(Aπάντηση σε μια συζήτηση...) Μετά την ήττα των αγροτών... (30-Ιανουαρίου - 2016)

Blogger: απαντώντας σ' ένα φίλο επανφέρω μια εγγραφή της 30ης Ιαν. 2016 σχετικά με την αγροτική ανασύνταξη....(βλέπε σχόλια στο άρθρο..)
 
...είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!
 φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα  
ΟΙ αγρότες είναι καταδικασμένοι να ηττηθούν και να επιστρέψουν ταπεινωμένοι στα σπίτια τους και στα χωράφια τους. Το κρατικό επιτελείο συντονισμού της καπιταλιστικής επίθεσης έχει εκπονήσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης του αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες δύο φάσεων - θα το δούμε διεξοδικά παρακάτω. 
Είναι βέβαιο ότι οι αγρότες και ξέρουν τι δεν θέλουν και ξέρουν τι θέλουν. Αυτό όμως δεν αρκεί. Ξέρουν ότι ο σκοπός του Κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση της πλειονότητας των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων αγροτών. 
  • Αγρότης σε χωριό των Σερρών καλλιέργησε πέρυσι 1.500 στρέμματα βαμβάκι, 700 στρέμματα σιτάρι και έχει κι έναν αμπελώνα 60 στρεμμάτων και εξάγει επιτραπέζια σταφύλια. 2260 στρέμματα είναι το ένα τρίτο της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης ενός οποιουδήποτε χωριού. Κι αυτά τα στρέμματα τα καλλιεργεί με πέντε μόνο εργάτες (Αλβανούς), συν μερικούς άλλους εποχιακούς ντόπιους, νεαρούς και νεαρές ανέργους, για την καλλιέργεια του αμπελιού, όταν σε αυτά τα χωράφια τη δεκαετία του εξήντα εργάζονταν και ζούσαν από αυτά 300 άνθρωποι. 
ΤΑ γνωρίζουν όλα αυτά οι αγρότες, τα ζουν, τα βλέπουν. Η τροφή θα παράγεται και στην Ελλάδα από όσο γίνεται λιγότερα χέρια, όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες. Θα υπάρχουν μόνο γαιοκτήμονες με χιλιάδες στρέμματα, με όλον τον εργαλειακό εξοπλισμό, που θα απασχολούν λίγους κακοπληρωμένους ξένους εργάτες. 
  • Αυτό είναι το μέλλον που έχει σχεδιαστεί και προδιαγραφεί. Με αυτόν τον τρόπο η παραγόμενη τροφή θα είναι πολλή, άρα φθηνή, άρα και τα μεροκάματα και οι μισθοί θα είναι χαμηλοί. Αυτός ο τρόπος παραγωγής της τροφής είναι αυτοκτονικός και για το έδαφος και για τους Υποτελείς παραγωγούς και για τους καταναλωτές – υβρίδια, τόνοι φυτοφάρμακα και λιπάσματα, νερό μολυσμένο. 
ΜΠΟΡΕΙ να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, φίλες και φίλοι; Όχι, οι αγρότες δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Τι θα απογίνει η πλειονότητα των γεωργών και κτηνοτρόφων και άλλων παραγωγών; 

Σχόλια