περί του χρέους συνέχεια

Blogger: Προσπαθώντας να καταλάβω:
  1. Με το ερχομό του ΔΝΤ (της τρόϊκας για την ακρίβεια) τα χρέη της χώρας προς ιδώτες (τους σημερινούς κατόχους των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου) θα μετασχηματισθούν σε χρέη προς τα κράτη και προς ΔΝΤ. Μ' άλλα λόγια έτσι διασφαλίζονται οι πιστωτές και η χώρα μπαίνει στην κλίνη του προκρούστη προκειμένου να ανταποκριθεί στο νέο πλαίσιο που της επιβάλλεται. Τέρμα τα κουραφέξαλα για κυρίαρχο και περήφανο κράτος και άλλα τέτοια "φαιδρά"....
  2. Αν είσασταν ασφαλισμένος του ιδωτικού τομέα, και ως σωστό υποζύγιο δίνατε επί 35 έτη κάθε μήνα την εισφορά σας στον ασφαλιστικό σας φορέα, δεν έχετε το δικαίωμα σήμερα ως συνταξιούχος:
3. ....Το χρέος της χώρας είναι ήδη το υψηλότερο στην Ε.Ε. και θα συνεχίσει να αυξάνεται δραματικά έως το 2014, πλησιάζοντας το 150% του ΑΕΠ. Ακόμη χειρότερο είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν μέσα στην επόμενη πενταετία πλησιάζουν το 100% του ΑΕΠ, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα η χώρα θα χρειάζεται να αποδίδει το 1/3 των χρημάτων που συγκεντρώνει από τη φορολογία στην εξυπηρέτηση του χρέους". πηγή----->  Blogger: σχολιάζοντας την παραπάνω πληροφορία: Ποιοί είναι αυτοί οι φωστήρες που δανειζόμενοι έσπρωξαν τόσα χρέη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Αν αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας, τότε τί είναι; (Μπορεί να πάει κανείς πίσω και να δει ποιοι έχουν την ευθύνη...τα χαρτιά μένουν!) Για δείτε--->)

    Σχόλια