Έλλειμα πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας.

  • Blogger: Με αφορμή το άρθρο του αξιοσέβαστου κ. Μπέη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ την 07/9/2011, όπου  αναφέρει:
"....Οπωσδήποτε όμως, ως λαός, κάποτε ξυπνήσαμε μέσα στο χάος της παγερής πραγματικότητας. Τόσο εφιαλτικής, ώστε να είναι απίστευτη. Και ακριβώς σ' αυτήν την παραδοχή πειθαναγκάζομαι, καθώς τους τελευταίους οκτώ μήνες γίνομαι δέκτης της δυσπιστίας άγνωστων διαβατών, που με σταματούν στους δρόμους και στις λαϊκές αγορές, με σταθερό το παράπονο -ακριβέστερα, τη μομφή- ότι πολύ αργήσαμε ν' ανοίξουμε το στόμα μας, καθώς μόλις τους τελευταίους μήνες καταγγέλλουμε ευθέως την οικτρή πραγματικότητα με το αληθινό της όνομα. Αρνούνται οι άγνωστοι συνομιλητές μου να πιστέψουν ότι και εμείς, οι συνάδελφοί μου κι εγώ, κυριολεκτικώς από τα σύννεφα πέσαμε, καθώς αγνοούσαμε την αδιάντροπη ψευτιά, που κρυβόταν κάτω από τις μεγαλοστομίες των αναιδών πολιτικών αρχηγών και των άλλων αστέρων, που συγκροτούν το λεγόμενο πολιτικό κόσμο της άμοιρης χώρας μας. Κι όμως! " (πηγή)

  • Blogger: Μας λέει ο κ. καθηγητής ότι δεν πήρε χαμπάρι για το έγκλημα. Ας δεχθούμε ότι δεν είχε εικόνα των αριθμών και ότι εξ επαγγέλματος δεν καταλαβαίνει από αριθμούς, η ποιότητα της δημοκρατίας μας, η (μη) λειτουργία των κομμάτων δεν τον έκανε να ανησυχήσει; Ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος, που το γνωρίζει καλά, τον ικανοποιούσε;
    • Δυστυχώς  για τη χώρα το πρόβλημα είναι εκτός από οικονομικό είναι πρώτιστα πολιτικό. Είναι πρόβλημα ηγεσίας (οικονομικής - πολιτικής - πνευματικής).
  • Το "σύστημα" είχε (έχει) αναπτύξει πολλά αντισώματα αυτοπροστασίας. Δεν αποδέχθηκε και απέβαλε πραγματικές αξίες. Αν ο Π. ΚΟΝΔΥΛΗΣ  γινόταν καθηγητής Πανεπιστημίου, όπως και το άξιζε, ίσως η φωνή του ήταν πιο δυνατή και  ίσως να είχε πάρει χαμπάρι πιο γρήγορα ο κ. Μπέης αλλά  και εμείς, τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο βάδιζε η χώρα. Ο Π. Κονδύλης δεν χρειαζόταν τα οικονομικά στοιχεία για να γράψει τα παρακάτω το 1991:  

Οι  αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας
Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Θεμέλιο ένα δοκίμιο του Π. Κονδύλη με τίτλο οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας. Το εν λόγω δοκίμιο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1991 ως εισαγωγή με τίτλο: Η καχεξία του αστικού στοιχείου στην νεοελληνική κοινωνία και ιδεολογία στην ελληνική έκδοση του βιβλίου του: Η παρακμή του αστικού πολιτισμού. Εάν επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στο σύντομο αυτό δοκίμιο, θα διαπιστώσουμε ότι η ανίχνευση των αιτίων της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας από τον Π. Κονδύλη ηχεί προφητικά για τη σημερινή κατάρρευση της Ελλάδας. Συγχρόνως, η όλη ανάλυση –περιεκτική και στοχευμένη–  δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω αυταπάτες, όσο και αν οι κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφής της Ελλάδας αυτοπαρουσιάζονται ως οι εξ ουρανού θεόσταλτοι σωτήρες μας. Ας παρακολουθήσουμε όμως τη συλλογιστική της ίδιας της σκέψης του Κονδύλη.

§1Τις πταίει; Μέσα από μια κοινωνιολογική και πολιτική βασικά ανάλυση ο Κονδύλης επιχειρεί κατ’ αρχήν να προσδιορίσει τα όρια του αστικού χαρακτήρα της νεότερης Ελλάδας. Η λεγόμενη αστική τάξη της χώρας μας «ποτέ δεν κατάφερε να δημιουργήσει γηγενή και αυτοτελή αστικό πολιτισμό» (σ. 12). Η χρήση του όρου συνεπώς δεν ανταποκρίνεται σε κάποιο συγκεκριμένο μόρφωμα με καθορισμένο ιστορικό περιεχόμενο, παρά κατονομάζει όσους εχθρεύονται τον «σοσιαλισμό» ή θεωρούνται «πλουτοκράτες» και «αντιδραστικοί» (ό.π.). Σε κάθε περίπτωση, «για αστική τάξη μίλησαν … οι αριστεροί ή και οι φιλελεύθεροι εκσυγχρονιστές» (σ. 17), χωρίς βέβαια να προσδιορίσουν τα ενδογενή χαρακτηριστικά αυτής της τάξης με βάση την πλήρη γνώση των δεδομένων, έτσι ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν μια πραγματική ερμηνεία του υπαρκτού αστισμού και να χαράξουν μια ανάλογη στρατηγική. Ως προκύπτει, ο Κονδύλης δεν αμφισβητεί τον όρο αστική τάξη, αλλά θίγει ουσιαστικά την ασάφεια που επικρατούσε και επικρατεί στους αναλυτές κυρίως της αριστεράς ως προς τον ακριβή προσδιορισμό της συγκεκριμένης τάξης με ιστορικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς όρους (σ. 17-18). Γενικώς, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μεταπρατικό χαρακτήρα της αστικής τάξης της Ελλάδας, χωρίς να μπορέσει να παίξει ρηξικέλευθους ιστορικά ρόλους (σ. 23). Της έλειπε και της λείπει «μια ουσιώδης διάσταση της αστικής οικονομίας, του αστικού πολιτισμού και της αστικής αυτοσυνείδησης» (σ. 24). Διερώτηση:  πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει οποιοδήποτε μετα-αστικό πρόταγμα ή μια κοινωνία της ευημερίας, μια αυθεντική ανάπτυξη, όταν το αστικό στοιχείο είναι ή υποταγμένο στο προ-αστικό, φεουδαλικό ή ετερόφωτο ή βίαια εισαγμένο και επιβαλλόμενο, όταν η ίδια η κοινωνία συντηρεί «τις πιο εκλεπτυσμένες εκφάνσεις των πατριαρχικών ιδεολογιών και στάσεων»( σ. 25);


  • §2Κατά δεύτερον, η παρακμή της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Κονδύλη, δεν είναι άσχετη με τη δομή και λειτουργία του κράτους. Όπως αναφέρει, «ο μηχανισμός της λειτουργίας του κράτους διαμορφώθηκε ως εν μέρει τερατογενετικό και εν μέρει ιλαροτραγικό αποτέλεσμα της διασταύρωσης …του κοινοβουλευτισμού και της καθολικής ψηφοφορίας με μια κοινωνία που διέπεται από πατριαρχικές σχέσεις, στάσεις, νοοτροπίες κι αξίες» (σ. 26).
Σε τι φταίνε κοινοβουλευτισμός και καθολική ψηφοφορία; Στο ότι συνετέλεσαν στη διόγκωση του κρατικού μηχανισμού μέσα από την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων με τον πολίτη. 

  • Τα κόμματα μοίραζαν και μοιράζουν τις κρατικές θέσεις στους ψηφοφόρους τους με στόχο την ενίσχυση της δύναμής τους σε βάρος μιας εύρυθμης λειτουργίας κοινωνίας και κράτους. Απ’ αυτή την άποψη, «πρώτο μέλημα του κόμματος ήταν η κατάκτηση και η νομή του κράτους, ειδάλλως θα έχανε την πίστη των οπαδών του στην ικανότητά του να υπερασπίσει τα συμφέροντά τους» (σ. 27). 
  • Ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης ο κρατικός μηχανισμός, ακόμη κι όταν διογκώνεται, έχει ως αντιστάθμισμα την αύξηση της οικονομικής απόδοσης, εδώ «την εκποίηση του κράτους, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού παιγνιδιού, την εγκαινίασαν και την καλλιέργησαν  με τρόπους απείρως ευρηματικούς τα πολιτικά ‘‘τζάκια’’ με την παρασιτική-πατριαρχική νοοτροπία τους» (σ.29).  
  • Η αρνητική τούτη εξέλιξη του κράτους για το έθνος και την κοινότητα των ανθρώπων του ήταν «θετική» για την κομματικοκρατία, γιατί μετέτρεψε τις αντιθέσεις ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις σε αντιθέσεις ανάμεσα σε διάφορους «κλάδους», «καθένας από τους οποίους αγωνιζόταν να αποσπάσει τα περισσότερα από τον δημόσιο κορβανά» (σ. 36).

  • §3Ο επίπλαστος αστισμός, όπως περιγράφηκε ακροθιγώς πιο πάνω, οδήγησε σε ένα «καθεστώς μιας εξίσου νόθας μαζικής δημοκρατίας» (σ. 57), η οποία ήταν ανίκανη να απαλλαγεί από πελατειακές σχέσεις και νοοτροπίες. Στην αναλογία αυτή  νοθεύτηκε και το λεγόμενο «αστικό» στρώμα. «έτσι ώστε αυτό σήμερα να αποτελείται … από νεόπλουτους, και μάλιστα νεόπλουτους χάρη σε εργολαβικές και μεταπρατικές δραστηριότητες» (σ.58). 
  • Η κρίση συναφώς καθίσταται πρωτοφανής, γιατί «η κομματική εκποίηση του κρατικού μηχανισμού … πέρασε στο στάδιο της διαρκούς εκποίησης της χώρας» (σ. 64). Παράλληλα επήλθε «μια χαοτική ανάμιξη των πνευματικών προϊόντων που έρχονταν σε όλο και μεγαλύτερες μάζες απ’ έξω» (σ. 67) και το όλο πνευματικό τοπίο χαρακτηριζόταν και εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από «εξυπνακιδισμό και ημιμάθεια» (σ. 67). 

Τούτο δείχνει περαιτέρω πως η εξαμβλωτική μαζική δημοκρατία δεν αφήνει ανεπηρέαστο κανέναν τομέα, κανένα πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας, αφού επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση του ήθους. 

  • Κατ’ αυτό το πνεύμα «το αστικό εργασιακό ήθος είναι ουσιαστικά άγνωστο όχι μόνο στον τομέα της υλικής παραγωγής, αλλά και στον τομέα του πνεύματος, … όπου οι μίμοι και οι γελωτοποιοί εκπροσωπούνται με ποσοστά ιδιαιτέρως υψηλά στους κύκλους των διανοουμένων, στα πανεπιστήμια και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» (σ. 67). Τελικά όταν νοσεί  ο υλικός τομέας παραγωγής, νοσεί και ο αντίστοιχος του πνεύματος και αντίστροφα, γι’ αυτό και πολύ έγκυρα και έγκαιρα ο Κονδύλης αποφάνθηκε ότι «η εκποίηση του έθνους με την υλική έννοια θα συνοδευτεί και από την πλήρη πνευματική του στειρότητα» (σσ. 67-68).    

Blogger: 
Ως απόδειξη της αληθείας των παραπάνω! Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει δυο Συνταγματολόγους με καριέρα στην πολιτική που όχι μόνο κάνουν γαργάρα την παραβίαση του Συντάγματος, αλλά πρωτοστατούν στην παραβίασή του!!! (Βενι και Λοβέρδος δεν έβγαλαν κιχ για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, αλλά και το εφαρμόζουν! Είναι δε τέτοια η συνεισφορά τους στην επιστήμη - ως Πανεπιστημιακοί - που ο μεν πρώτος θα μείνει στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που προσέφερε ασυλία σ' όλα τα λαμόγια - με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - αν δεν διαπράξει μεγαλύτερο έγκλημα βέβαια - που είναι κατάδικό του τερατούργημα, ο  δε δεύτερος δείχνει να βελτιώνει διαρκώς τις  επιδόσεις του ως  υβριστής: βλέπε εδώ, εδώ και εδώ  και εδώ, αλλά και εδώ, και εδώ (διορίζει τη γυναίκα του δημόσιο υπάλληλο) . Αν τέτοιοι είναι οι "Συνταγματολόγοι" μας - εκπρόσωποι τι μπορούμε να περιμένουμε από τους "ταπεινούς" βο(υ)λευτάς!  Συμπληρωματικα για τους δυο προαναφερόμενους κυρίους: εδώ)
=========================================================

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα ονόματα των πολιτικών που έπαιρναν δωρεές από τη «μαφία των ακινήτων»


Πολιτικά πρόσωπα και δημοτικούς άρχοντες φέρεται να χρηματοδοτούσαν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει τη «μαφία των ακινήτων», αλλά και το λεγόμενο«παραδικαστικό κύκλωμα Νο2».
Συγκεκριμένα, στα χέρια του αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση, εκτός από τις χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που κατέγραψε ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, βρίσκεται και μία συγκλονιστική κατάθεσηπου έχει δώσει στις 29-11-2010, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος είχε αρχικά συνεργασία με τους εγκέφαλους της συμμορίας, που θεωρούνται ο πολιτικός μηχανικός,Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και ο περιβόητος από τη συμμετοχή του και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.
Ωστόσο, στη συνέχεια ο Δ. Παρασκευόπουλος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, καταγράφοντας όλες τις κινήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και έτσι να μετατραπεί σε «υπό προστασία μάρτυρα».
Καταθέτοντας λοιπόν ενώπιον του κ. Ντογιάκου, ο 66χρονος δικηγόρος, αναφέρει την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρώην δήμαρχο Δήμου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, τον επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργόΠέτρο Ευθυμίου καθώς και την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ Σοφία Καλατζάκου, ως τα πρόσωπα που λάμβαναν διάφορες χρηματικές δωρεές από τον φερόμενο ως εκ των εγκεφάλων της εγκληματικής οργάνωσης, Σταύρο Γεωργιτογιαννάκο.
Mpakogiannh
Τι αναφέρει για την Ντόρα Μπακογιάννη
Ειδικότερα, για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη ο «υπό προστασία μάρτυρας» -σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που έχει στην διάθεσή του το directnews.gr - αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«… Ο Σταύρος Γεωργιτσογιανάκος σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων αδελφούς Πριόβολου, είχαν δωρίσει κατά το παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, περί το έτος 2005 και λίγο πριν παραιτηθεί από δήμαρχος Αθηναίων για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, κατέβαλαν στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να χορηγήσει την άδεια λειτουργίας σε καφετέρια επί της Πλατείας Συντάγματος, δεξιά προς την είσοδο του ΜΕΤΡΟ. Η άδεια αυτή πράγματι χορηγήθηκε στο όνομα των αδελφών Πριόβολου.
Επίσης, πριν τις βουλευτικές εκλογές του έτους 2007, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, έδωσε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη το ποσό των 100.000 ευρώ.
Απ’ ό,τι γνωρίζω, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος έχει στενές φιλικές σχέσεις με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή η αδελφή του είναι στενή φίλη της κ. Μπακογιάννη.
Η αδελφή του Σταύρου Γεωργιτσογιανάκου είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Ν***** και ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, έρχονται σποραδικά στην Ελλάδα και μαζί με την κ. Μπακογιάννη κάνει φιλανθρωπικές συγκεντρώσεις…».
Skandalidhs
Τι λέει για τους Ν. Κακλαμάνη και Κ. Σκανδαλίδη
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Επίσης όσον αφορά το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, γνωρίζω, ότι το έτος 2006, πάλι σε συνεργασία με τους αδελφούς Πριόβολου, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος είχε καταβάλει στον κ. Κακλαμάνη το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά και μόνο για να έχουν καλές σχέσεις μαζί του.
Για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή για να έχουν καλές σχέσεις με πολιτικούς και άλλ
Kaklamanhs
α δημόσια πρόσωπα, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και οι αδελφοί Πριόβολου έδωσαν στον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το ποσό των 100.000 ευρώ…».
Εξάλλου, ο «υπό προστασία μάρτυρας» προσθέτει: «… Ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος μόνος του κάλυψε τις δαπάνες δεξιώσεων που έκαναν κάποια υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της οποίας δεν θυμάμαι το όνομα, καθώς και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Ευθυμίου.
Τέλος, το ποσό των 30.000 ευρώ έδωσε ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και στην υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Καλατζάκου…».
Αναμένουμε απαντήσεις
Το directnews.gr θεωρεί δημοσιογραφικό καθήκον του να φέρει στο φως της δημοσιότητας την συγκλονιστική κατάθεση του μάρτυρα, αφού αυτή αφορά σε δημόσια πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολιτικό βίο της χώρας.
Αν τα όσα υποστηρίζει, ενόρκως, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος απηχούν την πραγματικότητα ή όχι, αρμόδια να το κρίνει είναι η Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι έχουν την υποχρέωση να πάψουν να “καλύπτονται” πίσω από το όποιο απόρρητο της εισαγγελικής έρευνας και να απαντήσουν δημοσίως στις σοβαρές καταγγελίες, αφού στον Ελληνικό λαό απευθύνονται για να ζητήσουν την ψήφο του.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ σε ό,τι αφορά τη δράση της «μαφίας των ακινήτων» και του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2», με νέες και σημαντικές αποκαλύψεις.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2011 από directNEWS.gr
σχετικά θέματα:

Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον Θ. Πάγκαλο

Μαζί τα φάγαμε“, είναι η ιστορική φράση του Θ. Πάγκαλου και το επιβεβαιώνει με τον πιο καλό τρόπο στην οικογένειά του. Η σύζυγός, και παρ’ ολίγον δήμαρχος Καλυβίων παίρνει επίδομα τρίτεκνης. Αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος αναφέρει ότι η κ. Χριστοφάκη εισέπραξε 2.145 ευρώ από τον ΟΓΑ ως επίδομα για τα τρία της παιδιά.
Το συγκεκριμένο αυτό επίδομα καταβάλλεται ανεξάρτητα από οποιοδήποτε  άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη ή αποζημίωση και δεν υπόκειται σε  παρακράτηση φόρου…
Να θυμίσουμε ότι ο αντιπρόεδρος και η σύζυγος δηλώνουν εισόδημα πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως για να μην πούμε για τα ακίνητα που διαθέτουν, μια τεράστια περιουσία. Όχι ότι δεν το δικαιούται το επίδομα αλλά είναι προκλητικό να λαμβάνεις από τον ΟΓΑ ένα ποσό της τάξης των 2.000 όταν δεν ξέρεις τι έχεις. Ας τα έδινε στο δημόσιο να βοηθήσει για να μειωθεί το χρέος. Τόσο μεγάλη ανάγκη τα είχε;
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.
http://www.antinews.gr/2011/09/16/122587/#more-122587


Σχόλια