...όταν μια ιδιωτική εταιρία λογοκρίνει τον έστω "ακροδεξιό" πρόεδρο της ιμπεριαλιστικής Αμερικής...

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ανέτειλε! καλώς ήρθατε στον Νέο Κόσμο.

------------

Βlogger:  Δύσκολο να έχει κανείς εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ, μόνο θραύσματα ...αλήθειας μπορούμε να συλλέξουμε.

1. 

από Πρωϊνό Χαφιέ
Όπως είπα απο χθες, δεν παιζει πια κανένα ρόλο ποιοι ήταν αυτοί που εισήλθαν στο Καπιτώλιο..όπως έχετε όλοι δει, στα σοσιαλ μιντια ήδη κυκλοφορούν αντικρουόμενες αποδείξεις ότι ήταν αντιφα ή/και ακροδεξιοί.
Και λέω δεν παίζει ρόλο γιατί πλέον η αλήθεια είναι η αλήθεια που προβάλλουν όσοι έχουν την εξουσία στα μίντια. Τέλεια και παύλα.
Και βέβαια μέσα σε ένα τέτοιο μιντιακό τραμπουκισμο και αμέριστη συστημική υποστήριξη από τους ηγέτες των άλλων χωρών (μέχρι και η Σακελλαροπούλου εψεξε τον Τραμπ προσωπικά 😂) ποιος θα τολμησει πλέον να ζητήσει επανακαταμετρηση των ψήφων; Τελείωσε πια. Οι δυνάμεις που στο όνομα της δημοκρατίας βομβάρδισαν το μισό πλανήτη και εισεβαλλαν σε τρίτες χώρες εκτελώντας τους εκλεγμένους ηγέτες τους, τώρα κάνουν το ίδιο στις ΗΠΑ, στο όνομα της "δημοκρατίας" βεβαίως βεβαίως. της δημοκρατιας ΤΟΥΣ.!
Και βέβαια ο Τραμπ ηταν προβληματικός , ΟΜΩΣ ήταν η επιλογή 75.000.000 πολιτών, ο ελιτισμός απαξίωσης ως ηλίθιων των μισών Αμερικανών, είναι φασισμός! Και η από δω και πέρα συνταγματική αλλαγή που θα δρομολογηθεί προκειμένου να τελειώνει το σύστημα μια και καλή από κάθε πιθανή μελλοντική αμφισβήτηση της ισχύος του (βλ. άμεση αναθεώρηση του άρθρου περί οπλοφορίας) να είστε σίγουροι πως δεν θα οδηγήσουν σε καλύτερη δημοκρατια ούτε σε ευημερία των πολιτών. Θα οδηγήσουν σε θεσμική μονοκρατορία της νεοταξίτικης ατζέντας! Αυτό θα το ξανασυζητήσουμε σε ένα εξάμηνο από σήμερα, αν δεν έχουμε ψοφήσει ήδη από την πείνα.

2. Τα γεγονότα ανέδειξαν ποιος είναι ο πραγματικός Κυρίαρχος, ο Δικτάτωρ με την έννοια που τον προσδιορίζει ο Καρλ Σμιτ, δηλαδή ο αποφασίζων κατ’ εξαίρεση σε καταστάσεις ανάγκης. Και αυτός δεν είναι άλλος από τους ιδιοκτήτες της Google, του Facebook, του Twitter, των γιγάντων του Ίντερνετ.

Αυτοί αποφασίζουν, σε τελική ανάλυση, ποια από τις φράξιες της άρχουσας τάξης θα επικρατήσει, αυτοί καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια συνείδηση. Αν διατηρούν το δικαίωμα να επιτρέπουν ή να λογοκρίνουν τον θεωρητικά ισχυρότερο άνθρωπο στον πλανήτη, τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Έχουμε χάσει, όλοι οι πολίτες του κόσμου, το δικαίωμα έκφρασης και, σε μεγάλο βαθμό, και το δικαίωμα στη σκέψη, αφού για να μπορέσεις να σκεφτείς χρειάζεσαι πρόσβαση στα πραγματικά δεδομένα, αλλά και σε διαφορετικές απόψεις.

Είπανε ότι στην εποχή μας τα πραξικοπήματα γίνονται με τις τράπεζες όχι με τα τεθωρακισμένα (with banks, not with tanks). Εμείς, όπως και η Κύπρος, είχαμε το θλιβερό προνόμιο να γίνουμε το προνομιακό πεδίο εφαρμογής των νέων πραξικοπημάτων, αφού υποστήκαμε και τα παλιά. Τώρα όμως τα πραξικοπήματα γίνονται επίσης με τον έλεγχο της πληροφορίας και των δεδομένων. (από εδώ)

--------------------

3. Ενώ όλοι αναφέρονται στα κουσούρια του Τραμπ (ακόμα και για την όμορφη γυναίκα που έχει δίπλα κατηγορήθηκε!) εμένα μου κάνει την εντύπωση ότι κανένα από το ΜΜΕ δεν  εντοπίζει μια  αντίφαση. Ο Τραμπ  θα μπορούσε να κάθεται στις δάφνες του - και να ροκανίζει τα ωραία του λεφτουδάκια που είναι και πολλά. Θα μπορούσε λοιπόν να περνάει καλά και με τους "δημοκρατικούς" με τους οποίους δεν έχει και τεράστιες διαφορές. Αντί αυτού αναλαμβάνει να εκφράσει - αδέξια να δεχθώ - όλους εκείνους τους καταστρεμένους από την παγκοσμιοποίηση που βλέπουν την χρεοκοπία να έρχεται, αν δεν την βιώνουν ήδη στο πετσί τους.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ...προδότη της τάξης του Τραμπ.

Η μη ανάδειξη αυτού του απλοϊκού στοιχείου είναι μια ακόμα απόδειξη ότι όλα τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα και είναι εργαλεία χεραγώγισης στα χέρια των ελίτ. 

..... 

4.

Το τι κολοβά φίδια είναι αυτοί οι "Δημοκρατικοί", διάφοροι προοδευτικάριοι με μνήμη χρυσόψαρου το ξεχνάνε, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια. Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα διαφωνήσω μαζί τους, γιατί έχω κι εγώ τη χειρότερη γνώμη. Γεγονός πάντως είναι ότι γύρω στα 75 εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών, που είναι αρμοδιότεροι, φαίνεται ότι διαφωνούν τόσο με τους προοδευτικάριους όσο και μ' εμένα.
Στο μεταξύ, απολαύστε δημοκρατία: Μετά το Twitter που προτιμά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, το Facebook επίσης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τον λογαριασμό του, με πρόφαση τη βίαιη εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της "νίκης" του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
__________
Art: 'New freedom in the new world', Крокодил 1970, USSR
(Κείμενο και εικόνα δανεισμένα από το ΦΒ)

--------------------- 

5. ( Από το FB)

Το λέμε και το ξανά λέμε, την εποχή της πληροφόρησης η άγνοια είναι επιλογή!
Πιστεύεις ότι στις ΗΠΑ τα γεγονότα στο Καπιτώλιο είναι πρωτοφανή; Όχι είναι η απάντηση έγιναν τα ιδια το 2018 λόγω επιλογής συντηρητικού δικαστή από φεμινίστριες , λόγω της συζήτησης που είχαν ανοίξει τότε ότι οι ανώτατοι δικαστές έπρεπε να είναι γυναίκες αντρες ίσοι σε αριθμό κτλ
Το 1967 μετά τα γεγονότα του Μ Λ Κιγκ επίσης υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις και οι μαύροι πάνθηρες μπήκαν ένοπλοι στο Καπιτώλιο!
Τις προάλλες λοιπόν ο κόσμος είδε με συνοπτικές διαδικασίες να του κλέβουν την ψήφο του! Είδε τον άνθρωπο που κυνήγησαν τα ΜΜΕ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αλλά εκείνοι εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους να χάνει και τον αντιπρόεδρο του κόμματος τους να αποδέχεται την ήττα (Μάικ Πενς) χωρίς να γίνει ψηφοφορία από τους αντιπροσώπους!
Και μπήκαν στο Καπιτώλιο!
Αποτέλεσμα; Κανένας στα συστημικά μέσα δεν έδωσε δίκιο στον μέσο αμερικανό πολίτη που θέλησε να διαμαρτυρηθεί!
Γιατί όταν η αντίδραση όπως το πληρωμένο κίνημα BLM γεμάτο με Αντιφα καίει 6 μηνες τη χώρα, είναι μια χαρά,
Όταν όμως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι του έκλεψαν την ιδια του την επιλογή και αντιδρά είναι απλά ψεκασμένοι...

---------------------

6.
( Από το FB)

Επειδή για ακόμη μια φορά η υποκρισία περισσεύει. Κάποιοι τραγικοί οδύρονται ότι αυτά που συνέβησαν προχτές από τους ρεπουμπλικάνους είναι πρωτόγνωρη κατάντια για τον πολιτισμό μας. Όταν το 2018 ο συντηρητικός Kavanaugh προτάθηκε για τη θέση στο ανώτατο Δικαστήριο, εκατοντάδες φεμινίστριες εισέβαλαν στο Καπιτώλιο και οι ακροαματικές διαδικασίες διακόπηκαν. Τότε για τα media ήταν "γενναίες" και "αξιοθαύμαστες".
Άλλοι τραγικοί προσπαθούνε να ρίξουν λάδι στη ρατσιστική παραμύθα, ότι δήθεν αν ήταν μαύροι οι διαδηλωτές, η αστυνομία θα τους είχε ρίξει στο ψαχνό. Το 1967 ΕΝΟΠΛΟΙ μάυροι οι Black Panthers είχαν εισβάλει στο καπιτώλιο και δεν άνοιξε ρουθούνι.
Προχτές μπήκαν στο καπιτώλιο πατριώτες διαδηλωτές. Δεν κατέστρεψαν τίποτα εκτός από κάτι σπασμένα τζάμια και περιφέρονταν μέσα στα κόκκινα σκοινάκια των διαδρόμων των επισκεπτών. Η μόνη βία που είδα εγώ να ασκείται ήταν όταν η ασφάλεια ΕΚΤΕΛΕΣΕ εν ψυχρώ γυναίκα διαδηλώτρια με βολή από τα 2 μέτρα χωρίς προειδοποίηση με μοναδικό σκοπό να προστατέψει την πολιτική ελίτ.
Αν η ασφάλεια είχε σκοτώσει μέσα στο καπιτώλιο διαδηλώτρια φεμινίστρια ή μαύρο, σήμερα θα ΚΑΙΓΟΤΑΝ η αμερική. Αλλά δυστυχώς ήταν διαδηλώτρια πατριώτισσα, βετεράνος και μητέρα. Του κώλου διαδηλώτρια δηλαδή.
Πολλοί οι τραγικοί, μικρή η Επίδαυρος.

-------------------



Δανείζομαι από παλιότερη εγγραφή:

Kαι όμως! 

Ότι συμβαίνει σήμερα στην Αμερική το έχει περιγράψει - προβλέψει ο Κρίστοφερ Λας στο βιβλίο του: "Η εξέγερση των ελίτ  και η προδοσία της δημοκρατίας" {THE REVOLT OF THE ELITES AND THE BETRAYAL OF DEMOCRACY} (Διαβάστε το βιβλίο αυτό και θα καταλάβετε αυτό που τα ντόπια media αποσιωπούν. Δεν θα μπορούσε βέβαια να συμβεί το αντίθετο, αφού όλα υπηρετούν και τρέφονται από τους παγκοσμιοποιητές...). 

Μα θα μου πείτε: Μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην Αμερική; Και βέβαια, αφού είναι τμήμα μιας ευρύτερης επίθεσης στο έθνος - κράτος, στην ταυτότητα των λαών, στον πλιτισμό των και ότι αποτελεί εμπόδιο στη ασυδοσία των πολυεθνικών συμφερόντων, που βλέπουν μόνο υποζύγια - δούλους προς εκμετάλευση και ουδόλως ενδιαφέρονται για πραγματικά δικαιώματα πολιτών (ποιών πολιτών; σε ποια χώρα;)

 Εάν τελικά  καταφέρουν και κλέψουν την εκλογή από τον Τραμπ, τότε πάρτε μια γεύση για το πού πάμε, εδώ:

Οι ΗΠΑ και ο κίνδυνος μεγάλης συνταγματικής κρίσης

------------------

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Παρουσίαση

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ο ισπανός στοχαστής Ortega y Gasset εξέδωσε το βιβλίο του «Η εξέγερση των μαζών». Υποστήριζε σ' αυτό ότι η δημοκρατία κινδύνευε από τις μάζες, από τον απλό κόσμο που εισέβαλλε στη σκηνή της ιστορίας. Εξήντα χρόνια αργότερα, ο Κρίστοφερ Λας υποστηρίζει ότι η απειλή για τη δημοκρατία σήμερα προέρχεται από τις ελίτ των επαγγελματιών και των διευθυντικών στελεχών. Οι ελίτ αυτές, ευκίνητες και εξωτερικά ολοένα πιο παγκοσμιοποιημένες, αρνούνται να δεχθούν περιορισμούς ή δεσμούς με τον τόπο ή το έθνος τους. Απομονώνονται στα δίκτυα και τους θύλακές τους, εγκαταλείπουν τη μεσαία τάξη και προδίδουν την ιδέα της δημοκρατίας για όλους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα καταπληκτικό και καθοριστικό βιβλίο σύγχρονης σκέψης για την προδοσία και την απειλή της Δημοκρατίας, του πολιτεύματος που γεννήθηκε πριν 2.500 στην Ελλάδα, για να λάμψει σαν φωτεινό μετέωρο λίγα χρόνια στο κατασκότεινο αντι-δημοκρατικό στερέωμα της εξουσιαστικής βαρβαρότητας σ' Ανατολή και Δύση, σε Βορρά και Νότο. Το οποίο αλλοιώθηκε αντιπροσωπευτικά στη Δύση και παραμορφώθηκε δυναστικά στην Ανατολή, για να ψυχθεί στον Βορρά και να πυρακτωθεί στον Νότο, ώσπου τώρα προδόθηκε από την "εξέγερση των ελίτ" της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης Δημοκρατίας του τρόμου, της ανισότητας, της ξέφρενης επιζήτησης κερδών. Των ελίτ που έχουν σημαία τους την υπέρτατη αγνωμοσύνη προς τους προκατόχους τους με την κοινωνική ευαισθησία, αλλά και στις κοινότητες που καθοδηγούν. Οι ελίτ αυτές βρίσκονται στις κορυφές της κοινωνικής ιεραρχίας, οι υπηρέτες, λειτουργοί και εξουσιαστές του Θεού Χρήμα. Έχουν προδώσει την ιδέα της Δημοκρατίας για όλους. (Δημήτρης Κακαβελάκης, ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, 8/9/2008)
 
 
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE REVOLT OF THE ELITES AND THE BETRAYAL OF DEMOCRACY
ISBN139789608263383
ΕκδότηςΝΗΣΙΔΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2006
Αριθμός σελίδων202
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΤΟΜΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3000-0128
Λεπτομέρειες

==========

-------------------

 

Σχόλια