Φέρτε πίσω τα λεφτά

Ο γενικός επίτροπος Γ. Σχοινιωτάκης ζητεί να εντοπιστούν και να επιστραφούν όλες οι αμοιβές στελεχών και υπαλλήλων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΕΡΤ κ.λπ. που ξεπερνούν τις αποδοχές του προέδρου Αρείου Πάγου γιατί είναι αντισυνταγματικές

Σοκ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκαλεί παρέμβαση του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ), Γ. Σχοινιωτάκη, που ζητεί να εντοπιστούν και να επιστραφούν όλες οι αμοιβές στελεχών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ, της ΕΡΤ κ.λπ. που ξεπέρασαν το ανώτατο όριο των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου, γιατί είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Με την παραγγελία κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα αναρίθμητες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, συμφωνίες για υψηλές αποδοχές, αλλά και προμήθειες με την υποχρέωση οι υπεύθυνοι και οι εισπράξαντες να επιστρέψουν μεγάλα κονδύλια.

Κάνοντας λόγο για «αγρίως και αντισυνταγματικά κατασπαταληθέν δημόσιο χρήμα» ο Γ. Επίτροπος παραγγέλλει στους οικονομικούς επιθεωρητές να «ξεσκονίσουν» όλο το Δημόσιο και τους εποπτευόμενους από το κράτος φορείς (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, κρατικούς οργανισμούς, ιδρύματα κ.λπ.) και την ΕΡΤ για να διαπιστώσουν αν όλες οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών έγιναν με νόμιμο διαγωνισμό και αν όλες οι προμήθειες άνω του 1 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν προηγουμένως για προληπτικό έλεγχο νομιμότητας στο ΕΣ. Οπου δεν τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, αλλά έγιναν π.χ. απευθείας αναθέσεις χωρίς προληπτικό έλεγχο του ΕΣ, οι συμβάσεις πρέπει να ακυρωθούν και να καταλογιστούν τα ποσά σε βάρος των αρμοδίων και όσων εισέπραξαν, προκειμένου να επιστραφούν.
Ειδικά για την ΕΡΤ ο έλεγχος θα αφορά τις αποδοχές διοικητή, διευθυντικών κ.λπ. στελεχών, παρουσιαστών, ηθοποιών, υπαλλήλων κ.λπ., και το αν οι συμβάσεις τους για παροχή υπηρεσιών έγιναν με διαγωνισμό -όπως απαιτείται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- ή με απευθείας αναθέσεις, οπότε είναι άκυρες. Κατά τον Γ. Επίτροπο, ο διαχειριστικός έλεγχος μπορεί να διαταχθεί από το ΕΣ στην ΕΡΤ, γιατί ουσιαστικά ανήκει στον δημόσιο τομέα (είναι ψευδεπίγραφο ΝΠΙΔ - Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και σε κάθε περίπτωση επιχορηγείται από το κράτος, διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, ενώ εισπράττει και ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) που κάθε πολίτης υποχρεώνεται να καταβάλλει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Ερευνα σε βάθος 6 χρόνωνΗ παραγγελία-σοκ του Γ. Σχοινιωτάκη αφορά έρευνα αμοιβών της τελευταίας 6ετίας, και σήμερα, για να εντοπιστούν ποιοι εισέπραξαν και εισπράττουν αποδοχές ανώτερες του προέδρου του Αρείου Πάγου (ανέρχονται σε 6.090 ευρώ και με επιδόματα σε 9.700 ευρώ) κατά παράβαση του Συντάγματος.
Στη σχετική παραγγελία προς τους οικονομικούς επιθεωρητές, πέραν της ΕΡΤ, ζητείται να ερευνηθούν για τις αμοιβές διοικητικοί λειτουργοί και υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή κρατικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις, Ανεξάρτητες Αρχές, ιδρύματα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από το κράτος και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Ακόμα ζητείται να επεκταθεί η έρευνα και σε φορείς που με αντισυνταγματικές διατάξεις εξαιρέθηκαν από τον συνταγματικά θεσπισμένο έλεγχο του δημόσιου χρήματος που διενεργεί το ΕΣ, όπως συνέβη π.χ. με τον ΟΠΑΠ.
  • Κατά τον Γ. Επίτροπο, κάθε εξαίρεση δημόσιου φορέα από τον έλεγχο δαπανών του ΕΣ είναι ανίσχυρη, ως κατάφωρα αντισυνταγματική, και συνεπώς πρέπει να ερευνηθεί η νομιμότητα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος παντού.
  • Στην παραγγελία αναλύεται η συνταγματική υποχρέωση ελέγχου τυχόν διασπάθισης δημόσιου χρήματος, η νομολογία που απαγορεύει την υπέρβαση (στο Δημόσιο) των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά και δυνατότητα ελέγχου στην ΕΡΤ που όχι μόνο διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα αλλά έχει και κρατικά προνόμια - εξουσίες (για τους τόκους, τον χρόνο παραγραφής αξιώσεων, τη δυνατότητα προσωποκράτησης, την είσπραξη απαιτήσεών της με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με εκτελεστό τίτλο του προέδρου της ΕΡΤ).
  • Ο Γ. Σχοινιωτάκης ζήτησε από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης τον περασμένο Νοέμβριο να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΡΤ, ύστερα από αποκαλύψεις στη Βουλή και στον Τύπο για προκλητικές αμοιβές, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος κ.λπ.
Η Οικονομική Επιθεώρηση απάντησε ότι θα διενεργήσει έλεγχο μόνο για τις τηλεοπτικές παραγωγές «Διονύσιος Σολωμός» και «Olympic Trophy», όπου υπήρχαν σημαντικές δαπάνες. Ο Γ. Επίτροπος επανέρχεται αξιώνοντας τον διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 6ετίας όχι μόνο στις δύο παραγωγές αλλά παντού στην ΕΡΤ και σε όλο το Δημόσιο, εξηγώντας ότι όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και, σε περίπτωση κακής διαχείρισης, γίνεται σε βάρος τους καταλογισμός και καλούνται να επιστρέψουν τα ποσά.
Πολυθεσίτες
Στην ΕΡΤ και τους υπόλοιπους κρατικούς φορείς ζητεί να ελεγχθεί αν στελέχη και υπάλληλοί τους ήταν ταυτόχρονα πολυθεσίτες χωρίς να το δηλώσουν στο ΕΣ και αν οι συνολικές αποδοχές τους ξεπέρασαν παράνομα του προέδρου του Αρείου Πάγου. Ανάλογη έρευνα ζητεί και για υπαλλήλους ή συμβασιούχους πλουσιοπάροχα αμειβόμενους από την ΕΡΤ και τους άλλους φορείς, εφόσον είναι παράλληλα συνταξιούχοι του Δημοσίου χωρίς να το δηλώσουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να «κοπεί» κατά 70% η σύνταξή τους μηνιαίως. Κάνει μάλιστα λόγο ότι αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό συνταξιούχος και ταυτόχρονα αμειβόμενος από την ΕΡΤ με 25.000 ευρώ μηνιαίως.
Οσοι καταλογιστούν με υποχρέωση επιστροφής ποσών θα έχουν δικαίωμα έφεσης για να κριθεί η υπόθεση από το ΕΣ ως ανώτατο δικαστήριο.
Παραγγελία προς την ΥΠΕΕ
Διαχειριστικοί έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα αναψυχής στη Μύκονο
Διαχειριστικό έλεγχο σε όλα τα πρωτοκλασάτα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ της Μυκόνου παρήγγειλε προς την ΥΠΕΕ (Υπηρεσία Εδικών Ελέγχων) ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει φαινόμενο εκτεταμένης φοροδιαφυγής.
Αφορμή πήρε από την αποκάλυψη στον Τύπο ότι η Εφορία Μυκόνου μείωσε σε μόλις 3.000 ευρώ, το πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει σε γνωστό εστιατόριο - κλαμπ που έκανε συναυλία με πολύ κόσμο χωρίς να κόψει εισιτήρια. Ο έλεγχος επικαλείται δημοσιεύματα ότι εκ συστήματος δεν κόβονταν αποδείξεις, καθώς και ότι άλλο εστιατόριο της Μυκόνου διέθετε διπλές ταμειακές μηχανές και ότι η συντριπτική πλειονότητα των αποδείξεων κόβονταν από την ψεύτικη ταμειακή (μη δηλωμένη στην Εφορία) που βρισκόταν σε διπλανό οίκημα. (Blogger: Αν αυτή η απάτη δεν σημαίνει τουλάχιστον κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος, τότε ....κλέψτε όλοι! συμφέρει!)
Ο Γ. Σχοινιωτάκης ζητεί εξονυχιστικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε άγρια φοροδιαφυγή και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις, ενώ παραγγέλλει να ελεγχθούν οι αρμόδιοι της ΔΟΥ Μυκόνου σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία δήλωσης «πόθεν έσχες» (κινητά, ακίνητα, λογαριασμοί, αξίες κ.λπ.)
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10626953
=================

Ελεγχος-σκούπα σε ΔΕΚΟ-ΕΡΤ

Ελεγχο-σκούπα τουλάχιστον για την τελευταία εξαετία σε διευθυντές, μεγαλοστελέχη και διοικητικούς υπαλλήλους κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, ανεξάρτητων αρχών, ιδρυμάτων, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ τα οποία επιχορηγούνται από το κράτος και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, παραγγέλλει ο γενικός επίτροπος Επικρατείας Γ. Σχοινιωτάκης, ο οποίος ζητεί παράλληλα και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ΕΡΤ.

 Στο στόχαστρο της έρευνας-μαμούθ θα μπουν οι μισθοδοσίες των προσώπων αυτών, τα οποία σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έπαιρναν ή συνεχίζουν να παίρνουν υψηλότερες αποδοχές από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (6.090 ευρώ), θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα. Στο μικροσκόπιο του ελέγχου θα τεθεί και η νομιμότητα όλων των συμβάσεων εργασίας, προμηθειών κ.λπ. που κατάρτισαν οι φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το 27σέλιδο έγγραφο-φωτιά που απέστειλε ο κ. Σχοινιωτάκης στις 4 Μαρτίου 2010 προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, καταλήγει με τη δραματική έκκληση προς τους οικονομικούς ελεγκτές: «Ευελπιστούντες ότι θα εφαρμόσετε τους ως άνω επιβεβλημένους διαχειριστικούς ελέγχους ενσυνείδητα και σε βάθος ώστε να επιστρέψει στη θέση του στο δημόσιο ταμείο το αγρίως και αντισυνταγματικά κατασπαταληθέν δημόσιο χρήμα, διά των καταλογισμών που θα κρίνετε αναγκαίους, αναμένομεν όπως συντόμως μάς γνωρίσετε τις συναφείς ενέργειές σας».

Εκτεταμένη αναφορά κάνει στην ΕΡΤ, για την οποία τονίζει ότι ο διαχειριστικός έλεγχος επιβάλλεται να επεκταθεί τουλάχιστον στην τελευταία εξαετία, εν όψει του γεγονότος ότι «ο διοικητής, τα στελέχη και ορισμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ (μεταξύ άλλων παρουσιάστριες εκπομπών, ειδήσεων κ.λπ.) ελάμβαναν και ίσως συνεχίζουν να λαμβάνουν αποδοχές μηνιαίως και ετησίως που υπερβαίνουν κατά πολύ (ενίοτε πολλαπλάσιες) αυτές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με έγγραφό του προς την ΕΡΤ στις 24.11.2009 ζητούσε εκτεταμένο έλεγχο, διότι, όπως αναφέρει, «είναι ψευδεπίγραφο ΝΠΙΔ, αφού φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ΝΠΔΔ, επιχορηγείται από το Δημόσιο, η διοίκησή της αναδεικνύεται από τον υπουργό, εποπτεύεται από το κράτος και απολαμβάνει πολλά κρατικά προνόμια», αλλά η κρατική τηλεόραση δέχθηκε να γίνει έρευνα μόνο για τις τηλεοπτικές παραγωγές «Διονύσιος Σολωμός» και «Olympic Trophy».

Τώρα ο γενικός επίτροπος επανέρχεται και ζητεί να ελεγχθούν οι αποδοχές του διοικητού, των γενικών διευθυντών, διευθυντών και όλων των στελεχών, παρουσιαστών, ηθοποιών, υπαλλήλων της ΕΡΤ που υπερβαίνουν εκείνες του προέδρου του Αρείου Πάγου, υπογραμμίζοντας ότι οι αποδοχές αυτές είναι μη νόμιμες και επιβάλλεται αυτοί που τις εισέπραξαν παράνομα και αντισυνταγματικά, με βάση άκυρες και ανίσχυρες συμβάσεις εργασίας, να τις επιστρέψουν. Ακόμη ζητεί να ελεγχθούν:

* Ποια στελέχη και υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι πολυθεσίτες και αν έχουν υποβάλει τη σχετική δήλωση περί πολυθεσίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο που επιτάσσει ο νόμος 1256/82.

* Ποια από τα αμειβόμενα πλουσιοπάροχα στελέχη είναι παράλληλα συνταξιούχοι. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, συνταξιούχοι του Δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι εργάζονται σε θέση του Δημοσίου, ώστε να τους καταβάλλεται μόνον το 30% της σύνταξής τους μηνιαίως. Επικαλείται τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο αναφέρθηκε ότι υπάρχει συνταξιούχος και συγχρόνως αμειβόμενος από την ΕΡΤ με 25.000 ευρώ μηνιαίως.

* Αν είναι νόμιμες οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, αν δηλαδή διενεργήθηκε νόμιμος διαγωνισμός για καθεμιά από αυτές ή πρόκειται για συμβάσεις απευθείας ανάθεσης, οπότε είναι άκυρες.

* Αν οι συμβάσεις υπηρεσιών έργου εκπομπών, παραγωγών, σκηνοθετών κ.λπ. ή προμηθειών που υπερβαίνουν καθεμία το ποσό των 1.000.000 ευρώ έχουν υπαχθεί στον ειδικό προσυμβατικό προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Σχοινιωτάκης αποδοκιμάζει και το γεγονός ότι με νομοθετική διάταξη εξαιρέθηκαν από τον συνταγματικά κατοχυρωμένο έλεγχο του δημόσιου χρήματος (άρθρο 98) φορείς όπως ο ΟΠΑΠ, τονίζοντας ότι «η ρύθμιση είναι κατάφωρα αντισυνταγματική και ανίσχυρη».

Στην παραγγελία του τονίζει ότι ο διαχειριστικός έλεγχος επιβάλλεται να επεκταθεί:

* Σε όλους τους διοικητικούς λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

* Σε όλες τις συμβάσεις που κατάρτισαν οι ποικιλόμορφοι φορείς (κρατικές επιχειρήσεις, οργανισμοί, ιδρύματα, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ) εργασίας, έργου, προμηθειών κ.λπ., ανάλογα με την ιδιομορφία του εκάστοτε ελεγχόμενου φορέα. *

! Με άλλο έγγραφο που αποστέλλει στις 8 Μαρτίου 2010 προς την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα εστιατόρια και clubs της Μυκόνου για φοροδιαφυγή. Παράλληλα ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί από τους οικονομικούς επιθεωρητές να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τις διατάξεις περί «πόθεν έσχες», του προϊστάμενου και όλων των υπαλλήλων-ελεγκτών τής ΔΟΥ Μυκόνου. 

=============

Blogger: Aν ισχύει ο νόμος που απαγορεύει σε οποιονδήποτε υπάλληλο του κράτους να μην έχει ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα απ' αυτά του προέδρου του Αρείου Πάγου, γιατί δεν ενεργοποιήθηκε μέχρι τώρα. Μήπως είναι μια ακόμα πομφόλυξ, για να ξεχασθούμε; http://moulari.blogspot.com/2009/12/blog-post_6165.html

============

Αναγνώστης: Πρός τους αξιότιμους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων.
Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_110.html#ixzz0i3dgHIKy
 

Μας το έστειλε αναγνώστης, έχοντας και άλλους παραλήπτες. Μία από αυτούς είναι και η Υπουργός η κα Κατσέλη!
Κύριοι
Έχω την εντύπωση ότι οι ψηφοφόροι σας, σας εξέλεξαν με αντικειμενικό σκοπό να χειριστείτε με ευπρέπεια και πλήρη διαφάνεια τα προβλήματα αυτού του άμοιρου τόπου, του οποίου την μοίρα διαχειρίζεσθε εσείς και μόνον εσείς.

  • Τα μέτρα και οι αποφάσεις που λαβαίνετε όμως αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, μια και οδηγείτε την όμορφη αυτή χώρα μας στην καταστροφή και τον λαό της - "που δεν φταίει σε τίποτ' απολύτως" - σε πλήρη εξαθλίωση και μαρασμό.
  • Ευνοείτε πασιφανέστατα τα συμφέροντα μιας μερίδας ατόμων αλλά και τα δικά σας, σε βάρος της πλειονότητας που μαστίζεται από τα οικονομικά μέτρα που της επιβάλλεται, χωρίς φυσικά να σας νοιάζει καθόλου.

  • Διαβάστε σας παρακαλώ με ιδιαίτερη ευλάβεια το κειμενάκι που ακολουθεί και "αφυπνιστείτε" κύριοι, "πριν είναι πολύ αργά για όλους σας, για όλους μας"
  • Υπέργηρος, δεν ανησυχώ για εμένα. Εύλογα όμως ανησυχώ για το μέλλον της πατρίδας μου που "ΑΓΑΠΩ" !!! "όσο ελαχιστότατοι από εσας" και για το μέλλον των παιδιών μου και εγγονών μου, που δίχως να φταίνε σε τίποτα τα έχετε υπερχρεώσει με χιλιάδες ευρώπουλα.


Και μέλλον....ουδέν!!!

Ιωάννης Εμμ.Νομ. j**@hol.gr


Ε, ναι λοιπόν , φταίω εγώ.

  • Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο που μετά από τόόόσα χρόνια παίρνω 1400 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.
  • Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.

  • Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοιπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.
  • Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

  • Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

  • Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;
  • Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.
  • Φταίω εγώ που δεν έχω Porsche Cayenne και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικό.
  • Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.
  • Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.
  • Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.
  • Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.
  • Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

  1. 1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω.
  2. 2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.
  3. 3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.
  4. 4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.
  5. 5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πουν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στο κοινοβούλιο που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις θα απέφεραν

  1. 1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
  2. 2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.
  3. 3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ
  4. 4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.
  5. 5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.
  6. 6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.
  7. 7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατική διαφήμιση
  8. 8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους
  9. 9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  10. 10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_110.html#ixzz0i3dkP02i

Σχόλια