Βουλγαράκης --- offshore


Tί τρέχει με το παλληκάρι!

Mετά το άκουσμα της συνέντευξης τους Πρωθυπουργού την Κυριακή 7/9/2008:
Δεν μπορώ να αποφύγω τον παραλληλισμό με τον προηγούμενο τρισμέγιστο πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη.
Όταν το σύμπαν κατέρεε και οι ΠΑΣΟΚοι είχαν ξεσσαλώσει, βλέποντας το πολιτικό τους τέλος, βάζαν στην μπάντα το κάτι τις τους οι άνθρωποι για τις δύσκολες μέρες και ενώ λοιπόν όλοι βλέπαν τη ρεμούλα, μόνο ο Σημίτης δεν την έβλεπε και ψέλιζε: "όποιος έχει στοιχεία να πάει στο εισαγγελέα".

Τα ίδια μας είπε σήμερα ο τωρινός πρωθυπουργός: "όποιος έχει στοιχεία να πάει στο εισαγγελέα" και μετά ...ακολούθησε την πορεία του Σημίτη... (Mεταγεννέστερη προσθήκη: 13/5/2009----->) Aν μάλιστα συνεχίσουν οι τωρινοί με αυτό τον ρυθμό τον κατήφορό τους, κάποιες ΠΑΣΟΚόφατσες θα μοιάζουν ελκυστικές για να πληρωθεί έτσι το ρηθέν από τον προφήτη: ¨μούρες θα διαδέχονται μούρες, μέχρι την τελική πτώση - διάλυση των πάντων".
Αλλοίμονό μας!
Eίναι κρίμα για τον σημερινό πρωθυπουργό να καλύπτει συπεριφορές που προσβάλλουν τους πολίτες, ξοδεύει πολύτιμο προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο ...
15/9/2008
.... εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ο κ. πρωθυποργός, έχει χάσει τα ανακλαστικά του, ή έχει πέσει θύμα κακής πληροφόρησης. Επειγόντως ν' αλλάξει το περιβάλλον του, ή τέλος πάντων όλους εκείνους που τον συμβούλεψαν σ' αυτή τη θλιβερή ιστορία. Είναι κρίμα που "τσαλακώθηκε" υπερασπιζόμενος μια ιστορία χαμένη από χέρι. Ο υπουργός του ακύρωσε με τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του, όλη την προσπάθεια συμμαζέματος. Ένας υπουργός που "έβγαλε τη γλώσσα" του σε όλους τους ...ηλιθίους που πληρώνουν φόρους. Έπρεπε να καρατομηθεί χωρίς περιστροφές από τη στιγμή που έσκασε το θέμα. Τέλος (διαβάστε σχετικά)


Ότι έχει γραφεί για το θέμα:

  1. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/09/2008_283437
  2. http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=90889224
  3. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1536537
  4. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_07/09/2008_283870
  5. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100036_07/09/2008_283871
  6. http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=90115496
  7. http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=66437640
  8. http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=4&id=568760&expand=1 ( Αδριανόπουλος κάτι παραπάνω ξέρει για μερικά καλόπαιδα, δείτε το κι' αλλιώς: όταν μαλλώνουν σε μια οικογένεια έχουμε ελπίδες να μάθουμε για τ' άπλυτα...)
  9. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_09/09/2008_284010
  10. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_27_09/09/2008_283926
  11. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_28_09/09/2008_283965
  12. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/09/2008_284223
  13. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/09/2008_284264
  14. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/09/2008_284262
  15. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/09/2008_284257
  16. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_14/09/2008_284741
  17. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_13/09/2008_284628
  18. Ανήθικη «νομιμοποίηση»
  19. «αυτό που είναι νόμιμο είναι και ηθικό» από τον Χρ. Γιανναρά (21/9/2008) {Ο τρισμέγιστος, σοφολογιώτατος, πανάξιος υπουργός (πρώην τώρα) δεν μπορούσε ποτέ να φαντασθεί τη χιονοστιβάδα των κειμένων που γράφτηκαν (και γράφονται) πάνω στην περιβόητη πια ρήρη: «αυτό που είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Όποιος από από σας έχει δει τον κ. Υπουργό να ψέγει την παρουσιάστρια του δελτίου της ΝΕΤ -κ. Μ. Χούκλη - επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει θα καταλάβατε από τον στόμφο και την δύναμη της εξουσίας, ότι ο άνθρωπος είχε ιππεύσει πολλά καλάμια και δεν μπορούσε ποτέ να φαντασθεί ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιο μικρό λάθος, να του διαφεύγει κάτι τις...}
  20. «Γιαπάκης» (ή «-όπουλος»), η ελληνική μετεξέλιξη του «γιάπη»

    Tου Τακη Καμπυλη
    Eίχε ένα ή ενάμισι εκατομμύριο ευρώ στην Τράπεζα. Είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικό μέλος της πολιτικής ελίτ. (Εστω κι αν η παρουσία του στις τελευταίες κυβερνήσεις «συνέπεσε» με τις υποκλοπές και την πυρκαγιά στην Ολυμπία. Περίπου δεν του χρεώθηκαν). Επίσης, η οικογένειά του είναι αντάξια των προσδοκιών σχεδόν του συνόλου των ψηφοφόρων του. Αυτό που λέμε είχε «εξασφαλισμένο το μέλλον του και των παιδιών του».
    Γιατί, λοιπόν, χρειάστηκε να μπει σ’ αυτή την περιπέτεια;
    ...... η συνέχεια εδώ

  21. Οι φιλοσοφικές περιπέτειες μιας λέξης ... Απίθανο φαίνεται, αλλά ας το υποθέσουμε. Ας υποθέσουμε, δηλαδή, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Πολιτισμού ο κ. Γ. Βουλγαράκης πήρε κάποια στιγμή την απόφαση, από το φόβο μην εκτεθεί σε καμιά συζήτηση με τίποτε χολερικούς «κουλτουριάρηδες», να αρνηθεί τις συνήθειές του και να μελετήσει φιλοσοφία, ίσως (για να κάνουμε πιο πιστευτή την εικασία μας) με την καθοδήγηση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου, του κ. Ζαχόπουλου. .....η συνέχεια εδώ
  22. Όταν ανήθικες προθέσεις παράγουν νόμιμα αποτελέσματα... (ρε που μας έμπλεξε ο Βουλγαράκης...)





  23. Ιδιοκτήτης offshore και το 2008






  24. Ρε το παλλουκάρι, όποια πέτρα κι' αν σηκώσεις είναι από κάτω... (click εδώ)

========
Πράγματι δεν λέει: από διαχειριστής της εταιρείας της διαχείρησης της ακίνητης περιουσίας του κ. Υπουργού να είναι και διαχειριστής της περιουσίας του ΝΑΤ, που ειρήσθω εν παρόδω έχει στην κατοχή του μερικά φιλέτα - ακίνητα (κλικ εδώ για να δέσετε τον συλλογισμό..."Iσως να είναι σύμπτωση, αλλά σε κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια προηγούμενη κυβερνητική απόφαση συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων πλησιέστερα στα υπουργικά γραφεία. Οταν για παράδειγμα έσκασε το «σκάνδαλο των κουμπάρων», μάθαμε ότι νύχτα είχε περάσει τροπολογία που φαλκίδευε την Ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μέχρι το 2005 η ηγεσία της διοριζόταν από τη συνδιάσκεψη των προέδρων της Βουλής και τώρα διορίζεται ουσιαστικά με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Κατά τον ίδιο τρόπο, μόλις φούντωσε η υπόθεση Βουλγαράκη προσέξαμε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, πριν διορίσει τον διαχειριστή των εταιρειών του πρόεδρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), μετέφερε τις αρμοδιότητες αξιοποίησης των 119 στρεμμάτων του Νοσοκομείου Μελισσίων, από τον «Οίκο Ναύτου» (όπου οι ναυτεργάτες έχουν μεγαλύτερο έλεγχο) στο ΝΑΤ."ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13/9/2008)

Τώρα τα περί νομιμότητας, κανένα πρόβλημα, όλα νομίμως έχουν καμωθεί. Το ίδιο νόμιμα κάποιοι ΠΑσόκοι για χρόνια ενθυλάκωναν το δημόσιο χρήμα, λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές ... και θα συνεχίσει να τις χάνει αν δεν καταλάβει ότι δεν μπορεί να βγάζει μούρες που παραπέμπουν στο παρελθόν της μάσας και ρεμούλας...
Aν κάποιος αναγνώστης έχει απορίες γιατί η τόση εμονή με τις ...νόμιμες δραστηριότητες του κ. Υπουργού, η απάντηση είναι: Η απάντηση είναι η εξής: Όσο περνάει ο καιρός θυμίζει ΠΑΣόκο στην κακή του έκδοση...
======
Τούτο είναι το πρόβλημα: Η όσμωση του ιδιωτικού με το δημόσιο.
δείτε το παρακάτω κείμενο που δίνει μια απάντηση:



Το νεοπλουτίστικο ξεφάντωμα! Του Νικου Νικολαου

Στα μέσα της δεκαετίας του ’30, η Ευσταθία Κωστοπούλου, σύζυγος του τραπεζίτη της Καλαμάτας Ιωάννη Κωστόπουλου, απεφάσισε να κάνει τη διαθήκη της για να αφήσει στα πέντε παιδιά της τη μεγάλη κτηματική περιουσία της. Πήγε λοιπόν στον συμβολαιογράφο και του είπε: «Τα παιδιά μου είναι πέντε αλλά εσύ θα μοιράσεις την περιουσία μου σε έξι μερίδια, γιατί ο Σταύρος θα πάρει δύο, ένα για να ζήσει και ένα για να το ξοδεύσει στην πολιτική». Και πράγματι, ο Σταύρος Κωστόπουλος στα 40 χρόνια που ήταν βουλευτής των Φιλελευθέρων και υπουργός Εξωτερικών, Συντονισμού κ.λπ. έφαγε και την κληρονομιά της μητέρας αλλά και όσα του έδινε κατά καιρούς ο πατέρας του.
Αυτά μοιάζουν, βέβαια, τώρα με παραμύθια αλλά έτσι ήταν τότε η πολιτική. Οι σπουδασμένοι στο εξωτερικό, γόνοι των μεγάλων οικογενειών έμπαιναν στην πολιτική από φιλοδοξία και μόνο. Και ανάλωναν τις περιουσίες τους για να καλύψουν τις δαπάνες για γραφεία, μετακινήσεις κ.λπ. Ο Στέφανος Στεφανόπουλος, από πάμπλουτη οικογένεια της Ηλείας, έφθασε μέχρι πρωθυπουργός αλλά όταν πέθανε, οι φίλοι του έκαναν έρανο για να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας και έχω γράψει επίσης για τον παντοδύναμο τσάρο της Οικονομίας, τον Παναγή Παπαληγούρα, που έμενε σε ένα υπόγειο δυομισάρι της οδού Καρνεάδου. Οι παλαιοί πολιτικοί έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν φτωχοί!
Υπάρχουν και σήμερα, ευτυχώς, έντιμοι υπουργοί και βουλευτές που διασώζουν με το παράδειγμά τους την υπόληψη του πολιτικού κόσμου, την οποία δυστυχώς όμως αμαυρώνουν οι λίγοι, που ανεπάγγελτοι όντες, παιδιά του κομματικού σωλήνα, κατέφυγαν στην πολιτική για να πλουτίσουν. Γιατί όμως κανείς δεν έφραξε τον αμαρτωλό δρόμο σε αυτούς τους λίγους «λαδιάρηδες»; Μου είναι απορίας άξιον πώς ο κ. Κώστας Σημίτης, ένας αναμφισβήτητα έντιμος πολιτικός ανέχθηκε σαν πρωθυπουργός το όργιο διαφθοράς, ιδιαίτερα στη δεύτερη τετραετία. Γιατί όταν ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος του κατήγγειλε το 2001 ότι «η κλεψιά πάει σύννεφο και οι υπουργοί πλουτίζουν από το δημόσιο χρήμα» δεν πήρε μέτρα και δεν έδιωξε τους κλέφτες; Παρόμοιες καταγγελίες είχε πολλές και άλλωστε δεν χρειαζόταν αποδείξεις όταν έβλεπε τον προκλητικό βίο των υπουργών του! Θυμάμαι ότι ο αείμνηστος Θεόδ. Καρατζάς μού έλεγε τότε: Με εξοργίζουν οι κλοπές που βλέπω αλλά με δαιμονίζει κυρίως η συμπεριφορά των ενόχων. Η θρασύτητά τους να δείξουν τα λεφτά που άρπαξαν, προκαλώντας με την πολυτελή τους διαβίωση.
Αλλά μού είναι και τώρα αδιανόητο πώς ο επίσης έντιμος πρωθυπουργός μας, ο Κώστας Καραμανλής, που όντως ζει σεμνά και ταπεινά, διασκεδάζοντας στα ταβερνάκια της Ραφήνας κλείνει τα μάτια του στο νεοπλουτίστικο ξεφάντωμα υπουργών του με πολυτελή σπίτια στην Εκάλη, τις νεόκτιστες βίλες στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, τα πολυτελή κότερα και τις παρατεταμένες διακοπές στη Μύκονο. Είναι δυνατόν ο κ. Καραμανλής να μην συνειδητοποιεί ότι η απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος για την κυβέρνησή του θα σημάνει και τον πολιτικό της θάνατο;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100108_05/09/2008_283597


Για να κρατήσουμε κάτι, αφού ζαλιστήκαμε με τις τρίπλες, συμμετοχές μ' εταιρείες κ.τ.λ.π.
Όταν έχεις τα φράγκα βρίσκεις τον τρόπο να προστατέψεις τα συμφέροντά σου, για το καλό των παιδιών σου! Και καλά κάνεις αν έχεις και πολλά, αφού τυχαίνει να είσαι εκτός από πλούσιος και ωραίος και γόνιμος...
Αν έχεις λίγα ή καθόλου και τρέχεις να προλάβεις, πληρώνεις τους φόρους σου, δεν μπορείς να ξεφύγεις από την συμπίδα του φοροσυλλέκτη (κατά το ουροσυλέκτη) και φυσικά είσαι έκθετος σε κάθε νέο κόλπο του όποιου υπουργού που θέλει να μαζέψεις χρήμα. (Τα περί ηθικής στην όλη υπόθεση της φορολογίας είναι παπαριές. Ο εκάστοτε υπουργός τα παίρνει απ' όπου μπορεί και με τον τρόπο που μπορεί. Ο τσάρος της Ρωσίας φορολογούσε το μούσι. Αν είχες μούσι πλήρωνες, αν όχι δεν πλήρωνες, τόσο .....λογικά είναι τα φορολογικά μέτρα!)
Στο θέμα μας: Όλη αυτή η φάμπρικα των offshore εταιρειών έχει σημαδέψει την τράπουλα στο οικονομικό παιχνίδι. Οι πονηροί - και υπάρχουν πολλοί - δεν έχουν κανένα περουσιακό προσωπικό στοιχείο για να φορολογηθούν. Είναι τυπικά πένητες - μπορούν να πάρουν δηλαδή και επίδομα φτώχιας - να σιτίζονται δωρεάν σε συσσίτια των δήμων ή της Εκκλησίας - τα όποια χρήματα την περιουσία τους τη διαχειρίζεται μια εταιρεία στο πουθενά. Έτσι ο μάγκας δεν πλερώνει φράγκο, για τίποτα. Αυτούς του τύπους αντέγραψε η Υπουργάρα μας. (Για του λόγου το αληθές κάντε Click εδώ)

Μάλιστα δεν μπορεί να φαντασθεί λεπτές αποχρώσεις πραγμάτων, ώστε βγαίνει με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθεση να στηρίξει την όλη υπεράσπισή του πάνω στην πρόταση: "Είναι νόμιμο άρα ηθικό!" (Καλά δεν έχει κανένα σύμβουλο επικοινωνίας της προκοπής για να τον προστατέψει από τέτοια ατοπήματα, ή νοιώθει ότι τα ξέρει όλα...)
Θα μου πείτε ότι είμαι σκληρός, αγνοόντας το άλλο επιχείρημα: "Το έκανα για την οικογένειά μου", που παραπέμπει ευθέως σε άτομο με αρχές, οικογενειάρχη. Ή κατά πως λένε: Αμάρτησα για τα παιδιά μου!

Πάντα νόμιμα, προς θεού όχι παρανομίες !
Για να το πούμε πιο λιανά επειδή κάποιοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν. Υπάρχουν δυο κατηγορίες: Οι "φύλαρχοι", "μάγοι" κ.λ.π. αυτοί που "έχουν γεννηθεί να μας καθοδηγούν" και οι λοιποί ιθαγενείς, γηγενείς (ντόπιοι) που οφείλουν μόνο να εργάζονται και να πληρώνουν αγγόγυστα. Αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ λένε καθαρά, ότι είναι υπερβολική απαίτηση των ιθαγενών να θέλουν να ισχύουν οι ίδιοι νόμοι για τους ίδιους και τους "φύλαρχους", που κάνουν τον κόπο να τους κυβερνούν.
Δεν γίνεται! Δεν γί-νε-ται!.
Στους ιθαγενείς το περισσότερο που τους επιτρέπεται είναι να διαλλέγουν την ποιότητα της βαζελίνης που θα συνδράμει στο ...φυστίκωμά τους.... και πολύ τους πάει!
Αμ πως!!!!


==========
Αξίζει να διαβάσετε το σχόλιο του Ν. ΞΥΔΑΚΗ
Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό
Του Νικου Γ. Ξυδακη

Η προχθεσινή δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νήσων Γιώργου Βουλγαράκη, στον ΣΚΑΪ, ανοίγει νέο κεφάλαιο στους τρόπους πολιτεύεσθαι: «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Ο κ. Βουλγαράκης, με σαφήνεια και αμεσότητα, ευρισκόμενος εν αμύνη, είπε με λόγια αυτό που πράττουν τόσα χρόνια οι περισσότεροι πολιτικοί: κινούνται στο όριο της νομιμότητας, έχοντας υπερβεί κάθε ηθικό φραγμό.

Η αποδέσμευση της πολιτικής από την ηθική έχει συντελεστεί σιωπηρά, από καιρό. Ατσίδες και επιβιωτές οι Ελληνες, έχουν πάψει να ψειρίζουν τη μαϊμού, αποδέχονται τη μίζα σε διεθνώς «acceptable» επίπεδα, αρκεί να παράγεται και κάποιο έργο που να ωφελεί όλη την κοινωνία, όχι μόνο τους εργολήπτες και τους μιζολήπτες. Αλλά ακόμη κι αυτοί οι ατσίδες επιβιωτές, οι έτοιμοι να λαδώσουν και να λαδωθούν, γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποια όρια· δυσδιάκριτα και μετακινούμενα μεν, υπαρκτά και αναπόφευκτα δε.

Αναπόφευκτα όρια είναι, ας πούμε, δύο τυπικά αμαρτήματα: η απληστία και η αλαζονεία. Σε αυτά δοκιμάζονται οι ασκούντες εξουσία, αυτά επικαλούνται οι πολιτικοί όταν επιδιώκουν να πάρουν την εξουσία. Αυτά τα όρια, αναμφιβόλως ηθικά, επικαλέσθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πριν και μετά την εκλογή του· και εισακούσθηκε από τον, ατσίδα μα μετριοπαθή, ψηφοφόρο.

Η επίδειξη χλιδής δεν είναι παράνομη· είναι όμως κακόγουστη. Η αποφυγή φόρων μπορεί να είναι και σύννομη· είναι ανήθικη όμως όταν γίνεται από υπουργό σε περίοδο κρίσης και φοροστεναγμού για τους αδύναμους. Η κατάχρηση εξουσίας μπορεί να έχει χίλιες μορφές, δεν προβλέπεται εύκολα από τον στατικό νόμο· γίνεται αντιληπτή όμως από τον κάθε πολίτη ως ηθική παρεκτροπή, ως βάναυση πρόκληση του κοινού αισθήματος.

Η δημοκρατία θεμελιώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους, προσπαθεί διαρκώς να έχει υλικότητα και αντικειμενικούς όρους. Χωρίς όμως τον ηθικό γνώμονα, χωρίς την ατομική ευθύνη, χωρίς πάλη κατά των τυπικών θανάσιμων αμαρτημάτων, χωρίς αίσθηση του κοινού και του κύριου, η δημοκρατία δεν λειτουργεί· μεταπίπτει σε μπίζνες, νομιμοφανή μεν, ανήθικη δε. Αυτή τη δημοκρατία-μπίζνες θέλουμε;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100010_06/09/2008_283751


και εδώ τελειώνουμε με τον κύριο. Μπορεί να συνεχίσει κατά τα άλλα τις μπίζνες του, κανένα πρόβλημα, αρκεί να τα ξεκαθαρίσει τα πράγματα: Ή παπάς, παπάς, ή ζευγάς ζευγάς είναι μια παλιά, αλλά πολύ μοντέρνα ρήση! Και παλιότερα οι πολιτείες είχαν τα ίδια προβλήματα και έδωσαν απαντήσεις. Αν κάποιοι δεν τις πήραν χαμπάρι, πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρεία και ο ελεύθερος χρόνος να διαβάσουν ιστορία, σχέση ηθικής & πολιτικής, αν το αντέχουν βέβαια το διάβασμα αφού δεν σας κρύβω ότι από μια ηλικία τα πράγματα δυσκολεύουν και οι αντοχές πέφτουν....

===
Mετά το άκουσμα της συνέντευξης τους Πρωθυπουργού την Κυριακή 7/9/2008:
Δεν μπορώ να αποφύγω τον παραλληλισμό με τον προηγούμενο τρισέμιγιστο πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη.
Όταν το σύμπαν κατέρεε και οι ΠΑΣΟΚοι είχαν ξεσσαλώσει, βλέποντας το πολιτικό τους τέλος, βάζαν στην μπάντα το κάτι τις τους οι άνθρωποι για τις δύσκολες μέρες και ενώ λοιπόν όλοι βλέπαν τη ρεμούλα, μόνο ο Σημίτης δεν την έβλεπε και ψέλιζε: "όποιος έχει στοιχεία να πάει στο εισαγγελέα".

Τα ίδια μας είπε σήμερα ο τωρινός πρωθυπουργός: "όποιος έχει στοιχεία να πάει στο εισαγγελέα" και μετά ...ακολούθησε την πορεία του Σημίτη...


=============
Ως συνέχεια των παραπάνω και αναλύοντας μια κατηγορία σχετικά με την επίδειξη του πλούτου, ας φιλοσοφήσουμε ολίγον τι .... βάζοντας στη συζήτηση και άλλες παραμέτρους:

H επίδειξη του πλούτου, καθώς και η τρυφυλή ζωή δεν είναι στοιχεία που κατ' ανάγκη καθιστούν κάποιον απαραίτητα κακό.
Συνεισφέροντας στη συζήτηση θυμίζω τα εξής:
Οι πραγματικά πλούσιοι (και όχι νεόπλουτοι) προσλαμβάνουν μπάτλερ που έχει τον ίδιο σωματότυπο με το αφεντικό (Λόρδο, σερ, ή πρίγκηπα...). Ο λόγος αυτής της επιλογής πηγάζει από την εξής ανάγκη: Με την αγορά (ή δημιουργία) ενός καινούργιου κουστουμιού για το αφεντικό, ο μπάτλερ είναι ο πρώτος που το φοράει για να το "στρώσει" αφού δεν είναι σικ το αφεντικό να επιδεικνύει ένα ρούχο, τόσο καινούργιο, με την κόλλα του ραφείου....
Βέβαια κανείς δεν ζήτησε από έναν πλούσιο να καταφύγει σε ακρότητες, ... αποκρύπτοντας τον πλούτο του. (Αναφέρομαι σε γνωστή ιστορία των Βορείων Προαστίων, όπου φέρελπις νέος γόνος πλούσιας οικογένειας κυκλογοφορούσε (..κυκλοφορεί;) ρακένδυτος, προσέχοντας να φορά εκείνα τα μικρά εσώρουχα, κατάφορτα με πλήθος πολυτίμων λίθων. Το γνωρίζουν πολύ καλά όλα εκείνα τα αρσενικά που θέλουν να φουσκώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό... Δεν μπορώ να μην σας αναφέρω μια άλλη ιστορία που συνοδεύει τον ίδιο νεαρό: Λέγεται, αν και τούτο μπορεί να κινείται στα όρια του μύθου, ότι με την χορευτική δεινότητα και το αεικίνητο που τον χαρακτήριζει, μπορούσε να ...κάψει το κορδονάκι του... στη διάρκεια μια ξέφρενης χορευτικής βραδιάς...
Τα παραπάνω στοιχεία δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν τον παραπάνω νεαρό, αφού όσοι έχουν μιλήσει μαζί του για ζώδια, ισπανική τρίλιζα και γρήγορα αυτοκίνητα, έχουν να λένε για νεαρό πανέξυπνο, καλόβολο και καλόκαρδο.
Έτσι λοιπόν δεν μπορείτε να βγάζετε εύκολα συμπεράσματα για το ποιόν ενός ανθρώπου λαμβάνοντας υπ όψιν μόνο το καταπώς ξοδεύει τα χρήματά του.
Μόνο στην περίπτωση που ξοδεύει δικά σας χρήματα (πρόκειται δηλαδή για υιόν ή κόρη σας) μπορείτε να εκφέρεται κάποια άποψη, αν και νομίζω ότι σ' αυτή την περίπτωση το βουλώνετε για να μην κακοκαρδίσετε το τέκνο σας. Μετά απ΄αυτά σας καλόν να σκεφτείτε ξανά τις εύκολες κρίσεις σας σχετικά με άτομα που επιδεικνύουν τον πλούτο τους.

==========
Aπό το θεατρικό έργο του Antonio J. Hose.
Σκηνή 3: Σύνδρομο του κλα(σ) μένου Πρίγκιπα:
"...Ο μικρός πρίγκιμπας προσέρχεται στον προθάλαμο της κουζίνας, όπου υπάρχουν τα σύνεργα της τιμωρίας... μερικές παντόφλες, μια ράβδος από ξύλο φτελιάς (από το ομόνυμο δένδρο ξεφτυλιάς). Η ποινή που προβλέπεται στην περίπτωση αυτή: (πρώτα το αδίκημα: κλοπή φέτας με βούτυρο και λεπτή στρώση από μαρμελάδα από άγριες φράουλες), είναι 7 ραβδισμοί στα οπίσθια.
Ο πρίγκιπας παίρνει την κατάληλη θέση και εκθέτει τα μαλακά οπίσθιά του στην αγαπημένη του νταντά. Η νταντά εμφανίζεται να ταλαντεύεται σχετικά με τη δύναμη με την οποία θα χρησιμοποιήσει τη ράδβο, αλλά το βλοσυρό βλέμα της κυρίας που συνοδεύεται από ένα προστακτικό νεύμα, καταργεί κάθε δισταγμό.
Η ράβδος πέφτει με δύναμη και τα λευκά οπίσθια έχουν γίνει κόκκινα ήδη από τον τρίτο ραβδισμό. Αχ!, Αχ!, Αχ!

"Φοβάμαι για την πορεία αυτού του παιδιού όταν μεγαλώσει" μονολογεί η κυρία...

...ο μικρός πρίγκιπας αυτή τη φορά αποδείχθηκε λιγότερο φωνακλάς και προς έκπλξηξη όλων, αυτή τη φορά δεν ξέσπασε σε γοερά κλάματα...στηρίχθηκε σε μια καρέκλα, ο πόνος στα οπίσθια δεν επέτρεπε να καθήσει και αντιγράφοντας ως προς τη στάση του σώματος, τον παππού του κοίταξε με μίσος στα μάτια τη δήμιο - νταντά, και ρουφώντας τη μύτη του είπε:
"Ξέρω ότι όλα αυτά τα υφίσταμαι επειδή γεννήθηκα πρίγκιπας, με ζηλεύετε για τον πλούτο μου και την ομορφιά μου. Ξέρω ότι θ' άχω μια δύσκολη ζωή, αφού θα αναγκασθώ να σχεδιάζω το μέλλον των άθλιων υπηκόων μου. Στην οικογένειά μας όμως έχουμε μάθει να υπακούμε στο κάλεσμα της ιστορίας .... και εγώ θα είμαι παρόν στο ραντεβού μαζί της".
Η γιαγιά έβαλε τα κλάματα από συγκίνηση: "Τι γενναιότητα, τι στάση. Αυτό το παιδί έχει μέλλον..."
ακολούθησε σιωπή...

κάποιος από τους παριστάμενους σχολίασε ότι ο μικρός έχει πάρει πολλά από τον σχωρεμένο παππού του, αλλά κανείς δεν έδωσε συνέχεια στην κουβέντα. Κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη να θυμίσει στην γιαγιά τον ευσταλή άνδρα της ζωής της. (Ειρίσθω εν παρόδω ο παππούς - ήρωας κατά την οικογένεια - πέθανε ατιμασμένος. Κρεμάσθηκε με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, αφού βρέθηκε να παραδίδει τρόφιμα στο αντίπαλο στρατόπεδο, ενώ αυτά προορίζοντο για τον εθνικό στρατό που λιμοκτονούσε... Η οικογένεια δεν ξέρει πως να χειρισθεί την μνήμη του παππού. Από την μια είναι(ήταν) προδότης, από την άλλη είναι αυτός που εξασφάλισε το μέλλον της οικογένειας, η οποία και του οφείλει τον πακτωλό του πλούτου πάνω στον οποίο κάθεται. Ο παππούς μανούλα στις κομπίνες μέσα από ένα λαβύρινθο offshore εταιρειών προστάτεψε την περιουσία του, καταπίστευμα για τις επόμενες γεννιές)




Τίτλοι τέλους για τον κ. Βουλγαράκη








Παραιτήθηκε κατόπιν επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, που του κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση

Της Ελλης Tριανταφυλλου
Στη λύση του γόρδιου δεσμού προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ωθώντας σε παραίτηση τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Βουλγαράκη. Η τελευταία πράξη μιας προδιαγεγραμμένης, πάντως, εδώ και τρία εικοσιτετράωρα πορείας παίχθηκε λίγο μετά τις τρεις χθες το μεσημέρι, όταν ο κ. Βουλγαράκης απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου την επιστολή παραίτησής του. Λίγη ώρα νωρίτερα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», είχε προηγηθεί μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βουλγαράκη με τον πρωθυπουργό, στην οποία εκτιμήθηκε ότι υπό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, η περαιτέρω παραμονή του στην κυβέρνηση ήταν απαγορευτική. Κατά τις ίδιες πηγές, το ραντεβού με τον πρωθυπουργό είχε οριστεί αρχικώς για το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά αναβλήθηκε για χθες, προκειμένου να υπάρξει μία πιο ολοκληρωμένη αποτύπωση του κλίματος, ενώ ο κ. Βουλγαράκης είχε ετοιμάσει την επιστολή παραίτησης από την Τετάρτη. Το πρωί της ίδιας ημέρας, και μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Βουλγαράκης είχε συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο οποίος επίσης είχε εκτιμήσει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, τυχόν παραίτηση θα διευκόλυνε την κυβέρνηση, ενώ θα προστάτευε και τον ίδιον από τις βολές των ΜΜΕ, της αντιπολίτευσης και κυρίως των συναδέλφων του υπουργών και βουλευτών. Τη θέση του κ. Βουλγαράκη στο υπουργείο Ναυτιλίας αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστ. Παπαληγούρας.
Από χθες το πρωί, οι πληροφορίες επέμεναν ότι η αποπομπή του κ. Βουλγαράκη από το κυβερνητικό σχήμα θα ήταν ζήτημα ολίγων 24ώρων. Υπήρξε, μάλιστα, και σχετική συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να μη δοθούν επικοινωνιακά ερείσματα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που ομιλεί σήμερα και αύριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Εν τέλει υπό τον φόβο και των νέων αποκαλύψεων που θεωρήθηκε βέβαιο ότι θα ακολουθούσαν, επελέγη η λύση της άμεσης εξόδου.
Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Βουλγαράκης κάνει εκ νέου λόγο για προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης και εμφανίζει ως αιτίες της παραιτήσεως την ανάγκη προστασίας της κυβέρνησης αλλά και της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ολα αυτά τα χρόνια εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό έργο. Είμαι δε περήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν από τις κυβερνητικές θέσεις τις οποίες υπηρέτησα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτή την ανήθικη και συκοφαντική πρακτική, ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Κύριε πρόεδρε, την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και τις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και εσάς προσωπικά. Χρωστάω πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τον υποχρεώσω να περιμένει τη δικαίωσή μου. Ολοι γνωρίζουν ότι απ' όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Οσο κι αν προσπάθησαν δεν έχουν βρει τίποτε να με κατηγορήσουν. Γι' αυτό έχουν βάλει τώρα στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.
Κύριε πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε στο διάστημα της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Για τους λόγους όμως που προανέφερα, σας υποβάλλω τη παραίτησή μου και παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή. Με όλες μου τις δυνάμεις στηρίζω το κυβερνητικό μας έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Είτε το θέλουν είτε όχι, η κυβέρνηση θα προχωρήσει απερίσπαστη στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει».
====

Σημασία έχει η... προσγείωση


Η αίσθησή του ότι έχει την άνωθεν κάλυψη, τον έκανε να νιώθει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, παρά τους αντιπολιτευτικούς και κοινωνικούς μύδρους που δεχόταν, και παρά τις βολές από συντρόφους του.
Παιδευόταν επί μέρες να αποδείξει ότι δεν στέκει το θεώρημα πως η ευθεία είναι συντομοτέρα κάθε άλλης γραμμής, και καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να το αμφισβητούμε.
Εισήγαγε νέες νοηματικές ισοδυναμίες στο δημόσιο λόγο, με εκείνο το παροιμιώδες «Από πού κι ως πού στην Ελλάδα το ηθικό δεν είναι νόμιμο και το νόμιμο δεν είναι ηθικό...», το οποίο επί της ουσίας αναιρεί με τη χθεσινή πράξη του, αφού «όποιος παραδέχεται το ψέμα του, ταυτοχρόνως ψεύδεται, αλλά λέει και την αλήθεια».
Παιδευόταν να εξηγήσει στον αδαή περί τα οικονομικά πολίτη πώς με 18.000 ευρώ το χρόνο πήρε δάνειο για να αγοράσει ακίνητο 40πλάσιας αξίας και να το αποπληρώνει με τα ενοίκια, πώς ιδρύεται μια ΕΠΕ, μια offshore, ό,τι εν πάση περιπτώσει επιτρέπει ο νόμος για να πληρώνεις όσο το δυνατόν λιγότερους φόρους, διασφαλίζοντας τα οικογενειακά συμφέροντα. Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να «σώσει τα φαινόμενα» με σοφιστείες και αμφισημίες, θεωρώντας ότι έχουμε πάθει αποκολοκύνθωση, υπέπεσε σε ύβριν.
Και τότε άρχισε η κατάπτωση, σε ένα φρικτό χορό απελπισίας και πτώσης. Δεν ξέρει προς τα πού, υποκρίνεται (;) ότι δεν ξέρει γιατί, πώς βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση, αλλά καταλαβαίνει ότι πέφτει... πέφτει... πέφτει από ψηλά και κατά την πτώση του λέει, σαν κινηματογραφικός ήρωας του Ματιέ Κασοβίτς: «Ως εδώ όλα καλά... ως εδώ όλα καλά...».
Μόνο που αυτό που έχει σημασία δεν είναι η πτώση, αλλά η προσγείωση, για τους απαθείς αρνητές της πραγματικότητας, που δεν διάβαζαν τα σημάδια ή τα ερμήνευαν «ως καταιγισμό λάσπης που δημιουργεί εντυπώσεις».
Εντυπώσεις ή πραγματικότητα κρίνονται από την κοινωνία, η οποία παραμένει, ευτυχώς, ο τελικός κριτής.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/13/1562611.htm


28/9/2008


Νέα βόμβα σκάει για τον Γιώργο Βουλγαράκη σύμφωνα με το "Παρόν της Κυριακής"....

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει :

"...ανακαλύφθηκε ότι σε offshore εταιρία LTD , που έχει ως αντικείμενο κτηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες , εκπρόσωπος και διαχειριστής της είναι ο ίδιος ! Μάλιστα το ΑΦΜ που εμφανίζει στην ΦΑΕ Αθηνών είναι το 049875561.

Η εταιρία λειτουργεί από το 2001 και μέχρι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ως διαχειριστής της και εκπρόσωπος της στη χώρα μας εμφανιζόταν ο πρώην υπουργός !

Κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να εκπέσει του βουλευτικού του αξιώματος αφού ο νόμος προβλέπει ρητά πως είναι ασυμβίβαστο με τη βουλευτική του ιδιότητα η εκπροσώπηση και πολύ περισσότερο η διαχείριση ξένων εταιρειών .

Ως γνωστόν, μέχρι το 2002 οι off-shore εταιρείες δεν ήταν υποχρεωμένες να δηλώνουν τους εκπροσώπους – διαχειριστές που είχαν στη χώρα μας. Από το 2002 όμως και μετά οι εταιρείες του είδους έχουν την υποχρέωση αυτή. Έτσι και στη συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται σαν διαχειριστής και εκπρόσωπος ο Γ. Βουλγαράκης. Κάτι που συνιστά ουσιαστικό λόγο έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα. Μάλιστα η εταιρεία αυτή είχε συμμετοχή στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου! Εξάλλου φαίνεται ότι εμπλέκεται και με άλλες off-shore εταιρείες..."

Σχόλιο Παραπολιτικής : Πρόκειται για μια σημαντική αποκάλυψη από την εφημερίδα...

Ο Γιώργος Βουλγαράκης θα πρέπει να τοποθετηθεί και πάλι δημοσίως...

Τα Μ.Μ.Ε οφείλουν να δώσουν στο θέμα τις ίδιες διαστάσεις με τα προηγούμενα σκάνδαλα του Γιώργου Βουλγαράκη καθώς δεν έχει καμία σημασία που δεν κατέχει πια υπουργικό πόστο...


http://parapolitiki.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html
===========
που κολάει το παρακάτω άρθρο, με τα παραπάνω... μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε και βγάλετε τα συμπαράσματά σας για την οικογένεια, τη familia, το σόϊ, ...και τους κανόνες που υπακούν τα πράγματα...

Με 15σέλιδο υπόμνημα που απέστειλε μέσω του συνηγόρου της, κατέθεσε στον εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη.
Ο κ.Σιμιτζόγλου κάλεσε την κ. Πελέκη να καταθέσει με την ιδιότητα της υπόπτου για την διάπραξη ενδεχόμενων πειθαρχικών αδικημάτων που σχετίζονται με τη συμμετοχή της σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, αλλά και τη σύνταξη συμβολαίων για εκτάσεις της Μονής Βατοπεδίου.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο υπόμημά της, μεταξύ άλλων, η κ. Πελέκη επικαλείται γνωμοδοτήσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν αποτελεί ασυμβίβαστο για ένα συμβολαιογράφο η συμμετοχή του σε ΕΠΕ. Οπως αναφέρεται ασυμβίβαστο θα αποτελούσε εάν είχε χρέη διαχειριστού.
Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα Εφετών Ηλία Κολιούση προσήλθε και κατέθεσε σήμερα αυτοβούλως μάρτυρας που ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου [Βλέπε άρθρο] .
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο μάρτυρα, που προσφάτως απολύθηκε από μεγάλη εταιρεία, υποστήριξε ότι μετέφερε με αυτοκίνητο του πρώην εργοδότη του τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο σε διάφορα γραφεία πολιτικών προσώπων και στελεχών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο μάρτυρας δέχεται απειλές κατά της ζωής του και ζήτησε προστασία από τον εισαγγελέα. Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, ο εντολέας του «κατέθεσε πραγματικά στοιχεία, χωρίς διάθεση να κατευθύνει ή να διαστρέψει την αλήθεια».
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/09/1574906.htm

Σχόλια