Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη»!


Σχετικά με τη μετονομασία του Δημοσίας Τάξεως σε: Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη»!
Φαίνεται ότι δεν ξεχνά την τέχνη του, το ΠαΣοΚ. Παίζοντας με λέξεις, με κούφια λόγια συσκοτίζει τα πράγματα.
Περί αυτού, ανακαλώ μια προγεννέστερη εγγραφή:Πέμπτη, 28 Μάϊος 2009:
"κούφια λόγια"
....

Η επικοινωνιακή...
... γλώσσα της εξουσίας αντηχεί πάλι στα αυτιά μας και αισθανόμαστε να τα παραβιάζει, σαν μια «συμβολική βία», όπως την είχε πει ο κοινωνιολόγος Πιερ Μπουρντιέ...
Το τρίτο...
  • ... επικοινωνιακό ιδεολόγημα που κατέγραψε ο Μαλμπράνς στο χαρτί του ήταν η «δημόσια ασφάλεια». Πρώτα από όλα, λέει ο Γαλλοαϊτινός συγγραφέας, αυτή η ασφάλεια δεν είναι παρά μια εγγύηση ασυλίας που παρέχει το κράτος σε εκείνη ακριβώς την ολιγαρχία που καταληστεύει την οικονομία. Αλλιώς, οι κάμερες παρακολούθησης και οι δορυφόροι δεν θα ήταν στραμμένοι στους αθώους πολίτες, στα θύματα αυτών των ληστών.
  • «Ο λαός θεωρείται ένας συστημικός εχθρός που πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση. Σε ένα σύστημα όπου η επισφαλής οικονομική θέση των πολιτών είναι τόσο κραυγαλέα, τι άλλο νόημα θα μπορούσε να έχει η λεγόμενη δημόσια ασφάλεια; Ο λαός φωνάζει στους ληστές, όπως φώναζε κάποτε ο Σεν-Ζιστ: “Αποδείξτε την αρετή σας ή μπείτε στη φυλακή”. Όμως, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές οι οποίες εγγυώνται τη δημόσια ασφάλεια, την “Τάξη”, βρίσκονται στα χέρια ενός κράτους που ανήκει στους ληστές».

Όσο ο λαός...
... θα φωνάζει «αποδείξτε την αρετή σας ή μπείτε στη φυλακή» τόσο οι κρατούντες θα ασκούν πάνω του τη συμβολική βία της επικοινωνιακής γλώσσας, που θολώνει τα όρια ανάμεσα στους ενόχους και τους αθώους.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4519063&ct=2

Βlogger: Mεταγεννέστερη προσθήκη (12/10/2009): Δεν θα μπορούσε να "διαφύγει" από την
Mαριαννα Tζιαντζη νέα ονοματοδοσία----->Η φαντασία στα υπουργεία

Σχόλια