ΔΝΤ προς κυβέρνηση: "Κλείστε κάποιον στη φυλακή"

.... " Ο απόηχος της επιρροής των αντιδράσεων εναντίον του πολιτικού κόσμου έφτασε μέχρι την Ουάσιγκτον και όπως πληροφορείται η «Ημερησία» έγινε και σχετική συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...
...
«Πώς είναι δυνατόν;»
Μία πηγή του Ταμείου αναρωτήθηκε σε συνομιλία της με την «Ημερησία»: «Πώς είναι δυνατόν να περικόπτονται οι μισθοί και οι μεγαλοφοροφυγάδες να εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα και να παραμένουν ανενόχλητοι σε αναμονή της εφαρμογής του νέου νόμου, που υποτίθεται ότι προβλέπει αυστηρότερες ποινές γι' αυτούς;».
Η πηγή πιστεύει ότι «και με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο θα έπρεπε να βρεθούν λύσεις για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να σταματήσει το καθεστώς της ατιμωρησίας». Η τοποθέτηση αυτή αποκτά σήμερα προτεραιότητα, διότι αντιλαμβάνονται πως η κοινή γνώμη έχει την ορθή εντύπωση ότι οι φτωχοί πληρώνουν τα σπασμένα της ασυδοσίας των μεγάλων φοροφυγάδων που κατέχουν δισεκατομμύρια σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού.
  • Στο Ταμείο πιστεύουν επίσης ότι όσο δεν απαντάται αυτό το ερώτημα τόσο θα βαθαίνει το χάσμα μεταξύ του λαού και των πολιτικών, ενώ θα αυξάνεται η εντύπωση που έχει σχηματιστεί από τους πολίτες ότι το κόστος του Προγράμματος Σταθερότητας το πληρώνουν μόνον οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικροεπιχειρηματίες, και όχι οι έχοντες και κατέχοντες.
....

Η πηγή εξήγησε ότι το μήνυμα του Ταμείου είναι διπλό: «Κάντε επιτέλους μεταρρυθμίσεις» και «κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή».Για μία ακόμη φορά στους κλάδους της εμπορίας και βενζινάδικων διαπιστώθηκε το γνωστό ελληνικό φαινόμενο, με τις τιμές των διυλιστηρίων στη βενζίνη να υποχωρούν ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις των διεθνών αγορών, αλλά στα πρατήρια αυτές να ανεβαίνουν!
Πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης στο ΔΝΤ προειδοποιούν ότι «η ελληνική οικονομία θα διέλθει φέτος το χειρότερο σημείο της, στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου». Και για τον λόγο αυτό απαιτείται, όπως λένε, η συναίνεση του λαού, η οποία είναι αναγκαία για την επιτυχία του Προγράμματος Σταθερότητας. Χωρίς τη βοήθεια του λαού εκφράζουν φόβους ακόμα και για ολική κατάρρευση"
πηγή.
  • Βlogger: To πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρώτα πολιτικό και μετά οικονομικό. Αυτό που και το ΔΝΤ καταλαβαίνει είναι, ότι δεν έχει καμιά αξιοπιστία ένα πολιτικό σύστημα που νοιάζεται ακόμα κι' αυτή τη στιγμή  μόνο για το ..κωλαράκι του και τα παχυλά προνόμιά του. Θέλω να πιστεύω ότι η μπόρα που περνάμε θα έχει τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα: Θα μας απαλλάξει από τους επαγγελματίες πολιτικούς που έφεραν τη χώρα σ' αυτό το χάλι. Ζούμε τις πρώτες δονήσεις της κατάρρευσης βλέπε:
  1. Η απονομιμοποίηση της εξουσίας

  2. Η νομιμοποίηση (ποιά;) του πολιτικού μας συστήματος...

  3. «Πατρωνεία των πολιτικών στους βοσκούς»  (να το διαβάσετε οπωσδήποτε! αξίζει τον κόπο...)

Σχόλια