- Ο Μιλτιάδης πέθανε στη φυλακή.
- Ο Θεµιστοκλής αυτοκτόνησε στην εξορία.
- Ο Παυσανίας «χτίστηκε» σε έναν ναό.
- Ο Αριστείδης πήγε σαν κακό σκυλί από την πείνα.
Ποτέ δεν ήταν στρωµένος µε ρόδα ο δρόµος της πολιτικής. Αν ακόµη και οι καλύτεροι ηγέτες είχαν τέτοιο τέλος, τότε τι µπορεί να περιµένουν οι χειρότεροι;
Σε κρίση...
... συνειδήσεως προφανώς, στη δύση του πολιτικού του βίου, ο Γκόρντον Μπράουν λέει για τους σύγχρονους πολιτικούς πως οι ιστορικοί του µέλλοντος θα πουν ότι η µεγάλη οικονοµική κατάρρευση πριν από τρία χρόνια ήταν απλώς ο προάγγελος µιας σειράς κρίσεων που θα µπορούσαν να αποφευχθούν.
Και εξοµολογείται στο αµερικανικό περιοδικό «Νιούσγουικ»:
«Οσοι πιστεύουν ότι µάθαµε από τα λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση, πέφτουν έξω». (blogger: δες σχετικά προηγούμενη εγγραφή, εδώ, κράτησε τις παρατηρήσεις στο τέλος του video...)
- Σε αυτά τα«λάθη» συνέβαλε και ο ίδιος, όσο ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως συµβάλλουν σήµερα και οι ευρωπαίοι συνάδελφοί του, που δείχνουν να µην έχουν διδαχτεί τίποτα.
- Οι ευρωπαίοι συνάδελφοι του Γκόρντον Μπράουν βάζουν τους απλούς ανθρώπους να πληρώνουν το τίµηµα, ενώ ανταµείβουν εκείνους που προκάλεσαν την κρίση µε µια πρωτοφανή µεταβίβαση δηµόσιου χρήµατος.
- Τα κέρδη των µεγαλοστελεχών των 100 µεγαλύτερων εταιρειών του Χρηµατιστηρίου του Λονδίνου είναι σήµερα 147 φορές υψηλότερα από τον µέσο όρο και αυξάνονται συνεχώς, ενώ όλα τα άλλα εισοδήµατα πέφτουν, γράφει ο Ιαν Μπελ στη «Χέραλντ της Σκωτίας».
- Η λιτότητα δεν τους άγγιξε.
- Το αντίθετο. Ούτε τους αγγίζουν οι προειδοποιήσεις του Γκόρντον Μπράουν. Επειδή όταν είχε τη δυνατότητα να τους τραβήξει τα λουριά, αυτός τους κανάκευε.
Μια ψευδαίσθηση...
... σκοτίζει τον τρόπο που ο λαός αντιλαµβάνεται τη σύγχρονη δηµοκρατία, µια κληρονοµηµένη εντύπωση οστρακισµού από την εποχήτης κλασικής ελληνικής δηµοκρατίας, τη λέει ο Τζον Κιν στο δοκίµιό του «Η ζωή µετά τον πολιτικό θάνατο»: «Μι αεικασία πως οι ηγέτες που παραιτούνται ή εκδιώκονται από την εξουσία, καταδικάζονται σε αιώνια εξορία στη Χώρα της Λήθης, όπως ακριβώς συνέβαινε στις αρχαίες ελληνικές δηµοκρατίες».
- Αποσυνάγωγοι;
- Χαµένοι;
- Λησµονηµένοι;
Για πολλούς ηγέτες, ακόµη και ηπιο επονείδιστη αποχώρησή τους από την εξουσία σηµαίνει την απαρχή µιας νέας καριέρας, κάτι σανανταµοιβή για «παρασχεθείσες υπηρεσίες». Η Θάτσερ έγινε σύµβουλος στην καπνοβιοµηχανία Φίλιπ Μόρις. Ο καγκελάριος Σρέντερ στέλεχος της ρωσικής Γκαζπρόµ. Και ο Τόνι Μπλερ τραπεζίτης για πολύ πλούσιους. (Blogger: Στο βαθμό που έχει ήδη αποδειχθεί η συμπαιγνία του GAP με το ΔΝΤ να περιμένουμε να τον δούμε στο Δ.Σ. κάποιου διεθνούς οργανισμού να σιτίζεται επαρκώς - αλλά και να ξεκκοκαλίζει τα αποκτηθέτα - για τις υπηρεσίες που παρήχε στους τραπεζίτες, ξεπουλώντας τη χώρα ...μπιτ παρά, βλέπε σχετικά εδώ και εδώ, )
Τέτοιοι ηγέτες...
... χειρίζονται σήµερα τιςτύχες των λαών στην οικονοµική κρίση.
Γι’ αυτό στην πολιτική θανάτωσή τους δεν χωρούν ελαφρυντικά για «λάθη» ή «παραλείψεις».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4631575
Δες και εδω
---------------------
για το πως οι τραπεζίτες βγήκαν κερδισμένοι από την κρίση που δημιούργησαν, δες παρακάτω τι λέει ένας φίλος του gap:
Σχόλια