Ο Παπανδρέου πήρε θέση ...


Dimitris Konstantakopoulos

Απρόσμενοι σύμμαχοι για την Ελλάδα

"....Βιομήχανοι κατά χρηματιστών και τα σχέδια του Ισραήλ
Το ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό το δείχνει και η αξιοσημείωτη δήλωση διευθυντικών στελεχών πενήντααπό τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης, που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα στη γαλλική Monde και τη γερμανική οικονομική Χάντελσμπλατ, καλώντας να αντιμετωπισθεί η ελληνική κρίση, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ευρώ και της ΕΕ και, ουσιαστικά, επιχειρώντας να θέσει φραγμό στα παιχνίδια με την ευρωπαϊκή ιδέα.


Είναι μια ιστορική δήλωση, στο μέτρο που επί δεκαετίες, το βιομηχανικό κεφάλαιο υποχωρούσε διαρκώς απέναντι στο χρηματιστικό, αλλά και γιατί η κρίση μπορεί να ενεργοποιήσει ή να χρησιμοποιηθεί για να εντείνει τις φυγόκεντρες, διαλυτικές τάσεις στην ΕΕ. Το βλέπουμε στη χονδροειδή προσπάθεια του Spiegel να υπονομεύσει το ευρώ τοποθετώντας τους Γερμανούς κατά “λάθος αντιπάλου”. ‘H στον τύπο της Μεγάλης Βρετανίας, μιας χώρας που ουδέποτε πολυχώνεψε την ευρωπαϊκή ιδέα και είναι σήμερα ο κατεξοχήν Δούρειος ‘Iππος των χρηματιστών στην Ευρώπη. Το ζητάει όμως ίσως, κι αυτό είναι πιο σοβαρό, και η ίδια η αμερικανική οικονομία, που κινδυνεύει με σοβαρή μείωση της χρηματοδότησής της, αν δεν αποκατασταθεί η παγκόσμια νομισματική κυριαρχία του δολλαρίου. ‘Iσως, η υπόθεση Στρως-Καν δεν είναι άσχετη με σοβαρές συγκρούσεις για το παγκόσμιο νόμισμα και σχεδιασμούς για τη Μέση Ανατολή. 


  • Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν ενεργοποιηθούν σενάρια διάλυσης της ΕΕ, θα εξασθενήσουν αναπόφευκτα τον ρόλο κεντρικών ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Θα “πολώσουν” επίσης περιφερειακές ευρωπαϊκές χώρες προς εξωευρωπαϊκές δυνάμεις. Στην περίπτωση αυτή θα πολλαπλασιασθεί η σημασία του νέου ισραηλινού στρατηγικού σχεδίου για τη δημιουργία “ζώνης επιρροής”, για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο ανώτερου κυβερνητικού παράγοντα στην Αθήνα, που επιχειρείται να περιλάβει Κύπρο, Ελλάδα, να μπει στα Βαλκάνια και να “κυκλώσει” τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Καύκασο. (βλέπε σχετικά εδώ)


Κόσμος του Επενδυτή, 25.6.2011.... (το κείμενο πλήρες στην παρακάτω διεύθυνση)
http://konstantakopoulos.blogspot.com/2011/07/blog-post.html
===============

 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 'ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ' ΚΑΙ 'ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ' ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 'ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ' ΚΑΙ 'ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ' ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΙΣΡΑΗΛ Η ΕΛΛΑΔΑ!
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ! ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ!
Την ώρα που η κυβέρνηση με αυθαίρετες αποφάσεις, εκτός πάσης διεθνούς νομιμότητας, έχει απαγορεύσει τον απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια του στολίσκου της ελευθερίας με προορισμό την, αποκλεισμένη από το Ισραήλ, Γάζα, την ίδια ώρα ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Παν. Μπεγλίτης υπογράμμισε προκλητικά και με έμφαση ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων της χώρας με το Ισραήλ!
  • Όλα δείχνουν ότι θα είναι τόσο και τέτοιο το βάθος των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, που, στην ουσία, η Ελλάδα θα συμμετέχει και η ίδια ενεργά στον αποκλεισμό της Γάζας, ακολουθώντας μια τακτική χειρότερη και από "δορυφόρου" του Ισραήλ και"εκτελεστικού" βραχίονα της παράνομης επεκτατικής του πολιτικής!

Τις διαπιστώσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον τρόπο τους οι εξαγγελίες τουΠαν. Μπεγλίτη στη Βουλή ότι επίκειται υπογραφή "διακρατικής συμφωνίας αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας" με το Ισραήλ.


Η Ίσκρα παραθέτει ρεπορτάζ από ιστοσελίδες για τις δηλώσεις του Παν. Μπεγλίτη
Συνέχεια εδώ


Π. Μπεγλίτης: Στρατηγική επιλογή η εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, την ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ.
Κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για την ανάπτυξη των στρατιωτικών, στρατηγικών, αμυντικών, τεχνολογικών και βιομηχανικών σχέσεων με τον Ισραηλινό ομόλογό του.
Επίσης, σύντομα θα υπογραφεί και η σχετική διακρατική συμφωνία αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, κυρίως στον τομέα της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών και αμυντικών εξοπλισμών.
Επισήμανε, ωστόσο, ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ δεν θα επηρεάσει στο παραμικρό την ανάπτυξη και εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία.

Παραθέτουμε ακόμα σχετικό ρεπορτάζ από το Ριζοσπάστη της Τετάρτης 6 Ιουλίου, που αφορά την επίκειμενη κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων  του νέου στρατηγικού δόγματος Ελλάδας - ΝΑΤΟ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ «ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ» ΕΛΛΑΔΑΣ - ΝΑΤΟ

Ερχονται οι «εφαρμοστικοί» του νέου στρατηγικού δόγματος

Προς ψήφιση και κύρωση προωθούνται ρυθμίσεις που εξειδικεύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στη Λισαβόνα και τη νέα δομή της λυκοσυμμαχίας
Με γοργούς ρυθμούς προωθείται η ομογενοποίηση του ΝΑΤΟικού χώρου, με στόχο την επιβολή ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των στρατιωτικών δυνάμεων εντός των χωρών - μελών του, κάτω από κοινή κεντρική διοίκηση και κοινούς κανόνες.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και κύρωση μια σειρά νέων «μνημονίων κατανόησης», που στην ουσία αποτελούν τους «εφαρμοστικούς νόμους» του νέου «στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ», το οποίο επικυρώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στη Λισαβόνα. Αλλά και της νέας δομής διοίκησης της λυκοσυμμαχίας, που πρόσφατα συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες από τους υπουργούς Αμυνας των 28 χωρών - μελών, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η δημιουργία μιας ενιαίας - κεντρικής δομής διοίκησης.
Βασικός στόχος των προς κύρωση μνημονίων, είναι η διευκόλυνση της συγκρότησης, από τις χώρες - μέλη, ευέλικτων και ταχυκίνητων δυνάμεων, αλλά και η καθιέρωση τέτοιων δομών διοίκησης που θα υπηρετούν τον ενιαίο επιχειρησιακό χώρο του ΝΑΤΟ. Δηλαδή, συγκεντρωτικές δομές και ενιαίες διοικήσεις πάνω από τις χώρες - μέλη, ώστε τα στελέχη και οι επιμέρους μονάδες του ΝΑΤΟ, μαζί με τον εξοπλισμό και τις υποδομές του, να μην υπόκεινται σε εθνικούς περιορισμούς, αλλά να υπάγονται κατευθείαν στα ΝΑΤΟικά όργανα.
Τα προωθούμενα μνημόνια
Τα προς κύρωση μνημόνια, που συζητούνται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αφορούν:
1. «Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης μεταξύ της Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων της Νάπολης και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, σχετικά με την Εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο Λιμένα της Σούδας». Αναφέρεται στη διεξαγωγή επιχειρήσεων/ασκήσεων του ΝΑΤΟ και στην υποστήριξη του «Εθνους Υποδοχής», δηλαδή της Ελλάδας, προς τις δυνάμεις «οι οποίες αναπτύσσονται για την Επιχείρηση ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ (ACTIVE ENDEAVOUR)». Είναι η γνωστή επιχείρηση ελέγχου της Μεσογείου στο πλαίσιο του «αντιτρομοκρατικού πολέμου» που κήρυξαν οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001.
2. «Κύρωση του Πέμπτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου στη Συμφωνία για την Πολυεθνική Ειρηνευτική Δύναμη Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Είναι η δύναμη MPFSEE, η βασική συμφωνία για την οποία υπεγράφη στα Σκόπια - ΠΓΔΜ στις 26 Σεπτέμβρη 1998. Σκοπός της υπό κύρωση συμφωνίας είναι η «κάλυψη των ζητημάτων ανάπτυξης του Στρατηγείου της Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (NQ SEEBRIG) στο Αφγανιστάν και η ικανοποίηση των παρατηρήσεων, που καταγράφηκαν κατά την Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της Ταξιαρχίας από το ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο 2004».
3. «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας σχετικά με τη Διεξαγωγή Στρατιωτικών Ασκήσεων και Εκπαίδευσης και την Παροχή Υποστήριξης Φιλοξενούντος Εθνους». Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπονται «διευκολύνσεις και απαλλαγές των ΕΔ από φόρους, δασμούς, διόδια, εισφορές και άλλες συναφείς χρεώσεις δεν βρίσκονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία μας».
4. «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ρουμανίας και της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας όσον αφορά στην παροχή Υποστήριξης Εθνους Υποδοχής για την Εκτέλεση Επιχειρήσεων και Ασκήσεων του ΝΑΤΟ».
Το έδαφος έχει στρωθεί από καιρό
Το πλαίσιο αυτό μέσα στο οποίο κινούνται τα παραπάνω, έχει εδώ και καιρό διαμορφωθεί για τη χώρα μας με τα κάθε λογής «μνημόνια συνεργασίας» με το ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι το 2009, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ την τελευταία μέρα του κοινοβουλευτικού της βίου, ψήφισε στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, το «Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή διοίκηση του ΝΑΤΟ (SHAPE)», μέσω του οποίου εδραιώνεται στο εσωτερικό της χώρας η επιβολή του ιμπεριαλιστικού «Δικαίου», διαμορφώνοντας έτσι και σε νομικό επίπεδο έναν ενιαίο ΝΑΤΟικό χώρο, όπως αυτό συντελείται και σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Εχουν προηγηθεί, ανάμεσα σε άλλα:
- Η συμφωνία για την ετεροδικία των Αμερικανών με τη «Συνολική Τεχνική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ» για τις βάσεις, που υπογράφηκε στις 13 Ιούνη 2001 από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και τον Αμερικανό ομόλογό του, Κ. Πάουελ. Η συμφωνία αυτή καθιερώνει γενικευμένη ετεροδικία για όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται με αποστολή στην Ελλάδα.
- Η επικύρωση του μνημονίου για το ΝΑΤΟικό στρατηγείο «χαμηλής ετοιμότητας» HQ-NDC/GR, στη Θεσσαλονίκη (πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού), το σχετικό «μνημόνιο κατανόησης» πέρασε από τη Βουλή στα μέσα Δεκέμβρη 2008 με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Η Ελλάδα, με τη συγκεκριμένη συμφωνία περί ίδρυσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες και τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
- Το μνημόνιο για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο χώρο της Βάσης της Σούδας, όπου το σχετικό μνημόνιο για τη λειτουργία του ψηφίστηκε από τη Βουλή το Σεπτέμβρη του 2008, από τους βουλευτές της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. Το συγκεκριμένο Κέντρο πολεμικής προετοιμασίας για τον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο», καθώς και για αποστολές καθαρά κατασταλτικής δύναμης, λειτουργεί από το 2005, ενώ η αρχική συμφωνία έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003.
- Τα δυο «μνημόνια κατανόησης», σχετικά με κέντρα εκπαίδευσης στρατιωτικών επιχειρήσεων σε αβαθή ύδατα, καθώς και δύο συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τη Σλοβενία και την Αρμενία, που επικυρώθηκαν από τη Βουλή στις 15 Μάρτη 2011.
===============

Σχόλια