Θέλετε αποδείξεις ...

Η μετατροπή ενός κράτους σε προτεκτοράτο είναι μια αργή (η και γρήγορη διαδικασία) που περιλαμβάνει την κατάργηση οργανισμών που παρέχουν υπηρεσίες στους ιθαγενείς.  Οι δάνειες δυνάμεις πριονίζουν λοιπόν οργανισμούς που θεωρούν ότι δεν έχει χρεία αυτό το κράτος ( που έχει πάψει να είναι κυρίαρχο).  π.χ.

  • Ο ΕΦΕΤ (με τα όποια προβλήματά του) βρήκε ότι κρέας στα SuperMarkets Lidl είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. "Μέγα λάθος", τέτοιες πράξεις δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά και η συνέχεια εδω (Όσο  για το νέο πρόεδρο του ΕΦΕΤ, κάτι μου λέει ότι τον γνωρίζετε. Μεγάλη μούρη στην επιστημονική κοινότητα, σαν αυτούς που χρειάζεται ειδικά τώρα ο ΕΦΕΤ)
  • Ενώ ήδη έχει ανάψει για τα καλά η συζήτηση για την την ύπαρξη υδρογονανθράκων στη χώρα, ταυτόχρονα θα διαλύσουν το ΙΓΜΕ  
  • Nα εικάσω ότι αύριο μπορεί να κλείσει και ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ αφού χώρες του δικού μας μεγέθους έτσι κι' αλλιώς εισάγουν την όποια πυρηνική τεχνολογία (Έτσι θα ξεμείνουμε από ένα φορέα που θα μπορεί να πει με ασφάλεια ότι δεν έχεις στην αυλή σου πυρηνικά απόβλητα!  Η ακόμα καλύτερα, κάποιος ιδιωτικός φορέας  μπορεί να γνωμοδοτήσει ότι δεν αποτελούν πρόβλημα κάποια πυρηνικά απόβλητα σε απόσταση 7 Km από κατοικιες....  )
Υ.Γ. Να συμφωνήσω ότι πολλοί απο τους φορείς που  έχει το κράτος μάλλον δεν έπρεπε να υπάρχουν ή θα  έπρεπε να λειτουργούν κάτω από μια ομπρέλα για μικρότερο κόστος ή και να διαλυθούν. Φοβάμαι όμως ότι τώρα μαζί με τα στεγνά θα καούν και τα χλωρά...

Σχόλια