Μπορούν οι ένοχοι να βρουν τη λύση;

Kαθημερινή 28/1/2009: Κρατήστε τη διαπίστωση του κ. Ρόουτς (σχετικά με τη διαχείρηση της κρίσης εκ μέρους των κυβερνήσεων). "Τί κέρδισε τελικά ο κόσμος μ' αυτά τα μαζικά πακέτα στήριξης; Μου φαίνεται ότι με αυτά τα κυβερνητικά μέτρα επιτυγχάνεται η αναγέννηση του ίδιου στρεβλού συστήματος που μας έμπλεξε σε αυτήν την κατάσταση"

Στον ίδιο άξονα περιστρέφεται και το άρθρο του ΔΕΛΑΣΤΙΚ από το ΕΘΝΟΣ (28/1/2009) :
Μπορούν οι ένοχοι να βρουν τη λύση;

.....«Διαμορφώνοντας τον κόσμο μετά την κρίση» είναι το θέμα του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Σοβαρότατο όντως το αντικείμενο και κρισιμότατες για την ανθρωπότητα οι λύσεις που θα προταθούν.

Δικαίως όμως οι επικριτές του Νταβός εγείρουν μία θεμελιώδη ένσταση: Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ αυτό, επιχειρηματίες και πολιτικοί, είναι ακριβώς οι... υπαίτιοι αυτής της κρίσης! Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να εμπιστευθούμε τους ενόχους που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στη χρεοκοπία για να μας βρουν αυτοί τις λύσεις και τη διέξοδο από την καταστροφή που προκάλεσαν; Είναι προφανές ότι σε άλλους ανθρώπους, με άλλες ιδέες πρέπει να αναζητηθούν οι δρόμοι υπέρβασης της κρίσης. ..

το πλήρες άρθρο εδώ--->

Σχόλια