"Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του"

Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer.

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)

 Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;
Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DE
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/09/andreas-molzer.html
--------------------
blogger: ...άντε να το μαζέψεις αυτό τώρα...



  1. μήπως πρέπει να ενισχυθεί ένα παλαιότερο αίτημα: Ποιοι έχουν τα CDS; (


Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 14:44
Δεν μας αφορά ο κ. Keiser ο οποίος αυτήν την στιγμή εργάζεται σε Ρωσο-Αραβικά μέσα και προφανώς κάποιους θέλει να κάνει χαρούμενους...
Μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, όμως, αν πράγματι τα CDS που είχε το ΤΤ και πουλήθηκαν το 2009 εσπευσμένα, και όσο-όσο με τεράστια διαφυγόντα κέρδη για την Τράπεζα, κατέληξαν σε φίλους του "λεφτά υπάρχουν" όπως υπαινίσσεται το video.
Ακόμη πιο απλά, θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι αγόρασαν τα CDS του TT to 2009;
Θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι ήταν οι κάτοχοι Ελληνικών CDS την τελευταία διετία 2009-2011. Aπό ποιον; Από τον ISDA, τον αρμόδιο οργανισμό. Σας/μας λένε δεν έχετε αιτήματα, δεν έχετε ιδεολογία.


Ξεκινάμε λοιπόν με αυτό το "απλό" ερώτημα. Πιστέψτε μας, αν αυτό το ερώτημα απαντηθεί,  μάλλον δεν θα χρειαστεί δεύτερο..
http://www.epicurus2day.gr/index.php/economicsystem/194--cds
-----------
2.

Πάνος Καμμένος> Άνθρωποι του George Soros στο Δ.Σ της i4Cense του Αντρέα Παπανδρέου!


Με μια αποκάλυψη-καταγγελία που θα προκαλέσει αίσθηση, ο βουλευτής της ΝΔ συνεχίζει τον πόλεμο στους Αντρίκο και Γιώργο Παπανδρέου.
Η νέα αποκάλυψη του βουλευτή έχει να κάνει με το Δ.Σ της εταιρείας  i4cense του Αντρέα Παπανδρέου, αδελφού του πρωθυπουργού.
  • Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο 3  μέλη του ΔΣ της i4cense και πιοσυγκεκριμένα οι José María Figueres  Managing Partner, IJ Partners; President of the Republic of Costa Rica (1994-1998)
  • Jeffrey SachsJ, Director of the Earth Institute, Columbia University
  • και Simon Reddy Executive Director, C40 Cities
εκπροσωπούν εταιρείες του Τζόρτζ Σόρος
 http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/0-35688700-1315074879.png?w=360&h=360
 Το Olympia.grγράφει σχετικά>
Αυτός είναι και ο λόγος της εσπευσμένης κλήσης του Πάνου Καμμένου από τον εισαγγελέα κύριο Κορρέα που τείνει να συνδέσει το όνομα του με αυτό του γίγαντα πολιτικού από τον Ισημερινό, του Ραφαέλ Κορέα που έσπασε τα δεσμά της πατρίδας του απορρίπτοντας το εξωτερικό χρέος που είχαν δημιουργήσει κατοχικές κυβερνήσεις.
Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν φαίνεται ότι έχει ξετυλίξει και αυτό το κουβάρι, με τα στοιχεία που θα προσκομίσει αύριο στον εισαγγελέα και είναι εμφανές ότι θα αφορούν τις σχέσεις του συστήματος Σόρος με το περιβάλλον του πρωθυπουργού!
Με μία πρώτη ματιά αυτά που βρίσκουμε εμείς είναι:
Που βρίσκονται στην περιβόητη εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου στο “Advisory Board”.
και βέβαια ο περιβόητος José-Maria Figueres, Managing Partner, της περιβόητης IJPartners. Πρώην CEO  of the World Economic Forum. Της εταιρείας του κολλητού του πρωθυπουργού, κύριου Μαργελλου.
Είπατε κάτι για το “θράσος” του πρωθυπουργού να συναντηθεί με έναν παγκόσμιο τοκογλύφο; Μα έχουν τόσες κοινές παρέες…
Τα υπόλοιπα αύριο στον εισαγγελέα από τον Πάνο Καμμένο. Οι συντάκτες του δικαστικού που θα βρίσκονται; Θα τολμήσουν;
=========

Π Καμμένος για CDs Σόρος Ανδρίκο Παπανδρέου Ξαφά...


Σχόλια