περί της ποιότητας του πολιτικού μας προσωπικού. Ή αλλιώς οι πυρομανείς που παριστάνουν τους πυροσβέστες

  • Δεκαετίες ολόκληρες, μικρής εμβέλειας πολιτικοί διόγκωσαν πέραν πάσης λογικής τον δημόσιο τομέα. Για να εξαγοράσουν ψήφους, διόριζαν από τα παράθυρα αργόμισθους κατά δεκάδες χιλιάδες, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ανάγκη. Ετσι, φτάσαμε στο σημείο η Ελλάδα να έχει 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ η Γαλλία 350.000 και η Αυστρία 120.000 ! Και σα να μην έφτανε μόνον αυτό, πιεζόμενοι αφόρητα από ανεύθυνους συνδικαλιστές, μοίραζαν με αστρονομικό κόστος, σκανδαλώδη επιδόματα και απίστευτες παροχές και προνόμια, που μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι μπορούσαν να σκεφθούν.
  • Εχουμε, λοιπόν, σήμερα έναν απίθανο, στυγνό και κοινωνικά άδικο εργοδότη -το κράτος- που επιπλέον πληρώνει με τα δικά μας λεφτά, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, εγκαταλελειμμένους στη μοίρα τους, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς ηθικό, χωρίς αποστολή και επομένως, χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης. 
  • ============>>>>>>συνέχεια εδώ. 
================================
  • Η χώρα μας, για παράδειγμα, έχει καταδικαστεί δύο φορές για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας. Παρ’ όλα αυτά το πολιτικό μας προσωπικό σφυρίζει αδιάφορα. Πάνε στη Βουλή οι αιτήσεις των εισαγγελικών αρχών για χορήγηση αδείας άσκησης ποινικής δίωξης και οι βουλευτές πάντα ψηφίζουν κατά. Ετσι σήμερα, για μία ακόμη φορά, η Βουλή θα δείξει και θα διδάξει στον ελληνικό λαό το ήθος της. Ζητήθηκε η άρση ασυλίας των κ. Αργύρη Ντινόπουλου (Ν.Δ.) και Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ), αλλά το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο. Η Επιτροπή Δεοντολογίας (sic) της Βουλής, υπό την προεδρία του κ. Γρηγόρη Νιώτη και απαρτιζόμενη -καλά είναι να θυμόμαστε τα ονόματα- από τους κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη (ΠΑΣΟΚ), Δημήτριο Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνο Τζαβάρα (Ν.Δ.), Αντώνιο Σκυλλάκο (ΚΚΕ), Αστέριο Ροντούλη (ΛΑΟΣ) και Βασίλειο Μουλόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ), αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει στο σώμα της Βουλής τη μη άρση της ασυλίας και των δύο. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο δεν κατηγορούνται για κάτι που έπραξαν ως βουλευτές: ο κ. Ντινόπουλος κατηγορείται για πράξεις του ως δήμαρχος Βριλησσίων και ο κ. Βελόπουλος μηνύθηκε για μια προσωπική του αντιδικία με κάποιον πολίτη.
  • ========================>>>>>>>>>>>συνέχεια εδώ

Σχόλια