...Αν έτσι νομίζετε...

Την ώρα που το πανελλήνιον είχε καθηλωθεί ειδησεογραφικά -από τηλεόραση και εφημερίδες- στα αβαθή του ντιμπέιτ, τρεις οικονομικές εκρήξεις συγκλόνιζαν τη χώρα: «Ασπίς», Σκαραμαγκάς, Αγούδημος.
  • Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς δουλειά, εκατομμύρια ευρώ χρωστούμενα στη Γερμανία και νησιά ορφανά από καράβια... Και όμως: μονάχα τρεις εφημερίδες («Βήμα», «Αυριανή» και «Αγγελιοφόρος») επέλεξαν για κύριο θέμα τις σοβαρές και ιδιαιτέρως δυσμενείς αυτές εξελίξεις. Οπερ έδει δείξαι (...Οι εφημερίδες χειμάζονται κυκλοφοριακώς, εκτεθειμένες στις καταιγίδες της τηλεοπτικής ευκολίας, της διαδικτυακής καταιγίδας και -σε ό,τι αφορά την Ελλάδα- στην προϊούσα δυσπιστία της κοινωνίας έναντι της έντυπης δημοσιογραφίας, από την οποία υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες. Οσο, λοιπόν, οι εφημερίδες ακολουθούν ασθμαίνουσες το τηλεοπτικό μοντέλο, η κατάσταση θα επιδεινώνεται) ...
  • Αλλά εκεί, στην «ανεξερεύνητη» και άγνωστη Ιαπωνία, στη χώρα των κλειστοφοβικών μεγαλουπόλεων, του τεχνολογικού ιλίγγου και της εδραίας παράδοσης, ιδρύθηκε εταιρεία που... νοικιάζει φίλους, συγγενείς και «ψευδοαφεντικά» για να καλύψει ευδιάκριτα κενά στη ρηγματωμένη γιαπωνέζικη κοινωνία (λεπτομέρειες παραπλεύρως)
  • ....

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/09/2009&s=o-typos-twn-hlwn

Σχόλια