ΕΝΩΘΗΚΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ!

Τα αντανακλαστικά των δυνάμεων της Αριστεράς στην Ιρλανδία φαίνεται πως λειτουργούν άμεσα και σε όφελος των κοινωνικών και εργατικών αγώνων.
Κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης και την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ανακοινώθηκε στην Ιρλανδία, στις 26 Νοεμβρίου, η δημιουργία της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας (United Left Alliance - ULA) η οποία και ετοιμάζεται να κατέβει στις ερχόμενες εκλογές οι οποίες σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα είναι πρόωρες και σε σύντομο μέλλον.
Τη Συμμαχία απαρτίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιρλανδίας –το οποίο είχε και την πρωτοβουλία συγκρότησης του σχήματος-  το συμμαχικό σχήμα «Άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» (People Before Profit) και η «Ομάδα δράσης εργαζομένων και ανέργων» (Workers and Unemployed Action Group). Επίσης, συμμετέχουν και ανένταχτοι αγωνιστές της αριστεράς και των συνδικάτων.
Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το προγραμματικό πλαίσιο της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας, όπου, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για  
  • έξοδο από το μηχανισμό στήριξης
  • εθνικοποίηση των τραπεζών και 
  • των βασικών τομέων της οικονομίας,
  • φορολόγηση του πλούτου, 
  • μη πληρωμή χρεών προς τράπεζες, 
  • χρηματιστές και 
  • κατασκευαστικές εταιρείες.
Ελπίζουμε η στάση αυτή της Αριστεράς στην Ιρλανδία να αποτελέσει παράδειγμα και για τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ελλάδα  και να προχωρήσουν στην αναγκαία, όσο ποτέ, κοινή δράση, συμπόρευση και συμπαράταξή τους. Αυτή η συμπόρευση και η συμπαράταξη όλων, περα από διαφορές, των δυνάμεων της Αριστεράς, είναι ο πιο αποτελεσματικός, αν όχι και ο μοναδικός στη συγκυρία τρόπος, για να απεμπλακεί η χώρα μας από την υποδούλωση στην τρόικα και στα αλλεπάλληλα μνημόνια και να ακολουθήσει νέους αναγγενητικούς, ανορθωτικούς προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους.
 Η ιστοσελίδα της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας: http://www.unitedleftalliance.org/  
πηγή

Σχόλια