Γιατί θα καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός

  • Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που οδήγησε την απερχόμενη κυβέρνηση στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι συντάξεις ίσως να είναι το τελευταίο μας μέλημα. Και για να μην μακρηγορούμε, οι λύσεις θα είναι πραγματικά επώδυνες. Οι μειώσεις των μισθών και κυρίως στο δημόσιο τομέα είναι προ των πυλών...

  • Οι διεθνείς οργανισμοί έχουν προτείνει να περικοπούν ο δέκατος τρίτος και ο δέκατος τέταρτος μισθός! Μία πραγματικά επώδυνη λύση, καθώς θα ανατρέψει άρδην τον οικογενειακό προγραμματισμό των μισών και πλέον Ελλήνων. Όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε πάρει δάνεια, έχουμε ανοιχτεί σε πιστωτικές κάρτες και σε κάθε περίπτωση τους υπολογισμούς μας τους κάναμε με βάση τα προβλεπόμενα έσοδα. Μία τέτοια απόφαση, λοιπόν, θα έχει ως αποτέλεσμα να παγώσει η αγορά, να αυξηθούν οι επισφάλειες και να περάσει η ελληνική κοινωνία ένα σοκ άνευ προηγουμένου.
To πλήρες άρθρο εδώ---->http://www.capital.gr/Articles.asp?id=823609
Blogger:
  • Δείτε πόσο αριστοτεχνικά οι μάγκες δημιουργούν κλίμα: Στις 9 Μαρτίου του 2009 έθεταν το "ρητορικό" ερώτημα: "Μπορεί να "κοπεί" ο 13ος μισθός;" (βλ. εγγραφή--->)
  • Τώρα καταφατικά - αφού εν τω μεταξύ έχουν "μαλακώσει" τις μάζες, που έχουν τυφλωθεί από τα ΜΜΕ - ναί! Θα καταργηθεί 13ος και ο 14ος μισθός! και ολοταχώς έτσι θα κάνουμε ένα βήμα προς ένα εργασιακό καθεστώς που όλο και θα μοιάζει εκείνου του κινέζου εργαζόμενου - αφού αυτόν πια ανταγωνίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στον κόσμο! Καλώς ήρθατε στον - εργασιασιακό - Μεσαίωνα!
Μεταγεννέστερη εγγραφή. (7/10/2009)
ότι βλέπουμε στους γείτωνές μας, ας ελπίσουμε ότι δεν θα έρθει και εδώ!!
"
Σε γενική απεργία στη Ρουμανία λόγω παγώματος μισθών

Reuters

Χλιαρή ήταν η ανταπόκριση των Ρουμάνων απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα στη γενική απεργία, την οποία οργάνωσαν χθες οι συνομοσπονδίες των εργαζομένων της χώρας. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους 750.000 υπαλλήλους του κλάδου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, ώστε να διακηρύξουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να παγώσει τους μισθούς τους έως και το 2011 και να «εναρμονίσει» τις αποδοχές τους. Τα εν λόγω σχέδια εντάσσονται στη συμφωνία της Ρουμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συγκεκριμένα, η ρουμανική κυβέρνηση προχώρησε σε υπογραφή σύναψης δανείου ύψους 17 δισ. δολαρίων από τον διεθνή οργανισμό, η οποία προβλέπει δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών. Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση δεν συμμετείχαν μαζικά στην απεργία, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία. Πάντως, αρκετά σχολεία δεν άνοιξαν, ενώ στα νοσοκομεία εξυπηρετήθηκαν μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Εκτός του παγώματος μισθών, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στην πρόταση της κυβέρνησης να θεσπίσει δεκαήμερη άδεια άνευ αποδοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Τα συνδικάτα καλούν την κυβέρνηση να συζητήσουν ξανά τον νόμο περί μισθών, να αυξηθεί ο ελάχιστος μισθός και να τερματιστούν οι απολύσεις, και για τον λόγο αυτό διοργανώνουν σήμερα νέα πορεία διαμαρτυρίας στο Βουκουρέστι. Πριν από λίγες ημέρες κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, υπό τον πρωθυπουργό Εμπίλ Μποκ, ανέλαβαν την προσωρινή διακυβέρνηση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, με το ΑΕΠ να αναμένεται να συρρικνωθεί 8,5% εφέτος.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_06/10/2009_332099

Σχόλια