σχετικά με την ποιότητα των ΜΜΕ αλλού και εδώ.

 ΜΜΕ (1)... «Αναγκάστηκα να φύγω από τους «Τάιμς» λόγω του Μέρντοκ» λέει ο Ρόμπερτ Φισκ στον «Ιντιπέντεντ».

Από τα «Νέα»:
- «Ο Φισκ αναφέρεται στη φιλοϊσραηλινή στροφή που έκαναν οι "Τάιμς", με ιδιοκτήτη τον Μέρντοκ και διευθυντή τον Τσαρλς Ντάγκλας-Χομ, μετά την ισραηλινή εισβολή και κατοχή του Λιβάνου, το 1982 (...) Οταν ο Φισκ έγραφε για ισραηλινές αυθαιρεσίες κατά των Παλαιστινίων, τα κομμάτια του δεν δημοσιεύονταν. Παράλληλα ο Μέρντοκ εξέφραζε πλέον αποκλειστικά φιλοϊσραηλινές απόψεις και είχε ανακηρυχθεί "Ανδρας της Χρονιάς" από μια εβραιοαμερικανική οργάνωση».
* Το τέλος για τον Φισκ ήρθε το 1988, όταν δημοσιεύτηκε μια ανταπόκρισή του από το Ντουμπάι (κατάρριψη ιρανικού αεροσκάφους από αμερικανικό πολεμικό πλοίο) «με σβησμένες όλες τις επικρίσεις κατά των Αμερικανών».
* ΜΜΕ (3)... «Η ταμπλόιντ δημοσιογραφία περνά κρίση. Το ίδιο συμβαίνει όμως, δυστυχώς, και με τον ποιοτικό Τύπο»...
Ο Μιχάλης Μητσός στα «Νέα»:
- «Κάποιοι καθηγητές δημοσιογραφίας, μάλιστα, προβλέπουν ότι η αηδία των νέων αναγνωστών από τις μεθόδους των σκανδαλοθηρικών φύλλων θα τους απομακρύνει και από τα σοβαρά έντυπα. Αδικο; Ασφαλώς, όπως και η ζωή. Προδιαγεγραμμένο; Καθόλου. Τι κάνουμε; Επιμένουμε. Με σοβαρότητα, νομιμότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη. Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του. Αλλά δεν παραδιδόμαστε στις ορέξεις για αίμα και σπέρμα. Αν πεθάνουμε, θα ξέρουμε τουλάχιστον πως κάναμε ό,τι μπορούσαμε».
* ΜΜΕ (2)... Με αφορμή το προχθεσινό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου στην «Ε» για τον Αντρίκο Παπανδρέου, ο Δ(ημήτρης) Χ(ρήστου) σημειώνει στην «Αυγή»:
- «Αν σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. υπήρχε δημοσίευμα εφημερίδας που αποκάλυπτε ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού είναι στέλεχος επενδυτικής εταιρείας που ποντάρει στα ασφάλιστρα κινδύνου, δηλαδή στη χρεοκοπία της ίδιας της χώρας, είμαι βέβαιος ότι θα γινόταν σάλος. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα είχε κάνει δηλώσεις επί δηλώσεων και το θέμα θα κυριαρχούσε στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών. Η Ελλάς όμως είναι άλλο πράγμα. Η αποκάλυψη της "Ελευθεροτυπίας" για τον ρόλο και τη συμμετοχή του Αντρίκου Παπανδρέου ως στελέχους στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού της UNIGESTION πέρασε απαρατήρητη!».
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/07/2011&s=o-typos-twn-hlwn



Σχόλια