Η Γιάννα, η σάλα και τα έπιπλα…


«Ο δρόμος για την πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, είναι μακρύς και δύσκολος», υποστήριξε πρόσφατα ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του στο Fortune. Ωστόσο, η νέα ηγεσία διαβεβαιώνει πως η χώρα από την 8η Ιουλίου εχει μπεί «σε τροχιά ευημερίας και ανάπτυξης» και για αυτό οι απανταχού της γης Έλληνες, θα πρέπει να το γιορτάσουν…δεόντως.
Στους καιρούς της ημιμάθειας και του ηλεκτρονικού πνευματικού ευνουχισμού, αναπολούμε το ΄21 και ετοιμαζόμαστε, αντί για ενθύμηση του παρελθόντος – με τα καλά αλλά και τα μελανά σημεία του- για γιορτές και πανηγύρια, μιας και λεφτά υπάρχουν…αλλά μόνο για φιέστες. 
  • Γιατί τώρα που λύσαμε όλα μας τα προβλήματα και βγήκαμε από την τροχιά της οικονομικής υποδούλωσης σε χρόνο υποτίθεται «dt», όπου με πενταροδεκάρες ξένα funds απέκτησαν τραπεζικά δάνεια που ξεπερνάνε τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ και αναστενάζει ο κάθε φουκαράς, ξένοι επενδυτές αγοράζουν μαζικά ότι ακίνητο και κινητό υπάρχει και γινόμαστε ξένοι και υπηρετικό προσωπικό στη χώρα μας, παγκόσμιοι κολοσσοί λυμαίνονται τα τελευταία ίσως ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη, που βρίσκονται στην περιοχή μας, με αντάλλαγμα λυκοφιλίες, ε ναι, πρέπει να γιορτάσουμε την επανάσταση μας! (blogger: μας διαβάζει η Μαρία Δεναξά;)
Κι έτσι γυρνώντας στο ΄21 και καθιστώντας μόδα τη φουστανέλα για μερικά φεγγάρια, αποκτάς την ψευδαίσθηση της ανάτασης της χαμένης εθνικής αξιοπρέπειας, της αποτίναξης του ζυγού της μιζέριας και των μνημονίων, τα οποία κατάντησαν την καθημερινή επιβίωση για τους περισσότερους μια τυραννία δίχως τέλος, στην οποία καταδίκασαν και τις μελλοντικές γενιές, οι νέοι «Ροβεσπιέροι» της πολιτικής, των τελευταίων δεκαετιών. 
Όμως πίσω από τα καθρεφτάκια της επικοινωνιακής φιέστας, κάποιοι θα τρίβουν ήδη τα χέρια τους για το επικείμενο χλιδάτο φαγοπότι, που η προετοιμασία του θα διαρκέσει 2,5 ολόκληρα χρόνια. Όπως το 2004 ένα πράμα.
Τελικά, εκείνοι που σκαρφίζονται τις επικοινωνιακές φιέστες του τύπου «άρτος και θεάματα» για τους πληβείους, με σκοπό πάντα το πολιτικό, το οικονομικό και το προσωπικό όφελος πάνω απ΄ όλα, γνώριζαν, γνωρίζουν και θα γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν!

Σχόλια