Η πολυπολιτισμική Ελλάδα και οι μετανάστες



“Είμαι περήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μαι κοινωνία να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά σιγά”. 
Αυτά, μετάξύ άλλων ανέφερε σε ομιλία του στη Βουλή στις 6/10/2019 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Χωρίς σχόλια, παραθέτουμε το σχετικό κείμενο του καθηγητή φιλοσοφίας Κωνσταντίνου Ρωμανού με τίτλο
”Η πολυπολιτισμική Ελλάδα και οι μετανάστες”.
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Στους υπέρμαχους της ελληνικής οξυδέρκειας, που θεωρούν ότι η χονδροειδής προπαγάνδα αφορά τους κουτόφραγκους αλλά όχι εμάς, θα προτείναμε να αναλογισθούν τινί τρόπω επιβλήθηκε ο λαθρεποικισμός στην Ελλάδα. 
  • Υπήρξε ποτέ λαϊκό αίτημα να γίνει η Ελλάδα πολυεθνικό κράτος, να μοιρασθεί το εθνικό έδαφος σε άγνωστες φυλές της Γης; 
  • Προφανώς όχι, έως ότου ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για «πολυπολιτισμό», έναν όρο τότε ελάχιστα καταληπτό στους περισσότερους, οι οποίοι ίσως σκέφτηκαν: αν ο «πολιτισμός» είναι καλός, ο «πολύς-πολιτισμός» θα είναι καλός εις την δευτέραν δύναμη!
Όταν ο Σημίτης το 2001 διακήρυξε: «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πολυπολιτισμικό κράτος και πρέπει να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή!» ελάχιστοι είδαν εδώ δόλο, αφού μάλιστα τα παπαγαλάκια διαβεβαίωναν πανταχόθεν ότι και η Ευρώπη, το μεγάλο υπόδειγμα, ήταν πολυπολιτισμική… (Το τελευταίο είναι βέβαια σε μεγάλο βαθμό ψεύδος, εφόσον παρά τους αλλοδαπούς, η Ευρώπη αποτελείται από διακριτά έθνη κράτη, τα οποία από τα μέσα της δεκαετίας 2000-2010, μετά από πολλές αρνητικές εμπειρίες -μουσουλμανικές διεκδικήσεις στα σχολεία, δολοφονίες, σαμποτάζ -, έχασαν την πίστη τους στην προπαγάνδα του πολυπολιτισμού. Έτσι, σήμερα οι εκλογές για το κοινοβούλιο της Ευρώπης διεξάγονται με το μεταναστευτικό πρόβλημα σε κεντρική θέση της ατζέντας των υποψηφίων, πράγμα αδιανόητο για την Ελλάδα, η οποία εντούτοις έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.
Άπαξ άνωθεν δόθηκε η κατεύθυνση, ομόφωνα τα ελληνικά ΜΜΕ, θυμήθηκαν τα πάθη των ταλαίπωρων μεταναστών και την υποχρέωση της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας να περιμένει όσους παράνομα περνούν τα σύνορα μ’ένα … «χαμόγελο». 

Πουθενά δεν έγινε λόγος για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη χώρα υποδοχής, το μέλλον του έθνους, το νομικό πολιτισμό, την παιδεία, τη λειτουργία των υποδομών, την υγεία. 
Ελάχιστοι τόλμησαν π.χ., να συνδέσουν την εμφάνιση των νέων, αντεθνικών σχολικών εγχειριδίων με την ύπαρξη ενός νέου πολυεθνικού ακροατηρίου στις σχολικές τάξεις. 
  • Η επανάσταση της ελίτ άλλαξε ριζικά την Ελλάδα, με τους Έλληνες απόντες.
Οι Έλληνες ήταν απασχολημένοι με αλλότρια, Ολυμπιακούς Αγώνες, κατανάλωση με δανεικά λεφτά και lifestyle.


Ο Κωνσταντίνος Ρωμανός είναι καθηγητής φιλοσοφίας
=========================
https://www.facebook.com/profile.php?id=100015358634737
  • Η άδεια που δοθηκε στην Τουρκία να επιτεθεί στη Βόρειο Συρία και να εκτελέσει αιματηρή εθνοκάθαρση των Κούρδων, θυμίζει την άδεια για διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας που δοθηκε το 1938 στον Χίτλερ. Το τί επακολούθησε μετά είναι γνωστό. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν τους οι ελληνικές ηγεσίες που αυταπατώνται νομίζοντας ότι οι σχέσεις υποτέλειας θα μας προστατέψουν.
  • Εν όψει των θανάσιμων κινδύνων που διαγράφονται, η Ελλάδα πρέπει άμεσα να γίνει κράτος εθνικής ασφαλείας κατά τα πρότυπα του Ισραήλ. Αυτό όμως φαίνεται μάλλον αδύνατον υπό τις παρούσες πολιτικές ηγεσίες που θέλουν να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τη λαθρομετανάστευση και βαφτίζουν την μονοπολιτισμική εισβολή σε «μπόλιασμα» και «πολυπολιτισμικότητα».
=========================

Σχόλια