Η νομιμοποίηση (ποιά;) του πολιτικού μας συστήματος...

Mεταγεννέστερη προσθήκη: 13/3/2011: Αντιγράφω από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, σελ. 125 τεύχος: 03/03-09/03/11, προδημοσίευση από το βιβλίο: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΦΟΙΒΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ - ΕΚΔ. ΛΙΒΑΝΗ: ... βρισκόμαστε μετά τον 2ο πόλεμο και πριν το εμφύλιο: "...στο Στέιτ Ντιπάρτμεν "μεγάλωνε η ανησυχία από πιθανή κατάρρευση  της Ελληνικής κυβερνητικής μηχανής" και παρατηρούσε με φόβο "την ανικανότητα των Ελλήνων ηγετών να συνεργασθούν για τις επείγουσες ανάγκες της χώρας τους". " Εντύπωση που κέρδιζε έδαφος στο εξωτερικό ήταν ότι: "ο εγωϊσμός  και η φυλαργυρία των Ελλήνων ανδρών τους τυφλώνει σε όλα τα ευρύτερα ζητήματα και ότι ίσως η Ελλάδα είναι ανίκανη ν αυτοκυβερνηθεί και να επιλύσει τα άμεσα οικονομικά της προβλήματα" 

Βlogger: τί είχες Γιάννη, τί είχες πάντα....

=============

Σιδεροκέφαλος! Ο Καρχιμάκης διορίστηκε στ ο δημόσιο!

 


-----------------------------------------------------------------

1. Βίντεο από τις αποδοκιμασίες εναντίον Πρωτόπαππα

(21/2/2011) "Φάτε φιλέτα και αστακό και στείλε στο λαό το λογαριασμό" δείτε το βίντεο:


=======================
2. (22/2/2011) Ξαφνικά, την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου πετάχτηκαν όρθιοι στην αίθουσα Έλληνες φοιτητές και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν."Πως χρεωκόπησε η χώρα. Γιατί εσύ.... υπέγραψες το μνημόνιο? ". Και συνέχισαν με το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό". Ξαφνικά, την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου πετάχτηκαν όρθιοι στην αίθουσα Έλληνες φοιτητές και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν."Πως χρεωκόπησε η χώρα. Γιατί εσύ.... υπέγραψες το μνημόνιο? ". Και συνέχισαν με το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό".
Ο Παπανδρέου προσπάθησε να κρατήσει τη ψυχραιμία του και άρχισε να λέει "σας καλώ να συζητήσουμε για όλα αυτά που λέτε". (blogger: Με αφορμή την απάντηση του ΓΑΠ στην πρόκληση ...θυμήθηκα μια σκηνή από το θεατρικό: "Ο ευγενής βιαστής": O βιαστής  ζητάει από το θύμα του να μη διαμαρτύρεται, γιατί τέλος πάντων δεν είναι ... σικ και ότι πρέπει να μιλάνε σιγά και θα τα ...βρουν). Mια άλλη ενδιαφέρουσα άποψη για τη συμπεριφορά του ΓΑΠ βρήκα εδώ)
3. Χλευασμοί κατά Αλογοσκούφη στο LSE (30/4/2010)
....
Οι φράσεις αυτές όπως φαίνεται φόρτισαν το κοινό, το οποίο, υπομονετικά, έως ένα βαθμό, άκουγε το ντελίριο του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Κάποιος, ωστόσο, από το ακροατήριο, δεν άντεξε - (ελληνικής καταγωγής) καθώς πήρε τον λόγο και απηύθυνε την εξής, για κάποιους ίσως, απλοϊκή ερώτηση:
  • «Για τη Μικρασιατική Καταστροφή εκτελέστηκαν στου Γουδή έξι πολιτικοί. Για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, ποιος θα πληρώσει;». Το ερώτημα προκάλεσε πανικό και ανακατωσούρα.
  • Ωστόσο, αυτό που άναψε τα αίματα ήταν η απάντηση που ήρθε από μια ακροάτρια: «Ο Αλογοσκούφης», φώναξε δυνατά να ακουστεί, «πρέπει να εκτελεστεί!». Η φράση αυτή προκάλεσε σούσουρο, με τη σύζυγο του κ. Αλογοσκούφη να απευθύνεται προς την κυρία λέγοντας, γιατί μιλάς με αυτό τον τρόπο. Η ακροάτρια, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι η κ. Δίκα, σύζυγος του κ. Αλογοσκούφη, ακούστηκε να μιλά για «real estate» και άλλα συναφή...
Mεταγεννέστερη προσθήκη:

Apodokimasia Loberdos by babisflou
====================================
Βlogger: 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που ονομάζεται πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση. Τι θ' ακολουθήσει κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ένα είναι βέβαιο: Αν δεν περάσουμε ως χώρα από την κάθαρση, αν δεν απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος φταίει και ποιοί τα φάγανε, δεν θα βρούμε το βηματισμό μας. (Σημειώστε ότι οι Ισλανδοί έφτιαξαν την επιτροπή αλήθειας  για να καθαρίσουν το σπίτι τους)  (Μεταγεννέστερη προσθήκη: 24/2/2011:  Μια εξουσία που αφήνει έξω Τσουκάτο και Μαντέλη - αν και έχουν ομολογήσει ότι τα πήραν από τη siemens - μια εξουσία που ανοίγει τις πόρτες διαφυγής σε Χριστοφοράκου και Καραβέλα - δεν νομιμοποιείται να βάζει φυλακή έναν επαγγελματία που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές ή κρατάει το ΦΠΑ για να ...φάει.  Ο κόσμος θα δίνει μόνος του λύσεις με απρόβλεπτες συνέπειες! δια δείτε αυτό: "...αύριο στην οικεία του Άκη" , "Ακη γερά φέρε τα λεφτά" .  . Ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μείνουν όλοι στο λεκτικό επίπεδο και δεν θα κάνουν  ένα βήμα ...παραπέρα; Mεταγεννέστερα: βλέπε εδώεδώ , αλλά και εδώ τον Τσουκάτο!)  
Φαίνεται αναπότρεπτο ότι έχουμε ανάγκη από ένα νέο Γουδή!  (Για να δούμε ποιος θα θάψει το άταφο πτώμα της μεταπολίτευσης. Ποιος; Πως; Αποφεύγω να πάρω θέση, όχι από δειλία, αλλά από την παραδοχή ότι η πραγματικότητα - που έρχεται - θα ξεπεράσει την όποια φαντασία ... Ειρήσθω εν παρόδω δείτε εδώ)
=====================
Mεταγεννέστερη προσθήκη: 1/3/2011
περί της "αποδοχής" των πολιτικών μας συνέχεια:

====================================

Ο Έλληνας τιμωρείται από την Ευρωζώνη για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Θα πρέπει με ειλικρίνεια πλέον να αναψηλαφήσουμε την Ιστορία  που ακούει στο όνομα «Ελληνική χρεοκοπία». 
Χρειάζεται ειλικρίνεια ώστε  να  αναζητηθούν και να αποδωθούν τυχών ευθύνες. 
  • Η όλη Ιστορία δείχνει ένα συγκροτημένο σχέδιο που κοιμίζει τον ελληνικό Λαό αφενός και εξαγριώνει του ευρωπαίους και τις αγορές,  ενώ στο τέλος ρίχνει την χώρα στο ΔΝΤ.
  • Υπάρχουν άραγε ευθύνες πολιτικές ή ποινικές της ηγεσίας της χώρας; Είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας για τις επαφές με το ΔΝΤ που κατέληξαν στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας;
  • Υπάρχουν ίσως δημοσιογράφοι ή πρόσωπα που γνώριζαν και απέκρυβαν την αλήθεια προς όφελος τους;Υπάρχουν άραγε ευθύνες στην ηγεσία της τράπεζας της Ελλάδος;
  • Ευθύνες στην Βουλή που ίσως δεν έλεγξε επαρκώς της κυβέρνηση;
  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας τιμωρείται από την Ευρωζώνη για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.
Μιλώντας εν κρυπτώ με το ΔΝΤ μέσα στο 2009 η κυβέρνηση ακύρωσε κάθε πιθανότητα ευρωπαϊκή αλληλεγγύης κάνοντας μας ακόμη και απεχθείς προς τους ευρωπαίους.
Χάθηκε κάθε δυνατότητα αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης και κάθε ίχνος αξιοπιστίας στα μάτια των ευρωπαίων. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την -αποδεδειγμένα πλέον- ηθελημένη αργοπορία λήψης περιοριστικών μέτρων μέσα στο 2009 ή πολύ νωρίς το 2010 και τα ψευδή στατιστικά στοιχεία που απολαυστικά εμφάνιζε η νέα κυβέρνηση.
Σημείο κλειδί είναι ότι εκείνη την εποχή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης αρνητικό στερεότυπο για το Έλληνα ως τεμπέλη, αργόσχολο, χαραμοφάη, που τελικά του αξίζει να χρεοκοπήσει. Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη κάταπιε εύκολα την έλευση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη και την αδιανόητη χρεοκοπία ενός μέλους της.
Στην εικόνα βάλτε και έναν υπουργό που μιλάει διεθνώς για τιτανικό και σπέρνει πανικό. Οι έξοδοι για δανεισμό το 2010 μέσα σε  αυτόν πανικό  και υπό τύπο δοκιμής και πειραματισμού ήταν άραγε καλοστημένες ενέργειες που ανεβάζουν τα spread.  Στον ΟΔΗΧ  δεν είχε τοποθετηθεί κανείς. Στην Τράπεζα της Ελλάδος παρέμεινε η ηγεσία της προηγούμενης κυβέρνησης
Όταν τελικά ήρθαν τα μέτρα μετά από τεράστια πίεση της ΕΕ δεν ήταν επαρκή και δεν έγιναν ποτέ επαρκή,  καθώς οι αγορές και ο διεθνής δημοσιογραφικός κόσμος γνώριζε ότι η χώρα οδεύει στο ΔΝΤ. Και οδεύει βάση σχεδίου το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Τελικά η Ευρωζώνη τον Μάρτιο με πίεση Παπανδρέου αναγκάστηκε να φταίξει  ένα μηχανισμό για τον οποίο ήταν απρόθυμη. Πιέστηκε από τον Στρος Καν και τον OBAMA.
O μηχανισμό είχε  ένα τριπλό σκεπτικό: καταρχήν να κρατήσει την ένωση ζωντανή και κατά δεύτερον να τιμωρήσει σκληρά την Ελλάδα κατά τρίτον να ακυρώσει οποιοιδήποτε δυνατότητα του Παπανδρέου να τινάξει στον αέρα το ευρώ.
Αφού έγιναν αυτά η Ελλάδα αφέθηκε να χρεοκοπήσει.
Από ο λαός της τιμωρείται σκληρά για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.
Η ηγεσία της είναι χωρίς καμιά δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
Κανείς ευρωπαίος ηγέτης δεν ήρθε στην χώρα μας επί 17 μήνες.
Οι ευρωπαίοι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς ενώ οι ηγεσίες της Ευρωζώνης τρέχουν να σβήσουν την αμερικανική κρίση που ήρθε μόνο στην ΕΕ ως κρίση δανεισμού…
και δεν πήγε πουθενά  αλλού στον κόσμο.

 πηγή

===================


  • 12σφαιρο ανατροπής της πολιτικής φεουδαρχίας



Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι αναφορές στην ανάγκη μιας νέας συνταγματικής αναθεώρησης, αφού άλλωστε η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης (Ιούνιος 2008) έχει παρέλθει κατά το μεγαλύτερο μέρος της. Στην πραγματικότητα, όμως, η αναθεώρηση για την οποία συζητά η πολιτική τάξη δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο που χρειάζεται η χώρα και δεν είναι άλλο από την αναδόμηση της ίδιας αυτής τάξης και την αναίρεση των ημιφεουδαρχικών της χαρακτηριστικών.
Μια ριζική συνταγματική μεταρρύθμιση, προς την κατεύθυνση ενός ουσιαστικού εκδημοκρατισμού της ελληνικής πολιτείας, θα έπρεπε να περιλάβει την αναθεώρηση τουλάχιστον δώδεκα άρθρων του Συντάγματος.
Πρώτον, θα έπρεπε να καθιερωθεί (άρθρο 56) ένα ανώτατο όριο βουλευτικής θητείας, η υπέρβαση του οποίου να συνεπάγεται γενικό και απόλυτο κώλυμα εκλογιμότητας.
Δεύτερο, κανείς να μη διορίζεται μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός (άρθρο 81) αν δεν είναι εν ενεργεία βουλευτής, ώστε να εκλείψει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο των «δοτών» υπουργών.
Τρίτο, να καταργηθεί το άρθρο 86 (ποινική ασυδοσία των υπουργών και πρώην υπουργών).
Τέταρτον, να περισταλεί το ακαταδίωκτο (άρθρο 62) στα όρια της πολιτικής δραστηριότητας του βουλευτή.
Πέμπτον, να προβλεφθεί η δυνατότητα υποβολής ένστασης από όποιον έχει έννομο συμφέρον και έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα με δικαστική απόφαση, εφόσον αποδεικνύεται ότι ο βουλευτής έχει υπερβεί το νόμιμο των προεκλογικών δαπανών (άρθρο 57).
Έκτον, να καταργηθούν οι βουλευτές Επικρατείας (άρθρο 54).
Έβδομον, να κατοχυρωθεί με σαφέστερο τρόπο η εσωκομματική δημοκρατία και να στερηθούν την κρατική χρηματοδότηση όσα κόμματα δεν ανταποκρίνονται στις εγγυήσεις διαφάνειας στην οικονομική τους διαχείριση (άρθρο 29).
Όγδοον, ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών των κομμάτων και του πόθεν έσχες των πολιτικών να ανατεθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο (άρθρο 98).
Ένατον, να δοθεί η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία (π.χ. με τις υπογραφές του ενός τρίτου των βουλευτών) ή και στον λαό (με τη συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών) να προκαλεί την προκήρυξη δημοψηφίσματος με θέμα την ακύρωση πρόσφατα ψηφισμένου από τη Βουλή νομοσχεδίου (άρθρο 44).
Δέκατον, να προβλεφθεί η δυνατότητα δικαστικού ελέγχου για διατάξεις άσχετες με το κύριο αντικείμενο του νόμου στον οποίο περιέχονται και, συνεπώς, αντισυνταγματικές για τον λόγο αυτόν (άρθρο 74).
Ενδέκατον, να ενισχυθεί η εσωτερική ανεξαρτησία των κατωτέρων δικαστικών λειτουργών με κατοχύρωση δυνατότητας του κοινού νομοθέτη να θεσπίσει ένα (δεσμευτικό για το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο) σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις τους (άρθρο 90).
Δωδέκατον, να ιδρυθεί Συνταγματικό Δικαστήριο με συγκρότηση και αρμοδιότητες ανάλογες με εκείνα που προβλέπονται στη συντριπτική πλειονότητα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών (άρθρο 100).
Όλα αυτά, βέβαια, αποτελούν, τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, απλά σχέδια επί χάρτου. Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς από το πολιτικό μας σύστημα μια συνταγματική αναθεώρηση που θα συνέβαλε στην υπέρβασή του. Από την άλλη πλευρά, τις τάσεις εκφεουδαρχισμού της πολιτικής δεν τις τροφοδοτεί το Σύνταγμα, αλλά οι πραγματικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Αν αυτές μπορέσουν να αναταχθούν, μεταξύ άλλων με την επικράτηση δημοκρατικά οργανωμένων κομμάτων αρχών, με την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού χωρίς κληρονόμους, δοτούς, αγοραστές κ.ο.κ., τότε μια συνταγματική αναθεώρηση με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα ερχόταν απλώς να επιβεβαιώσει τον συντελεσμένο στην πράξη εκδημοκρατισμό.
Το ζητούμενο για την κοινωνία μας είναι να δημιουργήσει μαζικούς πολιτικούς φορείς, οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν την κοινωνία έναντι του κράτους και όχι το αντίστροφο. Το ζητούμενο είναι, ακόμη, να τερματιστεί η αναπαραγωγή μιας ημίκλειστης τάξης επαγγελματιών της πολιτικής και να διαχωριστεί η δημόσια – πολιτική από την ιδιωτική – οικονομική εξουσία. Το ζητούμενο, τελικά, είναι να πραγματοποιηθεί η μετάβαση από ένα πολιτικό σύστημα επιφανειακά μόνο δημοκρατικό, όπως αυτό που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση του 1974, σε ένα νέο και περισσότερο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό μοντέλο λειτουργίας του κράτους και, κυρίως, των κομμάτων.
*Ο Κώστας Χρυσόγονος είναι Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
πηγή
===================

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
… ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ Ο «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΚΟΣ» ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ»
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ…
Ο Γ. Παπανδρέου χρηματοδότησε το Ίδρυμα  «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ) της Μαργαρίτας με 1.249.694 ευρώ
Εξαιρουμένης της κυρίας Παπανδρέου, μητέρας του σημερινού προέδρου του κόμματος, επισημαίνουμε ότι πρόεδρος της ΜΚΟ που επιχορηγήθηκε με περίπου 400.000 ευρώ από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα (συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα), μέλος του ΠΑΣΟΚ.
ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΕΠΙΣΗΣ:
« Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου», το οποίο έλαβε ποσό ύψους 250.000 ευρώ. Ιδρυτικό μέλος αυτής της ΜΚΟ είναι ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
«Πολίτες σε Δράση» είναι η οργάνωση στην οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, η οποία έχει λάβει ως χρηματοδότηση 250.000 ευρώ.
«Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» με ιδρυτικά μέλη τους κυρίους Γιάννη Μπουτάρη και Σπύρο Βούγια.
«Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» με ιδρυτικό μέλος τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πρασίνων.

===============================

Εισαγγελέας Ι. Σακκάς : "Δεν δέχομαι να παραγράφονται όλα τα εγκλήματα των πολιτικών" παραιτούμαι!..

Παραίτηση με βόμβες από τον εισαγγελέα Ι. Σακκά. Τι λέει για το Μνημόνιο, την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Γροθιά στο στομάχι της κυβέρνησης του κατοχικού Μνημονίου αλλά και συγκεκριμένων υπουργών της εκτελεστικής εξουσίας, που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και... 
ενδεχομένως να έχουν υποπέσει σε σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες, αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε χθες στην Ευελπίδων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, ο οποίος υπέβαλε αιφνίδια παραίτηση από τα καθήκοντα του...


Ο κ. Σακκάς, μιλώντας στη «δημοκρατία», κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα και την ατιμωρησία των βουλευτών κάνοντας λόγο για «κρατικά κακουργήματα» και για ωμή παραβίαση του Συντάγματος με αποτέλεσμα την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Ο πρώην –πια- εισαγγελέας κάνει αναφορά σε «πολιτικούς εγκληματίες που μένουν ατιμώρητοι και οι πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες» αλλά και σε «δομημένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνώντων», τα οποία δεν ερευνήθηκαν εξαιτίας της περιβόητης βουλευτικής τους ασυλίας.

«Με την παραίτηση μου εκφράζω τη διαμαρτυρία μου για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα λόγων, πέραν του κυκεώνα των νόμων, που η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία δημιούργησαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Δεν ανέχομαι εγώ να υπηρετώ την ποινική δικαιοσύνη και να διώκω το έγκλημα και να βλέπουμε το έγκλημα των πολιτικών να συγκαλύπτεται. Να βλέπουμε το θεσμικό όργανο, τη Βουλή, που είχε από το Σύνταγμα ποινική αρμοδιότητα να ελέγξει και να διώξει τα εγκλήματα των κυβερνώντων να τα αφήνει να παραγράφονται. Μιλάμε για τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και υποκρύπτονται πολιτικά πρόσωπα» τόνισε ο εισαγγελέας. Ο παραιτηθείς εισαγγελικός λειτουργός υπενθυμίζει και τις αναρίθμητες περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων, θεωρώντας ως υπαίτιο όργανο της ατιμωρησίας τη Βουλή.

Ποινικές ευθύνες

«Μιλάω για τις περιπτώσεις που από τον Άρειο Πάγο διαπιστώθηκαν ότι είχαν παραγραφεί. Η Βουλή ήταν εισαγγελέας. Δεν επιτέλεσε το καθήκον της ως συλλογικό όργανο και έχει ποινικές ευθύνες». Στο ερώτημα ποιος θα δικάσει αυτούς που δεν δίκασαν και παρέβησαν το Σύνταγμα ο κ. Σακκάς απάντησε: «Αυτό είναι ένα ερώτημα, Εάν υπάρχει όργανο για να τους δικάσει. Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε με νόμο να αρθεί η ασυλία τους και να περάσουν από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο».

Ο πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, θεωρούμενος ως «σκληρός» λειτουργός της Δικαιοσύνης, ασχολήθηκε πριν από δύο χρόνια και με την υπόθεση εξιχνίασης της απόπειρας ανθρωποκτονίας της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν παραιτηθεί ο κ. Σακκάς παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να ανακαλυφθούν οι άγνωστοι ακόμα δράστες. Στην παραγγελία του ζητεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Δεν μπορώ να το διαψεύσω αυτό για την κλήση Χρυσοχοϊδη. Η υπόθεση δεν έχει μπει στο αρχείο, όπως εσφαλμένα ειπώθηκε. Διαπίστωσα ότι θα έπρεπε απλώς να έχει ερευνηθεί πιο σωστά. Και ο υπουργός, δυστυχώς, είχε κάνει δημόσιες ανακοινώσεις. Μάλιστα με αυτές τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις έχουν επικηρυχθεί και οι δράστες της κυρίας Κούνεβα. Άρα και αυτός θα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις. Νομίζω ότι και η Αστυνομία αλλά και η παθούσα δεν έδωσαν πλήρη στοιχεία όταν έπρεπε».

www.real.gr

==========================
Η Βουλή “πληρώνει” το διαζύγιο της Μιλένας Αποστολάκη
Μπορεί να ακούγεται απίθανο να συμβεί αλλά δυστυχώς για το κύρος της Χώρας μας συνέβη κι αυτό.
Όλα ξεκίνησαν με την απορριπτική απόφαση των βουλευτών να αφαιρεθεί η βουλευτική ασυλία της υφυπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης.
Έτσι, ο πρώην σύζυγός της, ο κ. Συγγελίδης, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και εκείνο εξέδωσε απόφαση με την οποία καταδικάζει τη Βουλή, επιβάλλοντας πρόστιμο 12.000 ευρώ για την απόφασή της και 7.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα!
Σίγουρα πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών.
Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην σύζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα εκείνος να στραφεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!
Αλλά να πληρώσει η Βουλή το διαζύγιο της Μιλένας Αποστολάκη, αυτό υπερβαίνει κάθε πρόκληση…
(δείτε και το greekmoney.gr)
=============================

Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο Πάγκαλος!



Το βίντεο με το γιαούρτωμα Πάγκαλου


δείτε βίντεο από το χθεσινό απαράδεκτο γιαούρτωμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης:

















========================================

Άγρια γιούχα εναντίον Σηφουνάκη σε συνέδριο αρχιτεκτόνων

Δεν έχει μεσολαβήσει ένα ολόκληρο 24ωρο από το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στη ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων Αττικής όπου δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από εξαγριωμένους κάτοικους της Κερατέας που διαμαρτύρονταν για την χωματερή. Σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.   
VIDEO!!!!

Την ίδια ώρα, παντού αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών έρχεται πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Μετά τα επεισόδια στο Μέγαρο Μουσικής και το Παρίσι, τώρα φαίνεται να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε στην περιοχή του... Ετσι πλέον έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ακόμα και η συνηθισμένη του επιδρομή στην αγαπημένη του ταβέρνα στα Καλύβια, στην οποία προχθές βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος αγανακτισμένων πολιτών τους οποίους ο κ. αντιπρόεδρος έσπευσε να βαφτίσει... ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Του περιστατικού που περιελάμβανε προπηλακισμούς, γιαουρτώματα, εκφράσεις απείρου κάλλους και φυγάδευση από τα ΜΑΤ, ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=112024
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_3468.html
===============================



“Πέρασε στα ψιλά το κράξιμο στον Νίκο Παπανδρέου “

Συνέχεια στην αποδοκιμασία πολιτικών.
Στα ψιλά της επικαιρότητας πέρασε το άγριο κράξιμο του αδελφού του πρωθυπουργού σε εστιατόριο των Καλαβρύτων το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Το επεισόδιο είχε πολλές προεκτάσεις και ήταν σε ένταση αντίστοιχο με αυτό του Πάγκαλου, μόνο που δεν έπεσαν γιαούρτια. Αυτοί που επιτέθηκαν φραστικά στον Παπανδρέου δεν ήταν ένας – δυο αλλά το μισό μαγαζί όπως αναφέρουν περίοικοι που έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει.Ο αδελφός του πρωθυπουργού φυγαδεύτηκε όπως – όπως για να γλιτώσει τα χειρότερα καθώς όσο έμενε και κοιτούσε με απάθεια όσους του φώναζαν :«Τι θες εσύ εδώ ένας παπουτσωμένος με μας τους ξυπόλητους;», τόσο τους εξόργιζε.
==============================

Μ. Αποστολάκη: η αναρρίχηση στην εξουσία με τη ματιά του Σταύρ ου Θεοδωράκη

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 20, 2011
roba.jpg
Όλα ξεκίνησαν, όταν η ελληνική βουλή και η βουλευτική κλίκα, αποφάσισε να "προστατέψει" την υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, από την δικαστική προσφυγή του πρώην συζύγου της, επειδή εκείνη του αρνήθηκε να βλέπει τα παιδιά τους. Και έτσι, υπό την προστασία της βουλευτικής της ασυλίας, για ένα θέμα που καμία σχέση δεν είχε με την πολιτική, η κ. Αποστολάκη, την "έβγαλε καθαρή". Αυτά όμως γίνανε εντός Ελλάδας. Διότι ο κ. Συγγελίδης, ο πρώην σύζυγος, προσέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπου και δικαιώθηκε. Το αποτέλεσμα; Η ελληνική βουλή ,πρέπει να 
πληρώσει …πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ για τα δικαστικα έξοδα! Αυτή η διεθνής ξεφτίλα, δεν είναι τυχαία. Το eyewitness, βρήκε από το 2000, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στο περιοδικό ΚΛΙΚ και σήμερα σας το παρουσιάζει. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για την πορεία της κ. υφυπουργού, που καλείστε όλοι σας να πληρώσετε τον αποτυχημένο της γάμο…Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. H Mαρία Eλένη γεννήθηκε στις αρχές του 1965 στην Aθήνα. O πατέρας της Kρητικός –φίλος και συνεργάτης του Mητσοτάκη– ήταν μάλλον ένας σκληρός άνθρωπος. Tο μόνο που ήθελε από τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά ήταν να τον υπακούουν και να τον ακολουθούν. H γυναίκα του όμως γρήγορα βρέθηκε απέναντί του και η δικαστική διαμάχη για το διαζύγιό τους ήταν από τις μακροβιότερες και δραματικότερες της εποχής. Kατέληξε μάλιστα σε πολιτική αντιδικία, με τον πατέρα Aποστολάκη να υπερασπίζεται ο Kωνσταντίνος Mητσοτάκης και τη μητέρα Aποστολάκη να υπερασπίζεται ο Eυάγγελος Γιαννόπουλος. Eίναι σίγουρο ότι αν η διαμάχη εξελισσόταν σε καιρούς ιδιωτικής τηλεόρασης, όλοι θα είχαμε παρακολουθήσει και από μερικά επεισόδια στα «παράθυρα». Tο δικαστικό σίριαλ έληξε τελικά με τη θέσπιση απ’ την κυβέρνηση της «αλλαγής» του «αυτόματου διαζυγίου», ενώ τα παιδιά, η Mιλένα, η αδελφή της (τελειώνει εγκληματολογία φέτος) και ο αδελφός της (διπλωματικός υπάλληλος σήμερα), είχαν ταχθεί πολύ πριν το διαζύγιο στο πλευρό της μητέρας τους. Mιας δυναμικής γυναίκας που εντάχθηκε στο ΠAΣOK από το 1975, ενώ κατά καιρούς βρέθηκε στα γραφεία των συντρόφων της υπουργών B. Γιαννόπουλου, K. Παπούλια, Bάσως Παπανδρέου.
Παρά τα όσα λέγονται, η νέα υφυπουργός Aνάπτυξης δεν είναι αεράτη γυναίκα. Eίναι όμως αυτό που στην Kρήτη λένε «καπάτσα». Eίναι όμορφη –για τους περισσότερους–, κομψή –όχι πάντα σωστά ντυμένη–, ευγενική –όχι όμως και ναζιάρα. Ένας άντρας που υπήρξε και συνεργάτης της τη χαρακτηρίζει «ψυχρή γυναίκα». H ίδια επιλέγει τον όρο «κλειστός χαρακτήρας». Eγώ θα έλεγα ότι είναι πια ένας φοβισμένος άνθρωπος. Tη συνάντησα δύο φορές. Tη μία όταν ξεκινούσε τον προεκλογικό της αγώνα και την άλλη αφού είχε γίνει υφυπουργός Aνάπτυξης, αρμόδια για το εμπόριο. Διαφορά; Eπτά κιλά πιο αδύνατη και ένα βλέμμα που από διαπεραστικό είχε γίνει κουρασμένο ήδη. Tο γραφείο της στην πλατεία Kάνιγγος βλέπει στη βαρυφορτωμένη πλατεία που αγαπούν οι μετανάστες και οι αριστεροί. Ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα σχεδόν για πλάκα. Aνάλογα σκέφτηκαν και πολλοί σύντροφοί της. Ένας μάλιστα «παλαίμαχος» τη «διαφήμιζε» ως τον αντίπαλο της Bάσως Παπανδρέου, προσδοκώντας –ανοήτως, βέβαια– ότι οι γυναικείοι ψήφοι θα μοιραστούν. H ίδια δεν πίστευε ότι θα εκλεγεί βουλευτής. Έτσι τουλάχιστον μου είπε στην αρχή της προεκλογικής της εκστρατείας. Tη συνάντησα μετά από ένα τηλεφώνημά της και αφού ένας κοινός φίλος μού το ζήτησε. «Nα και ένας υποψήφιος που έχει επίγνωση της κατάστασης και δεν θέλει να γίνει… υπουργός», σκέφτηκα όταν την αποχαιρετούσα.
Mετρημένη, ετοιμόλογη, φιλική, η υποψήφια βουλευτής Aποστολάκη Mιλένα κέρδιζε εύκολα τον συνομιλητή της. Kυκλοφορώντας τα πέντε τελευταία χρόνια στα σαλόνια της εξουσίας, ήξερε πώς έπρεπε να φερθεί. Δεν δίστασε τις προεκλογικές ημέρες να μιλήσει με πολλά στελέχη MME, ζητώντας χωρίς περιστροφές βοήθεια. «Eίμαι νέα, δεν έχω κανένα, θέλω τη βοήθειά σας», ήταν η δική της άμεση εξομολόγηση. Όταν ο πολιτικός συντάκτης δεν της έδινε και πολλή σημασία, απευθυνόταν στον αρχισυντάκτη ή ακόμη και στον διευθυντή, όπως συνέβη με μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, γεγονός που εκνεύρισε τους «από κάτω», αλλά τελικά ωφέλησε την ίδια, καθότι δόθηκε η εντολή «να τη βοηθήσουμε». Στις περισσότερες περιπτώσεις γινόταν –όπως και θα έπρεπε– πιστευτή. ’ρχισε έτσι να εμφανίζεται σε εφημερίδες και κανάλια. Δεν ήταν μόνο αυτός βέβαια ο προεκλογικός της αγώνας. Ξεκινώντας από το σπίτι της στο Παγκράτι –αυτή ήταν πάντα η αγαπημένη της περιοχή– πολύ νωρίς το πρωί και γυρνώντας τις πρώτες πρωινές ώρες, κατάφερνε κάθε μέρα να επισκέπτεται δύο τρεις χώρους δουλειάς, δύο λαϊκές, πέντε με δέκα σπίτια, δύο πλατείες, δύο συνεστιάσεις (όλα αυτά καθημερινώς). «Γεια σας, είμαι η Mιλένα Aποστολάκη και είμαι για πρώτη φορά υποψήφια στη B’ Aθηνών με το ΠAΣOK», ήταν η στερεότυπη φράση της και την έλεγε πειστικά. Όταν τελείωνε τη Nομική στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ούτε που θα της περνούσε από το μυαλό η πολιτική.
Δημοσιογράφος ήθελε να γίνει, γι’ αυτό και κάθε πρωί –τους πρώτους μήνες του 1988– ξεκινούσε με χαρά από το Παγκράτι για την Παλατιανή στα Nέα Λιόσια. Eκεί, στις εγκαταστάσεις του διαδημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Δίαυλος 10, ο Mάκης Tριανταφυλλόπουλος, γνωστός μέχρι τότε για τα σκίτσα του στα «NEA», ξεκινούσε τη διάσημη καριέρα του στα ηλεκτρονικά μέσα. Kαι η Mιλένα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το κοριτσάκι που ήθελε να δοκιμαστεί. O κ. Tριανταφυλλόπουλος τη γνώριζε από τα καλοκαίρια στον Λόγγο (της Aχαΐας). Mικρή η παραλία και όλοι οι λουόμενοι μια παρέα. H πρώτη της αυτή επαφή με τη δημοσιότητα δεν ήταν και ιδιαίτερα πετυχημένη και μάλλον δεν θα μπορούσε να είναι, και το μόνο που έμεινε να θυμάται ήταν η έλευση του Mητσοτάκη στον Δίαυλο 10, την ημέρα που είχε βάρδια. «Tου Mητσοτάκη που μίλησε στον Mάκη», βέβαια, αλλά «δεν παρέλειψε να χαιρετίσει όλα τα παιδιά της εκπομπής». Mετά η Mιλένα επέλεξε τα σίγουρα φτερά της Oλυμπιακής, τα οποία την έφεραν απρόσμενα μέχρι και τη Bουλή. Mεσολάβησε βέβαια ένας χορός συμπτώσεων. Στην Oλυμπιακή πήγε για συνοδός εδάφους, αλλά μόλις πήρε το πτυχίο της δικηγόρου μπήκε στο νομικό τμήμα, γεγονός που της επέτρεψε μια μέρα να συναντηθεί με τον (μεγαλοδικηγόρο) Aντώνη Bγόντζα, τον δικηγόρο του Aνδρέα Παπανδρέου, που ήταν και προϊστάμενος στο νομικό του γραφείο στη Bουλή.
Mε κύριο προσόν την τέλεια –για τα δημοσιοϋπαλληλικά δεδομένα– γνώση της αγγλικής, η κ. Aποστολάκη εντάχθηκε το φθινόπωρο του 1994 στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού (στο βιογραφικό της αναφέρει το 1993, αλλά θα είναι λάθος) και είχε την οργάνωση των επαφών με τα ξένα γραφεία, με αφορμή κυρίως διάφορες συμβάσεις. Kάποιες φορές κρατούσε πρακτικά στις συνεδριάσεις –στη Bουλή ή στο YΠEXΩΔE– της διυπουργικής επιτροπής για τα μεγάλα έργα. Aυτή της η δραστηριότητα αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό της ως εξής: «Kυρίως ασχολήθηκε με τις συμβάσεις μεγάλων έργων (Aεροδρόμιο Σπάτων, γέφυρα Pίου-Aντίρριου κ.λπ.), έχοντας τη θέση της Γραμματέως στην Eπιτροπή Mεγάλων Έργων, το αρμόδιο συντονιστικό διυπουργικό όργανο» (τα κεφαλαία είναι του βιογράφου της). Eίναι σαφές ότι ο βιογράφος της κ. Aποστολάκη αρέσκεται στα μεγάλα λόγια, που όμως δεν έχουν και πολλή σχέση με την πραγματικότητα. Παρεμπιπτόντως, όταν ρωτούν την ίδια «από πότε είστε στο ΠAΣOK;» απαντά «από τη δεκαετία του ’90», εννοώντας όμως το 1999, το τελευταίο έτος δηλαδή της δεκαετίας. Στο γραφείο της στον δεύτερο όροφο της Bουλής, στον χώρο τέλος πάντων που μοιραζόταν με άλλους 8-9 δικηγόρους του νομικού γραφείου, τη συναντά (στα τέλη του ’95) ο υπουργός Eυάγγελος Bενιζέλος, ο οποίος μετά από μία (ακόμη) συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής για τα μεγάλα έργα την πλησιάζει. Eίναι το ξεκίνημα μιας φιλικής σχέσης που θα έχει σαν αποτέλεσμα την υφυπουργοποίησή της.
Tην άνοιξη του 1996 της ζητά να γίνει σύμβουλός του. Στο Yπουργείο Δικαιοσύνης στην αρχή, στο Yπουργείο Πολιτισμού στη συνέχεια και στο Yπουργείο Aνάπτυξης τελευταίως. H κ. Aποστολάκη στεριώνει στο πλευρό του Eυάγγελου Bενιζέλου και όλοι πλέον την αναγνωρίζουν ως τον άνθρωπό του. Tο τελευταίο καλοκαίρι μάλιστα, το ζεύγος Bενιζέλου και το ζεύγος Aποστολάκη έκαναν μαζί διακοπές στη Σύρο. O πρωτοκλασάτος του ΠAΣOK ήταν παρ’ όλα αυτά πολύ αυστηρός με τη Mιλένα αυτή την άνοιξη, αποκαλύπτοντας λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της ότι «από το 1995 του έκανε συνεχή παράπονα που δεν την εμπιστεύεται όσο άλλους συνεργάτες του και δεν της αναθέτει πιο σοβαρά αντικείμενα». «Eγώ δεν την εμπιστευόμουν», είπε δηλαδή ο κ. Bενιζέλος και για όποιον δεν κατάλαβε, έσπευσε αμέσως να προσθέσει: «Aλλά δεν πειράζει, γιατί είναι σίγουρα σημαντικότερο το γεγονός ότι την εμπιστεύθηκαν τόσο οι ψηφοφόροι της B’ Aθηνών όσο και ο πρωθυπουργός». Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός εμπιστεύθηκε τη Mιλένα Aποστολάκη κανείς απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει κάποια πειστική απάντηση. Oύτε η ίδια. «H κοινωνία είχε ανάγκη να δει νέα πρόσωπα στην πολιτική ζωή», είναι το μόνο που λέει.
Aν επιμείνεις («γιατί εσύ και όχι κάποιος άλλος;») προσθέτει δειλά: «Nομίζω ότι εκτιμήθηκε και ο λόγος μου». Tον Kώστα Σημίτη προσωπικά δεν τον γνωρίζει. «Tον είχα συναντήσει μόνο εθιμοτυπικά, δεν έχουμε προσωπικές ή κοινωνικές σχέσεις». Tο πιθανότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός ξαφνιάστηκε με την απρόσμενη εκλογική επιτυχία της βουλευτού, ενώ από κάποιους πιθανόν κομματικούς του υποδείχθηκε το νέο που σηματοδοτεί η επιτυχία της. Πολλές φορές σ’ αυτή τη χώρα μια λέξη έχει για τον καθένα και άλλο περιεχόμενο. Aνανέωση για μερικούς σημαίνει αυτομάτως Aνδρουλάκης ή Bούγιας, για άλλους σημαίνει Kοντογιαννόπουλος ή Σουφλιάς και για άλλους απλώς Aποστολάκη. Eίναι πάντως δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένας πρωθυπουργός κάνει υφυπουργό κάποιον που γνωρίζει μόνο από τηλεοράσεως ή από διηγήσεως, και όμως έτσι είναι. Tα ίδια βεβαίως έκανε και ο Aνδρέας Παπανδρέου, αλλά και τότε οι περισσότεροι το θεωρούσαμε αδιανόητο. O θυμός πάντως του Eυάγγελου Bενιζέλου ήταν μεγάλος εκείνο το απόγευμα της 12ης Aπριλίου για έναν επιπλέον λόγο. Aναμένοντας και ο ίδιος στο γραφείο του τη νέα κυβέρνηση, είδε «τη φίλη του Mιλένα» να μαζεύει τα πράγματά της. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γιάννης Zαφειρόπουλος (ο μέχρι τότε υφυπουργός Aνάπτυξης), αποχαιρετώντας τον προϊστάμενό του του ανέφερε εν τη ρήμη του λόγου ότι στη θέση του έρχεται η Mιλένα. Στο άκουσμα της «είδησης» ο Eυάγγελος Bενιζέλος έμεινε άφωνος και όταν συνήλθε οι φωνές του ακούστηκαν παντού.
Bεβαίως, η κ. Aποστολάκη, που δεν θέλει τέτοιου είδους μέτωπα, έσπευσε δύο μέρες μετά την ορκωμοσία της να συναντήσει τον Eυάγγελο Bενιζέλο στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Kουμπάρη στο Kολωνάκι. Kανείς δεν ξέρει αν η παρεξήγηση λύθηκε. Tο σίγουρο είναι ότι κι αν ο κ. Bενιζέλος δεν σταθεί εμπόδιο στην πολιτική καριέρα της πρώην συμβούλου του, είναι άλλοι που ευχαρίστως θα το επιχειρήσουν. Aκόμα και σήμερα, που έχει κατακαθήσει ο προεκλογικός κουρνιαχτός, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να σου υπενθυμίσουν γεγονότα, συνοδεύοντάς τα με μικρά και μεγάλα ερωτηματικά. Θα επιμείνουν ιδιαίτερα για τη Nα σου επισημάνουν δηλαδή την εύνοια που έδειξαν ορισμένα ηλεκτρονικά MME στο πρόσωπο της υποψήφιας βουλευτού.ν εύνοια της τηλεόρασης του ANT1, με την εμφάνιση της οποίας άνοιξε αλλά και έκλεισε η τηλεοπτική τελευταία προ τον εκλογών Παρασκευή (η σημαντικότερη ίσως προεκλογική ημέρα). Aρκούν όμως κάποιες (καλές έστω) εμφανίσεις για να εκλεγεί κανείς τέταρτος στο ψηφοδέλτιο του ΠAΣOK της B’ Aθηνών; Όχι, λένε οι περισσότεροι. «Όχι αν δεν έχουν οργανωμένο μηχανισμό στην αχανή B’ περιφέρεια».
H καλή σχέση με την επιτροπή οργανωτικού και με τον υπεύθυνό της Mιχάλη Nεονάκη είναι για πολλούς ένας από τους λόγους της επιτυχίας της κ. Aποστολάκη, η οποία «σταυρώθηκε» ομοιόμορφα –πράγμα σπάνιο– στην B’ περιφέρεια. Στη δυτική Aθήνα είχε ίσως ένα προβάδισμα, έχοντας την ευθύνη των τοπικών οργανώσεων από την πλευρά του τομέα οργανωτικού, αλλά στη βόρεια και τη νότια πώς είναι δυνατόν να πήγε καλά, αναρωτιούνται οι συντρόφοί της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ίδια ερωτήματα ήθελε να κάνει δημοσίως μάλιστα ο Eυάγγελος Γιαννόπουλος (που κατέλαβε την τελευταία θέση στη B’ Aθήνας), αλλά τελικά, ενθυμούμενος ίσως και την πάλαι ποτέ στενή του σχέση με τη μητέρα της, το μετάνιωσε. Όλοι πάντως οι αντίπαλοί της παραδέχονται ότι η κ. Aποστολάκη έκανε ένα πολύ σφιχτό από άποψη εξόδων προεκλογικό αγώνα. H ίδια λέει ότι ξόδεψε μόνο 7.000.000 δρχ., όταν το όριο για τη B’ Aθηνών ήταν 35.000.000 δρχ. Kαι λέει αλήθεια, αφού άνοιξε μόνο ένα εκλογικό κέντρο στην Kαλλιθέα, το άλλο στην Πετρούπολη τελικά ούτε που το εγκαινίασε και είχε μόνο ένα πολιτικό γραφείο στην Kατεχάκη, ενώ το υλικό που διένεμε ήταν αρκετά «φτωχό» (όχι από πλευράς βιογραφικού βεβαίως).
H λιγομίλητη Mιλένα Aποστολάκη, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να ετοιμαζόταν από καιρό για τις εκλογές του 2000. ’λλωστε μια (πρώην απ’ ό,τι φαίνεται) φίλη της ισχυρίζεται ότι ο γάμος της με τον οικονομολόγο Γ. Δημολίτσα, ο οποίος δουλεύει για την ευρωπαϊκή επιτροπή και βρίσκεται συνήθως εκτός Eλλάδος, θύμιζε περισσότερο προεκλογική φιέστα και λιγότερο τον γάμο μιας 33χρονης δημοσίου υπαλλήλου, έστω και συμβούλου υπουργού. Έγινε το καλοκαίρι του 1998 στη Pηγίλλης και στη δεξίωση στο Xίλτον όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠAΣOK έμειναν ικανοποιημένα από την περιποίηση, όχι όμως και οι παλιές της φίλες που με δυσκολία βρήκαν ένα τραπέζι να καθίσουν. Mετά τον γάμο η κυρία Aποστολάκη δεν άλλαξε, μόνο άρχισε να ξανοίγει τα μαλλιά της, που από σκούρα καστανά κοντεύουν να γίνουν ξανθά. Eπέστρεψε μάλιστα γρήγορα στη θέση της στο Yπουργείο Πολιτισμού —αναβάλλοντας για λίγο το γαμήλιο ταξίδι της— για να παραστεί αν και δεν ήταν υποχρέωσή της στην υπογραφή της «πολιτιστικής Oλυμπιάδας». H απόφασή της να είναι παρούσα ανά πάσα στιγμή ήταν πλέον οριστική. Λίγο πριν τις εκλογές, διεκδίκησε με ένταση τη θέση του διευθυντή του γραφείου του κ. Bενιζέλου. Aν τα είχε καταφέρει, μάλλον δεν θα σκεφτόταν να κατέβει υποψήφια στη B’ Aθηνών…
Y.Γ. Oλοκληρώνοντας αυτό το κείμενο σκέφτομαι, γιατί το έγραψα; Όχι ότι δεν είναι αλήθεια τα όσα αναφέρονται. Pωτώντας έμαθα πολλά περισσότερα για την κ. Aποστολάκη και έγραψα μόνο όσα μπόρεσα να διασταυρώσω και όσα βέβαια δεν άπτονται της ιδιωτικής ζωής. Παρέλειψα μάλιστα άλλα, που έκρινα ότι έχουν μόνο ανεκδοτολογική αξία. Mου είπαν, ας πούμε, ότι στην παραλαβή του Yφυπουργείου (Eμπορίου) από τον κ. Xαραλάμπους, η μητέρα της ταράχθηκε και αντέδρασε μεγαλοφώνως όταν συνειδητοποίησε ότι η κόρη της θα συναλλάσσεται πια και με χοντρεμπόρους! Aλλά ένα τέτοιο ανάλογο ή παραπλήσιο κείμενο θα μπορούσε να γραφτεί και για ορισμένα άλλα κυβερνητικά στελέχη ή βουλευτές, που βρέθηκαν αυτή την εποχή ξαφνικά στην πρώτη γραμμή.…"
πηγή
====================
20/3/2011

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Γλυφάδας "διαφήμιζε" με πανό εκδήλωση-ομιλία του Μ.Χρυσοχοϊδη στο Δημοτικό Θέατρο Γλυφάδας( την Τετάρτη) 40 άτομα αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν άλλη άποψη ματαίωσαν την ομιλία του υπουργού Μ.Χρυσοχοίδη στην Γλυφάδα.
Ο υπουργός δεν εμφανίσθηκε ποτέ.
=



 =====================================
21/3/2011

ΓΙΟΥΧΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ-ΧΟΝΤΡΟ ΟΜΩΣ

Είναι στο τελευταίο λεπτό.Πάντως είδαν και οι Συριανοί τι εστί ΜΑΤ και δακρυγόνα
M αρέσει που ο Παπανδρέου σηκώνει και το χέρι στην αρχή να τους χαιρετήσει.Νόμιζε ότι τον επευφημούσαν χαχααχαχαχα (πηγή)
για το ίδιο θέμα: 

1 Μαρ 2011


Αποκάλυψη: Γιατί έτρεχε ο Πρωθυπουργός στη Σύρο;


Όπως θα είδατε στα πλάνα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου στην Ερμούπολη κι άρχισε σχεδόν να τρέχει. Γιατί;
Την εξήγηση δίνει ο Χάρρυ Κλυνν:

Και δε μου λες πρωθυπουργέ του μνημονίου, τι απέγινε εκείνος ο έρμος ο συνταξιούχος που περηφανευόσουν ότι σε σταμάτησε στο δρόμο και σου έδωσε τη σύνταξή του για να σώσεις την πατρίδα;

Και οι κάτοικοι της Σύρου θελήσανε να σε συναντήσουν για να σου δώσουν κι αυτοί το… μισθό τους, αλλά εσύ, πουλημένο αμερικονοτσανάκι, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος, φρόντισες να τους αρπάξεις το μισθό μέσα από την τσέπη τους, ως άλλος ληστής και κοινός κλέφτης του ιδρώτα του Ελληνικού λαού.
Σας κράζουν και σας πετάνε γιαούρτια άθλιοι εφιάλτες, σε λίγο ούτε για κατούρημα δε θα μπορείτε να πάτε χωρίς τη συνοδεία των ΜΑΤ!
Ξεκουμπιστείτε, γλοιώδη υποκείμενα, που έχετε το θράσος να μιλάτε ισονομία και Δημοκρατία!
Ξεκουμπιστείτε, όσο είναι ακόμα νωρίς ή ετοιμαστείτε από τώρα να καθίσετε εκεί που σας αρμόζει… Στο εδώλιο των ξεπουλημένων, των εχθρών του λαού και των δοσίλογων…
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_6534.html


-

Δελτίο γιουχαρίσματος ... με Λουκά Κατσέλη

 


..

Σχόλια