Διαδήλωση κατά της μαφίας στην Καλαβρία

Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδήλωση στην Ιταλική πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια εκδηλώνοντας την οργή τους κατά της μαφίας.
Η μαζική κινητοποίηση έγινε εναντίον της Ντρανγκέτα, της οργάνωσης του οργανωμένου εγκλήματος που θεωρείται η ισχυρότερη της μαφίας στην Καλαβρία.
Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την πανίσχυρη επιρροή του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή τους, φώναξαν συνθήματα όπως «μαζί για μια νέα Καλαβρία» και «είμαστε ελεύθεροι, είμαστε πολλοί κι έχουμε κουραστεί από την Ντρανγκέτα». Κάλεσαν τους πολιτικούς στη Ρώμη να κάνουν περισσότερα ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα.
Η διαδήλωση έγινε μετά από βομβιστική επίθεση στο σπίτι του σημαντικότερου εισαγγελέα στο Ρέτζιο, του Σαλβατόρε Ντι Λάντρο. Η ενέργεια αποδίδεται στην μαφία.
Στην πορεία έλαβε μέρος και ο ίδιος ο Ντι Λάντρο. «Θέλουμε να απελευθερωθούμε από την καταπίεση της μαφίας», δήλωσε ο εισαγγελέας.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/09/2010_356876
-------------------------------------------------------
Σε βάθος δεκαετίας προχώρησε την έρευνα του το ΣΔΟΕ για τα κυκλώματα βρόμικου χρήματος και στοιχηματικής απάτης.

Πέρα από τη δέσμευση 52 τραπεζικών λογαριασμών, που αποκαλύπτει η
 εφημερίδα "Goal", φαίνεται ότι εμπλέκονται και πρόσωπα της "original παράγκας"!
Μάλιστα, γνωστός παράγοντας και συγγενικά του πρόσωπα, φέρονται με καταθέσεις που αγγίζουν τα 40 εκ.ευρώ.
Η "ΔΙΚΗ" αποκαλύπτει ότι πατέρας διαιτητή εμφανίζεται με τεράστια ακίνητη περιουσία, που υπολογίζεται στα 18 εκ. ευρώ και με αδυναμία να δικαιολογήσει τους πόρους του.
http://taxalia.blogspot.com/2010/09/18-40.html
=================
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 50 εκατομμύρια Τούρκοι προκειμένου να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή όχι με τις αλλαγές στο Σύνταγμα που προτείνει η κυβέρνηση.
*Ποιες αλλαγές προτείνονται;
Συνολικά προτείνονται τροποποιήσεις σε 26 άρθρα του Συντάγματος του 1982, που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα του 1980. Μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι εξής:
- Αίρεται η αμνηστία των ηγετών του πραξικοπήματος του 1980 συνέχεια εδώ--->>>>
----------------
Βlogger: Bλέπετε ...οι Τούρκοι δεν ξεχνούν εύκολα τα δικά τους λαμόγια (που είναι παρθένες σε σχέση με τα δικά μας...). Να δούμε πότε στην Ελλάδα θα ακούσουμε για αλαγές στο Σύνταγμα που θα πολτοποιεί όλους αυτούς τους νόμους περί (μη) ευθύνης των υπουργών μας, από  το 1981 και θα οδηγεί στο δικαστήριο όσους πονηρούς πολιτικάντες μας πλούτισαν...   
http://moulari.blogspot.com/2010/09/t.html
======================
Blogger: Θα μου πείτε και δικαίως πως συνδέονται τα παραπάνω! 
 Οι σοβαροί λαοί αντιδρούν απέναντι σε μαφίες: Η σειρά μας να αντιδράσουμε (το κάνουν οι ιταλοί και οι Τούρκοι) να επιβάλλουμε την άρση της ασυλίας όλως - ιδίως των πολιτευών μας - από το 1974 (όπως έκαναν και οι τούρκοι) και στη συνέχεια να απαιτήσουμε από τον καθένα να δικαιολογήσει ότι κατέχει (τόκανε με επιτυχία το ΣΔΟΕ για τους στοιχηματίες...) και στη συνέχεια στου Γουδή (το ζητάνε ήδη οι ισλανδοί για τους δικούς τους!!!>>>>>)

Σχόλια