...«το χάος, το χάος» ...

«ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή χάος» διατύπωσε το θεώρημα υπουργός της κυβέρνησης χθες, σε μια προσπάθεια να κωδικοποιήσει το δίλημμα των προσεχών εκλογών, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν. Είναι λογικό, αν και απεχθές, αλλά όχι ασύνηθες, ο υφιστάμε- νος να «ξεσκονίζει» τον προϊστάμενο.

Στην ίδια λογική μπορεί να ενταχθεί επίσης και το ακόμη απεχθέστερο για τους γύρω, να τον γλείφει. Αλλά η περίπτωση του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, διότι περί αυτού πρόκειται, μπορεί μεν να υπακούει ώς έναν βαθμό στα παραπάνω, δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να περάσει ως γλείψιμο στον προϊστάμενο.

Ο άνθρωπος μάς είπε καθαρά τι σκέφτονται να προβάλουν ως επιχείρημα στις εκλογές, προκειμένου να υφαρπάξουν και πάλι την ψήφο της πλειοψηφίας των πολιτών.

Παραχαράσσοντας ένα ανάλογο δίλημμα που είχε θέσει προ 35ετίας ο Μ. Θεοδωράκης για τον θείο του πρωθυπουργού, το γνωστό «Καραμανλής ή τανκς», ο υπουργός, και πρωθυπουργικός κουμπάρος, από μόνος του ή γιατί τον έβαλαν, δεν κατάλαβε ότι στη σπουδή του το «έκαψε» το δίλημμα.

Άσε που με το σημερινό χάος που έχει προκαλέσει στη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή, είναι πολύ πιθανό, αν μας τεθεί το ερώτημα «Καραμανλής ή χάος», να απαντήσουμε εν χορώ «το χάος, το χάος», έτσι που το ΄χουμε συνηθίσει κιόλας!
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=1402095

Με μόνη πρόθεση να υπερασπισθώ το χάος, απαντάω στον συμπαθή κατά τα άλλα αρθρογράφο των ΝΕΩΝ.
  1. Το πραγματικό χάος δεν είναι τόσο κακό όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Από το πραγματικό χάος μπορούν να γεννηθούν νέες δομές τάξης, αρκεί να δείξουμε εμπιστοσύνη στο χάος και να μην παρέμβουμε πονηρά πριμοδοτώντας την μια τάση σε βάρος της άλλης με αποτέλεσμα το όποιο παιχνίδι να είναι σικέ!.
  2. Ο αρθρογράφος - είμαι σίγουρος - ότι ευνοεί την ύπαρξη ενός χάους από το οποίο ο ίδιος και το συνάφι του βγαίνει κερδισμένος. Βρίθει ο χώρος απο πληρωμένους κονδυλοφόρους, που σκοπό έχουν να συσκοτίσουν τα πράγματα, να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερο χάος, ώστε το τέλος να εμφανίζονται πάντα οι ίδιοι ως σωτήρες, ηγέτες που θα οδηγήσουν τον λαό, με το αζημίωτο φυσικά!
  3. Περισσότερο σεβασμός λοιπόν στο χάος και να πάψουν κάποια παπαγαλάκια να θορυβούν με σκοπό να καλύψουν τα μυνήματα που στέλνει η κοινωνία. Τους πείραμε χαμπάρι...!
έτσι κ. δημοσιογράφε...
αφού λοιπόν τόσο σ' αρέσει το χάος και το πριμοδοτείς να σου προτείνω έναν ανέξοδο τρόπο αύξησης του χάους:
κάθε φορά που "μιλάς" θα εκφράζεις δυο απόψεις: την προσωπική σου και του εργοδότη τους (αν αυτό είναι δύσκολο ή το έχεις ξεχάσει) μπορείς να γράφεις δυο απόψεις... του εργοδότη σου! Εκεί να δεις χάος...

Σχόλια