θέλετε κι άλλες αποδείξεις..

Η χώρα μετατρέπεται  σε προτεκτοράτο σιγά - σιγά αλλά σταθερά. (Θέσεις κλειδιά καταλαμβάνονται από τους γνωστούς ....) Είναι μια ανατροπή ιστορική. Ο κ. Κ. Χρυσόγονος μίλησε  (12/3/2011) για ανατροπή της επανάστασης του ' 21...
------------------------------------

Επειδή το θέμα της Απογραφής είναι κατεπείγον, επαναλαμβάνω εδώ την ανάρτηση που έκανα στο συλλογικό blog “Λες Μαλακίες” (αποδεχόμενος πρόσκληση συμμετοχής στο νέο του ξεκίνημα).
Πρώτα-πρώτα, κατεβάστε το pdf του ερωτηματολογίου της Απογραφής (εδώ) για να δείτε… την οφθαλμοφανή απόδειξη τηςπρώτης κοτσάνας (δηλαδή απάτης): Το ότι δήθεν “δεν καταχωρούνται προσωπικά στοιχεία” σε βάση δεδομένων. Αυτόδιαβεβαιώνουν οι “αρμόδιες αρχές”, αλλά και οι ίδιοι οι απογραφείς, που άρχισαν να χτυπάνε τις πόρτες όλων μας – τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Μόνο που… τα ειδικά τετραγωνάκια, όπου μπαίνουν επίθετα, ονόματα, κ.ά. προσωπικά στοιχεία… είναι ακριβώς ίδια με τα τετραγωνάκια του υπόλοιπου ερωτηματολογίου! Δηλαδή, ο προφανής μοναδικός σκοπός των ειδικών χωριστών τετραγώνωνγια κάθε γράμμα (που θα γράφεται με κεφαλαία) είναι η διευκόλυνση του προγράμματος OCR για πέρασμα σε αρχείοολόκληρου του ερωτηματολογίου, μαζί με το ονοματεπώνυμοΤΙ λέμε τώρα! Αλλιώς… ποιος ο λόγος να υπάρχουν τα ειδικά OCR-friendly τετραγωνάκια για όνομαεπίθετο και άλλα προσωπικάστοιχεία, που δήθεν “δεν καταχωρούνται”
Kάποιοι “κύριοι” χαμογελάνε, νομίζοντας πως θα τους πιστέψουμε:
Προσέξτε καλά το… σκεπτικό ύφος του χαμογελαστού κυρίου αριστερά, που κρατάει τα χαρτιά. Είναι ο τωρινός επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, διορισμένος πριν λίγους μήνες από τονΠαπακωσταντίνου (που χαμογελάει ηλίθια και πονηρά, στη φωτό). Ξέρετε ΤΙ ήταν ο πρώτος “χαμογελαστός κύριος”, πριν αναλάβει αυτή τη θέση; Ηταν ο αναπληρωματικός γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας του ΔΝΤ! Υπηρέτησε στο ΔΝΤ από το 1989 μέχρι και το 2010. Ηταν και ο “επικεφαλής των αποστολών” του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες, κατά τη διάρκεια της πιο καυτής περίοδου του “πειράματος της Αργεντινής”, κλπ. Ορίστε και τα στοιχεία (που φυσικά δεν είναι κρυφά):

“Με “συστατική επιστολή” από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέλαβε χθες την προεδρία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, αναπληρωτής προϊστάμενος μέχρι πρότινος του τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ” (έγραφε το “Εθνος” την  1/7/2010).

Andreas Georgiou

President
Hellenic Statistical Authority
Andreas Georgiou was born in Patra (Greece) in 1960.
….

 [...]
From 1989 to July 2010 he was staff of the International Monetary Fund (IMF)He has been head of missions, responsible for the preparation, negotiation, and monitoring of economic programs with IMF member countries. From March 2004 to July 2010 he was deputy division chief in the IMF Statistics Department. [...]. In addition, he has conducted seminars and courses instatistical methodologies for IMF staff as well as state officials. 
Andreas Georgiou was appointed President of the new independent Hellenic Statistical Authority (EL.STAT.) by the Greek Parliament on the 29th of June 2010 and he assumed his duties on the 2nd of August 2010.
 [...]
Ο ιδιος δήλωσε στο Der Spiegel (στη συνέντευξη ΕΔΩ) ότι ηγείται μιας στατιστικής υπηρεσίας που είναι “για πρώτη φορά ανεξάρτητη”και ότι γύρισε στην Ελλάδα “για να βοηθήσει”(Ω ναι, κατάλαβααα…όπως βοήθησε και το ΔΝΤ να… “βοηθήσει” την Αργεντινή!  :mrgreen:χαχαχα).
Ας βοηθούσε, τότε κι εμάς εγκαίρως (γιατί τώρα είναι αργά) να καταλάβουμε ΠΩΣ προστατεύονται τα προσωπικά στοιχεία μαςαπό μια  απογραφή που… ξεκινάει με ωμή εξαπάτησηβρωμάει ολοκληρωτικό φακέλλωμα και προβληματίζει για μία ενδεχόμενημεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων μας σε ιδιωτικές εταιρείες.
Πριν λίγες βδομάδες, στο αγγλικό Indymedia, συζητιόταν ηβρεταννική απογραφή και το σκάνδαλο του δικού της outsourcingσε εταιρεία… αμερικανικών πολεμικών συμβολαίων:
Σταματώ εδώ, για να βγει αμέσως το ποστ, αλλά… υπάρχουν κι άλλα απαράδεκτα, σε αυτή την απογραφή.  Θα τα βρείτε διαβάζοντας το pdf  της, στο σύνδεσμο που δόθηκε. Νάτο, πάλι:
Το περιεχόμενο αυτής της απογραφής αξίζει πολλές αναρτήσεις και ακόμη περισσότερη συζήτηση για τρόπους αντίστασης, αλλά… δεν έχουμε χρόνο.  Kατά μία άποψη, αν και υπάρχεισημαντική αντίρρηση στο σχόλιο ΕΔΩ: http://omadeon.wordpress.com/2011/05/11/greek-census/#comment-55748 …είναι καλύτερο να δώσετε ψευδή στοιχεία, έχοντας (ιδανικά) τυπώσει και προσυμπληρώσει τη φόρμα με αυτά. Αν όμως αρνηθείτε να συνεργαστείτε, υπάρχουν ποινές χιλιάδων ευρώ.
- Είναι η απογραφή 2011 υποχρεωτική;
- Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το Π.Δ. δυνάμει του οποίου γίνεται η απογραφή (Π.Δ 168/2008  ΦΕΚ 223/τ.Α΄/4/11/2008 – αναζητήστε το εδώ ). Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ψεύδονται όσοι ισχυρίζονται ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε πολίτες που δεν συνεργάζονται.
Αυτή την απογραφή πρέπει να την καταδικάσουμε όλοι και να βρούμε τρόπο να ΜΗ μας προξενήσει ζημιά. Π.χ. μη δίνετε στοιχεία για κατασκευαστικά ελαττώματα σπιτιών γιατί προμηνύονται “πράσινα χαράτσια”, κ.ο.κ
Τέλος… βάζοντας στην άκρη πολιτικές διαφωνίες ή προκαταλήψεις, δείτε και ΤΙ λέει ο κόσμος σε “πατριωτικά blog”, ή σε blog που δεν διαβάζετε συχνά. Η πληροφορία δεν έχει χρώμα. Οι απόψεις και οι ερμηνείες είναι άλλο θέμα. Για… δείτε π.χ. αυτό εδώ:
Ενα παράδειγμα τίμιου ιστολογίου που εκτιμώ ιδιαίτερα, χωρίς να συμφωνώ πάντα, 100% σε όλα μαζί του, είναι και το “αλλενάκι”, πατριωτικό αλλά καθόλου μισαλλόδοξο. Από σχόλιο στη δική του ανάρτηση (εδώ) βρήκα και το δημοσίευμα του Εθνους για τον “χαμογελαστό κύριο” Master Statistician του ΔΝΤ.
Κοτσάνα: “Προσωπικά στοιχεία δεν καταχωρούνται στην απογραφή” 
[Δεν συγκεντρώνεται καμία πληροφορία σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη, και κατά συνέπεια δεν είναι απογραφή ακίνητης περιουσίας. Το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων, όπως συμβαίνει με όλες τις στατιστικές έρευνες, θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς. ]

Σχόλια