Mη λέτε ου ου ου ου

Στις εκλογές του 1981 ο τότε πρωθυπουργός - ο αείμνηστος Γεώργιος Ράλλης - τόλμησε να έρθει κόντρα στο ακροατήριό του, το οποίο κάθε φορά που ο κ. Ράλλης έκανε αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, φώναζε ο ου! ου! ου! ου! ου! ου!, φωνητικό επιφώνημα δανεισμένο από τα γήπεδα και σίγουρα δεν ταίριαζε σε πολική συνάθροιση. Ο αείμνηστος Ράλλης τόλμησε να εκπέμψει πολιτικό πολιτισμό προτρέποντας το ακροατήριο να μην επιμείνει στο επιφώνημα αυτό: Τόλμησε να πει: «Μη λέτε ου!»
Ο «προοδευτικός τύπος» της εποχής όχι μόνο δεν τόλμησε να πει ένα μπράβο, αλλά αντίθετα αναφερόταν σκωπτικά στον κ. Ράλλη με την έκφραση: «Μη λέτε ου!»
Χρειάστηκαν πάνω από είκοσι χρόνια για να αποκατασταθεί η «μαγκιά» του κ. Ράλλη και κάποιοι από τους τότε κατήγορους να ψελίσουν, ότι πράγματι πρέπει να έχεις καρύδια για να κάνεις αυτό που έκανε ο Γ. Ράλλης.

Πριν μερικές μέρες στις Σέρρες, σε ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, το ακροατήριό του καταφέρθηκε με συνθήματα ενάντια στη "χούντα" της Ν.Δ. Δασκαλεμένος ή όχι ο κ. Παπανδρέου (δεν έχει καμιά σημασία) απέδειξε ότι προσωπικά εκπέμπει πολιτικό πολιτισμό. Διόρθωσε το ακροατήριό του, λέγοντας ότι δεν είναι χούντα, αλλά εκλεγμένη κυβέρνηση:
Εξέπεμψε ένα πολιτικό πολιτισμό που αναζητά τον συνομιλητή και δεν ανακαλύπτει «εχθρούς». Μπράβο στον κ. Παπανδρέου!
Κρίμα που κανένα μέσο δεν ανέδειξε τη στάση του κ. Παπανδρέου. Βλέπετε τα κατ' όνομα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης), τρέφονται μόνο από κραυγές, βρισιές, κάθε είδους ασχημίες και φυσικά ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι ο ρόλος τους είναι και παιδευτικός στην όποια Δημοκρατία μας...

Υ.Γ. δεν είμαι ψηφοφόρος του κ. Παπανδρέου, αλλά έχω την άποψη ότι μερικές θετικές στάσεις πρέπει να εντοπίζονται και να …ενισχύονται.

Σχόλια