Οι αφορεσμένοι

Δεν θα τους δεις ποτέ στα βραδινά δελτία ούτε στις «πολιτικές εκπομπές».
Σπανίως θ' ακούσεις γι' αυτούς στα ραδιόφωνα. Ο αποκλεισμός τους αναπόφευκτος: φθέγγονται άλλα. Χαρακτηρίζουν διεφθαρμένες τις τράπεζες και όχι τους λαούς.
Εντοπίζουν τη διαφθορά στους μηχανισμούς εξουσίας και όχι στο (εξ ανάγκης) εξαρτημένο πόπολο.
Αμφισβητούν τη χρησιμότητα εισόδου στην ΟΝΕ για χώρες όπως η Ελλάδα.
Επισημαίνουν ότι η αποπληρωμή του χρέους είναι συμβατή με τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση του εθνικού πλούτου.
Και θεωρούν μονόδρομο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους...
Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη οι εφημερίδες.
Και μπορούν να φιλοξενούν τέτοιες φωνές.
Ας ακούσουμε ορισμένες εξ αυτών:
  • «Διεφθαρμένες είναι οι τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όχι οι λαοί. Εδώ βέβαια καθοριστικό ρόλο παίζουν τα μεγάλα ΜΜΕ που προβάλλουν ακριβώς αυτή την εικόνα. Μια πλήρως αντεστραμμένη εικόνα, όπου οι τίμιοι τραπεζίτες έρχονται να γιατρέψουν τη διαφθορά που κυριαρχεί στην κοινωνία. Ομως οι κοινωνίες είναι σήμερα τα θύματα (...). Αντισταθείτε. Η δική μας εμπειρία (σ.σ. Αργεντινή) δείχνει πως οτιδήποτε κατορθώσαμε ήταν επειδή αντισταθήκαμε» (Κλαούντιο Κατς, Αργεντινός οικονομολόγος, στην «Αυγή»)..
  • «Αυτό που προτείνω εγώ και άλλοι είναι η αναδιαπραγμάτευση με πρωτοβουλία του δανειζόμενου. Τότε μπορεί να υπάρξει ουσιαστικό "κούρεμα" που θα άρει το άχθος του χρέους (...). Η επιλογή αυτή εμπεριέχει ρήξη με τους "ισχυρούς κύκλους" της Ε.Ε., αλλά και με τους Ελληνες που κατέχουν περίπου το ένα τρίτο του δημόσιου χρέους» (Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στην «Καθημερινή»)  
  • *** Α! Υπήρχε και μια δισέλιδη ανάλυση του ξεχασμένου Σημίτη (στα «Νέα») για την Οικονομία, το Μνημόνιο και τα συναφή. Ενα... αριστούργημα. Για το αρχείο... 
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/10/2010&s=o-typos-twn-hlwn 
============
…Οι Έλληνες θα υποδουλωθούν στα χρέη,θα λογοδοτούν σε μια ολιγαρχια και η εποχή της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας τους τελείωσε.
—Εχω σοκαριστεί!Η είναι μαστουρωμένοι οι Έλληνες ή έχουν εγκεφαλική βλάβη!

Πηγή

Σχόλια