα οφειλετών του δημοσίου με οφειλές άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ” (ο καθένας), είσαιΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δώσεις τη λίστα στη δημοσιότητα. Αλλιώς, αν δεν το κάνεις, θα σε… ψήσουμε στο “φούρνο του διαδικτύου” με πατάτες και κρεμμυδάκια (ενώ τη λίστα θα τη βρούμε, έτσι κι αλλιώς). Διότι εδώ στο διαδίκτυο (όπου είσαι ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ) ΔΕΝ αστειευόμαστε. “Καίμε” ανθρώπους για ΠΑΝΤΑ. Γκέγκε, Δημητράκη μου? :twisted:
Ακολουθεί η ανάρτηση του “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”:
________________________

Μια Εξαιρετικά Σοβαρή Καταγγελία Του Πρώην Υφυπουργού Οικονομικών – ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS

Η παρακάτω καταγγελία έγινε στην σύσκεψη (6/10/11) των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στο ΚΤΕ Οικονομικών καιαποσιωπήθηκε ή υποβαθμίσθηκε ή έγινε προσπάθεια να κακοποιηθεί (MEGA) από τα ΜΜΕ.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, λοιπόν, Δημήτρης Κουσελάς, υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου. Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος –για να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού.
Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους  ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ –πρόσθεσε– τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλο-οφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.
Μιλώντας στο Capital.gr ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιουνίου Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρει πως όσα κατήγγειλε σήμερα στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργό«Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν “θα το δούμε»,προσθέτει.  
Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την  άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει. Διευκρινίζει δε, ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά στο ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών –για παράδειγμα, «να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών και να εξοφληθούν μέσω αυτών τα χρέη».«Δεν γίνεται από τη μια να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και από την άλλη να μη μπορούμε  να εμφανίσουμε μια μικρή, έστω, πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», σημειώνει.
 Διευκρινίζει ακόμη ότι τα εν λόγω ποσά στα οποία αναφέρεται είναι εισπράξιμα και δεν αφορούν… τα «φαληρημένα» που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών. Οσο για τις υπόνοιες που άφησε πως έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας αυτής της επιμονής του, περιορίζεται στην επισήμανση ότι «συγκρούστηκε με συμφέροντα» όταν έθεσε επιτακτικά το θέμα.

Καλούμε τους bloggers να διαδώσουν το θέμα στο διαδίκτυο και να αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία πολλά blogs μαζί ούτως ώστε να επιδιώξουμε λύση σύμφωνα με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. 

http://omadeon.wordpress.com/2011/10/07/kouselas-scandal/
==============================

Επικοινωνιακά κόλπα με τους φοροφυγάδες

Εντυπωσιακό το πρώτο θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για την αποκάλυψη λίστας με 77 επαγγελματίες οι οποίοι απέκρυψαν εισοδήματα 2 δις ευρώ. Κομμωτές, εργολάβοι, μάνατζερ ποδοσφαίρου, γιατροί κ.λπ. δήλωναν ελάχιστα εισοδήματα και είχαν απίστευτες καταθέσεις. Μπράβο στο ΣΔΟΕ που κατάφερε να τους βρει, όμως, μια απορία έχουμε:
Γιατί η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε τη λίστα αυτή στα Νέα για να τη δημοσιεύσουν τώρα; Μήπως η επεξεργασία των στοιχείων τέλειωσε πρόσφατα; Όχι βέβαια εδώ και καιρό υπήρχαν αυτά τα ονόματα και οι αριθμοί απλά επελέγη αυτή η χρονική στιγμή. Γιατί; Μα φυσικά γιατί τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς τους εξευτέλισε. Και κυρίως τον Β. Βενιζέλο και κατά δεύτερο τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Τους είπε, λοιπόν, τι έγινε η λίστα με φοροφυγάδες που έκρυψαν 1 δις ευρώ και τους ρώτησε αν έχουν κάνει τίποτε τόσους μήνες αφότου παρέδωσε τη λίστα στο Μαξίμου. Μάλιστα, ο κ. Κουσελάς είπε ότι τον έδιωξαν από την κυβέρνηση ακριβώς γι’ αυτή τη λίστα και τις ενοχλήσεις του προς το Μαξίμου.
Θέλοντας λοιπόν να κάνει ρελάνς ο Βενιζέλος και να δείξει ότι δε μασάει έσπευσε να δώσει λίστα με φοροδιαφυγή 2 δις ευρώ μήπως και προλάβει την ξεφτίλα και τις καταγγελίες ότι κρύβει τη λίστα.
Επικοινωνιακά κόλπα που όμως θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν η κυβέρνηση κυνηγήσει ανελέητα τους φοροφυγάδες, κι όχι αν απλά δημοσιεύσει τα στοιχεία τους.
http://www.antinews.gr/2011/10/08/126321/#more-126321

 

 

Σχόλια