Στουρνάρας: Τα πέντε βήματα για βιώσιμη ανάπτυξη

Κάλεσμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, μείωση φόρων αλλά και των τραπεζικών NPLs από τον κεντρικό τραπεζίτη. Το «καμπανάκι» για κατώτατο μισθό και οι προϋποθέσεις για διατηρήσιμη επιστροφή στις αγορές. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ (όχι που θα κρατούσαμε στο Blogg αυτό τις παπαριές του Στουρνάρα...)
  • Α. Το να γράφει και να νουθετεί ο Στουρνάρας για το πως πρέπει να πορευθεί η Ελληνική Οικονομία είναι πρόκληση. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα έπρεπε να μιλάει για την Ελληνική Οικονομία, αφού είναι ύβρις να μιλάει για τη σωτηρία της Ελληνικής Οικονομίας, αυτός που επί 30 και πλέον χρόνια, από διάφορες δημόσιες θέσεις συνετέλεσε με τις πράξεις του  (άντε με τις ανεπάρκειές του) να βρεθεί η χώρα σ' αυτή την τωρινή άθλια κατάσταση. 
  • Β. Συνάμα το γεγονός ότι βρίσκει βήμα - και πιθανόν ώτα  να τον ακούσουν - ένας τύπος σαν τον Στουρνάρα αποδεικνύει το γεγονός κοντά  10 χρόνια από την ημέρα της χρεοκοπίας είμαστε στο ίδιο σημείο και ακόμα χειρότερα, αφού είναι κάτι από προφανές, ότι δεν μπορεί να σε σώσει (έστω ότι πραγματικά θέλει- που δεν θέλει!) κάποιος που σε οδήγησε σ' αυτήν την κατάσταση.  Είναι δυνατόν ένας καθ' έξιν βιαστής να  βρίσκει βήμα για να μιλήσει για την αγνότητα και την παρθενία. Αυτό κι' αν είναι επίθεση εναντίον του ορθού λόγου.
  • Γ. Σε μια normal χώρα και όχι προτεκτοράτο, θάπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν βήμα και άλλες φωνές πλην των Στουρναραίων. Έλεος! Δεν είναι δυνατόν να ακούμε την αληθεια από σοβαρούς Γερμανούς -υπάρχουν και τέτοιοι - για το τι έπρεπε να κάνει η χώρα χθές!, και στη χώρα αυτές οι φωνές να πνίγονται και να ακούμε μόνο τα χυδαία λιβανιστήρια - προπαγανδιστές  στυλ ΣτουρναροΣημίτη !

Ευτυχώς έχουν ειπωθεί και γραφεί τόσα για τον κ. Στουρνάρα που δεν χρειάζεται να πω περισσότερα....
Ανακαλώ από το αρχείο (H αυτού εξοχότης ...κ. Στουρνάρας.
1. Αρχίζουμε από τις ...πετυχημένες προβλέψεις του.


Θαυμάστε τις "πετυχημένες" προβλέψεις του.

2. Ποιός είναι ο Στουρνάρας;
Ας αφήσουμε κάποιους που ξέρουν να μας πουν για τον κ. Στουρνάρα.
Τι λέει ο κ. Μπουραντάς για τον κ. Γ. Στουρνάρα. (Πήγαινε στο 29ο λεπτό-  Είναι άνθρωπος της αγοράς ο Στουρνάρας;)

3. Τι λέει ο κ. Γεννηματάς Π. για τον Στουρνάρα. 


Πήγαινε στο 11ο λεπτό...: Τελικά πόσο αυτόνομος μπορεί να είναι ο κ. Στουρνάρας; 
4. Άφησα για το τέλος τον σχολιασμό περί του ποιος είναι ο Στουρνάρας στον κ. Κόλμερ.



  • Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ 

    "...Αν λογαριάσουμε και τα χρόνια που βρισκόταν στην διοίκηση της -αιωνία της η μνήμη- Εμπορικής ή σε θέση συμβούλου στο υπουργείο οικονομίας (επί υπουργείας Σημίτη και Ρουμελιώτη), ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας επηρεάζει -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- την πορεία τής οικονομίας μας επί τριάκοντα συναπτά έτη. Δυστυχώς γι' αυτόν, η ιστορία αποδεικνύει περίτρανα ότι ο άνθρωπος αυτός διαψεύδεται επανειλημμένα. Συνεπώς, πρόκειται είτε περί άσχετου ή ανίκανου είτε περί ψεύτη. Οπότε, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά τώρα που μιλάει περί της ανάγκης να διατηρηθεί η συναίνεση.

    Ας δώσουμε στα λόγια του, λοιπόν, την προσήκουσα βαρύτητα, γράφοντάς τα εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι...."

Σχόλια