Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Στόχος η δημιουργία δημόσιας επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας

Την πρόθεση για τη δημιουργία μιας δημόσιας επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια «για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη και την επένδυση στον τόπο μας», αλλά και για να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα του Economist.

Ανέφερε ακόμη πως σε 15 μέρες που «τρέχει» η προκήρυξη για τον επενδυτικό νόμο, περίπου 500 υποψήφιοι επενδυτές εμπιστεύονται τη νέα διαδικασία με επενδυτικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε επίσης πως καταγράφηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε εμπόδιο, κάθε διαδικασία που πνίγει την επιχειρηματική δραστηριότητα και ένα σχέδιο από 63 σημεία που αποτελούν εμπόδια για την επιχειρηματικότητα. «Θα αποτελέσει έναν από τους πιο φιλόδοξους νόμους, ούτως ώστε η Ελλάδα να γίνει φιλική προς την επιχειρηματικότητα».
πηγή

Blogger: ...μα είχαμε την ΕΤΒΑ που ο Χριστοδουλάκης την πούλησε στην Τρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στην οποία σήμερα είναι έμμισθος συνεργάτης... Αν κατάλαβα καλά θα φτιάξουμε μια νέα ΕΤΒΑ για να την πουλήσουμε λίγο αργότερα....

Σχόλια