Επικίνδυνο φαινόμενο...



Βlogger: Αντιγράφω από τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" (12/05/ -18/05/11, σελ. 27 από το άρθρο της Ζ. Ζήκου.
"Για να μην κοροϊδευόμαστε, όπου έχει πάει να "σώσει" το ΔΝΤ, υπάρχουν δυο φάσεις:

  1. Στην πρώτη φάση γίνονται περικοπές μισθών, οι απολύσεις και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
  2. Στη δεύτερη φάση, οι "σωτήρες" περνούν στο βασικό ..πιάτο. που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση του κράτους - η περιουσία και η λειτουργία του οποίου περνούν κατά κανόνα σε ξένες επιχειρήσεις.
Την πρώτη φάση τη ζούμε από περασμένη άνοιξη. Τη δεύτερη φάση θ' αρχίσουμε να τη βιώνουμε προσεχώς...."
Βlogger: Δείτε τώρα αυτή εδώ την εγγραφή για να δείτε τη συνέχεια....
Από το ίδιο τεύχος: σελ. 33, άρθρο του κ. Δελαστίκ:
"Εννοείται ότι ο πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο εντάσσουν, φυσικά, και τη χρεωκοπία της χώρας στο πλαίσιο του οικονομικού τους νεοφιλελευθερισμού για περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας και καθίζηση των τιμών των ακινήτων, των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών, ώστε, μέσω αυτής της "κινεζοποίησης" της Ελλάδας, να έρθουν ξένα κεφάλαια να αγοράσουν την ρημαγμένη χώρα."  

Βlogger: Στα παραπάνω προσθέστε την παρατήρηση, δήλωση του συνταγματολόγου Κ. Χρυσόγονου στην ομιλία του (12/3/2011 στην αίθουσα τελετών του Πανεπσιτημίου Αθηνών: "Αυτό που η χώρα βιώνει είναι μια αντεπανάσταση που όχι μόνο ξηλώνει κατακτήσεις αιώνων, αλλά στέκεται και απέναντι στην επανάσταση του 1821, αφού πολλές από τις κατακτήσεις της τώρα μπαίνουν υπό αίρεση..." Ότι καταλαβαίνετε...

Σχόλια