Oι Γερμανοί βραβεύσαν τον ΓΑΠ


http://www.antinews.gr/?p=64479

Blogger: Αντιγράφω από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (30/9 -6/10, 2010) από το άρθρο του Κ. Βεργόπουλου, σε απάντηση του ΓΑΠ για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε (και καταβάλει) για να "σώσει" τη χώρα!. Σημείωση: Ο Κ. Βεργόπουλος είναι συγγραφέας του βιβλίου: "Η Αρπαγή του Πλούτου" εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ, έτος έκδοσης 2005, όπου λίγο ως πολύ περιγράφει το διαρκές έγκλημα σε βάρος της χώρας, από μια "ελιτ" που μόνο να  κλέβει ξέρει, αξίζει να το διαβάσετε.
"... όμως με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος η κατανόηση  ότι στη χώρα μας έχει συντελεσθεί από την κυβέρνηση χειραγώγηση της κοινής γνώμης, δηλαδή εξαπάτηση, αλλά και ότι η χειραγώγηση δημιούργησε  μια κατάσταση πραγμάτων  που δεν υπήρχε πριν απ' αυτή. Η κυβερνητική κινδυνολογία επικαιροποίησε τον κίνδυνο και, από μακρινό ενδεχόμενο στο μέλλον, το μετέτρψε σε αναδραπόδαστη παραγματικότητα στο παρόν. Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε κυνικό σχεδιασμό, αλλά και σε μια σειρά επιπόλαιων χειρισμών, ή ακόμη σε χειραγώγηση των χειραγωγών από άλους ισχυρότερους  χειραγωγούς. (Blogger; δηλαδή ο πρωθυπουργός μας και ο υπουργός των οικονομικών δεν μιλάγανε τυχαία ότι η χώρα  οδεύει προς την καταστροφή, ούτε τυχαία λέγανε ότι οι έλληνες είναι κλέφτες και τεμπέληδες! Κάποιοι τους συμβούλεψαν ή αλλιώς τους καθοδήγησαν! Πιθανότατο, αν λάβει κανείς υπ όψιν ότι τα συγκεκριμένα άτομα, ως άτομα  υπάληλοι έχουν μάθει καλά να υλοποιούν αποστολές! Συμπληρωματικά! Έλεγε ψέματα ο πρωθυπουργός μας όταν έλεγε ότι: "λεφτά υπάρχουν!", βλέπε εδώ)  Όλες οι εικασίες είναι βάσιμες. Όμως όπως και νάχει το πράγμα, υπάρχει μια εξ αντικειμένου  αλληλουχία στςι φάσεις με τις οποίες αναπτύσσεται το σύγχρονο ελληνικό δράμα.
... (Blogger: δείτε κι' αυτό συμπληρωματικά--->>>)
  • Κατ' αρχάς, όπως ορθότατα επεσήμανε ο πρόεδρος τη Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν διόλου αναγκαίο η αιφνίδια διόγκωση του δημόσιου ελλείματος να παρουσιασθεί από την κυβέρνηση ως δήθεν κρίηση εξωτερικού δανεισμού. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην επιπόλαιη ή εκ του πονηρου κινδυνολογία της. Από εκεί αρχίζουν οι άθλοι της "σοσοαλιστικής" κυβέρνησης . Με πρόσχημα το δημόσιο έλλειμμα, κρέμασε τη χώρα από χρηματαγορές και στο εξής, με το νέο αυτό πρόσχημα, επιδίδεται στο άχαρο έργο να ευθυγραμίσει τις κοινωνικές και οικονομικές δομές της χώρας με τις αξιώσεις του νεοφιλεέλφθερου συρμού ....
==========================
Βlogger: ...αντιγράφω:

... Το νέο ελληνικό κράτος ήταν εξαρχής η συνωμοσία κάποιων ανίκανων, που βάλθηκαν να ζουν εις βάρος των υπολοίπων και σκληρά εργαζόμενων, βασιζόμενοι στην «υψηλή προστασία» του ξένου παράγοντα.
Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος που η αναξιοκρατία είναι θεσμική υπόθεση στην Ελλάδα: Ο ικανότερος και ηθικότερος, που θα έπρεπε να έχει και αυξημένο ρόλο και ευθύνη στα κοινά, είναι επικίνδυνος για τους ανίκανους που ζουν εις βάρος των άλλων.
Η κοινωνική αναξιοκρατία είναι τελικά η κοινωνική έκφραση του κράτους-προτεκτοράτου.
Το ότι δεν ενταχθήκαμε από πολύ νωρίτερα σε κάποιο «Μνημόνιο» ήταν καθαρά ζήτημα καλής τύχης. Μια χώρα χωρίς κοινωνικούς και πνευματικούς θεσμούς αποδείχθηκε ότι ήταν ανά πάσα στιγμή στο έλεος του κάθε ΓΑΠ.
Τι πρέπει, λοιπόν, να γίνει τώρα πια;
1. Να αναδειχθεί η πλήρης εθνική ανεξαρτησία ως πρώτη και κύρια καθαρή στόχευση των αντινεοταξικών δυνάμεων. Να προσεχθούν ιδιαίτερα τα λάθη που έγιναν στην αντίστοιχη συγκυρία μετά το 1974, όταν ένα ισχυρό αίτημα εθνικής ανεξαρτησίας καπελώθηκε από τον λαοπλάνο Ανδρέα Παπανδρέου και εκφυλίστηκε.
2 Να παραμεριστούν οι «ιδεολογικές» διαφορές αριστεράς-δεξιάς εντός του αντινεοταξικού μετώπου. Όχι όπως πήγε να γίνει καιροσκοπικά και με λάθος μεθόδευση το 1989, αλλά με βαθιά συνειδητοποίηση όλων, ότι τελικά όλοι το σωστό αναζητούμε – απλώς ο καθένας μας έχει διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες.
3. Να δημιουργηθούν αυτοτελείς, συνειδητοποιημένοι και μαχητικοί αντινεοταξικοί πυρήνες μεταξύ των πολιτών, όχι αναγκαστικά μέσα από τα υπάρχοντα κόμματα, έτσι ώστε κανένας ηγέτης (ούτε και ο Σαμαράς ακόμα) να μην έχει λευκή επιταγή για τη διαχείριση του αγώνα. Δεν χρειάζεται κεντρική οργάνωση, αυτό που χρειάζεται είναι κάποιες βασικές κοινές θέσεις και ένας κοινός στόχος: Η αυτοκυβέρνηση της χώρας.
4. Να τολμήσουν οι αντινεοταξικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένες στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν τη δική τους υπέρβαση εναντίον του ΓΑΠ. Δεν τους ζητούμε να γίνουν Νεοδημοκράτες ή, έστω, να στηρίξουν το Σαμαρά. Είναι όμως ανάγκη να διαχωρίσουν οριστικά τη θέση τους έναντι της κυβέρνησης και του κατεξοχήν κόμματος του Μνημονίου. Όπως οι νεοταξικές δυνάμεις φρόντισαν να ξεχωρίσουν νωρίς τους ανθρώπους τους από τη ΝΔ του Σαμαρά και τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και οι αντινεοταξικές δυνάμεις οφείλουν να κάνουν το δικό τους διαχωρισμό, στην υπέρ πάντων μάχη εναντίον της διάλυσης της χώρας.
5. Το κυριότερο: Αφού συνειδητοποιηθεί ο κοινός αντινεοταξικός στόχος – κοινός όχι μόνον για σήμερα, αλλά και για το μέλλον, για όσον καιρό κάποια Νέα Τάξη θα έχει στο στόχαστρό της τον έλεγχο της Ελλάδας – να συνασπιστούν, στη συνέχεια, πολιτικά και προγραμματικά, οι αντινεοταξικές δυνάμεις, οδηγώντας τη χώρα σε πλήρη εθνική ανεξαρτησία.
Όσο αργεί η πολιτική δραστηριοποίηση μέσα σε ένα ενιαίο αντινεοταξικό ιδεολογικό πλαίσιο, τόσο περισσότερο θα κινδυνεύει να φτάσει η χώρα στο point of no return.
Το πολιτικό ξεδίπλωμα της αυξανόμενης αντινεοταξικής αυτοσυνειδησίας είναι κάτι παραπάνω από επείγον!
http://www.antinews.gr/?p=64547
===========================
Mεταγεννέστερη εγγραφή: (5-10-2010)
Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου 2009, η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου: Το t +3 έγινε t +10 …
Ας γυρίσουμε ακριβώς ένα χρόνο πίσω…
Προαποφασισμένη «πολιτική» απόφαση η προσφυγή στο ΔΝΤ…
Δεν είναι μόνο αλήτες είναι και πουλημένοι…
Τα εγχώρια «παιδιά» , βλέπε ελληνική κυβέρνηση, ΤτΕ, ΟΔΔΗΧ, έκαναν απλός αυτά που έπρεπε για την επίτευξη του στόχου.
Το γιατί όμως έπρεπε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ θα το καταλάβετε πολύ σύντομα…
Τι σκοπιμότητα λοιπόν είχαν οι ελληνικές τράπεζες και η ένωση τους όταν στις 5 Οκτώβριου 2009, ζήτησαν την χρονική «διεύρυνση» της εκκαθάρισης των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά από το Τ+3 στο Τ+10 ;
Η επιμήκυνση του Τ+3 στο Τ+10 ήταν ουσιαστικά αυτό που ήθελαν οι ελληνικές τράπεζες. Όσο για τα cds δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση των cds χωρίς την αυτόματη αύξηση στα επιτόκια των ομολόγων.
Το γιατί είναι απλό ο αντισυμβαλλόμενος που πουλάει τα cds είναι τράπεζα, που έχει παράλληλα στα χαρτοφυλάκια της και ελληνικά ομόλογα , έτσι δεν μπορεί να είναι διπλά εκτιθέμενη η τράπεζα και στα cds και να κατέχει και τα ίδια ομόλογα για τα οποία πουλάει ασφάλιστρα κινδύνου. Βγαίνει λοιπόν και πουλάει ομόλογα.. .
Το παιχνίδι ήταν στημένο από την αρχή.
Δείτε το αποκαλυπτικό video:

Σχετικά με το ΓΑΠ όσοι αντεχετε   μπορείτε να διαβάσετε κι' αυτό το καλλιγράφημα: Click εδώ

Σχόλια