επειδή πρέπει να προσέχεις που τη βάζεις!

Βlogger: αντιγράφω από εδώ

Σοκ! Αν δεν πουλήσουμε μέχρι 50 δις, θα μας κάνουν αναγκαστικό πλειστηριασμό!

Άρα αν δεν έχουμε τα λεφτά απο την εκποίηση σε χρόνο “d” αρχίζουν να εφαρμόζονται οι επαχθείς όροι του δανείου που προβλέπουν συντηρητική κατάσχεση γης του δημοσίου!!! Καμία ασυλία δεν υπάρχει για την Ελλάδα και το μνημόνιο είναι ήδη πανθομολογουμένως  μια σκέτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Τελικά η τρόικα ήταν ειλικρινέστατη και είπε αυτό που έπρεπε να πει. Όλα τα άλλα είναι “γαργάρες” των πολιτικών. Γίνομαι, λοιπόν, πιο συγκεκριμένος:
Το δάνειο των 110 δισ. υπόκειται στην δικαιοδοσία αγγλικών δικαστηρίων και πρέπει να ξεπληρωθεί μέσα σε 3 χρόνια από την καταβολή του, δηλαδή μέχρι το 2015.
Στο eurogroup δε φαίνεται να τα βρίσκουν ούτε ακόμα στην επιμήκυνση, η  Ελλάδα λεφτά από τις αγορές δεν παίρνει και οι εισπράξεις από το εσωτερικό είναι πεθαμένες.
Μερικά επιπλέον:
  • Mας Έδωσαν περιθώριο να τα πουλήσουμε μόνοι μας ασχέτως τιμής και είδους (είπαν ακόμα και παραλίες ότι θέλετε), πριν αναγκαστούν να το κάνουν οι ίδιοι με διεθνή πλειστηριασμό.
  • Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Ντερούζ της Ε.Ε. ήταν αυτός που ανακοίνωσε τις πωλήσεις δημόσιας γης, αφού η Ε.Ε. έχει παραμείνει στο χρόνο αποπληρωμής των 3 ετών – το ΔΝΤ έχει εγκρίνει για το δικό του μέρος την επιμήκυνση στα 11 χρόνια.
  • Δεν ήταν τυχαίο που ο Τόμσεν συνέστησε στους διαδηλωτές να σταματήσουν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, αφού το ΔΝΤ είναι αυτό που ζητά την πλήρη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτήν την υπόθεση, που δε χωρά ούτε ίχνος πλέον πολιτικής σπέκουλας και πειραματισμών διαχείρισης των μαζών από τους πολιτικούς!  Ξυπνάτε. Αν δεν βρούμε τα λεφτά  η δεν κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό θα μας τα βγάλουν όλα στο σφυρί και μάλιστα με την ψήφο της Ελληνικής Βουλής τον περασμένο Μάιο.
================

Βlogger: 

  • Σχόλιο 1: Επιτέλους θα γίνει τώρα κατανοητό - τώρα που θα εφαρμόζεται το μεγάλο κόλπο - τι ακριβώς ενέκρινε η Βουλή εγκρίνοντας - χωρίς να διαβάσει - τη δανειακή σύμβαση! Θα αποκαλυφθούν σύντομα όλοι οι επαχθείς όροι που καλείται η χώρα να εκπληρώσει και το αστέρι του ΓΑΠ θα αρχίσει να θολώνει. (Όσοι δουλειά και να κάνουν οι κατ' επάγγελμα: δημιουργοί - συντηρητές εικόνων - γλείφτες -γυαλιστές - σφογγωκολάριοι!)(blogger: περί νομιμότητας, εδω και εδώ)

  • Σχόλιο 2: Θα αποκαλυφθεί η ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος από το '74 κι' ύστερα. Οι όποιες διαφοροποιήσεις πολιτικών έχουν μόνο ένα σκοπό: να σώσουν το κωλαράκι τους. Δεκάρα δεν δίνουν - όπως δεν έδιναν μέχρι τώρα - για τη χώρα!  

  • Σχόλιο 3: Αν σας ενοχλούν σκάνδαλα τύπου Siemens - καταθέσεις στην Ελβετία - υποβρύχια, καταπιείτε το! Κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν θ'ασχοληθεί μ' αυτά. Είναι δικό μας πρόβλημα και δική μας η βούληση- των πολιτικών μας - να μην τ' αγγίζουμε ουσιαστικά. (Οι αναφορές τους χρησιμοποιούνται μόνο για να υπηρετήσουν επικοινωνιακά κόλπα χειραγώγησης). 

  • Σχόλιο 4:Μην πυροβολείτε την τροϊκα! (Θα κατηγορούσατε ποτέ έναν καλό εκδοροσφαγέα για έλλειψη τάκτ; Ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του και μάλιστα καλά! Αν το βλέπεις από τη πλευρά του προβάτου - κακό του του κεφαλιού σου που είσαι πρόβατο..) Ο εχθρός είναι εντός των τειχών! Η πέμπτη φάλαγγα εκποιεί και ληστεύει τη χώρα συστηματικά, τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια! Τώρα ψυχοπονιαστήκατε; Αυτό που θα ζήσουμε ΤΏΡΑ  θα είναι απλά ... ορατό! (Δεν λέω μεγάλο - προς το παρόν - αφού δεν θα φθάσει τα 600 δισ ευρώ - όσες και οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία!)

  • Σχόλιο 5: Για να προβοκάρω λιγάκι την κατάσταση: Θεωρώ ότι η εκποίηση - αξιοποίηση (όπως σας αρέσει) των 50 δισ, μπορεί να είναι και μια ευκαιρία να παλινοστήσουν ελληνικά κεφάλαια που λιμνάζουν στις ελβετικές τράπεζες! (Μη περιμένετε βέβαια να έρθουν με ονοματεπώνυμο, αλλά κρυμμένα μέσα σε περίτεχνα εταιρικά σχήματα - ιδρύματα ανάπτυξης κ.ά. τέτοια κομψά...). Τόσο πλούτο συσσώρευσαν τόσοι και τόσοι εκσυχρονισταί - καλόπαιδα στην εποχή του χρηματιστηρίου, να μην επαναπατρήσουν ένα μικρό τμήμα τους! {Να μια καλή ευκαιρία να ξεπλύνουν τα χρήματά τους και να μπούν πανυγυρικά από την κύρια είσοδο - γιατί όχι και ως σωτήρες της χώρας, άμα λάχει και πατριώτες! (έτσι θα πληρωθεί το ρηθέν υπό του προφήτου: "θε να ν' άρθει μέρα που οι νεκροθάφτες θα δίνουν διαλέξεις για το "ευ ζην" ... } Με τις υγείες σας (μας)! Καλώς τα δεχθήκατε(με)!
  • ========
  • Μεταγεννέστερη εγγραφή (15/2/2011)


Το μνημόνιο δεν σώζει κανέναν παρα μόνο τα πολιτικά τζάκια

Το μνημόνιο το έφερε ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου γιατί έχασαν την μπάλα  τους μυρίστηκαν οι αγορές και μας ξετίναξαν.  Ο πολιτικός Παπανδρέου υπό των φόβο εκτρόπων σε περίπτωση χρεοκοπίας, ζήτησε βοήθεια από την τρόικα και μας έβαλε στην περιπέτεια.  Σε αυτή την επιλογή στηρίχτηκε πλήρως από το σύστημα γιατί χωρίς  το μνημόνιο θα έτρωγαν πολύ ξύλο όλοι οι πολιτικοί μας  με πρώτο και καλύτερο τον Καραμανλή. Ο Καραμανλής παρέμεινε σιωπηλός και ο Παπανδρέου δεν έκανε καμία ουσιαστική εξεταστική…
Οι αυλές τους η καλύτερα τα “εκτροφεία σκανδάλων” που συντηρούν παρέμειναν ανέπαφα.
Όμως με αυτό τον τρόπο  και με την σιωπή – ομερτά  οι δυο οικογένειες οι παρατρεχάμενοι πολιτικοί, τα τζάκια,  και δημοσιογράφοι  μετακύλησαν την ευθύνη προς τα κάτω και έβαλαν τον λαό να πληρώσει τα λάθη τους.   Πρόκειται περι εγκλήματος. με ενόχους και συννενόχους.  Από τότε η ελληνική κοινωνία πληρώνει το μνημόνιο αλλά και την ανοχή που δείχνει τα κόμματα εξουσίας στους βουλευτές του στις δυο οικογένειες  και το δημοσιογραφικό κατεστημένο έχοντας μια δικαιοσύνη που δεν λειτουργεί.
  • Οι δυο αυτοί γόνοι -ανεπάγγελτοι και ανειδίκευτοι  στηριζόμενοι σε  κούφια επίθετα και εντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν τα βασικά- οποτεδήποτε βρεθήκαν σε κρίσιμη φάση  στην πολιτική τους, έσπρωξαν το πρόβλημα και τον πολιτικό τους τέλος μπροστά. Ο Καραμανλής με ψευδή στατιστικά και ο ΓΑΠ με το μνημόνιο.  Και τα δυο ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα και σε μεγάλο βαθμό ανεύθυνα.
Όμως το πολιτικό τέλος είναι αναποφευκτό. Το μνημόνιο απότυχε και  αυτό είναι πλέον σαφές.  Μας ζητούν να πουλήσουμε τα πάντα για να το σώσουμε. Όπως φαίνεται καθαρά ποιοι είναι ωφελημένοι από αυτό. Οι μοναδικοί μάλιστα ωφελημένοι. 
  • Ο Ένας αραχτός στην Ραφήνα, και  ο άλλος χτίζει προφίλ παγκόσμιου ηγέτη με ξένα κόλυβα και την  κομένη σύνταξη της γιαγιάς. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα  του και να σωθεί και πάλι  η φάρα του μελετά να το σπρώξει στα παιδιά μας. Στα επόμενα 30 χρόνια και πρίν από αυτό να ξεπουλήσει τα πάντα για να συντηρηθεί το εκτροφείο…(;)
Δύσκολα θα κοπάσει ο λαός αν δεν προσαχθούν οι υπάιτιοι της χρεωκοπίας  και του μνημονίου στην δικαιοσύνη.  Τα ψέματα αποκαλύπτονται και η αλήθεια γίνεται ξάνα το μόνο ζητούμενο.

πηγή

Σχόλια