Εφοδος σε offshore τράπεζα στη Βενεζουέλα

Έφοδο στα γραφεία της υπεράκτιας τράπεζας Stanford International πραγματοποίησαν την Παρασκευή άνδρες της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού της Βενεζουέλας, δήλωσαν στρατιωτικός εισαγγελέας κι εκπρόσωπος της εταιρίας, η οποία έχει ιδρυθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τράπεζα ανέφερε ότι τηρεί απαρέγκλιτα τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν στη Βενεζουέλα, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργασθεί στην διεξαγόμενη έρευνα και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, παρά την έφοδο στα γραφεία της στο Καράκας.

Ο Ερνέστο Σεντένο, κορυφαίος στρατιωτικός εισαγγελέας, δήλωσε ότι η έρευνα αφορά υπόθεση κατασκοπείας. Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πρόκειται για μια κίνηση με στόχο την αντιμετώπιση της δράσης της CIA.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες έχει μιλήσει επανειλημμένως περί σχεδίων για την πραγματοποίηση απόπειρας κατά της ζωής του, που επιρρίπτει στην αντιπολίτευση και στην Ουάσινγκτον, καθώς πλησιάζει η διεξαγωγή τοπικών εκλογών τον επόμενο μήνα. Η αντιπολίτευση απορρίπτει τις κατηγορίες του προέδρου.

Η κυβέρνηση Τσάβες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την εθνικοποίηση τουλάχιστον μιας ξένης τράπεζας στη Βενεζουέλα. Ο Τσάβες είχε δηλώσει ότι δεν αποκλείει την εθνικοποίηση ολόκληρου του κλάδου στο μέλλον.

Η Stanford International είχε ιδρυθεί στο Τέξας την εποχή της μεγάλης ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας ως ιδιωτικός ασφαλιστικός οργανισμός. Σήμερα, ως offshore, διαθέτει ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό δίκτυο με έδρα την Αντίγκουα, με συνολικές καταθέσεις κι υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 51 δις δολαρίων**, κατά την διοίκησή της.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8470&pubid=1806583

.... αν ζούμε τις μέρες ενός ακύρυκτου οικονομικού πολέμου, τότε οι τράπεζες και οι offshore είναι ... όπλα.
** ήτοι το 1/5 του ΑΕΠ της χώρας μας. Μπορεί όμως με μερικά παίγνια να μας γονατίσει.

Σχόλια